Hogwart Szkoła Magii i Czarodziejstwa

Stare i nieaktywne wątki z Rekrutacji.
M_M
Kok
Kok
Numer GG: 0

Post autor: M_M »

AC pisze:Dumbledor jest nieśmiertelny, tak samo Voldemort

Eee... Czy mógłbyś mi jakoś to wyjaśnić. Kto czytał pottera i księcia półkrwi ten wie że dumbledor i voldemort SĄ śmiertelni.
Rowerem pod górkę nie zjedziesz...
Kloner
Chorąży
Chorąży
Lokalizacja: Tam gdzie konczy się wieś a zaczyna zadupie \,,/ <(^.^)> \,,/

Post autor: Kloner »

AC pisze: Dumbledor jest nieśmiertelny, tak samo Voldemort. To znaczy - zależy czy czytałeś oryginał czy wersję Rowling :P (oryginał to tam gdzie jest Tci i inni z Durmstrangu i tam gdzie jest arena walk :P no i Snape w oryginale to ten dobry :P )
O CO CHODZI?!?!?!?
"Lepiej Milczeć I Wyglądać Jak Idiota, Niż Się Odezwać I Rozwiać Wszelkie Wątpliwości"
Mafia Radioaktywnych Krów
Osoria
Pomywacz

Post autor: Osoria »

Sesję zaczniemy trochę później ponieważ mam na razie za duzo na głowie ze szkołą. Sorki.
Rafiki:Bedziesz królem...wspaniałym królem
Osoria
Pomywacz

Mr.Z:

Imię: Avarice Von Metzegen
Rasa: Człowiek
Cechy: Wyniosły, wiecznie poważny i spokojny. Ma lekkie, acz uzasadnione tendencje do paranoi.

Historia:

Długie lata studiów w Akademii Tesalaar koło Ognistej góry się opłaciły. Magia ognia stawia przed każdym swym uczniem pewne wyzwania i Avarice zdołał im sprostać. Medytacja i dni spędzane w archwiach i bibliotece sprawiły, że stał się lekko zamkniętym w sobie czardziejem, co skutecznie przeszkadzało mu w nauczaniu, jednak zwyczajem Magów Ognia jest, by każdy kandydat do siódmego kręgu magii przeszedł kilka lat nauki... jako nauczyciel. Chcąc, nie chcąc Avarice spakował manatki i zebrał się w drogę do Hogwartu. Jakoże nie przepada za dużymi wysokościami zrezygnował ze standardowego środka transportu - latającego samochodu, na rzecz teleportacji. Jak zwykle jednak coś pomieszał i cała szkołą miała ubaw, gdy po zdjęciu go z najwyzszej wieży Hogwartu wykrzykiwał "Moją specjalnościa jest magia Ognia!"
Osoria
Pomywacz

Koniec rekrutacji.

Kolejne osoby będę przyjmowała po jakimś czasie od rozpoczęcia sesji jak na razie jest ful.
Osoria
Pomywacz

A nauczycielami są:
AC i Mr.Z
Osoria
Pomywacz

Wszyscy uczniowie oprócz Klonera sa na pierwszym roku. Kloner jest na 5.
Zaknafein
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 4464308
Kontakt:

Post autor: Zaknafein »

To ja się pisze na następną rekrutację, albo jeśli MG łaskaw, to moe mnie przyjmie jeszcze na tą ^^.

Nie wiem dlacego moja karta postaci nie doszła, ale dla pewnosci wkleje ją tu, aby uniknac przyszłych nieporozumien

Imię i nazwisko: Zaknafein Eleanessë

Wiek: (niewiem ile tu mają Elfy, chciałbym, aby był mniej więcej w wieku innych graczy, oczywiście w przełożeniu na lata innych ras)

Rasa: Elf

Opis: Jest dumny, czasami się wywyzsza, ale bez przesady. Jest inteligentny i uzdolniony magicznie, ale swoich umiejętności używa aby pomagać innym. Jest wiernym przyjacielem i uczciwym Elfem. Lubi się dobrze bawić, ale nauka jest dla niego prawie tak ważna jak przyjaźń.

Historia: Zaknafein wychowywał się w niewielkim mieście, w całości czarodziejskim. Jego rodzice byli czarodziejami i prowadzili księgarnię(magiczną ofkoz). Rodzice Zaka, mimo iż byli czarodziejami czystej(i na dodatek Elfiej!) krwi, nie mieli żadnych uprzedzeń do mugolaków, podobnie jak Zak. Gdy dostał list z potwierdzeniem przyjęcia go do Hogwartu, bardzo się ucieszył, gdyż słyszał wspomnienia rodziców ze szkoły, która tak bardzo go interesowała, chciał wszak, żeby jego rodice byli z niego dumni.

Posiadane przedmioty: Wymagane Książki, książka z zaklęciami troszkę bardziej zaawansowanymi(na wolną chwilę), różdżka z włosem z ogona jednorożca, pergamin, ozdobne białe pióro, atrament, cynowy kociołek, waga szalkowa, czarny mundurek(peleryna, Tiara, itp), Elfickie ciuchy, latająca miotła(jakaś w miarę- nie super, nie crap), rudy kot(Taki).
AC
Bosman
Bosman
Numer GG: 4159090
Kontakt:

Post autor: AC »

MISTRZ_MIECZA pisze:
AC pisze:Dumbledor jest nieśmiertelny, tak samo Voldemort

Eee... Czy mógłbyś mi jakoś to wyjaśnić. Kto czytał pottera i księcia półkrwi ten wie że dumbledor i voldemort SĄ śmiertelni.
zależy czy czytałeś oryginał czy wersję Rowling :P

już w piątej części była mowa, że Dumbledor żyje ponad 600 lat "Jestem tak starożytnym członkiem Zakonu Feniksa, że nawet jego członkowie nie pamiętają, że jestem jednym z nich. Mój pradziad był tym z opowieści."
Kloner
Chorąży
Chorąży

jakim orginale mówisz? Pierwsze słysze :oops:
"Lepiej Milczeć I Wyglądać Jak Idiota, Niż Się Odezwać I Rozwiać Wszelkie Wątpliwości"
Mr.Zeth
Bosman
Bosman
Numer GG: 2248735
Kontakt:

Post autor: Mr.Zeth »

Errr.. Zaknafein... to chyba trzeba było na PW ^^
UWAGA -ZŁOŚLIWY MG!

Mr.Z pisze posta
Obrazek

Miałeś to w upie? Nie miej tego w d*pie!
AC
Bosman
Bosman
Kontakt:

Kloner pisze:jakim orginale mówisz? Pierwsze słysze :oops:
tym, który był w necie na dwa lata przed książkami rowling :P nieważne, mi i tak się chyba już skasował (a nie przeczytałem w końcu 6 i 7 części :( )
Zaknafein
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 4464308
Kontakt:

Post autor: Zaknafein »

Wiem że miało być na PW, ale wysłałem niemal na początku rekrutacji, a Ostoria tego nie dostała. wysłałem 2gi raz i dalej nie doszło. Więc wkleiłem tu.
Kloner
Chorąży
Chorąży

To raczej były opowiadania fanów (też takie znałem)
AC
Bosman
Bosman
Kontakt:

ale było wcześniej niż te rowling i dużo lepsze (zwłaszcza nic nie powiedziano o tym, że Snape i matka Harriego byli oboje w Slitherinie)
Ouzaru

Post autor: Ouzaru »

Zaknafein pisze:Wiem że miało być na PW, ale wysłałem niemal na początku rekrutacji, a Ostoria tego nie dostała. wysłałem 2gi raz i dalej nie doszło. Więc wkleiłem tu.
A wpisales tytul wiadomosci? Bo czasem sie o tym zapomina i dlatego nic nie dochodzi...
Osoria
Pomywacz

Zakfein-jakoś cię wkręcę ale niestety nie dziś bo nie mam czasu.
Zablokowany