[D&D]Tajemnice świata

Stare i nieaktywne wątki z Rekrutacji.
Villemo
Bombardier
Bombardier

Post autor: Villemo »

Nie gralam, moze być
Fie fye foe fum,
I smell the blood of the asylum.
Vijas
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 763272
Kontakt:

Post autor: Vijas »

Sabrae Xoraim pisze:Nie wiem, zależy czy jest tak nudny jak gra oparta na takowym. Gralibyśmy w grayhawku, tak ?? Wolę Forgotten realms, ale to tylko moje zdanie :wink:
Masz taki scenariusz (książeczkę wydaną przez isa) czy na podstawie gry komputerowej???
P.S. To powinno się nazywać "Powrót do Świątyni Pierwotnego Zła" moje i nie tylko zdanie. :wink:
Po pierwsze mam książke. Po drugie Powrót do świątyni złych żywołów to oryginalna nazwa. A sesje rozpoczniemy już niedługo. Naprawdę

Aha jeszcze jedno. Krzys_ek masz o 2 za dużo w statysykach bo

Duergarow ma - 4 charyzmy a nie - 2.
Vijas
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Sesja Rozpoczęta Pod Nazwą [D&D]Tajemnice Świata
Krzys_ek
Majtek
Majtek

Post autor: Krzys_ek »

Dark Hennet pisze: Aha jeszcze jedno. Krzys_ek masz o 2 za dużo w statysykach bo

Duergarow ma - 4 charyzmy a nie - 2.
Drobne niedopatrzenie z mojej strony :wink:
Zmieniłem siłę na 16 i budowę na 15 (pomyślałem, że skoro jest już w starczym wieku to nie jest taki silny i wytrzymały)
Teraz wygląda to tak:

Siła: 16
Zręczność: 14
Budowa: 15
Intelekt: 15
Roztropność: 12
Charyzma:6

Będziemy używać tych statystyk właściwie? (jakieś rzuty kośćmi przez MG itp.)...czy są one tylko żeby były?
Vijas
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

One są tylko po to żeby wiedzieć czy postać silniejsza czy zręczniejsza czy

mądrzejsza :P
Ouzaru

Post autor: Ouzaru »

Z powodu braku graczy na sesji, otwieram na nowo rekrutacje... Tym co sie nie orientuja mowie, ze Dark Hennet oddal mi ja do prowadzenia, a sie podzielilam z fds'em :) Tak wiec zeby nie rezygnowac z naszych postaci prowadzimy sesje razem. Raz fds raz ja. Aktualnie gra jedynie SX i gdyby ktos sie zdecydowal dojsc, chlopak by sie mniej nudzil ;)
Wszystkie pytania prosze kierowac do tego watku, postacie wysylac na PW DO MNIE.
Radar
Mat
Mat
Kontakt:

Post autor: Radar »

WYSŁAŁEM!
Ouzaru

Radar, dziekuje za postac. A teraz drobna uwaga odnosnie tego, jak powinna wygladac karta... (Szczerze przepraszam, ze nie napisalam od razu, ale myslalam, ze juz wiadomo co i jak ;))

Imie:

Rasa:

Opis wygladu (zawierajacy rozmieszczenie ekwipunku! ubranie, kolorystyke i cechy charakterystyczne):

Opis charakteru (OPIS a nie pare slow jak w CV ;) nie interesuje mnie tez, czy to jest dobra czy neutralna postac, ma to byc opisane z wytlumaczeniem, dlaczego jest tak, a nie inaczej):

Historia (ma byc ciekawa i uwzgladniac pochodzenie, rodzine, wszystkie umiejetnosci - jak i gdzie sie postac nauczyla, od kogo i jak dobrze je opanowala, nie chce statystyk tylko czysty, piekny tekst)

Ekwipunek:

Od razu zaznaczam, ze nalezy pisac w 3 osobie, na poczatku umieszczac imie postaci i co najwazniejsze... dbac o pisownie. Nie tylko pod wzgledem ortograficznym, lecz rowniez gramatycznym i interpunkcyjnym. Kolejna sprawa, nie czytam postow krotszych niz 10 ZDAN. Maja byc ladnie rozbudowane i napisane z sensem.

Nie wiem, jak sie na to zapatruje fds, moze doda cos od siebie jeszcze.

Radar, prosze o rozpisanie postaci zgodnie ze wzorem :)
fds
Tawerniany Che Wiewióra
Tawerniany Che Wiewióra
Numer GG: 0

Post autor: fds »

No cóż, nie mam nic do dodania. Wymogi nie są wcale takie ostre jak się wydają. Wystarczy wczuwać się w postać i to opisywać, nic więcej. :D Zapraszam do uczestnictwa.
Obrazek
Podręczniki za darmo:
Shadowrun 2ed
DnD v3.5
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Numer GG: 1087314
Kontakt:

Post autor: Falka »

A można się jeszcze dołączyć?
Mam gotową postać hobbita-barda, którą stworzyłam na potrzeby PBEMa, który nagle się urwał. Jakby co, możnaby ją przerobić :)
Sblam! | "Orły są duże i tupią"
CoB
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 5879500
Kontakt:

Post autor: CoB »

W sumie jakby kogoś jeszcze brakowało, to ja bym chętnie zagrał niziołkiem - magiem (mocno nierozgrniętym). Jeśli jest miejsce oczywiście...
http://niwia.myforum.pl/ - forum Opolskiego klubu RPG i fantastyki
http://my.opera.com/gimnazjon/blog/ - sport, ruch, zdrowie, itepe
Ouzaru

Miejsca sa :) Dwa niziolki? To moze byc ciekawe. Jesli mozna prosic dogadajcie sie miedzy soba, zeby Wasze postacie sie znaly. Latwiej bedzie je wprowadzic do sesji. I prosze, by karta postaci byla zgodna z wymogiem ;) Przy jakichkolwiek problemach chetnie pomoge.
Bortasz
Majtek
Majtek
Numer GG: 8153680

Post autor: Bortasz »

Jeżeli Można sie jeszcze dołączyci. To ja chciałbym spróbowaci zagraci od razu Muwie że jest to moja Pierwsza taka Sesja.
Ostatnio zmieniony czwartek, 2 marca 2006, 20:51 przez Bortasz, łącznie zmieniany 7 razy.
Ouzaru

Ouzaru pisze:A teraz drobna uwaga odnosnie tego, jak powinna wygladac karta... (Szczerze przepraszam, ze nie napisalam od razu, ale myslalam, ze juz wiadomo co i jak ;))

Imie:

Rasa:

Opis wygladu (zawierajacy rozmieszczenie ekwipunku! ubranie, kolorystyke i cechy charakterystyczne):

Opis charakteru (OPIS a nie pare slow jak w CV ;) nie interesuje mnie tez, czy to jest dobra czy neutralna postac, ma to byc opisane z wytlumaczeniem, dlaczego jest tak, a nie inaczej):

Historia (ma byc ciekawa i uwzgladniac pochodzenie, rodzine, wszystkie umiejetnosci - jak i gdzie sie postac nauczyla, od kogo i jak dobrze je opanowala, nie chce statystyk tylko czysty, piekny tekst)

Ekwipunek:

Od razu zaznaczam, ze nalezy pisac w 3 osobie, na poczatku umieszczac imie postaci i co najwazniejsze... dbac o pisownie. Nie tylko pod wzgledem ortograficznym, lecz rowniez gramatycznym i interpunkcyjnym. Kolejna sprawa, nie czytam postow krotszych niz 10 ZDAN. Maja byc ladnie rozbudowane i napisane z sensem.
Prosilabym o uwazne czytanie, co MG ma do powiedzenia ;) Czekam na POPRAWIONE karty postaci... i chetnie je przyjme. Czy moje wymogi sa az takie straszne? Szczerze, moge pomoc, jesli ktos ma jakies problemy :?
Bortasz
Majtek
Majtek
Numer GG: 8153680

Post autor: Bortasz »

Cosik takiego jak teraz? Wymyslam wszystko na poczekaniu wiec z gury przepraszam za chaos. Chyba sie troszke Rospisałem. Reszte uzupełnie jutro.
Sabrae Xoraim
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 9383879
Kontakt:

Post autor: Sabrae Xoraim »

Szanowne grono MG, czy muszę zrobić postać odnowa? Czy może zostać tamta??
P.S. Szkoda, że już nie będziemy tak oryginalnym widokiem :P A mnogło być taaaak śmiesznie. Ciekaw jeno jestem czemu staruszki nie zdziwił widok naszej kompaniji u drzwi :D
Obrazek
(\ /)
( . .)
c('')('')
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
Thaevis
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Post autor: Thaevis »

Za niedługo wyśle postać barda elfa :) mam nadzieje że moge jeszcze zagrać ?
"Jeśli słowa wypowiada się z należytą pasją, a bogowie akurat się nudzą, bywa, że cały wszechświat przeformatowuje się wokół owych słów. Słowa zawsze miały moc odmieniania świata."
Zablokowany