[X-men]Sesja X [STALE OTWARTA]

Stare i nieaktywne wątki z Rekrutacji.
Nekonushi
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 10332376
Kontakt:

Re: [X-men]Sesja X STALE OTWARTE

Post autor: Nekonushi »

Perzyn pisze:No, ale kto wie, może się wespniesz akurat na wyżyny swoich możliwości i mnie zachwycisz?
... Jesteś pewien, że mówisz do mnie :D ?
Obrazek
Obrazek
Czerwona Orientalna Prawica
Perzyn
Bosman
Bosman
Numer GG: 6094143
Kontakt:

Re: [X-men]Sesja X STALE OTWARTE

Post autor: Perzyn »

P.K(ot).L. pisze:
Perzyn pisze:No, ale kto wie, może się wespniesz akurat na wyżyny swoich możliwości i mnie zachwycisz?
... Jesteś pewien, że mówisz do mnie :D ?

Wychodzę z założenia, że każdy może zrobić dobrą kartę. Tylko trzeba się postarać a nie, jak często widuję w tematach z otwartymi KP pisać na odwal. Jeśli chcesz usłyszeć moją radę to 20% sukcesu to ładnie sformatowana i starannie napisana karta bez błędów, literówek a za to z akapitami. Kolejne 30% to dobry pomysł z powiewem oryginalności, a przynajmniej podobający się MG. A pozostałe 50% to dobry styl pisania bo nawet słaby pomysł zapewni wejście jeśli się go dobrze sprzeda.

Pierwszą z tych rzeczy osiągnąć łatwo bo wystarczy pisać np. w wordzie i do tego nieco przysiąść nad formą. Druga to kwestia indywidualnego przypadku, raz da się wymyślić coś lepszego innym razem nie. A trzecia to połączenie doświadczenia (ale uwaga - XP za zabijanie goblynów się nie liczą!) i czytania książek. To tyle ode mnie. No może jeszcze mała podpowiedź - odkryłem, że wielu MG lubi fabularyzowane karty, które stanowią krótkie opowiadanie a nie typową listę wg. schematu imię, nazwisko, wzrost, ..., historia, ekipunek et caetera.
Nekonushi
Bombardier
Bombardier
Kontakt:

Re: [X-men]Sesja X [STALE OTWARTA]

Napisałem w stylu, który ostatnio mnie zaciekawił... mam nadzieję, że się spodoba. Ale jak znam życie to zbyt bardzo odbiegłem od standardu :]
Obrazek
Obrazek
Perzyn
Bosman
Bosman
Kontakt:

PKL - rzuciłem okiem, ale jeszcze nie czytałem. Powiem ci tylko, że dla mnie zbliżony typ karty to standard. Obiecuję ci, że przed upkiem przeczytam i ci powiem czy grasz. No i czy BK cię nie ubiegł :P
WinterWolf
Tawerniana Wilczyca
Tawerniana Wilczyca
Kontakt:

Post autor: WinterWolf »

Perzyn, ale tę Twoją koleżankę... Zaraz, jak jej tam <WW szuka nicka w temacie> O! Discordia! No właśnie o nią chodzi... To Ty musisz pogonić do odpisu. To średnio moja działka, nie znam jej, a o ile widzę tylko ona jeszcze nie odpisała... Reszta została pogoniona (prócz Kawaii, kóra nie potrzebuje wspomagania motywacji :P), prócz tej pani...
Obrazek
Proszę, wypełnij -> Ankieta
Perzyn
Bosman
Bosman
Kontakt:

Ta sprawa jest już rozwiązana. Zapewne w poniedziałek, a przy odrobinie szczęścia jeszcze dziś wieczorem, już będzie upek ode mnie.
WinterWolf
Tawerniana Wilczyca
Tawerniana Wilczyca
Kontakt:

No to trzymam kciuki, aby nam graczom szczęście dopisało :P

Swoją drogą chcesz bym poszukała wśród luda osób chętnych na sesję? Mogę podjąć próbę ściągnięcia tu na sesję kogoś... Moja wrodzona upierdliwość czasem się przydaje, a niekiedy (niestety częściej) bywa uciążliwa...
Obrazek
Nekonushi
Bombardier
Bombardier
Kontakt:

@WW: Tak, dołuj mnie dalej - niech osoba która napisze kartę po mnie dojdzie przede mną, świetnie!

Ehh... mogłem napisać wcześniej, może bym się załapał od początku, a teraz muszę czekać na 'rozwiązanie fabularne' -.-
Obrazek
Obrazek
Perzyn
Bosman
Bosman
Kontakt:

WW - 5 osób to i tak sporo.
WinterWolf
Tawerniana Wilczyca
Tawerniana Wilczyca
Kontakt:

@P.K(ot).L.: Spokojnie, to tylko propozycja była :P

@Perzyn: Skoro masz w temacie wpisane [STALE OTWARTA] uznałam, że warto zapytać :P
Obrazek
Kawairashii
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 1074973

Post autor: Kawairashii »

WinterWolf pisze: Reszta została pogoniona (prócz Kawaii, która nie potrzebuje wspomagania motywacji :P), prócz tej pani...
Ale mnie sarkazmem pojechałaś na caaaałej linii :smile: hehe.
Zbiera kończyny z podłogi - zgacha.
A propos mojego bloga.

PS: Swoją drogą nie lubię robić z własnego transgenderyzmu wielkiego halo, więc pominę ostatnie słowa. Nie musisz rzucać aluzjami, jak ci to nie w smak.
My Anime List
Obrazek
3 weeks to AvP Release.
Discordia
Majtek
Majtek
Numer GG: 0

Post autor: Discordia »

Z tego co się orientuję to nie było jakiegoś limitu lub restrykcji co do częstotliwości odpisywania ;) ale postaram się żeby często w miarę moich możliwości. Prowadzę badania do pracy mgr, mam pracę i jeszcze uprawiam czasochłonny sport- więc może być ciężko, ale w innych sesjach mi idzie więc może i w tej jakoś pójdzie.
"Czemu to widzisz drzazgę w oku swego brata, a belki we własnym oku nie dostrzegasz?" Mt 7,3
Perzyn
Bosman
Bosman
Kontakt:

Ścisłego limitu nie ma, ale przychylnie patrzę na takich co odpisują w ciągy 48-72 godzin od mojego posta. Nie jest to rzecz jasna wymóg, ale już poniżej tygodnia to konieczność.

Aha, upek poszedł.
Perzyn
Bosman
Bosman
Kontakt:

Drodzy gracze, ze względu na naturę scenariusza stanąłem przed pewnym wyborem. Mogę teraz bardzo szybko pchnąć akcję do przodu, przy okazji pozostawiając luźne końce, albo mogę w jednym z najbliższych odpisów niczym najwytrwaniejsi twórcy zrobić tzw. timeskim o około 6 miesięcy, zostawiając mniej luźnych końców. Lecz decyzję zostawiam wam. Rzecz jasna może się okazać, że namotacie mi w scenariuszu (który zresztą powoli zaczyna się kończyć i niedługo będzie wielka improwizacja, niemal jak w III części Dziadów) w takim stopniu, że wspomniany wyżej zabieg nie będzie konieczny. Niemniej chciałbym poznać waszą opinię.
Kawairashii
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 1074973

Post autor: Kawairashii »

Osobiście nie biorę strony, widzę kilka plusów w obu rozwiązaniach.
My Anime List
Obrazek
3 weeks to AvP Release.
Brzoza
Bosman
Bosman
Numer GG: 0

Post autor: Brzoza »

Jest może jeszcze jakieś miejsce? :)
ObrazekObrazekObrazekObrazek
WinterWolf
Tawerniana Wilczyca
Tawerniana Wilczyca
Kontakt:

@Brzoza: W zasadzie jak byk stoi, że [STALE OTWARTA], więc napisać karty Ci nie szkodzi :P Tylko pewnie teraz przesiew bedzie jeszcze większy...

Jeśli luźne końce znaczą niedopowiedziane elementy fabuły, to ja prosze o mniej tych końców czyli możliwość druga. Chciałabym jednak te nitki wykorzystać (dlatego później byłoby ich mniej :P). Jeżeli jednak to są możliwości to ja chcę ich jak najwięcej :P
Obrazek
Zablokowany