P.K(ot).L. pisze:Perzyn pisze:No, ale kto wie, może się wespniesz akurat na wyżyny swoich możliwości i mnie zachwycisz?
... Jesteś pewien, że mówisz do mnie

?
Wychodzę z założenia, że każdy może zrobić dobrą kartę. Tylko trzeba się postarać a nie, jak często widuję w tematach z otwartymi KP pisać na odwal. Jeśli chcesz usłyszeć moją radę to 20% sukcesu to ładnie sformatowana i starannie napisana karta bez błędów, literówek a za to z akapitami. Kolejne 30% to dobry pomysł z powiewem oryginalności, a przynajmniej podobający się MG. A pozostałe 50% to dobry styl pisania bo nawet słaby pomysł zapewni wejście jeśli się go dobrze sprzeda.
Pierwszą z tych rzeczy osiągnąć łatwo bo wystarczy pisać np. w wordzie i do tego nieco przysiąść nad formą. Druga to kwestia indywidualnego przypadku, raz da się wymyślić coś lepszego innym razem nie. A trzecia to połączenie doświadczenia (ale uwaga - XP za zabijanie goblynów się nie liczą!) i czytania książek. To tyle ode mnie. No może jeszcze mała podpowiedź - odkryłem, że wielu MG lubi fabularyzowane karty, które stanowią krótkie opowiadanie a nie typową listę wg. schematu imię, nazwisko, wzrost, ..., historia, ekipunek et caetera.