[Wilkołak: Apokalipsa] Przepowiednia - dyskusja i komentarze

-
- Tawerniana Wilczyca
- Kontakt:
Re: [Wilkołak: Apokalipsa] Przepowiednia
Hmm... Filodoks to też BK... Hmm... Aj dziwne rzeczy dziwne. Ragabash chyba nie jest za bardzo w łaskach.

-
- Mat
- Numer GG: 8174525
Zgodnie z wcześniejszą zapowiedzią z chwilą obecną zamykam rekrutację do "Przepowiedni".
W niedzielę rano pojawi się wprowadzenie do przygody i tam zamieszczę dalsze wskazówki co do samej gry.
Oto lista grających:
1. BlindKitty - Metys, Filodoks, Milczący Wędrowiec
2. fds - Homid, Ahroun, Fianna
3. krucaFuks - Homid, Filodoks(Ragabash), Dziecko Gai
4. Mr.Z - Lupus, Teurg, Milczący Wędrowiec
5. Ninerl - Homid, Teurg, Tubylec Betonu
6. WinterWolf -Lupus, Galiard, Czarna Furia
Wszystkim pozostałym zainteresowanym serdecznie dziękuję. Niektórym musiałem odmówić z uwagi na niedostateczną znajomość realiów i założeń systemu.
Pozdrawiam i zapraszam do lektury.
W niedzielę rano pojawi się wprowadzenie do przygody i tam zamieszczę dalsze wskazówki co do samej gry.
Oto lista grających:
1. BlindKitty - Metys, Filodoks, Milczący Wędrowiec
2. fds - Homid, Ahroun, Fianna
3. krucaFuks - Homid, Filodoks(Ragabash), Dziecko Gai
4. Mr.Z - Lupus, Teurg, Milczący Wędrowiec
5. Ninerl - Homid, Teurg, Tubylec Betonu
6. WinterWolf -Lupus, Galiard, Czarna Furia
Wszystkim pozostałym zainteresowanym serdecznie dziękuję. Niektórym musiałem odmówić z uwagi na niedostateczną znajomość realiów i założeń systemu.
Pozdrawiam i zapraszam do lektury.
Bóg mi wybaczy. To jego zawód. - Heinrich Heine
Autystyczne Przymierze Mandarynek i Klementynek

-
- Bombardier
- Numer GG: 1074973
No trudno, nie miałam się co łudzić.
Jedyny system warty obcykania, a tu klops...
Bywa - miłej gry.
Jedyny system warty obcykania, a tu klops...
Bywa - miłej gry.

-
- Tawerniany Che Wiewióra
- Numer GG: 0
Śledź sesję, zapoznaj sie jeszcze z systemem i następna kto wie? 
Jutro o 21.30 będzie zebranie organizacyjne, może trochę wcześniej, albo później. Więc rezerwujcie czas.

Jutro o 21.30 będzie zebranie organizacyjne, może trochę wcześniej, albo później. Więc rezerwujcie czas.

-
- Bosman
No ja też nie znam systemu. Ha - nawet tak bardzo, że nie udało mi się zrobić karty na czas.
Dokładnie takie są i moje zamiary, gdyż system zapowiada się ciekawie.fds pisze:Śledź sesję, zapoznaj sie jeszcze z systemem i następna kto wie?
Ostatnio bardzo mało sesji się tu gra... ciekawe dlaczego?
Odnosi się wrażenie, że to forum wymiera
Ostatnio edytowano piątek, 30 luty 2012, 14:76 przez Mekow, łącznie edytowano 28 razy
Odnosi się wrażenie, że to forum wymiera

Ostatnio edytowano piątek, 30 luty 2012, 14:76 przez Mekow, łącznie edytowano 28 razy

-
- Tawerniana Wilczyca
- Kontakt:
Poniedziałek, 13 sierpnia znów musimy się zgadać na chacie. Tak jak było to w niedzielę spotkanie o 21:30. Proszę graczy o obecność. Ważne.

-
- Bombardier
- Numer GG: 6110498
No to teraz zostaje tylko czekanie na post Deadmoona
...e
Ha, ale nie ja. W nocy nie mam do sieci dostępu i to nie z mojej winy....

Ha, ale nie ja. W nocy nie mam do sieci dostępu i to nie z mojej winy....
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 13 sierpnia 2007, 15:43 przez Ninerl, łącznie zmieniany 2 razy.
Jam jest Łaskawą Boginią, która daje Dar Radości sercom ludzkim; na Ziemi daję Wiedzę Wiecznego Ducha, a po śmierci daję pokój i wolność . Ani nie żądam ofiary, gdyż oto ja jestem Matką Życia, i Moja Miłość spływa na Ziemię.

-
O drugiej możliwe, że jeszcze będę na necie
WW pewnie też. A z innymi sie zobaczy.

-
- Tawerniany Trickster
- Kontakt:

-
Mniej więcej 21.30, choć pewnie niektórzy będą wcześniej (ja np.), MG może się objawi około 22.00. Spotkanie odbędzie się znów tu. Jest jeszcze do rozstrzygnięta jedna poważne kwestia. Mamy w naszej watasze poważny i śmierdzący problem.

-
- Bosman
- Numer GG: 1223257
- Kontakt:
Krótka charakterystyka z potwornym opóźnieniem (bo najpierw wyjazd, a potem sprawy postwyjazdowe, i tak jakoś nie było chwilki na napisanie tego)
Imiona: Chodzący-Po-Lodzie, Tobias Ebenezer Pedro Alvarez
Rasa: metys
Patronat: Filodoks
Plemię: Milczący Wędrowcy
Szał: 3
Gnoza: 3
Siła woli: 6
Opis: Chodzący-Po-Lodzie jest potwornie silny; jego trening pod Ahrounem przyniósł efekty. Bardzo dobrze umie walczyć wręcz. Wie, który koniec włóczni jest ostry i z którego końca pistoletu wylatują kule, ale jeśli chodzi o posługiwanie się bronią, to nie ma co liczyć na wiele. Jedynie w rzucaniu jest całkiem niezły. Poza niezwykłą siłą dysponuje też niezłą inteligencją i sprytem, które często są w stanie pomóc w walce z liczniejszym przeciwnikiem. Poza tym jest niezłym kierowcą, zna się też na przetrwaniu w dziczy, naturalnym środowisku wilkołaków. Jest wcale doświadczonym medykiem, nie umiałby może przeprowadzić operacji na otwartym sercu, ale wyjąć z ciała kulę czy założyć szwy umie bez większych trudności. Zna hiszpański i rosyjski, w razie potrzeby umie zrobić co nieco na komputerze.
Jest bardzo spokojny. Prawie w ogóle się nie odzywa, jako że jest nie dość że MW, to jeszcze metysem, a ponadto skażony Żmijem. Przekłada watahę ponad wszystko i bez najmniejszych wątpliwości byłby w stanie dokonać dla watahy każdego poświęcenia. Bez szemrania wykonuje rozkazy i jedynie nieczęsto cytuje na głos Litanię, wiedząc, że i tak mało kto go wysłucha. Traktuje sam siebie jako kogoś, kogo należy rzucić na pierwszą linię frontu po to by przebił się przez przeciwników, lub zginął ułatwiając zadanie innym.
Imiona: Chodzący-Po-Lodzie, Tobias Ebenezer Pedro Alvarez
Rasa: metys
Patronat: Filodoks
Plemię: Milczący Wędrowcy
Szał: 3
Gnoza: 3
Siła woli: 6
Opis: Chodzący-Po-Lodzie jest potwornie silny; jego trening pod Ahrounem przyniósł efekty. Bardzo dobrze umie walczyć wręcz. Wie, który koniec włóczni jest ostry i z którego końca pistoletu wylatują kule, ale jeśli chodzi o posługiwanie się bronią, to nie ma co liczyć na wiele. Jedynie w rzucaniu jest całkiem niezły. Poza niezwykłą siłą dysponuje też niezłą inteligencją i sprytem, które często są w stanie pomóc w walce z liczniejszym przeciwnikiem. Poza tym jest niezłym kierowcą, zna się też na przetrwaniu w dziczy, naturalnym środowisku wilkołaków. Jest wcale doświadczonym medykiem, nie umiałby może przeprowadzić operacji na otwartym sercu, ale wyjąć z ciała kulę czy założyć szwy umie bez większych trudności. Zna hiszpański i rosyjski, w razie potrzeby umie zrobić co nieco na komputerze.
Jest bardzo spokojny. Prawie w ogóle się nie odzywa, jako że jest nie dość że MW, to jeszcze metysem, a ponadto skażony Żmijem. Przekłada watahę ponad wszystko i bez najmniejszych wątpliwości byłby w stanie dokonać dla watahy każdego poświęcenia. Bez szemrania wykonuje rozkazy i jedynie nieczęsto cytuje na głos Litanię, wiedząc, że i tak mało kto go wysłucha. Traktuje sam siebie jako kogoś, kogo należy rzucić na pierwszą linię frontu po to by przebił się przez przeciwników, lub zginął ułatwiając zadanie innym.
What doesn't kill you, just makes you... Stranger.
But above all - I feel I'm still on my long trip to nothingness.
But above all - I feel I'm still on my long trip to nothingness.

-
Ech, ech. Przepraszam wszystkich, że przeze mnie jest zastój na sesji. Miałem nadzieję, że dd poprowadzi troszkę moją postać w czasie mojej nieobecności albo ja dorwę się do internetu. Nie nastąpiło ani jedno, ani drugie. Na razie zdycham z bólu zęba, jednak postaram się odpisać jak najszybciej się da.

-
- Mat
dd nie poprowadził, bo lubi na sesjach pełną swobodę w zakresie podejmowanych decyzji pozostawiać swoim graczom.
Szczególnie w istotnych dla przebiegu przygody momentach, by potem bezwzględnie (
) wyciągnąć wobec nich konsekwencje. Samej sesji to nie zaszkodzi, a przynajmniej grający nie będą mieli poczucia zdalnego sterowania ich postaciami. Nie na szybkości rozgrywki mi zależy, lecz na jej jakości.
fds, kuruj się, chłopcze, by w pełni sił powrócić do rozgrywki.

fds, kuruj się, chłopcze, by w pełni sił powrócić do rozgrywki.

-
Ech, nie za ciekawe mi posty wychodzą coś
ale obiecuję, że jak odłożę leki to się postaram nadrobić zaległości (dla nie wiedzących - od dwóch tygodni męczę się z zębem, mam zapalenie okostnej). Więc na razie wybaczcie
PS: Jeśli ktoś chciałby grać "na żywo" w Wilkołaka niech się odezwie 

-
- Mat
Wszystkich zainteresowanych odsyłam do ciekawego dokumentu, opowiadającego o Shaunie Ellisie, badaczu wilków, który zamieszkał z nimi, poznając ich życie w stadzie, zwyczaje itp.
Emisja odbędzie się w niedzielę 16.09.2007 o godz. 19.00 na kanale National Geographic.
Więcej informacji o dokumencie można znaleźć tutaj.
Emisja odbędzie się w niedzielę 16.09.2007 o godz. 19.00 na kanale National Geographic.
Więcej informacji o dokumencie można znaleźć tutaj.

-
- Mat
Przypominam Graczom i innym zainteresowanym, że w tym miejscu mogą komentować przygodę i samą sesję, jak również zamieszczać wszelkie pytania i wątpliwości tyczące się rozgrywki i systemu. 

-
Re: [Wilkołak: Apokalipsa] Przepowiednia - pytania i komentarze
Mi osobiście się bardzo podoba sesja, zwłaszcza to, że nie trzeba odpisywać codziennie etc. Nie zawsze ma się mimo wszystko czas, a jakoś mam wrażenie, że dzięki temu się szybko nie znudzi graczom
Nie boję się, że za jakiś czas komuś się przestanie chcieć odpisywać i sesja padnie
Mam nadzieję że innym graczom też się dobrze gra