[WFRP] Powrót Liczmistrza - Rekrutacja zamknięta -

Stare i nieaktywne wątki z Rekrutacji.
BlindKitty
Bosman
Bosman
Numer GG: 1223257
Kontakt:

Post autor: BlindKitty »

Serge - to nie jedyny błąd jaki zrobiłeś, ale ortów się nie czepiam, jest ich na tyle mało, że nie widzę takiej potrzeby - czasem nawet ja popełniam błędy. A jestem w top 5 wrocławskiego dyktanda, więc nie nie powinienem ich sadzić, prawda? I ja się nie czepiam was dlatego że jesteście wami, tylko dlatego że to sesja dla ekstraklasy... Widzisz, na szczycie wiatr wieje mocniej. Jeśli chcecie, spróbujcie poczytać Planobiegaczy, specjalnie dla was dopiszę tam 'sesja dla NBA' i będziecie mogli się zemścić :P
I spróbuj kiedyś wyciągnąć z pochwy na plecach miecz. Tzn. w rzeczywistości, nie na forum. I zobaczymy ile czasu Ci to zajmie. :)

Ev - ja mogę wyjeżdżać najwyżej ciężką kawalerią, bo dział nie mam w armii... :D Ja podchodzę na luzie, czy tego nie widać już choćby po przydomkach Tria? :D Po prostu tropię syndromy, jako Wielki Inkwizytor Syndromokwizycji, Wojujący Z Syndromami, Tajemniczy Mściciel Syndromów, i staram się je piętnować, a syndrom 'e1337y' jest strasznie upierdliwy...
What doesn't kill you, just makes you... Stranger.

But above all - I feel I'm still on my long trip to nothingness.
Sergi
Bombardier
Bombardier
Kontakt:

Post autor: Sergi »

:?Co to ku.... rcze jest?? Nie ma mnie pół dnia a tu prawdziwie niepotrzebna offtopowa dyskusja się toczy.

Kolejny raz to samo: Określenie naszej 4 graczy jako ekstraklasy jest jedynie subiektywnym odczuciem Evcia. I ma do tego określenia święte prawo, póki jeszcze oczywiście można wypowiadać publicznie swoje zdanie.
Elitą może nas uważać jedynie z powodu tego ,że odpisujemy na sesji systematycznie, staramy się wczuć w postacie. Sam Blind wiesz że częstością są gracze którzy albo piszą posty na dwie linijki albo po prostu zapominają o sesji...
A po za tym wszystkim chciałbym zauważyć ,że określenie nas "elitą" było raczej żartobliwe (:D)

Blind zauważ że to nie Serge wyciąga ten miecz ale jego bohater, czyli doświadczony najemnikXDD
BlindKitty
Bosman
Bosman
Kontakt:

Nie o to chodzi, jak chce może to ćwiczyć i dwa stulecia. Miecza po prostu nie da się tak wyjąć - ludzka ręka jest za krótka, trzeba być orangutanem żeby robić takie rzeczy. Nie bez powodu wiedźmin nosi miecz w pochwie zrobionej z dwóch deseczek - nie musi wyciągać miecza normalnie, tylko bokiem pochwy. Tak samo w Prince of Persia, gdzie Książe ma miecz w uchwycie który umożliwia wyjmowanie go w odpowiedni sposób.

A czy określenie naszej trójki jako Tria Prześmiewców uważasz za poważne? :D

I ja wcalę nie przeczę że Ev ma prawo określać was jako ekstraklasę. Ale ja mam prawo czytać waszą sesję, zbierać stylistyczne potknięcia i wytykać syndromy, prawda? Czy też... dobra, nie będę się wyzłośliwiał, widzę że rozumiesz o co chodzi :) A gracze którzy piszą na dwie linijki czy zapominają o sesji... Cóż. To że tacy są, nie zmienia faktu że resztę ciężko określić elitą, bo to tak jakby w wojsku elitą był każdy nie-dezerter. :P

Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Post autor: BLACKs »

Nordin to notuje chyba jak Flinstonowie - na kamiennych tabliczkach^^
Ty chyba masz kamienną tabliczkę w głowie :P, notuję cały czas na grubych pergaminach, a moich tajemnnych notatek nie ujawnię nikomu! Tam są plany stworzenia Działa Chaosu! :twisted:
rasbrat - czyt. członeka tej samej rasy
Ale rasbrat mnie zabił.
Mnie też to zabiło, ale nie czepiajmy się szczegółów.

Bobas trochę dziwnie odgrywa swojego krasnoluda, nie żebym mówił, że źle, ale po prostu on jakoś nie może się wysłowić po ludzku? :) Wiesz, ja preferuję krasnoludy odchodzące od stereotypu, mądrych inżynierów, runmistrzów, itp. a podróżowanie z jegomościem pokroju twojej postaci może czasami być ciężkie :).

Odnośnie budynku
Jeszcze nie wiemy, co jest w środku. Może to jakiś zajazd, ale dziwne, że nawet nie był otoczony palisadą. Może to bandyci? Ja podejrzewam tutaj o pakty z Mrocznymi Bóstwami, oni muszą mieć jakieś powiązanie z zwierzoludźmi Chaosu!

I przestańcie już się czepiać tej elitarności. Ev uważa, że jesteśmy i to jest jej subiektywna opinia. Według mnie nasza drużyna stanowi (albo będzie stanowiła) zgrany skład, bo każdy się do czegoś przyda. I podobają mi się różnice w drużynie (pozdro dla ludzkich bohaterów! Pyotr i Werner rządzą! :D).

Poza tym podoba mi się pomysł z komentowaniem sesji - nadaje to wyjątkowości, która wraz z talentem Eva jest wyśmienita!
Ouzaru

Post autor: Ouzaru »

Serge pisze:A niektórzy to powinni złożyć reklamację u Bozi na nowy mózg, bo stary chyba nie działa tak jak trzeba ;).

Osobiście wydaje mi się, że jest to nieco obraźliwe... Jeśli to było skierowane do Hikari'ego, proszę, byś cofnął te słowa :)

Evandril pisze:Chciałem dodać tylko, że usunąłem z tematu sesji zdanie "(sesja dla ekstraklasy)", bo otrzymuję za dużo privków z głupimi pytaniami i wyssanymi z palca zarzutami. To powinno zamknąć niektórym buźki, bo nie chce mi się odpisywać dlaczego, po co i jak... :evil:

I teraz Ci wyjaśnię, czemu ja także pisałam. Bo to jest... niesprawiedliwe i raniące dla innych graczy? Jeśli interesujesz się tylko WH to ciężko Ci określić, czy ktoś inny nie zagrałby tak samo dobrze, bo np. ostatnimi czasy grał w zupełnie innym systemie :) Bs od naszej pierwszej sesji zrobił ogromne postępy, z czego jestem nad wyraz szczęśliwa. Cieszę się, że któregoś pięknego dnia dorwał dodatek o krasnoludach i go przeczytał. Bo widzę, że łączy zrozumienie z wdrażaniem w życie i to, czego się nauczył o tej rasie – ładnie zaznacza w postach i odgrywa. Nadal robi kilka logicznych błędów przy stylu pisania, ale i tak miło się go czyta. Za swą kartę postaci miał u mnie najwyższą ocenę i teraz wiem, że się nie pomyliłam :)
Btw jeśli sesja jest nastawiona na odgrywanie postaci, znajomość systemu nie jest priorytetem. Można przecież mieć postać, która jest jeszcze młoda i nie orientuje się w niektórych sprawach, nie zna np. swych okolic i położenia większych miast. Nie zna innych ras, bo nigdy nie opuszczała swej wioski. Wampir zaraz po staniu się nieumarłym wcale nie musi znać pozostałych klanów, ani tym bardziej swojego. Ba! Jest to nawet niewskazane :)
Czy ktoś by podołał czy nie, to już inna sprawa. O Hikari’ego bym się nie martwiła pod tym względem. Grał u mnie, ja grałam na jego sesjach i wiem na co go stać :)
Pozdrawiam trio ;)

Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Bs od naszej pierwszej sesji zrobił ogromne postępy, z czego jestem nad wyraz szczęśliwa. Cieszę się, że któregoś pięknego dnia dorwał dodatek o krasnoludach i go przeczytał. Bo widzę, że łączy zrozumienie z wdrażaniem w życie i to, czego się nauczył o tej rasie – ładnie zaznacza w postach i odgrywa. Nadal robi kilka logicznych błędów przy stylu pisania, ale i tak miło się go czyta. Za swą kartę postaci miał u mnie najwyższą ocenę i teraz wiem, że się nie pomyliłam Smile
Dziękuję za komplement :).

No cush... Może to być raniące, ale Ev nie poradziłby sobie z sesją, gdyby miał zebrać dosłownie wszystkich dobrych graczy z forum (zrobiłaby się z tego Mała Armia), dlatego musiał wybrać czwórkę tych, którzy sobie z tym dobrze radzą (co nie oznacza, że najlepiej). Między innymi ta "elitarność" chyba była również spowodowana tym, że Sergi, Serge, Bobas i ja braliśmy udział na poprzednich sesjach naszego MG i poszło nam to dobrze, więc dlaczego by nie spróbować następnej sesji? :)
Evandril
Mat
Mat
Numer GG: 19487109

Post autor: Evandril »

Ouzaru pisze:
Evandril pisze:Chciałem dodać tylko, że usunąłem z tematu sesji zdanie "(sesja dla ekstraklasy)", bo otrzymuję za dużo privków z głupimi pytaniami i wyssanymi z palca zarzutami. To powinno zamknąć niektórym buźki, bo nie chce mi się odpisywać dlaczego, po co i jak... :evil:
I teraz Ci wyjaśnię, czemu ja także pisałam. Bo to jest... niesprawiedliwe i raniące dla innych graczy? Jeśli interesujesz się tylko WH to ciężko Ci określić, czy ktoś inny nie zagrałby tak samo dobrze, bo np. ostatnimi czasy grał w zupełnie innym systemie :)
Moim zdaniem nie jest to niesprawiedliwe i raniące Ouzaru, bo wyraża jedynie MOJE subiektywne zdanie (co zaznaczyłem zresztą we wstępie do przygody gdyby ktoś jeszcze miał jakieś "ale"). Wiadomo, ile ludzi tyle gustów i zdań - każdy może mieć własne, a inni niekoniecznie muszą się z nim zgadzać. Skoro np. Ty i Hikari uważacie że elitą Tawerny jest GTW, to dla mnie nie jest to problemem - szanuję wasze zdanie, bo przecież, jak wspomniałem wyżej, każdy ma prawo do własnego. Nie sądziłem tylko że pisząc o sesji dla mojej "ekstraklasy" wywołam taką burzę.
Na fakt, iż nazwałem czterech graczy "elitą" zebrało się kilka rzeczy: zaangażowanie w grę, systematyczność w odpisywaniu, świetne odgrywanie postaci, pomysłowość, nieliniowość charakterów ich postaci, a także, co jest dla mnie ważne, znajomość systemu i rownież to (o czym już wspomniał BLACK's), że graliśmy trochę razem na forum i wiem, że Ci gracze nie wystawią mnie po kilku postach (albo że będe musiał czekać na kolejny post pół roku ;)) i sesję szlag trafi, w czasie gdy ja daję z siebie wiele przy prowadzeniu.
Ale to wciąż tylko moje odczucia.
Z całą pewnością większość z Tawerniaków grających w PBFy jest świetnymi graczami i nie śmiem tego kwestionować, ale akurat gracze których wybrałem (a co za tym idzie ich bohaterowie) mocno pasowali mi do koncepcji scenariusza i stanowią DLA MNIE swoistą "elitę" forumowej warhammerowej gawiedzi, patrząc oczywiście na to, co działo się ostatnimi czasy na forum (wciąż subiektywnie) i przez pryzmat rozegranych wspólnie (i nie tylko wspólnie) przygód .
To chyba wszystko co miałem do napisania i kwestię "elity" uważam za zamkniętą - prosiłbym również o nie poruszanie więcej tego tematu. Zapraszam do komentowania samej sesji a nie ciągłego licytowania się nad racją własnych przekonań (w końcu nie jesteśmy w sejmie ;)).

Pozdrawiam
Phoven
Bosman
Bosman

Post autor: Phoven »

Witam szanownych forumowiczach i wszechobecnego Ojca Dyrektora.
Wielgachne Trio jest w wypadku określenia "elitarne" podzielone... mi osobiście nie przeszkadza takowe określenie, Blindowi natomiast tak (Seth zajęty był poranną rozmową z Cthulu więc odmówił komentarza) :] Szczerze to zgadzamy się wszyscy jedynie co do poziomu sesji Ev'a bo one stają zawsze na wysokim poziomie. A samo kłócenie się o "elytę" pozostawiam już innym (m.in Wielkim Przedwiecznym, tj. dwóm pozostałym członkom Wielkiego Trio). Ja osobiście uważam komentowanie sesji za NOBILITUJĄCĄ takową sesje... w końcu ktoś poswięca czas dla czytania i pisania o sesji która go teoretycznie nie dotyczy. A WT (Wielkie Trio ^^) postawiło sobie właśnei takei zadanie. Mam nadzieje że każdy z nas sie w końcu wyspecjalizuje i... w być moze zaczniemy szerzyc chaos i znisz... tzn. komentować inteligentnie również inne sesje (bo mi to sprawia pewnego rodzaje satysfakcje), czego sobie i wam życzymy...

Ps. A komentarz do bieżącej sesji napisze jak uzyskam wolny czas, tj w weekend :P
Craw
Bosman
Bosman
Numer GG: 5454998

Post autor: Craw »

Evandril pisze: Moim zdaniem nie jest to niesprawiedliwe i raniące Ouzaru, bo wyraża jedynie MOJE subiektywne zdanie (co zaznaczyłem zresztą we wstępie do przygody gdyby ktoś jeszcze miał jakieś "ale").
Jestes debil. Przeszkadza Ci to? Rani Cie takie stwierdzenie. Bo nie powinno, w koncu jest to MOJE subiektywne zdanie.

Od razu dodam, ze wypowiedz nie miala na celu obrazenie uzytkownika, tylko unaocznienie mu czegos. Czego? Ze jego "subiektywne" zdanie nie jest zawieszone w pustce, tylko moze sie komus nie podobac. Hitler tez mial swoje "subiektywne" zdanie, ze Zydzi, Romowie i Polacy byli nizszymi rasami...
hyjek
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Post autor: hyjek »

Moze skonczmy w koncu te klotnie, i niech ktos napisze cos na temat sesji...
Jak na razie to wyglada tak, ze wszyscy skoncza temat "elity","subiektywnego zdania" itp., przychodzi ktos i rozdrapuje te rany na nowo...
Miasto zbudowane z Drewna tworzy się w Lesie
Miasto zbudowane z Kamienia tworzy się w Górach
Miasto zbudowane z Marzeń tworzy się w Niebiosach
Craw
Bosman
Bosman
Numer GG: 5454998

Post autor: Craw »

hyjek pisze:Moze skonczmy w koncu te klotnie, i niech ktos napisze cos na temat sesji...
Jak na razie to wyglada tak, ze wszyscy skoncza temat "elity","subiektywnego zdania" itp., przychodzi ktos i rozdrapuje te rany na nowo...
Ja bym raczej to nazwal odkopaniem kosci niezgody ;)

Ale ogolnie jestem za... choc cala dyskusja wybiegla juz poza samo stwierdzenie kto ma byc elita a kto nie ;)
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Mięsne teksty Servera pisze:A WT (Wielkie Trio ^^)
Mięsne teksty Servera pisze:w być moze zaczniemy szerzyc chaos i znisz..
Nazwijcie się od razu WC. Dobrze się kojarzy i przede wszystkim to WIELKI CHAOS, który chcecie siać :P.

Odnośnie sesji
Ja myślałem, że tu jacyś bandyci, a tu Ev mnie zaskoczył i nasłał szczuroludzi - prosto z rury, zabawa się rozkręca. Zaraz znajdziemy kultystów Chaosu, mówię Wam! Jestem święcie o tym przekonany! :D
BlindKitty
Bosman
Bosman
Kontakt:

BLACKs:!: Jesteś *genialny*:!: WC to cudowna, świetna, wspaniała, wręcz doskonała nazwa dla nas:!: :D

A co do określenia elity... Przeszkadza mi tylko wprowadzanie takiej... Hm... Nierówności? Wśród graczy. Ty jesteś elita, Ciebię przyjmę, a Ty, młody, napisałeś tylko 5-10 postów na forum, więc sorry, nie masz szans. I co z tego, że umiesz napisać historię którą każde wydawnictwo wzięłoby do antalogii opowiadań fantasy, po prostu nie jesteś elitą... I znów wyjaśniam: nie mam nic przeciwko sesjom z rekrutacją ukrytą (taką jak tu) ale niech nie będą to sesji dla 'ekstraklasy' tylko dla 'wybrańców'/'*tych*'. Wtedy nikt nie poczuje się urażony, nikt nie uzna że ktoś inny poczuł się urażony, nikt nie uzna że ktoś inny uznał że ktoś jeszcze inny poczuł się urażony... Dalej to ciągnąć? :P I nie ma tu nic do rzeczy, że faktycznie, ta sesja jak na razie idzie całkiem nieźle (a czego innego spodziewać się po Evandrilu? Tak być musiało, niezależnie od graczy, a już na pewno z takimi, bo są naprawdę dobrzy, to im muszę przyznać ^^), po prostu są tacy, co uważają, że są porównywalni z tą ekstraklasą, a nikt im niczego nie zaproponował.

I skomentuję od siebie - po pierwsze, gdzie mój ukochany skaveński akcent? Nie ma? Dziwne-dziwne :D Zabić-zabić. :D Ale to nic, pomijalne, moja fobia, mania, czy też inne schorzenie psychiczne (gubimy się w nich wszyscy trzej, a głosy nam nie pomagają). Ale drugie, o czym miałem wspomnieć - super zakamuflowane Skaveny, w które mało kto w Imperium wierzy, skrajnie podejrzliwe i strachliwe... Nie wystawiły warty. Eskortując coś co przypomina mi Szarego Proroka. W pięciu. Po powierzchni... :D

Evandril
Mat
Mat
Numer GG: 19487109

Post autor: Evandril »

BlindKitty pisze:super zakamuflowane Skaveny, w które mało kto w Imperium wierzy, skrajnie podejrzliwe i strachliwe... Nie wystawiły warty. Eskortując coś co przypomina mi Szarego Proroka. W pięciu. Po powierzchni... :D
Spokojnie Blind - jeśli będziesz śledził sesję, znajdziesz odpowiedzi na wszystkie pytania ;)

I jeszcze raz prosiłbym żeby już więcej nie poruszać tematu "elyty" ;), bo dla mnie ten temat jest zamknięty. Przeczytałem wszystkie Wasze "za" i "przeciw", wyciągnąłem odpowiednie wnioski i nie ma sensu wciąż drążyć tej kwestii. Zatem jeśli chcecie coś napisać, to napiszcie odnośnie samej sesji - jeśli nie, nie zabierajcie głosu. Over and out...
Phoven
Bosman
Bosman

Post autor: Phoven »

Evandril pisze: I jeszcze raz prosiłbym żeby już więcej nie poruszać tematu "elyty" ;), bo dla mnie ten temat jest zamknięty. Przeczytałem wszystkie Wasze "za" i "przeciw", wyciągnąłem odpowiednie wnioski i nie ma sensu wciąż drążyć tej kwestii. Zatem jeśli chcecie coś napisać, to napiszcie odnośnie samej sesji - jeśli nie, nie zabierajcie głosu. Over and out...
Samej sesji pośrednio również jak mniemam...

A by nie pisać off'a: To ostatnie zdanie Pyotra mnie rozwaliło :lol:
Pyotr pisze:Jestem Łowcą Czarownic, służę Sigmarowi... skaveni chciałbym sprostować słowa mego kompana, nie istnieje możliwość waszego odejścia. Z tej sytuacji nie ma wyjścia, albo wy albo my...takie ludzkie przyzwyczajenie odnośnie waszej rasy...
Jesli chcaiłes pokazać tu rasizm i ksenofobie wobec skavenów przez ludzi to mozna było podsycic to nieco emocjami bo to wygląda troche tak jakby SS-man tłumaczył Żydowi w obozie koncentracyjnym że go zabijają dlatego że "My Niemcy jesteśmy przyzwyczajeni do mordowania was Żydów"... przykład być moze nieco brutalny lecz być uświadomi komizm tej sytuacji ;P
Sergi
Bombardier
Bombardier
Kontakt:

Post autor: Sergi »

SR to jest napisane tak jak mało być, bez żadnych emocji tak jakby wypowiadał wyuczoną formułkę. A poza tym czemu nie wprowadzić trochę komizmu do sytuacji gdy spotyka się grupę Skavenów chroniących kogoś na podobieństwo Szarego Proroka i do tego wszystko w karczmie leżącej na trakcie :lol:
Serge
Kok
Kok
Numer GG: 9181340

Post autor: Serge »

Sergi pisze:gdy spotyka się grupę Skavenów chroniących kogoś na podobieństwo Szarego Proroka i do tego wszystko w karczmie leżącej na trakcie :lol:
Sergi - jak dla mnie to ten mały szczurek w habicie to na bank Szary Prorok. Tylko nie wiem czy będzie mi dane się o tym przekonać, bo Broch ma właśnie za moment dostać w klatę jakimś nożykiem ;)

Evandril - jestem jutro u Ciebie o 18.00 (toż to tylko 50 km - jakby co to mnie przenocujesz, nie? :P). W co gramy?
Niebo i piekło są w nas, wraz ze wszelkimi ich bogami...

- Pussy Warhammer? - spytała Ouzi.
- Tak, to taki, gdzie drużynę tworzą same elfy. - odparł Serge.
Zablokowany