Hogwart Szkoła Magii i Czarodziejstwa

Stare i nieaktywne wątki z Rekrutacji.
AC
Bosman
Bosman
Numer GG: 4159090
Kontakt:

Post autor: AC »

a ja też dałem swoją kartę

może się załapię :D a może nie, ale i tak fajną postać wymyśliłem :D
Zaknafein
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 4464308
Kontakt:

Post autor: Zaknafein »

A co ze mna?
Wyslalem karte prez PW od razu po napoisaniu posta zglaszajacego mnie do gry, czy cos bylo z nia nie tak?
czy sie za pozno zglosilem?

BTW, zależy na tej sesji...
Kloner
Chorąży
Chorąży
Lokalizacja: Tam gdzie konczy się wieś a zaczyna zadupie \,,/ <(^.^)> \,,/

Post autor: Kloner »

Mistrzu, to niebyła moja karta :P
"Lepiej Milczeć I Wyglądać Jak Idiota, Niż Się Odezwać I Rozwiać Wszelkie Wątpliwości"
Mafia Radioaktywnych Krów
Osoria
Pomywacz

Post autor: Osoria »

Zaknafein-twojej karty nie dostałam.
Rafiki:Bedziesz królem...wspaniałym królem
Osoria
Pomywacz

Arxel:

Karta postaci:

Imię i nazwisko: Victor Delacroix.
Rasy:człowiek
Charakter: Pyszny, odważny, pewny siebie, optymista, lekki samotnik, nielubi zakazów i nakazów, wesołek.

Historia: Victor pochodził ze znanej długiej, bogatej linii mugoli. O swoich mocach nie miał żadnego pojęcia. Fakt, że koło jego zbzikowanej ciotki Maggie działy się dziwne rzeczy nic dla niego nie znaczył. Do pewnego dnia. Pięknego ranka gdy młody Delacroix szedł do szkoły zaczęło go zaczepiać kilku chłopaków. Potem zaciągneli go do zaułka i zaczeli katować. Victor stracił wtedy świadomość ale przez mgłę słyszał słowa w stylu:- ...tusempra, rictus... ferito.... Kiedy się obudził zobaczył, że chłopcy którzy go bili krwawią. Szybko zadzwonił po karetkę i uciekł. W domu czekała na niego ciotka. Powiedziała tylko:- Wiem co się stało. Znalazłam ci nową szkołę. Chodź ze mną. Zdezorientowany Victor poszedł za ciotką. Po 2 godzinach podróży trafili na jakąś dziwną ulicę. Tam Maggie wytłumaczyła chłopcu, że ten jest czarodziejem, a gdy Victor to wreszcie zrozumiał kupiła razem z nim przybory szkolne.

Przybory potrzebne do nauki: Książki, różdżka (11 cali, pióro feniksa i ostrokrzew, cis) ,pergamin ,pióro, atrament,waga,mundurek(peleryna), miotła( Zmiatacz 96(Nie było w sklepie nimbusów)), kruk, kociołek.
Osoria
Pomywacz

Kloner:

Imię i nazwisko: Michael Clone
Rasa:człowiek
Charakter: Bystry, inteligentny, posiada szybki refleks, nie nawidzi czarodziejów nie będących czystej krwi, fascynuje się czarną magią.

Historia: Michael pochodzi z szanowanego i starego rodu czystej krwi. Jego rodzina pochodzi z zachodniej europy, a wiele lat temu została przez małżeństwo połączona z rodem Slitherina. Michael ma podobne podejście do życia jak oni czyli jak wyżej naopisane nie lubi czarodziejów nie pełnej krwi. Michael jest na 5 roku w Slitherinie.

Przybory potrzebne do nauki: Książki, różdżka (13 cali, pióro feniksa, włos jednorożca) ,pergamin,pióro,atrament, kociołek,waga,mundurek(peleryna), miotła, zwierze (jastrząb)
AC
Bosman
Bosman
Kontakt:

a ja już wyciąłem ze swojej błąd :P
Osoria
Pomywacz

AC:
Nauczyciel obrony przed czarną magią (wybrany przeze mnie)

Imię i nazwisko: Harry Callahan
Rasa: człowiek

Ubranie:
1. Czarne buty sportowe
2. Czarne skarpetki
3. Granatowe majtki
4. Granatowe dżinsy
5. Żółta koszulka z nadrukiem przedstawiającym budowę kolei w Kenii.
6. Bluza zwykła, bez kaptura, kolor jasnoniebieski,
+ Torba z różnymi ubraniami

Ekwipunek:
- Mieczoróżczka w skórzanej pochwie na plecach.
- Pierścień Ochrony przed Telekinezą
- Okulary termowizyjne
- 10 opakowań Tic-Taców

Historia:
Urodzony 14 stycznia 1419 spędził lata swojego prawdziwego życia jako zwykły biedny szlachcic na ziemiach mazowieckich. Dnia 10 listopada 1444 rozegrała się jedna z największych bitew stoczonych przez jego naród. Właśnie tego dnia wyzwolone dusze wzbiły się w niebo i z niewiadomych powodów ich moc witalna i magiczna trafiła i skumulowała się w nim. Przez wieki podróżował po całym świecie zawsze uciekając, gdy ktoś mógł zauważyć jego nieśmiertelność. Do Hogwartu jako wizytator trafił z Instytutu Durmstrang, w którym z kolei był administratorem. Wcześniej pracował w InBadCzaMie (Instytucie Badań Czarów i Magii). Dość słabo znany w świecie i tym zwykłym i magicznym. Nie ma zbyt dużych zdolności magicznych, Mieczoróżczkę czasem nawet używa jak zwykły miecz.
W Hogwarcie prawie nikt go nie zna, woźny i nauczyciele nie zadają pytań w stylu "kim pan jest", a on ma wolny wstęp wszędzie i zawsze (chyba że Dumbledor by miał jakiś sprzecił lub gdyby to były prywatne sypialnie ludzi). Niektórych irytuje jego strój - zupełnie nie pasujący do tego miejsca.

Charakter:
Jest to osoba o mentalności... ciężko powiedzieć. Niewielu jest nieśmiertlenych na ziemii - są mili jak Dumbledor i są źli i chciwi jak Voldemort. Harry Callahan słyszał o osiągnięciach obu tych ludzi, ale nigdy nie spotkał. Można powiedzieć, że w zwykłych standardach ludzi Harry to jednostka szalona - potrafi być miły a potrafi też zabić kogoś bezpowodu i z zimną krwią. Widział zbyt wiele śmierci, żeby się przejmować. W dawnych czasach (powojennych) istniały plotki, że Harry był Hermanem Folherem, który wysłał na śmierć w lecie 1943 roku na śmierć tysiące ludzi w obozie Auschwitz-Birkenau, ale inne głosiły, że jako Henryk Mścibór był więźniem tegoż obozu i uciekł udając trupa (podobno spalono go żywcem, ale odrodził się jak feniks w piwnicy z popiołem i wyszedł jak gdyby nigdy nic w stroju esesmana).

Ode mnie: Postać "pokręcona" ale ciekawa
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 27 lutego 2006, 18:09 przez Osoria, łącznie zmieniany 1 raz.
perfidron
Pomywacz
Kontakt:

Post autor: perfidron »

przepraszam cie brdzo Osorio za to wtrącenie sie ale jak isałaś wcześniej to jesteśmy w czsach trochę starszych i chyba jeszcze nie wymyślono okularów termowizyjnych ani sportowych butów ani też tic taców i akcja napewno się w Polsce nie dzieje i człowiek napewno nie jest niesmiertelny i to wszystko i jeszcze trochę tyczy się AC

w sumie to twoja sesja ale ja bym na takie coś nie pozwolił
se onr sverdar sitja hvass!! -oby wasze miecze pozostały ostre

se mor'ranr ono finna-obyś odnalazł spokój
Kloner
Chorąży
Chorąży
Lokalizacja: Tam gdzie konczy się wieś a zaczyna zadupie \,,/ <(^.^)> \,,/

Post autor: Kloner »

Masz rację, a pozatym zrezygnowaliśmy z nauczycieli i gramy tylko uczniami
"Lepiej Milczeć I Wyglądać Jak Idiota, Niż Się Odezwać I Rozwiać Wszelkie Wątpliwości"
Mafia Radioaktywnych Krów
Zaknafein
Bombardier
Bombardier
Kontakt:

Jakto: nie dostalas? wyslalem na 100% dla pewnosci moze wkleje tu?
AC
Bosman
Bosman
Kontakt:

Kloner pisze:Masz rację, a pozatym zrezygnowaliśmy z nauczycieli i gramy tylko uczniami
Nie gram nauczycielem tylko wizytatorem administracyjnym który posiada umięjętności magiczne na poziomie 4 klasy hogwartu:P

perfidron pisze:przepraszam cie brdzo Osorio za to wtrącenie sie ale jak isałaś wcześniej to jesteśmy w czsach trochę starszych i chyba jeszcze nie wymyślono okularów termowizyjnych ani sportowych butów ani też tic taców i akcja napewno się w Polsce nie dzieje i człowiek napewno nie jest niesmiertelny i to wszystko i jeszcze trochę tyczy się AC
Dumbledor jest nieśmiertelny, tak samo Voldemort. To znaczy - zależy czy czytałeś oryginał czy wersję Rowling :P (oryginał to tam gdzie jest Tci i inni z Durmstrangu i tam gdzie jest arena walk :P no i Snape w oryginale to ten dobry :P )

okulary termowizyjne są magiczne
buty sportowe podkreślają moją niezależność od kanonów magicznych - w końcu moja postać jest tylko wizytatorem administracyjnym, nie jest nawet magiem w pełni tego słowa znaczeniu
tic-taci i buty sportowe przecież nie muszę mieć jeżeli nie pasują do czasów :P mogą to być równie dobrze liście koki i skórzane buty z półtwardą podeszwą

pozatym pisałem że moja postać pochodzi z Polski, ale przyjechał do Hogwartu z Durmstrangu gdzie znalazł się z kolei gdy odszedł z InBadCzaMu. Przeczytaj dokładniej historię postaci :)

ps. zresztą Harry Callahan to tylko anglosaskie pseudo :P
Osoria
Pomywacz

Przepraszam bardzo ale to JA jestem mistrzem gry,i to ja ustalam reguły więc jak komuś się nie podobają moje zmiany to nie musicie grać. :evil:
Zaknafein
Bombardier
Bombardier
Kontakt:

... Do to mnie czy do AC'a?
:oops:
AC
Bosman
Bosman
Kontakt:

Zaknafein pisze:... Do to mnie czy do AC'a?
:oops:
to chyba do perfidrona

a ja będę nauczycielem obrony przed czarną magią; po tych wszystkich psychopatach którzy byli to ja chyba pasuję jak ulał :)
Zaknafein
Bombardier
Bombardier
Kontakt:

Aha ^^
AC pisze:a ja będę nauczycielem obrony przed czarną magią; po tych wszystkich psychopatach którzy byli to ja chyba pasuję jak ulał

Chyba przed
Lothar
Majtek
Majtek
Kontakt:

Post autor: Lothar »

Są jeszcze miejsca, bo i ja bym sie pisał na to?? :D
Bella Horrida! Bella!

"Quidquid latine dictum sit, altum videtur"
Zablokowany