[Marvel RPG] Amazing X-Men - ZAMKNIĘTA, KOMENTARZE -

Stare i nieaktywne wątki z Rekrutacji.
Zablokowany
Evandril
Mat
Mat
Numer GG: 19487109

Re: [Marvel RPG] Amazing X-Men - ZAMKNIĘTA, KOMENTARZE -

Post autor: Evandril »

Mój post już jest - jeśli Szanowne Panie: Ouzi, WW i Dia nie mają nic przeciwko, to możemy dzisiaj przeprowadzić dialog w piątkę. Będę wieczorem na GG, więc jakby co, można złożyć wspólny odpis :).
"Trzymaj się swych zasad! To jedyne co Ci pozostało w świecie Chaosu."
Ouzaru
Mat
Mat
Numer GG: 16193629

Post autor: Ouzaru »

Jak dla mnie, to Jason jest "mile" widziany w salonie :P Przynajmniej Bella go zobaczy i przekona się, jak czule Jessica o nim myśli xD Tak czy inaczej dzisiaj ciąg dalszy dialogu, myślę, że spotkamy się o stałej porze. Od 21 czasu Polskiego będę się kręcić przy lapie, więc wołać mnie! :D

btw, Ev, przez Twój post nabrałam ochoty na hamburgera... :? <idzie do kuchni>
Obrazek
WinterWolf
Tawerniana Wilczyca
Tawerniana Wilczyca
Kontakt:

Post autor: WinterWolf »

Właśnie jestem w trakcie składania naszego wiekopomnego dzieła :D Kolejnego :twisted: Ouz była zbyt senna, Dii nie będę męczyć z klawiaturą ekranową, a Mekow poszedł do pracy. W ogóle się uśmiałam i z tego co widziałam nie tylko ja :D Post będzie pełen akcji i jej zwrotów i to pomimo faktu, że w większości czas upływa nam w okolicach kanapy w salonie XD To tyle z mojego trailera XD

EDIT: Tekst pozbawiony formatowania, bo właśnie ucięłam sobie pogawędkę z moją mamą, no i jak to bywa zwykle gadało mi się tak dobrze, że aż do prawie 3 w nocy, no i mi się bardzo już chce spać :P Zostawiłam lekki chaos w wypowiedziach, bo moim zdaniem dobrze obrazuje to zachowanie młodych ludzi, którzy się lubią i dobrze się bawią :)

BTW przejrzałam sesje z X-men w archiwach. Najdłuższe mają po 17 stron, ale nie mają takich postów XD Zwykle w sesjach z X-men są max 3-4 strony i posty dwu- trzyzdaniowe... I brak jest takiej integracji, co przy sesjach mocno stawiających na drużynę aż dziwi.
Obrazek
Proszę, wypełnij -> Ankieta
Acid
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 20329440

Post autor: Acid »

Trochę mi zajęło przeczytanie wszystkich postów, ale muszę przyznać jedno – jestem MEEEGA zadowolony z tego, jak gracie i cieszę się, że mam Graczy, których nie muszę prowadzić za rączkę od sceny do sceny i którzy dają z siebie naprawdę wszystko. No bo jak inaczej nazwać fakt, że do konferencji siada pięć osób i piszą zaje*istego posta?! Widać, że się świetnie bawicie, nawet gdy jest to tylko granie w Tekkena :D, a przy tym można dostrzec, że każda postać jest na swój sposób wyrazista, ciekawa, a przede wszystkim ŻYJE w tym świecie :P. Po prostu majstersztyk, oby więcej takich świetnych postów.

Co do Amazing X-Men, to od początku sobie założyłem, że to będzie najlepsza marvelowska sesja na TRPG i ten plan skrzętnie realizuję :). Pomagają mi przy tym świetni, kreatywni i bawiący się przy tej sesji równie dobrze co ja, Gracze (big up dla Was :D), co tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że w dobrą stronę to idzie. Mam nadzieję, że dobrniemy razem do końca, zwłaszcza że jeszcze długa droga przed Waszymi bohaterami i na STÓWĘ niejednej postaci jeszcze się zmieni podejście do życia :P.

* * *

Odnośnie sytuacji z najnowszego posta – Guardian i Puck na razie są wyłączeni z walki (Guardianem zajął się Northstar, Pucka znokautował Jugg), pozostali jeszcze Vindicator, Snowbird, Shaman i Earthmover (plus trzy kamienne gobliny). Sasquatch’em póki co zajmuje się Cain. Jeśli macie jakieś pytania, walcie śmiało. Jeśli nie wiecie nic na temat herosów, których wymieniłem, zawsze można wygooglać, lub po prostu zapytać mnie o nich ;). Ike i Bella oczywiście nic o Alpha Flight nie wiedzą, więc WW i Dii ta zasada nie dotyczy :P.

Czas na odpis – sobota, północ. Bawcie się dobrze :P.
Seks jest jednym z dziewięciu powodów do reinkarnacji. Pozostałych osiem się nie liczy.

Obrazek
Evandril
Mat
Mat

No dobra, jako że MG postawił nas pod ścianą :P, to przydałoby się ustalić jakiś tok działania, ew. jakiś teamwork, co by można było potem składać posta np. we dwójkę, czy trójkę (jeśli ktoś chce). Jason może wziąć na warsztat te trzy gobliny z racji tego, że może do nich strzelać z daleka i być w razie czego poza zasięgiem. Ktoś chętny do pomocy, czy reszta zajmie się pozostałościami po Alpha Flight? ;). Jest nas dużo, więc myślę, że można to ładnie rozłożyć na całą drużynę :D.

Ja swojego posta zacznę pisać, jak już mniej więcej ustalimy kto z kim, jak i gdzie :), ew. jeśli Ouz napisze posta jako pierwsza i wyda jakieś rozkazy od Jess.
Ouzaru
Mat
Mat

Rozkazy będą proste, Ev :) Jason i Adam - kamienne popaprańce, Al i Bella - sowa, Shadow - koleś z kulką energii i Vindicator, Grim i Ike - Earthmover.
Mój post pojawi się niebawem, tylko coś zjem i trochę odsapnę po pracy... Jak macie jakieś "ale" lub pytania, to łapcie mnie na GG, Robaczki :)

Acid, dzięki za info odnośnie A.F. :)

EDIT

Post poszedł, jest krótki jak ... Jugga, ale chyba nie ma co się rozpisywać. Zresztą nie chciałam, żeby ludzie na mnie czekali :P
Trzymajcie się i powodzenia, X-Meni! :D
Obrazek
WinterWolf
Tawerniana Wilczyca
Tawerniana Wilczyca
Kontakt:

Jest i nasz odp XD Znaczy moje i BK deklaracje działań. Postawiliśmy na szybkie działanie. Gwoli wyjaśnienia Ike kolejno użyła zręczności kota, zmieniła ją na jad kobry plującej i teraz walczy Stylem Żmii używając właśnie szybkości ataku żmii sykliwej. Nie napisaliśmy wiele by nie włazić w paradę Acidowi.

BTW już wspólnie we trójkę (Ev, dzięki za wsparcie XD) modlimy się by Earthmover nie okazał się twardy jak skała XD

EDIT: zapomniałam dodać, że jad kobry plującej w oczach wywołuje silny ból i może czasowo oślepić. Rzadko się zdarza by do oczu dostało się go tyle by oślepić na stałe, ale i tak bywa.
Obrazek
Acid
Marynarz
Marynarz

Póki co, nie będę się rozwodzić nad konsekwencjami Waszych ataków, gdyż tę przyjemność zostawię sobie na upka :D, chciałem tylko zauważyć że w ciągu niespełna ośmiu godzin odpisało czterech Graczy! Jak się chce, to jak widać można, zwłaszcza, że w tej chwili nie wymagam niesamowicie długich i złożonych postów.

No to czekamy jeszcze na Dię, weirda i Mekowa :). Im szybciej się ci Gracze zadeklarują co robią, tym szybciej pójdzie kolejny upek.
Seks jest jednym z dziewięciu powodów do reinkarnacji. Pozostałych osiem się nie liczy.

Obrazek
WinterWolf
Tawerniana Wilczyca
Tawerniana Wilczyca
Kontakt:

Post Dii i the_weird_one już jest :P Przez chwilę nieco się w tym pogubiłam, ale już rozumiem o co chodziło two w odpisie. Swoją drogą BARDZO brakuje nam tutaj Petera... I Acid, jakbyś mógł posłać nam tam do pomocy jeszcze tę bandę NPC co ją tak ładnie opisałeś wyżej to sądzę, że nie padniemy w pierwszych 5 minutach i może nawet zdążymy się ucieszyć czymś :P
Obrazek
Dia
Pomywacz
Numer GG: 3357251

Post autor: Dia »

Jeszcze jedna walka z przedstawicielem fauny albo flory i Bell zaangazuje sie w wycinanie lasow tropikalnych pod pastwiska dla fast foodow :D

Ale to nasz teren, nie beda nam kopac tylkow na naszym podworku, prawda, moi X-meni? ^^
WinterWolf
Tawerniana Wilczyca
Tawerniana Wilczyca
Kontakt:

Uwaga dla wszystkich, którzy mają zamiar zaangażować się w wycinanie lasów XD Ike z zamiłowania jest ekologiem. A teraz idę spać :P
Obrazek
Dia
Pomywacz
Numer GG: 3357251

Post autor: Dia »

Bell tez byla! Zanim biedna, chroniona i bezbronna natura postanowila ja zabic :D
Acid
Marynarz
Marynarz

Post już jest - przy opisywaniu skutków walki brałem pod uwagę konstrukcję Waszych postów, kolejność deklaracji i zachowanie bohaterów. Niektórym postaciom puściły nerwy, byli zdezorientowani, co też odbiło się na efektach starcia. Póki co, macie wolne i możecie zaplanować coś na wieczór. Inwencję zostawiam Wam :).
W razie pytań, łapać mnie tutaj bądź na GG.

Stan zdrowotny drużyny: Ike, Chang i Alastair trochę poparzeni, Bella ma zadrapania po szponach Snowbird na barkach, Jason nieco poranioną twarz i dłonie, a Jessica będzie mieć niezłego guza i wieeelkie siniaki na plecach.

Czas na odpis - poniedziałek, południe. Enjoy! :)

Obrazek
WinterWolf
Tawerniana Wilczyca
Tawerniana Wilczyca
Kontakt:

W razie czego po tym krótkim wstępie z opisem przeżyć Ike jestem gotowa na ewentualne składanie posta XD Ike nie gryzie... jeszcze, a może już XD Ale wciąż jest nieco rozdrażniona.
Obrazek
Ouzaru
Mat
Mat

Dialog z Evem poszedł, suto zakrapiany alkoholem (z mojej strony_ więc proszę się nie dziowić, że \Jess się dziwnie zachowuje xD Musiałam dzielić na dwa, bo 10 stron nie wchodziło, głupie forum xD Dobranic@!
Obrazek
Evandril
Mat
Mat

Ouzi, może Ty już idź spać, co? :lol:. Serge Cię czasem nie potrzebuje (bądź Ty jego xD)?
A tak w dużym skrócie, to ogólnie nic się w poście ciekawego nie działo ;).
Dobranoc wszystkim :). Kto przeczyta - ten wielki :D.
Ouzaru
Mat
Mat

Evandril pisze:Serge Cię czasem nie potrzebuje (bądź Ty jego xD)?
Strzał w dziesiątkę, Ev :P Po takim miłym dialogu nalezy się równie miła noc :D

Dobranoc :)

i jak ja jutro ranio wstanę do pracy? :(
Obrazek
Zablokowany