[Marvel RPG] Amazing X-Men - ZAMKNIĘTA, KOMENTARZE -

Stare i nieaktywne wątki z Rekrutacji.
Zablokowany
the_weird_one
Mat
Mat
Numer GG: 6271014

Re: [Marvel RPG] Amazing X-Men - ZAMKNIĘTA, KOMENTARZE -

Post autor: the_weird_one »

Zapraszam Blinda i Aliena na GG w celu obróbki posta, najlepiej za pośrednictwem Aliena. Moje GG - 6271014. ;)

Na podstawie pierwszego posta z udziałem postaci wnoszę, że nie jest zaznajomiona z obecnymi X-Menami, toteż upubliczniam najogólniejsze i najważniejsze informacje.

Imię i nazwisko: Alastair MacMillan
Imię kodowe: Quickblood
Wzrost: 179 cm
Waga: 77 kg
Kolor włosów: blond
Kolor oczu: ciemnobrązowe
Zajęcie/zawód: student w trybie zaocznym przez liczne obowiązki i dodatkową naukę studiuje na New York Conservatory for Dramatic Arts.
Narodowość: szkocka
Miejsce narodzin: Glasgow

Wygląd:

Przeciętnego wzrostu młody człowiek o sylwetce wskazującej, iż jest bardzo wysportowany. Obdarzony został przez naturę przystojną, odziedziczoną niemal w pełni po ojcu twarzą. Blond włosy niemal zawsze zaczesuje lub ustawia w stylową, niewysoką czuprynę na żelu. Kolorem komponują się z nimi szeroko rozstawione, brązowe oczy, same szerokie a nie zwyczajnie duże przez nisko położone ozdobione równymi, długimi brwiami łuki brwiowe przechodzące przez duży lecz prosty nos. Pełne proste usta okalają starannie przystrzyżone wąsy i brody oraz, w zależności od sytuacji, bardziej lub mniej zadbany zarost.
Nosi ubrania adekwatne do sytuacji, choć przedkłada swobodę i elegancję nad modę. Często można go zastać w stroju sportowym - T-shircie i dresie, gdy akurat uprawiał lub zamierza uprawiać sport lub po prostu pogoda temu sprzyja. Ceni też eleganckie stroje, szczególnie garnitury, które posiada w liczbie sztuk dwa. Widać u niego także silne przyzwyczajenia do pogody kraju urodzenia, w którym spędził większość życia, zachowuje więc zdrowy szacunek wobec ubiorów ciepłych i przeciwdeszczowych, golfów, swetrów, spodni sztruksowych, ocieplaczy, wysokich butów, rękawic i płaszcza.
Porusza się sprężystym krokiem, choć jest spokojny i prowadzi powolny tryb życia stara się nie pozwolić sobie na ospałość. Wysławia się dźwięcznie, czasem w skomplikowany sposób z charakterystycznym akcentem.

Obrazek
No Name pisze:Podchodzę do norda i mówię:
- Pierwsza zasada klubu walki – nie rozmawiajcie o klubie walki...
Mekow
Bosman
Bosman
Numer GG: 0

Post autor: Mekow »

Mam pytania do MG.

Ilu jest uczniów w instytucie? Ile jest klas(grup)?
Zmierzam do tego, aby spytać, czy Bella(nie znam jej wieku) albo jakaś inna postać (nie npc), jest w tej samej klasie co Adam?
Ostatnio bardzo mało sesji się tu gra... ciekawe dlaczego?
Odnosi się wrażenie, że to forum wymiera :?

Ostatnio edytowano piątek, 30 luty 2012, 14:76 przez Mekow, łącznie edytowano 28 razy
Evandril
Mat
Mat
Numer GG: 19487109

Post autor: Evandril »

Post już jest - dzięki za pomoc z krótkim dialogiem, Acid – zgodnie z tym, co mi pisałeś, urywamy go, skoro masz jakieś swoje plany odnośnie Jasona :P.
"Trzymaj się swych zasad! To jedyne co Ci pozostało w świecie Chaosu."
Acid
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 20329440

Post autor: Acid »

Mekow pisze:Mam pytania do MG.

Ilu jest uczniów w instytucie? Ile jest klas(grup)?
Zmierzam do tego, aby spytać, czy Bella(nie znam jej wieku) albo jakaś inna postać (nie npc), jest w tej samej klasie co Adam?
Po pierwsze, Twoja postać nie może posiadać takiej wiedzy, gdyż praktycznie cały czas siedzi zamknięta w pokoju, z nikim nie rozmawia i tylko wychodzi na zajęcia określonej grupy. Po drugie, ile tak naprawdę ludzi znajduje się w Instytucie, wie tylko Dyrekcja - poza stałymi rezydentami, jest jeszcze masa innych mutantów, którzy odwiedzają szkołę, bądź ją opuszczają, więc liczba zmienia się cały czas.

W szkole są trzy grupy - pierwsza najniższa, ostatnia najwyższa. Właśnie do trzeciej grupy przymierzany już jest Allastair, a Ty po rozmowie z Magneto będziesz wiedział, co dalej z Twoją postacią. Po akcji w Szkocji, tak jak już pisałem, Ike i Bella zostały przydzielone do trzeciej grupy przez Erika (w niej uczą się właśnie X-Men i kilku bardziej zaawansowanych mutantów). Generalnie w każdej grupie znajduje się od 10 do 15 osób. Jak będę miał czas, opiszę kogo macie jeszcze w grupie.
Seks jest jednym z dziewięciu powodów do reinkarnacji. Pozostałych osiem się nie liczy.

Obrazek
Mekow
Bosman
Bosman

Post będzie jutro. Mam jeszcze kilka fotek do wyszukania, a i w ten sposób WW będzie po egzaminie i może doda coś do treści posta ;)

Ostatnio edytowano piątek, 30 luty 2012, 14:76 przez Mekow, łącznie edytowano 28 razy
WinterWolf
Tawerniana Wilczyca
Tawerniana Wilczyca
Kontakt:

Post autor: WinterWolf »

Info z mojej strony, bo docierają do mnie sygnały, że ludzie się doczekać nie mogą odpa Mekowa. Jeśli do 23 nie będzie jego posta to wrzucę na forum to co mi dzisiaj wysłał. To będzie wersja pozbawiona ilustracji i myśli jego bohatera, ale z tego co się orientuję jest pełna.
Obrazek
Proszę, wypełnij -> Ankieta
Acid
Marynarz
Marynarz

A ja tu sobie spokojnie siedzę i czekam na posta. Będzie to pierwszy, w którym pojawia się Adam, więc ma go wrzucić Mekow, tak jak zrobił to t_w_o ze swoją postacią.
Dzięki za dobre chęci, WW, ale jak się chce grać, to trzeba samemu dotrzymywać terminów. Może innym razem, z innym postem :).
Seks jest jednym z dziewięciu powodów do reinkarnacji. Pozostałych osiem się nie liczy.

Obrazek
WinterWolf
Tawerniana Wilczyca
Tawerniana Wilczyca
Kontakt:

Dobra, będę grzeczna :) Tym razem :)
Obrazek
Acid
Marynarz
Marynarz

WinterWolf pisze:Dobra, będę grzeczna :) Tym razem :)
I to Ci się chwali :D. Po prostu chcę, żeby każdy z nowych Graczy wrzucił własnego posta, żeby wszyscy mieli swój odpis w turze. To chyba nie jest nic dziwnego czy złego, nie? ;).
Tak czy inaczej mój upek czeka cierpliwie na ostatnie poprawki. Jeśli Mekow da posta o czasie, to pójdzie jeszcze dzisiaj, tzn zaraz.

Obrazek
Mekow
Bosman
Bosman

Korespondencyjnie doszły do mnie liczne poganiania :?
Z tego powodu, post nie zawiera linków do wyszukiwanych godzinami obrazków. Ouzaru je widziała, a wy nie musicie, skoro wam się tak spieszy :P
Rany! Były jeszcze dwie godziny, spokojnie.

Przez to poganianie cała przyjemność z odpisania na sesji, gdzieś mi zaginęła :?

Acid
Marynarz
Marynarz

Spokojnie, Mekow. Zawsze możesz edytować posta, po prostu nie byłem pewien, czy w ogóle coś odpiszesz. Wystarczy, że wrzucisz avika postaci, bo resztę bardzo obrazowo opisałeś :).

Mój upek poszedł - w razie pytań, pytać.
Deadline tej tury to trzy dni - czyli czwartek, północ.

Pozdrawiam, miłej zabawy ;).

Obrazek
WinterWolf
Tawerniana Wilczyca
Tawerniana Wilczyca
Kontakt:

Mamy kłopoty XD Do jakiego momentu w Ameryce jest się dzieckiem? 18 czy 21 lat? XD Bo na pewno od 21 można pić alkohol.

Zaczynam powoli kombinować co i jak :P

BTW Ike + PS3 = najlepsza komedia pod słońcem :P
Obrazek
Ouzaru
Mat
Mat
Numer GG: 16193629

Post autor: Ouzaru »

Mój odpis jest już prawie gotowy :) Czekam tylko na ewentualne dopiski od WW, bo cały dialog z Glassmakerem mam zrobiony :D (Dzięki, Mekuś =]) Dziś wieczorem robimy konferencję na opisanie wspólnej gry na PS3, ale to chyba pójdzie w odpisie Dii... tak sądzę...

Co do A.F. - a pfff! :P Skopiemy im tyłki, jeśli tylko Magneto wyda taki rozkaz! :D Przecież to banda cieniasów xD Niby czemu Northstar i Wolverine już z nimi nie są? :P
Obrazek
Acid
Marynarz
Marynarz

Ouzaru pisze:Co do A.F. - a pfff! :P Skopiemy im tyłki, jeśli tylko Magneto wyda taki rozkaz! :D Przecież to banda cieniasów xD Niby czemu Northstar i Wolverine już z nimi nie są? :P
Ouzi, nie chciałbym Cię wyprowadzać z błędu... albo... neeee :P. Czekam na Waszego wspólnego posta, czuję w kościach że standardowo to będzie kawał dobrej roboty. A tak poza tym, to na potrzeby sesji założyłem nowy numer GG, pod którym będziecie mogli mnie łapać w celu przeprowadzenia jakichś dialogów i omawiania spraw okołosesyjnych, jeśli zajdzie taka potrzeba. Wcześniej jednak prosiłbym o jakieś umówienie się ze mną czy to przez PW czy przez wpis w komentarzach, gdyż nie dysponuję czasem, by siedzieć na GG cały czas. Generalnie będziecie mogli mnie zastać pod wieczór, koło 20-21 czasu szkockiego (czyli 21-22 w Polsce). Mój numer to: 20329440, jest również podany w moim profilu.

Tak jak obiecałem parę postów wyżej, poniżej przedstawiam pozostałą część Waszej grupy z króciutką charakterystyką.

* * *

Obrazek
Inferno
Imię i nazwisko: Jarah Makuluka
Moc: Pirokineza
Uwagi: Żywiołowa, radosna, wysportowana młoda kobieta pochodząca z Hawajów. Wszędzie jej pełno, usta niemal jej się nie zamykają. Optymistka, dlatego ciężko jej nie lubić. Trzyma z każdym po trochu i generalnie nie miesza się w sprawy, które jej nie dotyczą.

Obrazek
Sparkling
Imię i nazwisko: Reggie Thompson
Moc: kontrola elektryczności
Uwagi: Spokojny, jednak bardzo w porządku chłopak. Jego pasją jest koszykówka, więc podczas free-time’u w Instytucie, można go zastać na boisku do kosza, gdzie zwykle rozgrywa ‘1 on 1’ z kimś, kto się pojawi na sali ;). Trzyma się z Dylanem, Jasonem i Changiem.

Obrazek
Snowflake
Imię i nazwisko: Jennifer Sinclair
Moc: kontrola lodu
Uwagi: zamknięta w sobie, bardzo nieśmiała. Ubiera się w stylu ‘emo’ więc pewnie coś w tym jest ;). Po lekcjach zwykle siedzi w swoim pokoju słuchając głośno muzyki. Z tego, co niektóre z was słyszały przez ścianę i na korytarzu, jej ulubieńcami są Hollywood Undead i The Birthday Massacre.

Obrazek
Groundwarp
Imię i nazwisko: Ryan Dawson
Moc: teleportacja, telepatia na słabym poziomie
Uwagi: Spokojny, uchodzi za kujona. Nie pytany, nie zabiera głosu, kumpluje się z Peter’em i Bellą, głównie ze względu na to, że całą trójką uczęszczają na zajęcia do panny Frost.

Obrazek
Xerox
Imię i nazwisko: Nadine Taylor
Moc: kopiowanie wszystkich ruchów fizycznych, jakie zobaczy (fotomodelka, skrzypaczka, pianistka i wzięty grafik)
Uwagi: Największa imprezowiczka w szkole, źródło wszelkich ploteczek – nieoficjalnie związana z Dylanem,

Obrazek
Haze
Imię i nazwisko: Dylan Grady
Moc: Nadludzka siła, refleks i wytrzymałość, zdolność strzelania z dłoni energiami sejsmicznymi.
Uwagi: Ponoć uchodzi za najprzystojniejszego faceta w szkole, wzdychają do niego niemal wszystkie dziewczyny i młode kobiety z młodszych grup. Nieoficjalnie związany z Nadine. Luzak i ogólnie człowiek, który nie przejmuje się niczym zbytnio, trzyma z Reggie’m, Nadine, Jasonem i Changiem.

Obrazek
WinterWolf
Tawerniana Wilczyca
Tawerniana Wilczyca
Kontakt:

Dooobra... To tym razem też będę grzeczna i nie podzielę się swoją wiedzą i sporą dawką moich domysłów :P

A tak na poważnie już to mamy ciekawą grupę XD Uzupełnia się zdolnościami, a to jest dość ważne :)

Już sobie Twój numer notuje, Acid :) się przyda w przyszłości :P
Obrazek
Ouzaru
Mat
Mat
Numer GG: 16193629

Post autor: Ouzaru »

Post ode mnie poszedł - dialog z WW i Mekusiem :) Aktualnie piszemy coś dłuższego na GG w czwórkę z Bellą i powiem szczerze, że będzie to jeden z najfajniejszych dialogów w Iksach :D <jest jak zawsze zajebiście skromna> xD
Obrazek
WinterWolf
Tawerniana Wilczyca
Tawerniana Wilczyca
Kontakt:

Dodam od siebie, że jutro planujemy drugą część, bo jedna osoba nam właśnie wieje :P Także MG proszony o danie nam szansy na dopisanie tego i owego XD

EDIT: Póki co dotarliśmy do salonu, ale jeszcze tego nie zauważyliśmy. Akcja urywa się jak w serialu w połowie zdania niemalże :P
Obrazek
Zablokowany