[Marvel RPG] Amazing X-Men - ZAMKNIĘTA, KOMENTARZE -

Stare i nieaktywne wątki z Rekrutacji.
Zablokowany
Acid
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 20329440

Re: [Marvel RPG] Amazing X-Men - ZAMKNIĘTA, KOMENTARZE -

Post autor: Acid »

WW, skąd dziewczyna która większość życia spędziła w rezerwacie i do niedawna nie potrafiła obsługiwać komórki, może wiedzieć, co jest na wyposażeniu odrzutowca? Bo jakoś nie znalazłem takiej umiejętności w Twojej karcie (typu "nowinki techniczne" itd. :P). Ty zapewne możesz o tym wiedzieć, choćby wygooglać, ale Twoja postać nie ma o tym zielonego pojęcia, dla niej jest to nowość.

Osobą, która mniej więcej wie, co jest "na stanie" w Blackbirdzie jest z Waszej drużyny tylko Jason, gdyż Bishop oprócz latania uczył go innych rzeczy związanych z Waszym bojowym Ptakiem. Ale to nadal jest BB a nie X-Jet ;).

A uprzedzając Wasze pytania - nie, na pokładzie X-Jet'a nie ma wystarczająco mocnej liny, by udźwignąć taki ciężar. Mieszkańcy Instytutu wiedzą, że X-Jet służy Magneto i Emmie Frost do podróży służbowych i nawet nie jest uzbrojony.

Więc kombinujcie dalej, bo lina odpada. A co do obrazków, mi też wszystko działa :).
Seks jest jednym z dziewięciu powodów do reinkarnacji. Pozostałych osiem się nie liczy.

Obrazek
Darlar
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 8299547

Post autor: Darlar »

Ja bym poczekał aż Magneto się znudzi i wyciągnie go unosząc zawarte w jego krwi żelazo, albo aż Juggernaut ruszy kilka razy ręką odpychając od siebie za każdym razem minimum 100 tysięcy litrów wody, aż stamtąd wyjdzie niczym mojrzesz. Ewentualnie aż poruszy stopami i wystrzeli w niebo, bądź odbije się od dna.
O o
/¯_____________________________________
| IMMA FIRIN' MAH LAZOR!!! BLAAAAAAAH!!!
\_¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
Acid
Marynarz
Marynarz

@ Darlar: nie grasz - nie wtrącaj się! Nikogo nie interesuje, co masz do przekazania, bo TU NIE GRASZ. Sam zrezygnowałeś, a teraz błyszczysz "pomysłami"? Fakt, że nadal śledzisz sesję o tak niskim i uwłaczającym Tobie poziomie, uznam za komplement :D.
Seks jest jednym z dziewięciu powodów do reinkarnacji. Pozostałych osiem się nie liczy.

Obrazek
Dia
Pomywacz
Numer GG: 3357251

Post autor: Dia »

co wy na to żebym z postacią Dii( jak to się odmienia!?) i ew. Magnetem spróbował go "wciągnąć" na pokład?
Dia odmienione dobrze, Magneto ma raczej formę nieodmienną ;)

Bella nie jest telekinetką! Jest po szybkim kursie latania u Jugga i nawet nie ma pojęcia, że ma obok mistrza magnetyzmu, więc nie wiem na ile może się teraz zdać :P
Ma za to podwyższone atrybuty fizyczne, ale nie aż do tego stopnia, by podnosić Juggernauta ^^'

Myślę, że Magneto pewnie dałby radę wyciągnąc naszego topielca, gdyby tylko dać mu coś z metalu, co wytrzyma taki ciężar, choćby uszczuplony z pomocą naszego telekinety i Shadow.
WinterWolf
Tawerniana Wilczyca
Tawerniana Wilczyca
Kontakt:

Post autor: WinterWolf »

Ja nie pisze czego szuka postać. Rzucam pomysłem tutaj, w rekrutacji - pozostali gracze mogą, ale nie muszą to wykorzystać na sesji. Shadow na przykład ma wszelkie podstawy by przypuszczać, że Ike może pływać w morzu znacznie dłużej niż zwykły człowiek. Poza tym jak ktoś wpada do wody i chcesz go ratować to szukasz czegokolwiek co może w tym pomóc, np. lina XD (to chyba najłatwiejszy sposób na ratowanie tonącego - rzucić mu linę i do tego nie trzeba się znać na wyposażeniu odrzutowca :P). Akurat przeznaczenie zwykłej konopnej liny Ike dobrze zna, więc cokolwiek co przypomina linę by jej odpowiadało. Tutaj przedstawiłam po prostu możliwości Ike i poparłam to wiedzą (a raczej spekulacjami) gracza :)

Dodając do tego kilka rzeczy o których Ike nie wie: że Jugg waży za dużo na takie coś, że Magneto się zgrywa, że takie chlupotanie się w morzu dla Jugga to nic wielkiego... Ba! Ona nawet nie wie co to za goście, pierwszy raz w życiu jest w odrzutowcu i jedyne powody, dla których jej to wszystko nie dziwi to zmęczenie, głód i przesyt wrażeń. Zapewne jak znajdzie się w łóżku i sobie pośpi po przebudzeniu stwierdzi, że miała wyjątkowo dziwny sen. Oczywiście dopóki jej ktoś brutalnie nie uświadomi :P

EDIT: BTW, kto nie przespał lekcji, na których być może wspominano o zdolnościach Magneto? :P
Zawsze możemy rzucić Juggowi Democritusa jako deskę ratunkową (w końcu ubrany jest w vibranium, a to akurat studenci Instytutu widzieli dziś w akcji) ;)
Obrazek
Proszę, wypełnij -> Ankieta
Acid
Marynarz
Marynarz

WW, jakbyś rzuciła Juggowi jakąś zwykłą linę, to prędzej by ściągnął ten odrzutowiec, niż się po niej wdrapał (pomijając fakt, że wcześniej zapewne by ją zerwał). Druga sprawa, że Cain jest pod wodą od kilku chwil i go w ogóle nie widać. Poza tym nie wiecie w jakim jest stanie, to trzy. Na nic się zda rzucenie liny, jeśli ktoś nie może jej pochwycić :). Dlatego stawiam na team work :D.

Alien, Twój bohater jest zbyt zmęczony, by cokolwiek zrobić. Nawet gdyby był w pełni sił, nie dałby rady podnieść takiego kolosa jak Juggernaut, więc ta opcja odpada na pewno.

EDIT:

WW, z Ryan'em to bardzo dobry pomysł - chętnie się go już pozbędę :D. Potem go wyrzucimy z odrzutowca i niech sobie dryfuje na Karaiby. Nie ma to jak stwierdzenie "Popłynął ze szkoły". I to dosłownie :P. Natychmiastowe wydalenie z Instytutu wejdzie w życie xD.

Obrazek
WinterWolf
Tawerniana Wilczyca
Tawerniana Wilczyca
Kontakt:

Ja to wiem, Ike nie musi :P Jeszcze. Pozwól jej jeszcze pobyć dzieckiem :P

Dopakujcie Democritusowi parę kamieni, by poszedł na dno i jako przesyłka na pewno dotarł do Jugga :P Dobra, dość żartów z mojej strony.

Nasz dyżurny telepata-telekinetyk zasłabł, Juggie jest cholernie ciężki i nie widać go spod wody, hełm chroni go przed wszelkimi próbami kontaktowania się telepatią, lina nie udźwignie naszego kloca, poza tym ryzyko wylądowania w wodzie razem z nim jest zbyt duże. Chłopca-rybę można wysłać na zwiad, czy w ogóle opłaca nam się wysiłek... Stosowanie Jess jako tyczki do badania dna jest jakoś tak... Ehm... Nieetyczne.
Obrazek
Ouzaru
Mat
Mat
Numer GG: 16193629

Post autor: Ouzaru »

Aaale się rozpisaliście o_O Ciężko było przez to wszystko przebrnąć i się nie pogubić :P Tak czy inaczej - biorę się za posta, wrzucę go i jakby ktoś miał jakieś "ale", to edytuję.

EDIT
Post poszedł. Musiałam chwilę poczekać na Kwasia, bo na pytanie, czy mogę użyć Magnusa, odpowiedział "Nie :P. Erik jest nieenpecowalny dla graczy :P."
Tak czy inaczej - przeczytajcie i jeśli ktoś będzie miał jakieś "ale" to zrobię szybką edycję, dorzucę jakieś kwestie czy coś... Moja deklaracja poszła do MG na maila.
Obrazek
Darlar
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 8299547

Post autor: Darlar »

@ Darlar: nie grasz - nie wtrącaj się! Nikogo nie interesuje, co masz do przekazania, bo TU NIE GRASZ. Sam zrezygnowałeś, a teraz błyszczysz "pomysłami"? Fakt, że nadal śledzisz sesję o tak niskim i uwłaczającym Tobie poziomie, uznam za komplement .
Po prostu się z niej śmieję. A ty się pienisz jak dziecko. Czytam ją dla irracjonalnych faz w stylu "człowiek drzewo dusi Juggernauta lianą". Pozdrawiam, już się nie wypowiadam bo to kopanie leżącego.

Darlar, jeśli nie umiesz czytać ze zrozumieniem, to się nie wypowiadaj. Na początku było mówione, że Acid ma własną koncepcję świata. Traktuj to jako ostrzeżenie. Następne takie posty będę kasować - dop. WW
O o
/¯_____________________________________
| IMMA FIRIN' MAH LAZOR!!! BLAAAAAAAH!!!
\_¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
WinterWolf
Tawerniana Wilczyca
Tawerniana Wilczyca
Kontakt:

Jutro egzamin. Posprzątałam troszkę na forum i wracam się uczyć, także proszę o cierpliwość. Mój odpis będzie jutro, po egzaminie. Na razie Ouz uwzględniła w skrócie to co ja chciałabym zawrzeć w moim odpisie :) Trzymajcie kciuki bym jutro miała już z głowy te potworności X_x
Obrazek
Ouzaru
Mat
Mat

@WW, jesli masz coś jeszcze do dodania, to edytuję posta i to uwzględnię :) Powodzenia na egzaminie!

@Darlar, widać, że nie czytałeś komiksów, bądź Twój angielski stoi na naprawdę niskim poziomie...
Gdyby Ci się sesja nie podobała, to byś jej nie czytał i nie tracił czasu na wypowiadanie w rekrutce, przecież to logiczne :] Zajmij się swoimi sprawami, bo tutaj nikt Cię nie potrzebuje.
Pozdro!
Obrazek
Acid
Marynarz
Marynarz

Kopanie leżącego? Darlar, człowieku, ty sam nie wiesz czego chcesz i już sam nie wiesz, co jeszcze wynaleźć, żeby się przypieprzyć. Tak jak pisałem gdzieś wyżej, jadę na oryginalnym scenariuszu napisanym przez Chuck’a Austena, więc śmieszy mnie to, co wypisujesz. W firmie Marvel scenariusz przechodzi przez sztab ludzi, którzy go czytają i korygują. Myślisz, że gdyby był słaby, to by wszedł do komiksu? No ale przecież ty jesteś „najmondrzejszy” (dla korekty – ten błąd jest specjalnie) xD

Ale ja wiem o.c.b. – gdybyś czytał komiks, to byś się zachwycał, a że to moja sesja, to tylko hejtować potrafisz. Szkoda mi cię, bo po prostu zazdrościsz i nic więcej :D. I przestań mi się wreszcie wpisywać do tematu, bo to MOJA wizja świata, MOJA sesja i MOJE decyzje, a ty jesteś jak ten Crazy Frog – annoying :D. Nikt nie potrzebuje twoich żałosnych komentarzy i tak jak napisała WW, chyba nie potrafisz czytać ze zrozumieniem i słuchać, co się do ciebie gada. Jak masz jakiś problem, to wyjdź sobie przed blok i pogadaj z łysymi panami w dresach, oni z pewnością cię ODPOWIEDNIO wysłuchają ;). My tu jesteśmy po to, żeby grać i się dobrze bawić. Jeszcze raz się wypowiesz i zgłoszę to moderacji, choć chyba nie muszę, skoro moderatorka gra na mojej słabej, żałosnej i nic nie wartej sesji :P :D.

@ WW: powodzonka na egzaminie :D

@ X-Men: chciałem tylko zaznaczyć (co jakoś umknęło mi wcześniej), że Magneto i Emma Frost są MOIMI NPC-ami, czyli nie możecie ich wykorzystywać we własnych postach. Jeśli chcecie jakiś krótki dialog, czy coś, wrzućcie pytania na PW, tak jak to robi Ouzi, a ja odpowiem najszybciej jak się da. No, to tyle ogłoszeń parafialnych na teraz :).

@ Ouzi: post może być, choć oczywiście jeśli ktokolwiek chce się jeszcze dopisać, ma do tego pełne prawo. Tak jak mówiłem, posta będę wrzucał w dzień deadline’u, lub wcześniej, jeśli będę miał już jasność, co do sytuacji z Waszej strony. Zauważcie tylko, że w tej akurat chwili, długie dialogi są stratą czasu, którego Jugg nie ma zbyt wiele ;).

Obrazek
Evandril
Mat
Mat
Numer GG: 19487109

Post autor: Evandril »

@ Crazy Frog (dooobre porównanie :D)
Nie sztuką jest krytykować (bezpodstawnie), jak jesteś taki mądry, to rozkręć własną sesję. Zobaczymy, ile Ci się osób zgłosi (poza wiernymi koleżaneczkami :P) i jak długo przygoda pożyje. I serio - powinieneś zmienić nazwę użytkownika, bo CF bardziej do Ciebie pasuje - trafia w sedno :P.

@Ouzi
Twój post bardzo mi się podoba - jest dynamiczny w dialogach i zawiera wszystko to, co było zadeklarowane. Świetnie odegrałaś charakter Jasona, aż miło mi było to czytać i nieźle się uśmiałem :D.

@ Acid & X-Men
Ja się już nie będę wypowiadał w tej turze, bo Ghettoblasta nic nie zdziała ze swoimi mocami. Więc oddaję pole tym, którzy coś zaradzą. Czekam, aż sesja pójdzie dalej :P.
"Trzymaj się swych zasad! To jedyne co Ci pozostało w świecie Chaosu."
Acid
Marynarz
Marynarz

Upek jest już gotowy, czekam jedynie na ew. wpisy i deklaracje m.in. BlindKitty'ego, bym mógł skorygować swoją wrzutkę. Skoro BK odpisuje u siebie w rekrutacji, może też się wypowiedzieć tutaj, bądź w samej sesji. A jeśli nie chce się w/w. Panu grać, proszę mnie powiadomić, na pewno znajdzie się ktoś na zastępstwo ;)

Obrazek
BlindKitty
Bosman
Bosman
Numer GG: 1223257
Kontakt:

Post autor: BlindKitty »

Oczywiście, mogę. Do czwartkowego południa, zgodnie z Twoją własną deklaracją, odpiszę, chyba że chcesz wrzucić upka wcześniej - Grim i tak na pewno nie zrobi nic co mogłoby zmienić upka jakoś znacząco, bo po prostu nic zrobić nie może, jako pozbawiony zarówno nadnaturalnej siły, jak i zwykłej umiejętności pływania. A jeśli chcesz żeby wszyscy odpisywali szybciej, po prostu ustalaj krótszy termin odpisu.
What doesn't kill you, just makes you... Stranger.

But above all - I feel I'm still on my long trip to nothingness.
Ouzaru
Mat
Mat

BK, już nie dramatyzuj :P Wystarczyło zadeklarować, co się robi, tak jak to wszyscy inni zrobili :) Nic się tutaj nie wypowiadałeś i nie było wiadomo, czy w ogóle czytałeś posta MG, więc się nie denerwuj xD
A co do krótszych terminów, to Acid już pokazał, że jak się szybciej odpisze, to on też da upka przed terminem =] Dlatego fajnie by było, gdybyśmy mogli już iść dalej z przygodą... :roll: Tak mnie ta sesja wciągnęła, że jak dla mnie to upki mogłyby być nawet codziennie :D Shadow oficjalnie została moją ulubioną iks-postacią :D
Obrazek
WinterWolf
Tawerniana Wilczyca
Tawerniana Wilczyca
Kontakt:

Błehehe! Egzamin zaliczony XD Mam przepiękne 4,5. Jestem z siebie taka dumna i tak zadowolona z wyniku, że wszyscy macie u mnie uściski XD Biorę się za odpis nieco uszczegóławiający :) Nie martwcie się, nie będę przesadzać XD

EDIT: done! XD W razie czego jeśli hełm Jugga będzie uniemożliwiał wypłynięcie to Ike będzie starała się go zdjąć, by gościa odholować na górę. Powietrze w płucach pozwoli jej w razie czego powiedzieć krótkie zdanie. Dźwięk się w wodzie dobrze rozchodzi na szczęście :)
Obrazek
Zablokowany