[Marvel RPG] Amazing X-Men - ZAMKNIĘTA, KOMENTARZE -

Stare i nieaktywne wątki z Rekrutacji.
Zablokowany
Alien
Kok
Kok
Numer GG: 28552833

Re: [Marvel RPG] Amazing X-Men - ZAMKNIĘTA, KOMENTARZE -

Post autor: Alien »

a idź ty ! ;)
niedług up...?
00088888000
Acid
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 20329440

Post autor: Acid »

Zgodnie z obietnicą, poszedł kolejny post i jak już wspominałem gdzieś wyżej, skupiam się na czystej akcji, co by się Wam nie nudziło ;). Darlar, mówiłeś, że Ouzi podchodzi samolubnie do sesji, a ja widzę po Twoim poście, że raczej nie odniosłeś się w niektórych momentach do tego, co pisali pozostali (poza tym w moim odczuciu post pisany "na odwal się"). Zwłaszcza rozwalił mnie motyw, że najpierw wykonujesz reanimację, potem ją przerywasz i wracasz by dokończyć. Nie uwzględniłem tego w poście, ale mam nadzieję, że kolejnym razem będzie lepiej. Poza tym jak jesteś X-Man to nie patrzysz, czy to facet czy babka, tylko reanimujesz, zwłaszcza, że sam wpisałeś sobie w umiejętności pierwszą pomoc... To tak samo jakby przyjechał na miejsce wypadku ratownik medyczny, zobaczył że przy samochodzie leży facet i powiedział do swojej koleżanki po fachu "weź no zrób mu usta-usta, bo ja nie jestem pedałem". Nie tak działają X-Men, przynajmniej taki jest mój pogląd na drużynę która "o coś" walczy. Teraz macie coś więcej do roboty, niż przywracanie komuś oddechu ;).

Mała specyfikacja osobnika, który naciera na X-Men dla tych, którzy nie wiedzą kto zacz:

Juggernaut

Obrazek

Imię i nazwisko: Cain Marko
Wzrost: 6'10" (205 cm)
Waga: 900 lbs. (405 kg)
Moc: niesamowita siła i wytrzymałość,

Czas na odpis do niedzieli włącznie. Dobrze by było, gdyby Ouzi odpisała jako pierwsza. W razie pytań, zapraszam.
Seks jest jednym z dziewięciu powodów do reinkarnacji. Pozostałych osiem się nie liczy.

Obrazek
Darlar
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 8299547

Post autor: Darlar »

Właśnie wszyscy umarliśmy :< Ja bym zamienił "niesamowitą siłę i wytrzymałość" na "niepomierzalną siłę i nieśmiertelność" XP
Darlar, mówiłeś, że Ouzi podchodzi samolubnie do sesji, a ja widzę po Twoim poście, że raczej nie odniosłeś się w niektórych momentach do tego, co pisali pozostali (poza tym w moim odczuciu post pisany "na odwal się").
Nie prawda, to oni nie odnieśli się do tego co ja napisałem później bo nie czekali na mój odpis i pisali kolejny wspólny. Jeśli np Jess napisze, że Ryan coś robi, a ja tego nie napiszę to uznaje to za niebyłe. Tym_bardziej, że akcja naszych postów w kolejce, dzieje się w tym samym momencie a nie jeden po drugim, ewentualnie o kilka sekund idą w przód. A pisałem na odwal się bo skoro mnie olewają to miałem niewielką chęć na odpis bo i tak nie mam faktycznego wpływu na wydarzenia. <Wzrusza ramionami>
Zwłaszcza rozwalił mnie motyw, że najpierw wykonujesz reanimację, potem ją przerywasz i wracasz by dokończyć.
Napisałeś, że Ryan i Jess klękają przy Bishopie, więc Ryan nacisnął ze trzy razy na tors, a gdy kazano mu robić sztuczne oddychanie a sama olała akcję i sobie gdzieś poszła, to i on przerwał reanimacje.
Poza tym jak jesteś X-Man to nie patrzysz, czy to facet czy babka, tylko reanimujesz, zwłaszcza, że sam wpisałeś sobie w umiejętności pierwszą pomoc...
Umiejętność a chęć jej zastosowania to dwie różne rzeczy przecież. ^ ^
To tak samo jakby przyjechał na miejsce wypadku ratownik medyczny, zobaczył że przy samochodzie leży facet i powiedział do swojej koleżanki po fachu "weź no zrób mu usta-usta, bo ja nie jestem pedałem".
Ryan nie jest sanitariuszem tylko degeneratem społecznym, który został zwerbowany do drużyny przez psychopatycznego terrorystę, który nagle nawrócił się po śmierci przyjaciela, ale w każdym momencie może nam wydać rozkaz zamordowania prezydenta USA. Pomijam fakt, że Emma Frost bierze czynny udział w zbiorowych orgiach Hellfire Club, a Logan zamordował jakieś 5 tysięcy osób. Nie wiem czemu mamy być biali jak kartka papieru. Tym_bardziej, że sam poszkodowany Bishop w oryginalnej wersji mordował dzieci dla własnego interesu. Za bardzo się skłaniamy w X-Men Evolution (Najgorszy serial wszechczasów), a za daleko nam do realizmu się robi, nie zapominajmy, że to humorzaste nastolatki a nie super hero z prawdziwego zdarzenia i to ich pierwsza akcja. Poza tym w stresie ludzie nie postępują logicznie. Ryanowi zwyczajnie nie spodobało się, że odpowiedzialność za życie Bishopa spada tylko na niego a reszta robi sobie pogawędki.

Zgodzę się, że pod wodzą Xaviera do zespołów bojowych dostawali się cukierkowi ludzie, którzy ściągali koty z drzew i pomagali potrzebującym.
Ale już pod wodzą Cyclopsa, o przyjęciu decydowały tylko i wyłącznie zdolności do uśmiercania wrogów, i podejrzewam, że Magneto zbiera oddziały pod tym samym kątem. Mogę się jednak mylić.
O o
/¯_____________________________________
| IMMA FIRIN' MAH LAZOR!!! BLAAAAAAAH!!!
\_¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
Ouzaru
Mat
Mat
Numer GG: 16193629

Post autor: Ouzaru »

Eee... Zaraz. Przecież Jessica sprawdziła tylko, że Bishop nie oddycha i to PETER zaczął reanimację razem z Ryanem, bo ona miała jeszcze sprawę do Jasona i Changa. Potem ZMIENIŁA Dreamera, żeby ten mógł się skontaktować z Emmą. Ani przez chwilę nie było tak, że nikt nie reanimował Lucasa o_O Dialog poszedł dlatego, że BK w swoim poście się zapytał, czy coś jeszcze ma zrobić - to chyba logiczne?

A co do przykładów, które podałeś, to Acid sam zaznaczył, iż jego Universum może się różnić i odbiegać od tych, które istnieją w świecie Marvela. Ja z tym nie mam problemu i dla mnie nawet Sabretooth może być obrońcą lasów tropikalnych, bo to tylko gra. Jeśli MG nie ogranicza jego własna wyobraźnia i komiksy Marvela, to tym lepiej dla sesji, bub :D Widać, że taki z Ciebie znawca, jak z mysiego tyłka worek na zboże xD :lol:

Ev, dzięki za szybkiego posta :) Jedyna możliwość, którą widzę, to zrzucić go z klifu i trzymać kciuki, że będzie się wdrapywał pięć godzin, a my będziemy mieć gdzie spier... uciekać ^ ^' Oby Emma wysłała drugi odrzutowiec do rozbicia :P
Obrazek
Darlar
Marynarz
Marynarz

Eee... Zaraz. Przecież Jessica sprawdziła tylko, że Bishop nie oddycha i to PETER zaczął reanimację razem z Ryanem, bo ona miała jeszcze sprawę do Jasona i Changa. Potem ZMIENIŁA Dreamera, żeby ten mógł się skontaktować z Emmą. Ani przez chwilę nie było tak, że nikt nie reanimował Lucasa o_O Dialog poszedł dlatego, że BK w swoim poście się zapytał, czy coś jeszcze ma zrobić - to chyba logiczne?
Aha. Faktycznie chodzili tam i spowrotem i zgubiłem wątek, że telepata podszedł do ciała. Mój błąd.
Dialog poszedł dlatego, że BK w swoim poście się zapytał, czy coś jeszcze ma zrobić - to chyba logiczne?
Można to było wkleić już w jego post.
A co do przykładów, które podałeś, to Acid sam zaznaczył, iż jego Universum może się różnić i odbiegać od tych, które istnieją w świecie Marvela. Ja z tym nie mam problemu i dla mnie nawet Sabretooth może być obrońcą lasów tropikalnych, bo to tylko gra. Jeśli MG nie ogranicza jego własna wyobraźnia i komiksy Marvela, to tym lepiej dla sesji, bub
Wszystko fajnie, dopóki ktoś nie zmienia mojej koncepcji postaci. Poza tym skoro mg nie opisał różnic tych postaci, znaczy to, że są takie same.
Jedyna możliwość, którą widzę, to zrzucić go z klifu i trzymać kciuki, że będzie się wdrapywał pięć godzin, a my będziemy mieć gdzie spier... uciekać ^ ^'
Jednym uderzeniem pięści mógłby go zasypać i wejść sobie jak po schodkach.
Oby Emma wysłała drugi odrzutowiec do rozbicia.
Żeby go załatwić musiałaby zabrać na pokładzie bombę nuklearną, a i tak nie sądze by to zabiło Jugga.
Widać, że taki z Ciebie znawca, jak z mysiego tyłka worek na zboże xD
Sorry, ale nie dam się obrazać podjaranej co chwile byle czym, infantylnej osobie. Rezygnuję z dalszej gry bo jej poziom mocno spada, pozdrawiam.
O o
\_¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
Acid
Marynarz
Marynarz

Darlar, odnośnie Magneto, to jak sam wiesz, istnieją różne uniwersa, gdzie Erik nie jest tym psychopatą z sześćset-szesnastki, ew. Ultimate, w którym ostatnio zabił trochę mutantów. W jednym świecie jest kochającym ojcem, który ma własne uczucia i wątpliwości, a syna nazwał imieniem Charles, na cześć swojego najlepszego przyjaciela, a w drugim terrorystą o którym wspomniałeś.

Ja przynajmniej staram się pokazać tę postać u siebie na sesji w nieco inny sposób, bo to naprawdę koleś, który ma wielki potencjał. A to, że Hope Summers w jednym z uniwersów miała być zgładzona przez Bishopa nie czyni z niego mordercy dzieci w moim świecie ;). Zresztą, już pisałem, że mój świat opiera się na mojej wyobraźni podpartej komiksami Marvela i tego, jak chcę by to wyglądało. U mnie różne rzeczy różnie będą wyglądać, to jest właśnie MAGIA komiksów. Że można w różny sposób i różnych bohaterów przedstawiać na miliony sposobów. Tego się trzymam.

Najpierw napisałeś, że rezygnujesz z gry mimo wszystk a teraz, że jej poziom spada. Ja w każdym razie daję z siebie tyle, ile wymaga konkretny upek. Nie wydaje mi się, żeby poziom spadał, bo traktuję Graczy na poziomie i chcę, żeby czerpali przyjemność z gry – z takim zamierzeniem zawsze siadam do upka. Poza tym mam plan co do sesji i go skrzętnie realizuję.

Jeśli chcesz zrezygnować, nie będę Cię zatrzymywał - myślę, że mimo wszystko jesteśmy tutaj by dobrze się bawić. Twoja postać zostanie moim NPC-em przez kilka kolejnych upków, chyba że zmienisz zdanie i jednak będziesz kontynuować grę. Jeśli nie – usunę Ryan’a w dogodnym dla mnie momencie, bo aktualnie jest to niewykonalne i jesteś potrzebny drużynie.

Pozdrawiam!
Seks jest jednym z dziewięciu powodów do reinkarnacji. Pozostałych osiem się nie liczy.

Obrazek
Ouzaru
Mat
Mat

Co do powyższego - Acid ma rację. A wracając do tematu Twojej rezygnacji... Trzęsiesz portkami, bo nie wiesz, co zrobić i dlatego się wycofujesz :P Tak to wygląda. Ale spoko, gdyby drużyna miała zginąć, to przecież Kwasiu by nie otwierał sesji, nie? Teraz, jak drużyna powinna pokazać, że jest grupą dojrzałych i zwartych osób, Ty się obrażasz? xD Ja mam zamiar grać dalej, bo w końcu jakaś sesja X-Men jest na poziomie komiksów! :D Widać, że MG się postarał i zagłębił w temat. Bo co to za problem śledzić losy jednego Universum?

Rób co uważasz, w każdym razie dla mnie to jest dziwne i dopiero infantylne zachowanie ;)

JOŁ, LUDZIE, MIEJSCE SIĘ ZWALNIA!!!! :D
Obrazek
Acid
Marynarz
Marynarz

Ouzaru pisze:JOŁ, LUDZIE, MIEJSCE SIĘ ZWALNIA!!!! :D
Musiałaś...? o_O Na chwilę obecną, jeśli Darlar nie zmieni zdania, mam 4 wolne miejsca.

Obrazek
Dia
Pomywacz
Numer GG: 3357251

Post autor: Dia »

I znowu będzie zasyp PW, co MG? ;)
Oświećcie mnie dobre dusze - chciałabym, jak chyba już każdy z grających i mających dojść do gry swoją postać tu zaprezentować. Ale nie wiem co pokazać - wszystko/to co widać będzie gołym okiem/podstawy? Wiem, że problem dziwny i wydumany, ale w sumie wolę mieć problemy tego typu niż te z gatunku "poważnych" ;)
WinterWolf
Tawerniana Wilczyca
Tawerniana Wilczyca
Kontakt:

Post autor: WinterWolf »

Wybaczcie, że Wam się wetnę w Waszą małą wymianę zdań, ale muszę się podzielić czymś co rozbawiło mój nieco przytępiony egzaminami umysł. Otóż:
Zbliżający się „czołg” miał na pewno ze dwa metry wzrostu i ważył z pewnością drugie tyle w kilogramach.
Jaggi waży 4kg? XD Super! Czego Wy się boicie? XD

A tak na serio: nie ma o co się sprzeczać i o co bulwersować, bo to tylko sesja - zabawa. Której szczerze mówiąc nie mogę się doczekać i w bezczelny sposób przypominam się MG, że ja tu jeszcze jestem :P

Dia, sądzę, że to co widać + kilka info, którymi Twoja postać bez tortur podzieli się z resztą ekipy. Ja zamieściłam same podstawy, głównie to co widać i kilka rzeczy, które można dopowiedzieć.
Obrazek
Proszę, wypełnij -> Ankieta
Acid
Marynarz
Marynarz

Dia pisze:I znowu będzie zasyp PW, co MG? ;)
Ouzi to zrobiła specjalnie... :(
Dia pisze:Oświećcie mnie dobre dusze - chciałabym, jak chyba już każdy z grających i mających dojść do gry swoją postać tu zaprezentować. Ale nie wiem co pokazać - wszystko/to co widać będzie gołym okiem/podstawy? Wiem, że problem dziwny i wydumany, ale w sumie wolę mieć problemy tego typu niż te z gatunku "poważnych" ;)
Wrzuć to, co reszta Graczy. Podstawowe informacje + wygląd + charakter + opis mocy. Poziomów i biografii nie zamieszczaj. Z mniejszą ilością uczestników sesja powinna iść nieco szybciej, więc mam nadzieję niebawem wprowadzić zarówno Ciebie jak i WW i Mekowa.
WinterWolf pisze:Jaggi waży 4kg? XD Super! Czego Wy się boicie XD
Hmm. Dwa metry to 200 cm, więc w przeliczeniu na kilogramy x2 = 400kg, jeśli podejść do tego w inny sposób :P.Wiem, może ja nie dość dokładnie się wyraziłem ;). Pamiętam o Tobie, WW :P. Według Ciebie upki zaniżają poziom?? :P

Obrazek
WinterWolf
Tawerniana Wilczyca
Tawerniana Wilczyca
Kontakt:

Acid pisze:
WinterWolf pisze:Jaggi waży 4kg? XD Super! Czego Wy się boicie XD
Hmm. Dwa metry to 200 cm, więc w przeliczeniu na kilogramy x2 = 400kg. Prosta matematyka, choć może ja nie dość dokładnie się wyraziłem ;). Pamiętam o Tobie :P.
Wybacz, po prostu stopień mojego korektorskiego czepialstwa drastycznie rośnie wraz ze wzrostem napięcia spowodowanego egzaminami :P Poza tym dziś miałam egzamin, który wbrew wszelkim przewidywaniom i nadziejom pana profesora chyba najzwyczajniej w świecie zawaliłam :P

Dodam tylko, że jeśli uda Ci się wprowadzić moją postać przed pozostałymi egzaminami, będę Ci do końca życia wdzięczna za pozostawienie jakiegoś światełka w tym mrocznym tunelu zaliczeń. Czasem pilnie potrzebny jest jakiś bodziec odstresowujący...

[psia krwia... piszę jak potłuczeniec X_x]
Obrazek
Ouzaru
Mat
Mat

Acid pisze:Według Ciebie upki zaniżają poziom?? :P
Wypowiedź Darlara można rozumieć w dwojaki sposób. Może to ja Ci zaniżam poziom sesji swoją obecnością? xD Tak czy inaczej... już się nie mogę doczekać nowych koleżanek w grze, które podzielają mój infantylny entuzjazm :D Jak tak dalej pójdzie, to nam się panowie wykruszą i zostaną same X-Divas xD
Obrazek
WinterWolf
Tawerniana Wilczyca
Tawerniana Wilczyca
Kontakt:

Zmienimy nazwę grupy, podbijemy świat i sprowadzimy mężczyzn do roli ciepłych pantofli? XD

Ekhm, dobra, żart XD
Obrazek
Darlar
Marynarz
Marynarz

Wypowiedź Darlara można rozumieć w dwojaki sposób. Może to ja Ci zaniżam poziom sesji swoją obecnością? xD
Ogólnie mnie nie zadowala, chociażby przez gości rodem z Bill Cosby Show udających gangsta i spoufalających się z moją postacią bez wcześniejszego uzgodnienia itd.
Zresztą, już pisałem, że mój świat opiera się na mojej wyobraźni podpartej komiksami Marvela i tego, jak chcę by to wyglądało. U mnie różne rzeczy różnie będą wyglądać, to jest właśnie MAGIA komiksów. Że można w różny sposób i różnych bohaterów przedstawiać na miliony sposobów. Tego się trzymam.
Ale powaga mistrza gry wymaga byś tą wizję opisał a tego nie zrobiłeś. Stąd niski poziom rozgrywki.
Hmm. Dwa metry to 200 cm, więc w przeliczeniu na kilogramy x2 = 400kg,
Nawet ci się nie chce sprawdzić, o to mi też chodzi. Jugg waży 409 kg.
A tak na serio: nie ma o co się sprzeczać i o co bulwersować, bo to tylko sesja - zabawa. Której szczerze mówiąc nie mogę się doczekać i w bezczelny sposób przypominam się MG, że ja tu jeszcze jestem
Ja się nie kłócę, zwyczajnie z chamicą grał nie będe i przez to głównie rezygnuje, pozostałe zastrzeżenia były do przełknięcia, tak więc narka.
O o
\_¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
Dia
Pomywacz
Numer GG: 3357251

Post autor: Dia »

Dodam tylko, że jeśli uda Ci się wprowadzić moją postać przed pozostałymi egzaminami, będę Ci do końca życia wdzięczna za pozostawienie jakiegoś światełka w tym mrocznym tunelu zaliczeń. Czasem pilnie potrzebny jest jakiś bodziec odstresowujący...
Podpisuje się pod tym stwierdzeniem wszystkimi kończynami ;)
stopień mojego korektorskiego czepialstwa
O, czyżby ktoś "po fachu"? ^^

No dobra, to wrzuce cos o swojej postaci teraz, w razie potrzeby zmodyfikuje i dodam.

Imiona: Bella Violetta
Nazwisko: Adams
Kolor włosów: blond
Kolor oczu: oczy zawsze skryte pod okularami
Wygląd: Bella jest osobą średniego wzrostu, o normalnej budowie ciała. Ma blond włosy, które sięgają jej ramion Oczy zawsze zakryte lub choćby zamknięte. Ma długie palce pianistki i jasną skórę osoby, która nigdy nie była zmuszona ciężko pracować fizycznie, choć jej ciało jest ładnie wyrzeźbione, jest to efekt przemyślanych ćwiczeń i dobrze dobranej diety, a nie harówy po kilkanaście godzin dziennie. Jest bardzo giętka i gibka, choć zawsze chodzi wyprostowana, do tego stopnia, że wygląda to, jakby miała kij zamiast kręgosłupa. Często marszczy lekko zadarty nos. Na lewej ręce nosi srebrną bransoletkę, jedyny element biżuterii. Nie rozstaje się z długą, składaną laską.
Wilhelm Adams (ojciec, profesor akademicki na emeryturze, Emma Adams z domu Kolinsky (matka, człowiek, lekarz medycyny, specjalizacja: chirurgia), Edward Adams ( starszy brat, student prawa)
Osobowość: Bella wychowała się w rodzinie inteligenckiej, tradycyjnej i pełnej zasad. Odebrała pełne, staranne wykształcenie u najlepszych, co przejawia się również w jej bardzo starannym, wyważonym języku (nie używa wulgaryzmów, nie rozumie mowy większości subkultur, nastolatków. Przez to nie zna się również na rzeczach, które obecnie są „na topie” wśród jej rówieśników. Każdy problem dogłębnie analizuje. Bardzo się stara nie dać ponosić emocjom, bo jej zawsze spokojni i stonowani rodzice wychowali swoje dzieci w przekonaniu, że publiczne okazywanie mocnych emocji – płacz, żal, nadmierna radość – nie jest odpowiednia dla ludzi „na poziomie”. Z tym jednak, z natury bardzo żywiołowa dziewczyna ma problem, więc w czasie gdy targają nią emocje, których, zgodnie z naukami rodziców, nie może uzewnętrznić – zaczyna ćwiczyć fizycznie. Uderzać w bokserski worek albo ćwiczyć swoją ukochaną akrobatykę. Stara się nic sobie nie robić ze swojego kalectwa, dlatego Bella nienawidzi, gdy ktoś chce ją wyręczać w jakiejkolwiek czynności (choć pomoc czasem jej się bardzo by przydała), odmawia wtedy uparcie i zaciskając zęby stara się sobie poradzić samodzielnie. Jednak wie kiedy nie wolno już jej odrzucać pomocy i nie naraża bez potrzeby nikogo, z powodu swojego kalectwa i głupiej dumy. Ze swoją rodziną jest bardzo związana, często się z nimi kontaktuje –dzwoni, odwiedza i pisze listy.
Umiejętności: płynna znajomość języków hiszpańskiego i francuskiego, dobra niemieckiego, akrobatyka.
Moc: podwyższone atrybuty fizyczne, wyostrzone zmysły, telepatia w fazie szczątkowej.
Uwagi: Bella od urodzenia jest osobą niewidomą

PS. Przepraszam, musialam:
Nawet ci się nie chce sprawdzić, o to mi też chodzi. Jugg waży 409 kg
Primo: To takie wazne? Secundo: Ja wiem, że gracze to mutanci, wybitne osobistości, ale żeby z miarką w oczach?
"Naciera na was mężczyzna na oko mierzący 208,42 cm i ważący 205,452 kg"? To aż zabawne
WinterWolf
Tawerniana Wilczyca
Tawerniana Wilczyca
Kontakt:

Tak mi się skojarzyło... Każdy MG, każdy autor komiksu, każdy jeden człowiek ma nieco inną wizję danego świata niż pierwotny autor. Nawet jakby Acid swoją dokładnie opisał to my mielibyśmy zaledwie wizję jego wizji. I ta również różniłaby się od oryginały (wizji Acida znaczy :P). W każdym razie im lepiej zna się jakieś uniwersum tym trudniej zaakceptować wizję drugiej osoby. Wiem po sobie, bo często zgrzytam zębami, gdy czytam herezje dziwaczne wypisywane na temat Forgotten Realms (no co? lubię heroic :P) i to pomimo faktu, że w moich sesjach świat ten odbiega nieco od podręcznikowej wersji. Jak dla mnie to wystarcza mi w zupełności deklaracja MG iż jego wizja różni się od tego co znać możemy z kanonu. W tym momencie może mi nawet powiedzieć, że Weapon X to projekt mający szerzyć pacyfistyczne nastawienie do świata i ogrodnictwo... Przykład może aż nadto jaskrawy, ale moim zdaniem jasno obrazuje to jak duże możliwości ma MG przy zadeklarowanej "odmiennej wizji".

@Dia: Jestem jedną z korektorek na TRPG i Mangisterze :P Kierunek studiów: Informacja Naukowa i Bibliotekoznawstwo (na zajęciach z Redagowania tekstów i Edytorstwa współczesnego korektę przerabialiśmy dość szczegółowo :P Było zabawnie :P)
Obrazek
Zablokowany