[X-Men] Mutanci w Akcji

Stare i nieaktywne wątki z Rekrutacji.
Seto
Kok
Kok
Numer GG: 0

Post autor: Seto »

Więc mamy 11 graczy(albo źle policzyłem) narazie nie wszyscy dali karte postaci, ale to nic nie śpieszy mi się :P Potrzebny jest jeszcze jeden gracz(jesli dobrze graczy policzyłem :D)

Ci gracze którzy nie napisali po której stronie chcą się opowiedzieć niech to zrobią.

Ra-V nie jest OK bo ty jesteś w "tych złych" a on w "dobrych"
Obrazek
Seto
Kok
Kok

Thaevis pisze:Apocalipse ( to nazwa bohatera ? niewiem bo oglądałem tylko pierwszą część i pare odcinków kreskówki)
Dopiero się zczaiłem co ja napisałem! :/ nie wiem co mi z tym apocalipsem do głowy wlazło chodziło mi o Magneta: http://yourtown.com/odxpress/graphic/magneto.jpg

Sorry za dwa posty pod rząd.
Obrazek
Thaevis
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Post autor: Thaevis »

No :) teraz rozumiem a magneta znam i wole go od Xaviera ( bo to w końcu polak :))
"Jeśli słowa wypowiada się z należytą pasją, a bogowie akurat się nudzą, bywa, że cały wszechświat przeformatowuje się wokół owych słów. Słowa zawsze miały moc odmieniania świata."
M_M
Kok
Kok

Post autor: M_M »

Imię i Nazwisko: Martin Foley
Imię kodowe(pseudnim): G-P
Narodowość: Ameryka, Chihago
Biografia: Nikt jej nie zna
Mocne strony:
- Ma w kombinezonie przy ręce wysuwające się po prawej stronie 3 ostrza a po lewej 1
- Szybki
- Skoczny
- Zwrotny
- Zręczny
- Walka wręcz
Słabe strony:
- Walka na odległośc (strzelanie itp)
- Logika
Moc: Humanoid - Gepard

Budowa - 4
Szybkość - 9
Zręczność - 9
Inteligencja - 3
Wola - 2
Percepcja - 2
Walka wręcz - 9
Charyzma - 2

Strona: Ta w której jest mniej osób, a jeżeli jest po równo to do tych złych
Rowerem pod górkę nie zjedziesz...
M_M
Kok
Kok

Imię i Nazwisko: Martin Foley
Imię kodowe(pseudnim): G-P
Narodowość: Ameryka, Chihago
Biografia: Studiował na harwardzie. Kiedyś miał wykład o gepardach. Gdy był w laboratorium poświęconemu tym zwierzętom nastąpił wybuch. Ocalał tylko on, i co go zaskoczyło - z nadludzkimi zdolnościami. Wkrótce jego rodziców zamordowali bandyci. Pojmścił ich i rozpoczoł nowe życie...
Mocne strony:
- Ma w kombinezonie przy ręce wysuwające się po prawej stronie 3 ostrza a po lewej 1
- Szybki
- Skoczny
- Zwrotny
- Zręczny
- Walka wręcz
- silny
Słabe strony:
- Walka na odległośc (strzelanie itp)
- Logika
Moc: Humanoid - Gepard

Budowa - 7
Szybkość - 9
Zręczność - 6
Inteligencja - 3
Wola - 2
Percepcja - 2
Walka wręcz - 9
Charyzma - 2

Strona: Ta w której jest mniej osób, a jeżeli jest po równo to do tych złych

Wygląd: Żółto czarny kombinezon z maską podobną do mordy geparda
Ostatnio zmieniony niedziela, 15 stycznia 2006, 19:10 przez M_M, łącznie zmieniany 2 razy.
Villemo
Bombardier
Bombardier

Post autor: Villemo »

MISTRZ_MIECZA pisze:I
Biografia: Nikt jej nie zna
Nie żebym się czepiała, ale... nie wysiliłeś się chyba przy pisaniu postaci...
Fie fye foe fum,
I smell the blood of the asylum.
Isengrim Faoiltiarna
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 2832544

Post autor: Isengrim Faoiltiarna »

Ra-V pisze: BTW.: Isengrim Faoiltiarna, ja już mam boltera, a może być tylko jeden. Kto pierwszy ten lepszy. ;)
Najpierw zmieniłem, później się okazało, że może być :) niech zostanie ostateczna wersja :)
"Beg for mercy! Not that it will help you..."
Hoist the banner high!! For Commoragh!
Seto
Kok
Kok

Villemo napisz po której stronie konfliktu się opowiadasz.
MISTRZ MIECZA dopisz jedneka historie jeśli możesz
Obrazek
Villemo
Bombardier
Bombardier

Post autor: Villemo »

napisałam już po której stronie jestem, ale mogę powtórzyć: strona zła
Fie fye foe fum,
I smell the blood of the asylum.
Seto
Kok
Kok

Oj żeczywiście, niezauważyłęm sory
Obrazek
M_M
Kok
Kok

Zmieniłem trochę statystyki.

Jakbyś mógł to napisz mi kto po której stronie gra
Isengrim Faoiltiarna
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 2832544

Post autor: Isengrim Faoiltiarna »

To jest dobry pomysł, bo można się pogubić :)
"Beg for mercy! Not that it will help you..."
Hoist the banner high!! For Commoragh!
Seto
Kok
Kok

Oddział Xawiera:
Arxel(Arx)
Smoku(Q)
Isengrim Faoiltiarna(Firestarter)
Malutkus(Matt)
Radar(Rok/i)

Oddział Magneta:
Thaevis(Flash)
Ra-V(Epyon)
Tero Kir(Apricznik)
Villemo(Techna)
MISTRZ MIECZA(G-P )
CoB(Pinki)
Mam nadzieje że nikogo nie przeoczyłem
Ostatnio zmieniony wtorek, 17 stycznia 2006, 14:12 przez Seto, łącznie zmieniany 4 razy.
Obrazek
Radar
Mat
Mat
Kontakt:

Post autor: Radar »

Mi trudno powiedzieć, bo moja postać jest jeszcze dzieckiem...
AC
Bosman
Bosman
Numer GG: 4159090
Kontakt:

Post autor: AC »

Thaevis pisze:No :) teraz rozumiem a magneta znam i wole go od Xaviera ( bo to w końcu polak :))
Raczej żyd polskiego pochodzenia.
Obrazek
CoB
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 5879500
Kontakt:

Post autor: CoB »

Imię i Nazwisko: Keitaro Urashima ( :P )
Imię kodowe(pseudnim): Pinki
Narodowość: Dżapanis
Biografia: Keitaro nie był normalnym nastolatkiem. Można wręcz powiedzieć, że był nienormalny. Jednak nikt w rodzinie się tym nie przejmował, szaleństwa Keitaro były przyjmowane ze spokojem. Chłopak w swoim szalonym geniuszu dostał się do jednej z najlepszych szkół, ludzie nic nie wiedzieli o tym, że wydaje mu się, że żyje na w świecie cyfr i kodów. Znalazł sobie nawet dziewczynę, przy której wracał do normalności. W końcu zatracił swoje szaleństwo (moc?) i stał się zwykłym i normalnym nastolatkiem. Wszystko toczyło się miło. Keitaro doszedł do władzy w szkole, zyskał wielu przyjaciół. Z dziewczyną łączyły go coraz to bliższe stosunki, rodzina cieszyła się, że chłopak jest tak inteligentny. Zyskał propozycję wyjazdu do zagranicznej szkoły. Aż pewnego dnia, został sam z dziewczyną w domu. Atmosfera wpłynęła na nich bardzo... rozluźniająco i wszystsko wskazywało na to, że odbędą stosunek. Jednak, kiedy podniecenie Keitaro sięgnęło zenitu (Pfffffffffff....) znowu coś poprzestawiało się w jego umyśle. Jego dziewczyna stała się masą cyfr, funkcji i równań, a on wolą zaczął zmieniać niektóre znaki. Później obudził się obok czegoś, co po uważnym przyglądaniu się wyglądało jak ludzkie ciało (widział już normalnie). Chłopak wystraszył się, czuł jak adrenalina pompuje mu się do krwi... i znowu zaczął widzieć świat jako rząd cyfr itp. Próbował jakoś przywrócić dziewczynę do stanu używalności (czyt. do życia) jednak nie był w stanie. Przecież nie był Bogiem. Kiedy minął pierwszy szok, zdał sobie sprawę z tego, że jest wszechmocny. Zaczął bawić się swoją mocą... Ta, jak na złość, nagle się wyczerpała.

Mocne strony: Moc? Zdolność do kształtowania rzeczywistości

Słabe strony: Moc szybko się wyczerpuje i uaktywnia się rzadko - kiedy Keitaro targają jakieś potężne emocje. Co za tym idzie, chłopak łatwo daje ponieść się emocjom, jest dumny i uważa się za pępek świata. Po każdym użyciu tej mocy, bez wyraźnej przyczyny (np. gniewu itp.) traci punkt jakiegoś współczynnika, bo nie potrafi utrzymać własnego kodu.
Nie potrafi walczyć wręcz.

Moc: Mental

Budowa - 2
Szybkość - 2
Zręczność - 4
Inteligencja - 7
Wola - 10
Percepcja - 7
Walka wręcz - 1
Charyzma - 7

Wygląd: Długie czarne włosy, okulary, zadarty nos, wredne spojrzenie z żółtozielonych oczu. Postawa "ja wiem lepiej". Ubiór: dresik :D
http://niwia.myforum.pl/ - forum Opolskiego klubu RPG i fantastyki
http://my.opera.com/gimnazjon/blog/ - sport, ruch, zdrowie, itepe
Malutkus
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 9627608

Post autor: Malutkus »

Imię i Nazwisko: Matt Lewis
Imię kodowe(pseudonim): Zenden
Narodowość: USA

Biografia: Matt urodził się w Chicago. Jego ojciec był nauczycielem, matka zaś pracowała w banku. Kiedy chłopak miał 11 lat ojciec zmarł. Matka próbowała go wychwyować, jednak gdy straciła posadę opieka społeczna zabrała chłopca do domu dziecka. Tam pierwszy raz obiawiły się jego zdolności, budząc przerażenie wśród rówieśników i wychowawców. Nie mogąc znieść presji otoczenia, uciekł. Jakiś czas próbował znaleźć sobie miejsce, ale nie potrafił. Wreszcie spotkał na swojej drodze dziwnego człowieka, Herberta Landona, który zaproponował mu pracę na rzecz rządu. Chłopak był bardzo zdziwiony, że ktoś w ogóle zna jego zdolności, a co dopiero chce je wykorzystywać dla dobra państwa, jednak nie miał nic do stracenia. Przez 1,5 roku nauczono go, jak korzystać ze swojej mocy. Pokazano mu też, jak obsługiwać broń palną. Z tą wiedzą został wysłany, aby zabić doktora Xaviera i zniszczyć X-menów (nie liczono że mu się uda, jednak miał odwrócić uwagę od prawdziwego zamachu. Czego oczywiście chłopak nie wiedział.)Powiedziano mu, że jest to grupa terrorystyczna, chcąca siłą przejąć władzę w Ameryce. Matt poszedł do posiadłości Xaviera, ale nie udało mu się wykonać zadania. Nie został zabity, co go wyraźnie zdziwiło. Mało tego- profesor zaproponował mu pomoc. Chłopak liczył, że zyska sobie jego zaufanie, a potem go zabije. Z czasem jednak przekonał się, że Xavier nie jest terrorystą, lecz walczy o wolność mutantów. Pomógł udaremnić prawdziwy zamach i postanowił przyłączyć się do X-menów.

Mocne strony: strzelanie, zręczność
Słabe strony: wola, szybkość

Moc: Absorper - przy dotknięciu człowieka przemuje jego energię życiową, zwiększając swoją siłę. W przypadku mutantów potrafi na jakiś czas (zależny od potęgi danego mutanta- średnio od 2 do 5 minut) przejąć i kontrolować jego moc. Matt przejmuje też część wiedzy i doświadczeń "wysysanej" osoby. Przejęcie jest krótkotrwałe, najwyżej 10-minutowe. W tym czasie ofiara traci przytomność. Jednak gdyby Matt zginął podczas przejęcia energii, zmarłaby także jego ofiara.

Statystyki:

Budowa - 5
Szybkość - 3
Zręczność - 7
Inteligencja - 6
Wola - 2
Percepcja - 8
Walka wręcz - 4
Charyzma - 5
Zablokowany