[Amber RPG] - jantarowa sesja ;o)

Stare i nieaktywne wątki z Rekrutacji.
Falka
Tawerniana Wiewiórka
Tawerniana Wiewiórka
Numer GG: 1087314
Kontakt:

Post autor: Falka »

Kiedy ta informacja się tutaj pojawiła?
Szczerze mówiąc spodziewałam się jakiegoś przypomnienia na gg...

Co do wymienionych przez Ciebie powodów: miałam wcześniej sesję, a teraz na głowie mam szukanie mieszkania.

Wprawdzie po licytacji z moją postacią nic się nie da zrobić, ale... W sumie to nawet nie wiem, o co pytać :/
Sblam! | "Orły są duże i tupią"
fds
Tawerniany Che Wiewióra
Tawerniany Che Wiewióra
Numer GG: 0

Post autor: fds »

Ta sesja co się pojawiła ... to co z nią? :D
Może jakaś informacja? Mamy tam grać postaciami z tej rekrutacji co była, jakimiś innymi? Gramy na tawernie czy przez pocztę? O CO CHODZI!

A ten poprzedni krucaFuksa post przeczytałem tylko dzięki temu, że Falka się odezwała. Tam jest chyba przestarzała informacja ... chyba ...
Obrazek
Podręczniki za darmo:
Shadowrun 2ed
DnD v3.5
krucaFuks
Tawerniany Trickster
Tawerniany Trickster
Numer GG: 0
Kontakt:

Post autor: krucaFuks »

Spokojnie, spokojnie...

Ten wstęp napisałem po to, aby przypomnieć Wam trochę o Amberze. Przecież każdemu Amberycie taki sen mógł się przyśnić, prawda? Może ten sen przyśnił się Wam rok temu, może dwa wieki temu, a może wczoraj. Albo przyśni się za 3 dni. Zobaczymy ;-)

Nadal mam zamiar przeprowadzić drugą licytację. Co nie znaczy, że nie możecie mi przysyłac opisów Waszych postaci - przecież tak naprawdę to nie te wszystkie moce i współczynniki je tworzą, prawda?
Aha - żeby nie było wątpliwości. TO JA ustalam, czyimi jesteście dziećmi. I czy w ogóle to wiecie też :P
Ale to już później. Na razie wystarczy puścić wodze fantazji. Przecież możecie już teraz tworzyć swoją wymarzoną postać. Niech będzie najlepszym szermierzem jakiego znały Cienie, największym hulaką, historykiem Dworców. Tutaj macie pełne pole do popisu. A że po licytacji może się okazać, że jednak nie jest ona NAJ? No cóź... tak w życiu bywa. Ale marzenia są równie ważne (a może nawet ważniejsze) niż rzeczywistość. Poza tym... może kiedyś... Macie przed sobą całe wieki, może nawet tysiąclecia. To wystarczający czas, żeby przescignąć w szermierce nawet Benedykta.

Sesję mam zamiar prowadzić nie na Tawernie. Ale myślę, że dobrym pomysłem będzie zamieszczane na Tawernie opisu co sie działo, fragmentów sesji, pamiętników. Oczywiście po pewnym czasie i za zgodą uczestniczących w wydarzeniach graczy. Pamiętajcie - to jak przedstawiacie wydarzenia (np opowiadając o nich komuś) nie musi być samą prawdą i całą prawdą. Wygląda na to, że większość, o ile nie wszyscy zdecydują się prowadzić pamiętniki. Kosztować was to będzie sporo wysiłku (i mam nadzieję przyniesie jeszcze więce zabawy i satysfakcji). Nie chce mi się wierzyć, że żadne z Was nie będzie miało ochoty podzielić się owocami tej pracy nie tylko ze mną, ale i z innymi graczami (oraz reszta tawerny). Jeżeli nie - to poprosimy adminów o usunięcie tematów.
Chyba wszyscy mają mojego mejla oraz gg (razem ze slużbowym) i jabbera. Pytajcie, jeśli macie jakies wątpliwości, dzielcie się ze mną swoimi pomysłami.

Na razie oczywiście wstrzymuje nas brak Yacka, który zniknął z netu. Mam nadzieję, że się wkrótce pojawi. Wtedy ruszymy. Jak ktoś wie, co się z nim dzieje, to proszę o ifno. Jeżeli chcecie taką próbną sesyjkę z postaciami utworzonymi na podstawie próbnej licytacji, to dajcie mi znać. Do tego wystarczy nawet jedna osoba, ale że jestem leniwy, wolałbym poprowadzić raz dla wszystkich zainteresowanych. Raczej z przymrużeniem oka byłaby taka sesja, oczywiście. Ale może wam pomóc. Tylko musicie jakieś postaci takie jednostrzałowe utworzyć w tym celu i musielibyśmy się jakoś umówić. Ja w któryś dzień weekendu mam zamiar sie nawalić, ale pozostałe wieczory pozostaję do dyspozycji. Także termin upadlania się jestem w stanie dostosować ;D
Do uslyszenia

Ps. przypominam też, że udostępniam spory fragment podręcznika - nawet więcej niż jest wam naprawdę potrzebne. Polecam zapoznanie się z nim, bo jest on świetnie napisany, potrafi zainspirować. Plik nazywa sie 'Amber Diceless Rpg - Core Rules EXTRACTS for Players.pdf', ma ok 40MB, bo to skany. Jak ktoś nie wie jak się połączyć, to proszę o kontakt na priv, mejl albo gg.
Obrazek Obrazek
Ouzaru

Post autor: Ouzaru »

Postaram sie grac, choc aktualnie problemy rodzinne i zwiazane z tym bezposrednio zdrowotne nieco mnie oslabily pod wzgledem aktywnosci na Tawernie. Innymi slowy i mowiac prosciej rzadko tu teraz zagladam i w ogole nie palam ogromna checia do grania w cokolwiek. Przeprzaszam, postaram sie cos z tym zrobic :)
Zablokowany