Każdemu odeślę jego statystyki (obie

Co do świata, ras i gry ogólnie. Świat oczywiście fantasy, konstrukcja całości nie ma sensu, bo nie będziecie go kartografować, tylko przemierzać aby odnaleźć koronę władzy. Odnalezienie Korony Władzy to wasz cel!
Ale zacznijmy może od początku.
Oto plansza gry: http://img230.imageshack.us/img230/4602/mimplansza.jpg
Podzielona jest na trzy krainy: zewnętrzną (gdzie startują poszukiwacze/gracze), środkową i (najniebezpieczniejszą) wewnętrzną.
Tutaj dzielą je rwąca rzeka i pasmo gór. U mnie będzie to nieco inaczej - rzekę zastąpi morze, lub coś w tym stylu (choć zawsze możecie pójść podziemiami, magicznym portalem lub czymś jeszcze innym).
Zatem. Kraina w której się znajdujecie - kontynent jest raczej jednolitym lądem. Można tu trafić na wszystko: wzgórza, góry, puszczę, bagna, pola, równiny, lasy, skały i inne. Różne umagicznienia i udziwnienia nie są rzadkością i jak najbardziej się zdarzają.
Ta kraina, którą znacie (w której startujecie) zamieszkana jest głównie przez ludzi (około 40% całej znanej populacji), elfy (ok. 15%), krasnoludy (ok 4%), gnomy (ok. 4%), gobliny (ok. 4%), orki (ok. 4%), mroczne elfy (ok. 2%, proszę nie mylić ich z drowami), oraz gremliny, trole, skrzaty, niziołki i wieeele innych (nie tylko tych wymienionych w pierwszym poście).
Nie wszystkie są równe. Np. do wielu ludzkich miast nie wpuszczane są rasy uznawane za złe, lub niebezpieczne (np. minotaury, trole, orki).
Nie ma specjalnie panującej doktryny, ani religii. Siły krajów/księstw są wyrównane, więc żadne specjalnie nie narzuca się innym - choć oczywiście wojna nie jest obcym pojęciem.
Co jeszcze mogę dodać... Waluta?
10 miedzianych monet = 1 srebrna
10 srebrnych = 1 złota
A złoto jest najcenniejsze... i klejnoty - też są dużo warte, choć oczywiście nie ma to jak magia

A co można spotkać w drugiej-środkowej krainie (że o ostatniej nie wspomnę) to już zobaczycie w trakcie gry

Oczywiście możecie sobie szukać (googlować) o grze. Albo pytać mnie - będzie nawet lepiej

Tutaj jest (raczej dla znawców gry) dobrze zrobiona makieta odzwierciedlająca planszę (widać ile pracy musiało kosztować jej zrobienie): http://www.youtube.com/watch?v=9ZKxWhyN ... re=related
Wracając do samej rekrutacji.
Ant zrezygnował z powodu zbliżającej się matury.
Dang - znakomita postać, bardzo mi się podoba

Soony - postać ok, ale poproszę o jedną zmianę - wysyłam PW ze szczegółami. Dane będą później

Adrien - postać ok, wyślę dane

Czy taka odpowiedź wystarczy? Mogę ją rozwinąć.
Zachęcam do zadawania pytań - im będą bardziej konkretne, tym lepiej na nie odpowiem

Ci którzy znają grę wiedzą czego się spodziewać, ale nie oznacza to, że gra będzie wyglądać liniowo i przewidywalnie. Nie gramy w planszówkę, tylko w RPG'owy storytelling