[CP2020] Old Chicago

-
- Tawerniak
- Numer GG: 5438992
- Kontakt:

-
- Mat
Re: [CP2020] Old Chicago
Poszło, może się częściowo nie trzymać ale ostatnio zaglądałem do CP2020 dobre kilka lat temu.
K.M.N.
Don't make me dance on your grave...

-
- Bosman
- Numer GG: 1223257
- Kontakt:
Konkurencja rośnie w siłę... Niedobrze
Dziś jeszcze zapewne, a jak nie dziś to jutro, podrzucę naszemu dobremu MG wspomnianego przezeń przykładowego posta
Mam nadzieję że się spodoba.

What doesn't kill you, just makes you... Stranger.
But above all - I feel I'm still on my long trip to nothingness.

-
- Mat
- Numer GG: 16193629
Na 100% dostaje się postać Plomiennoluskiego, bohater Zaknafeina wydaje mi się ciekawy i zapewne też zagra. Co do Epyona i BlindKitty'ego, to muszę się zastanowić, choć chodzi mi po głowie pewien pomysł. Wasze postacie by się doskonale nadawały do sub-questów i kontaktów, o ile Wam odpowiada taka rola?
Nadal czekam na karty Setha, Esmeraldy i Serge'a. Nie muszą być długie, by trafiły w dziesiątkę i przeszły przez rekrutację. Plomiennoluski chyba może coś na ten temat powiedzieć.
Old Chicago, środkowa Europa, rok 2099, godzina 22:54. Trzy dni do Sylwestra.
- Zaraz... Możesz tu stanąć i powtórzyć to jeszcze raz?
- Oni uciekli.
Uderzyła pięścią w blat, a gdy mężczyzna wyszedł, złapała się za dłoń i syknęła cicho. Może sprawy nie szły do końca po jej myśli, ale teraz chociaż byli w JEJ mieście, więc ponowne przechwycenie było tylko kwestią czasu. Szkoda tylko, że właśnie tego czasu nie miała... I jeszcze ten pajac, który działał kobiecie na nerwy, spędzając sen z powiek. Czuła się staro, zmęczona i wyblakła. Każdy dzień był niekończącą się walką, ciągłą wspinaczką pod górę. Miała już wszystko, ale doskonale wiedziała, że im wyżej się zajdzie, tym szybciej można spaść na sam dół. A upadek będzie bardzo bolesny.
Nadal czekam na karty Setha, Esmeraldy i Serge'a. Nie muszą być długie, by trafiły w dziesiątkę i przeszły przez rekrutację. Plomiennoluski chyba może coś na ten temat powiedzieć.
Old Chicago, środkowa Europa, rok 2099, godzina 22:54. Trzy dni do Sylwestra.
- Zaraz... Możesz tu stanąć i powtórzyć to jeszcze raz?
- Oni uciekli.
Uderzyła pięścią w blat, a gdy mężczyzna wyszedł, złapała się za dłoń i syknęła cicho. Może sprawy nie szły do końca po jej myśli, ale teraz chociaż byli w JEJ mieście, więc ponowne przechwycenie było tylko kwestią czasu. Szkoda tylko, że właśnie tego czasu nie miała... I jeszcze ten pajac, który działał kobiecie na nerwy, spędzając sen z powiek. Czuła się staro, zmęczona i wyblakła. Każdy dzień był niekończącą się walką, ciągłą wspinaczką pod górę. Miała już wszystko, ale doskonale wiedziała, że im wyżej się zajdzie, tym szybciej można spaść na sam dół. A upadek będzie bardzo bolesny.

-
- Bosman
- Numer GG: 1223257
- Kontakt:
Hm, jak nie będę miał stałej pracy, to zawsze lepsza dorywcza niż żadna, nie?
Także jeśli się nie załapię na pełnoskalowego bohatera, Mariolle może spokojnie zostać jako postać poboczna.

What doesn't kill you, just makes you... Stranger.

-
- Mat
No cóż, miejmy tylko nadzieję że klątwa Płomyka się nie uaktywni i jak wszystkie z moim udziałem nie padnie śmiercią mniej lub bardziej naturalną.
BK w stawce jest tradycyjna śmietanka goniąca za takimi archaizmami jak CP czy Shadowrun
więc to raczej braterskie i siostrzane przepychanki niż prawdziwy wyścig.
BK w stawce jest tradycyjna śmietanka goniąca za takimi archaizmami jak CP czy Shadowrun

K.M.N.

-
- Mat
Zbliżała się północ, kobieta obracała w dłoni szklankę, stukając nią o blat biurka. Niewielkie krople wody znaczyły ślad, dokąd wcześniej sięgał chłodny napój. Przeczesała palcami bujne blond loki, a kilka kosmyków włosów zostało jej w dłoni. Drżącą ręką wystukała dwa numery i po kilku irytująco długich chwilach w gabinecie zjawili się Melissa i Lance. Elegancka kobieta trzymała się jak zawsze prosto i dostojnie, nieświadomie stanęła krok przed swym "kolegą z pracy". Ten jednak zdawał się nie zwracać na to w ogóle uwagi, jakby mu zupełnie nie zależało. Obojętny wyraz twarzy nie zdradzał jego emocji. Marie kochała swoje dwa najlepsze pionki...
- Nie siadajcie, to zajmie chwilę - odezwała się do nich cierpko, marszcząc brwi. Uderzyła palcem w powietrze i na hologramie wyświetliły się dwa zdjęcia niemal identycznych Azjatów. - Miroku i jego siostra, Midoriko. Są tutaj w mieście. Nie obchodzi mnie JAK, ale MACIE ich znaleźć i przyprowadzić do mnie. Dziś się tu pojawili, więc nie powinniście mieć większych problemów z namierzeniem dwójki nowych, prawda? Potraktujcie to jak sprawdzian i szansę na awans... Bardzo wysoki awans.
* * *
Zdążyli opuścić pokój, gdy Lance został powiadomiony o nadchodzącym połączeniu od Travisa, prywatnego detektywa, którego wynajął kilka tygodni temu.
- Mam wieści na temat pańskiej znajomej, Jess. Czekam na pana u mnie w biurze.
Dwa krótkie zdania wstrząsnęły mężczyzną. Sam tak długo szukał ukochanej i nic nie znalazł, żadnego śladu. A ten ... "detektyw" ją znalazł?! Musiał być lepszy, niż mogło się wydawać.
* * *
Esmeralda, Zaknafein i Serge wchodzą do gry. Plomiennoluski i BlindKitty również grają, będą kontaktami do wynajęcia dla tej trójki. Epyon, jeśli masz ochotę mieszać Pani Marie szyki i utrudniać graczom poszukiwania, witam na pokładzie. Od razu zaznaczam, iż nie wszyscy gracze będą brać udział w każdym poście i moim odpisie, dzięki temu sesja stanie się bardziej realistyczna i (mam nadzieję) ciekawsza.
Post jeden na tydzień, jeśli będziecie szybciej odpisywać, postaram się dostosować.
- Nie siadajcie, to zajmie chwilę - odezwała się do nich cierpko, marszcząc brwi. Uderzyła palcem w powietrze i na hologramie wyświetliły się dwa zdjęcia niemal identycznych Azjatów. - Miroku i jego siostra, Midoriko. Są tutaj w mieście. Nie obchodzi mnie JAK, ale MACIE ich znaleźć i przyprowadzić do mnie. Dziś się tu pojawili, więc nie powinniście mieć większych problemów z namierzeniem dwójki nowych, prawda? Potraktujcie to jak sprawdzian i szansę na awans... Bardzo wysoki awans.
* * *
Zdążyli opuścić pokój, gdy Lance został powiadomiony o nadchodzącym połączeniu od Travisa, prywatnego detektywa, którego wynajął kilka tygodni temu.
- Mam wieści na temat pańskiej znajomej, Jess. Czekam na pana u mnie w biurze.
Dwa krótkie zdania wstrząsnęły mężczyzną. Sam tak długo szukał ukochanej i nic nie znalazł, żadnego śladu. A ten ... "detektyw" ją znalazł?! Musiał być lepszy, niż mogło się wydawać.
* * *
Esmeralda, Zaknafein i Serge wchodzą do gry. Plomiennoluski i BlindKitty również grają, będą kontaktami do wynajęcia dla tej trójki. Epyon, jeśli masz ochotę mieszać Pani Marie szyki i utrudniać graczom poszukiwania, witam na pokładzie. Od razu zaznaczam, iż nie wszyscy gracze będą brać udział w każdym poście i moim odpisie, dzięki temu sesja stanie się bardziej realistyczna i (mam nadzieję) ciekawsza.
Post jeden na tydzień, jeśli będziecie szybciej odpisywać, postaram się dostosować.

-
- Kok
- Numer GG: 9181340
Na mnie możesz liczyć, zero. Takie powiązanie postaci (w tym graczy z których robisz NPC-ów) może wyjść sesji tylko na dobre, więc wchodzę w to i liczę na konkretną zabawę - jeśli sesja nie padnie, to może być jedna z najlepszych przygód na TRPG. Na taką nieszablonową przygodę czekałem od dawna... dzięki za info na PW - będziesz rządzić, jeśli się uda
.
Pozdrawiam!

Pozdrawiam!

Niebo i piekło są w nas, wraz ze wszelkimi ich bogami...
- Pussy Warhammer? - spytała Ouzi.
- Tak, to taki, gdzie drużynę tworzą same elfy. - odparł Serge.

-
- Majtek
- Numer GG: 0
Dokładnie, zgadzam się z Serge'em - zero ma arcyciekawy pomysł na sesję i liczę, że wszystko wypali. Dziękuję za przyjęcie mojej kobiety sukcesu do sesji, postaram się nie zawieść oczekiwań
.
Acha, i jeszcze jedno - jakby ktoś miał wątpliwości; zero to nie 'reinkarnacja' Ouzaru (szacunek dla Niej), ani nie Deadmoon, zdążyłam się już o tym przekonać ^^.
Do napisania w sesji

Acha, i jeszcze jedno - jakby ktoś miał wątpliwości; zero to nie 'reinkarnacja' Ouzaru (szacunek dla Niej), ani nie Deadmoon, zdążyłam się już o tym przekonać ^^.
Do napisania w sesji

"Wymagajcie od siebie więcej, nawet jeśli inni nie wymagają". Jan Paweł II

-
- Mat
C.P.P.M.S. - cała przyjemność po mojej stronie.
Zapewne do końca tygodnia sesja ruszy, poczekam jeszcze na kartę Setha. Rekrutację zostawiam otwartą, gdyż jeśli trafi się ciekawa postać, będzie mogła wejść nawet w środku sesji. Wasi bohaterowie idealnie się wpasowali do przygody i świata, myślę, że nadadzą trochę żywych kolorów całej rozgrywce.
Esmeraldo, dziękuję za sprostowanie. Wasza trójka (Ty, Zaknafein i Serge) będziecie trzymać na swych barkach sesję, fabułę i rozwiązywanie intrygi. Acha i jeszcze jedno. Niebawem wrzucę wymogi i wzór "cyferkowej" wersji karty postaci, więc będzie Was czekać mała praca domowa.
Do napisania,
zero.
Zapewne do końca tygodnia sesja ruszy, poczekam jeszcze na kartę Setha. Rekrutację zostawiam otwartą, gdyż jeśli trafi się ciekawa postać, będzie mogła wejść nawet w środku sesji. Wasi bohaterowie idealnie się wpasowali do przygody i świata, myślę, że nadadzą trochę żywych kolorów całej rozgrywce.
Esmeraldo, dziękuję za sprostowanie. Wasza trójka (Ty, Zaknafein i Serge) będziecie trzymać na swych barkach sesję, fabułę i rozwiązywanie intrygi. Acha i jeszcze jedno. Niebawem wrzucę wymogi i wzór "cyferkowej" wersji karty postaci, więc będzie Was czekać mała praca domowa.
Do napisania,
zero.

-
- Mat
Da rade, sie zrobi i cyferki, tylko będe musiał poszperać za cyberem i wszczepami jak juz zobacze wzór sie znaczy. NPCowatość mi nie przeszkadza, może nawet pomóc.
K.M.N.

-
- Bombardier
- Numer GG: 4464308
- Kontakt:
Nie wiem, czy wyobrażacie sobie jak się cieszę 
Sesja z takimi starymi wyjadaczami i MG, który rzuca na kolana pomysłami, postami i anonimowością
Pracę domową odrobię z przyjemnością.
Ale się cieszę!

Sesja z takimi starymi wyjadaczami i MG, który rzuca na kolana pomysłami, postami i anonimowością

Pracę domową odrobię z przyjemnością.
Ale się cieszę!

-
- Tawerniak
- Numer GG: 5438992
- Kontakt:
Jeśli chodzi o moją postać, to również nie ma problemu.BlindKitty pisze:Hm, jak nie będę miał stałej pracy, to zawsze lepsza dorywcza niż żadna, nie?Także jeśli się nie załapię na pełnoskalowego bohatera, Mariolle może spokojnie zostać jako postać poboczna.

Ale cyferki uh-oh... No ale jakoś damy radę.

-
- Mat
Najpierw zasady wypełniania KP u mnie na sesji.
1. Wartości 0 - 10, gdzie 0 reprezentuje zerową znajomość danego zagadnienia, a 10 to mistrzostwo.
2. Gracze mogą mieć maksymalnie 9 na danej umiejętności, musi to być potwierdzone w karcie postaci i wyjaśnione.
3. Jeśli postać umie uruchomić komputer i odebrać maila, jej wartością będzie 1. Jeśli w sztuce walki Wu-Shu jest na poziomie mistrza Jeta Li, wartością będzie 9. Nie chcielibyście spotkać osoby z 10.
4. Proszę nie przepisywać wszystkich umiejętności, tylko te, które bohater posiada! Zatem jeśli jakaś się nie znajdzie na Waszej liście, będzie dla mnie logiczne, że wartością jest 0.
5. Nie ma ograniczenia punktowego, ale apeluję o rozsądek. Dostosujcie to, co napisaliście w karcie, do cyferek. Da mi to szybki i łatwy wgląd na postać, bez konieczności ponownego czytania całej historii.
6. Zastrzegam sobie prawo do modyfikowania wartości, jeśli uznam, iż gracz przesadza.
7. Wszelkie pytania i wątpliwości zgłaszajcie w temacie bądź do mnie na PW, postaram się pomóc.
8. Postarajcie się zmieścić w maksymalnie 15 umiejętnościach, żeby nie było hordy jedynek.
[Esmeraldo, jeśli chcesz, możesz poprawić swoje statystyki, które już zawarłaś w karcie postaci.]
ATRAKCYJNOŚĆ
Image [ ]
Moda i styl [ ]
BUDOWA CIAŁA
Pływanie [ ]
Siłacz [ ]
Wytrzymałość [ ]
EMPATIA
Aktorstwo [ ]
Etykieta [ ]
Perswazja [ ]
Postrzeganie emocji [ ]
Przeprowadz. wywiadów [ ]
Uwodzenie [ ]
Zdolności przywódcze [ ]
INTELIGENCJA
Antropologia [ ]
Biologia [ ]
Botanika [ ]
Chemia [ ]
Diagnoza lekarska [ ]
Ekspert_____________________[ ]
Fizyka [ ]
Geologia [ ]
Gry hazardowe [ ]
Historia [ ]
Język obcy__________________[ ]
Komponowanie [ ]
Księgowość [ ]
Matematyka [ ]
Nauczanie [ ]
Programowanie [ ]
Przeszukiw. baz danych [ ]
Spostrzegawczość [ ]
Sztuka przetrwania [ ]
Śledzenie [ ]
Transakcje giełdowe [ ]
Urywanie/wymykanie się [ ]
Wykszt. i wiedza ogólna [ ]
Znajomość sieci [ ]
OPANOWANIE
Krewni i znajomi [ ]
Odp. na tortury / narkot. [ ]
Przemawianie [ ]
Przesłuchiwanie [ ]
Zastraszanie [ ]
Znajomość półświatka [ ]
REFLEKS
Broń ciężka [ ]
Broń ręczna [ ]
Karabin [ ]
Łucznictwo [ ]
Obsł. ciężkich maszyn [ ]
Pilot (AV) [ ]
Pistolet [ ]
Pistolet maszynowy [ ]
Prowadzenie motocykla [ ]
Prowadzenie samochodu [ ]
Skradanie się [ ]
Szermierka [ ]
Sztuki walki_________________[ ]
Taniec [ ]
Unikanie ciosów [ ]
Walka wręcz [ ]
Wysportowanie [ ]
ZDOLNOŚCI TECHNICZNE
Charakteryzacja [ ]
Cybertechnika [ ]
Elektronika [ ]
Fałszerstwo [ ]
Farmaceutyka [ ]
Fotografia i film [ ]
Kradzież kieszonkowa [ ]
Materiały wybuchowe [ ]
Naprawa pojazdów AV [ ]
Obsł. komór kriotonicz. [ ]
Otwieranie zamków [ ]
Pierwsza pomoc [ ]
Podstawowe naprawy [ ]
Zabezpiecz. Elektron. [ ]
Znajomość uzbrojenia [ ]
INNE
__________________________[ ]
Siadam do pisania pierwszego posta. Bohaterowie Esmeraldy i Zaknafeina od dłuższego czasu pracują w Cytadeli, więc jeśli mają jakieś konkretne pytania, czekam na PW.
1. Wartości 0 - 10, gdzie 0 reprezentuje zerową znajomość danego zagadnienia, a 10 to mistrzostwo.
2. Gracze mogą mieć maksymalnie 9 na danej umiejętności, musi to być potwierdzone w karcie postaci i wyjaśnione.
3. Jeśli postać umie uruchomić komputer i odebrać maila, jej wartością będzie 1. Jeśli w sztuce walki Wu-Shu jest na poziomie mistrza Jeta Li, wartością będzie 9. Nie chcielibyście spotkać osoby z 10.
4. Proszę nie przepisywać wszystkich umiejętności, tylko te, które bohater posiada! Zatem jeśli jakaś się nie znajdzie na Waszej liście, będzie dla mnie logiczne, że wartością jest 0.
5. Nie ma ograniczenia punktowego, ale apeluję o rozsądek. Dostosujcie to, co napisaliście w karcie, do cyferek. Da mi to szybki i łatwy wgląd na postać, bez konieczności ponownego czytania całej historii.
6. Zastrzegam sobie prawo do modyfikowania wartości, jeśli uznam, iż gracz przesadza.
7. Wszelkie pytania i wątpliwości zgłaszajcie w temacie bądź do mnie na PW, postaram się pomóc.
8. Postarajcie się zmieścić w maksymalnie 15 umiejętnościach, żeby nie było hordy jedynek.
[Esmeraldo, jeśli chcesz, możesz poprawić swoje statystyki, które już zawarłaś w karcie postaci.]
ATRAKCYJNOŚĆ
Image [ ]
Moda i styl [ ]
BUDOWA CIAŁA
Pływanie [ ]
Siłacz [ ]
Wytrzymałość [ ]
EMPATIA
Aktorstwo [ ]
Etykieta [ ]
Perswazja [ ]
Postrzeganie emocji [ ]
Przeprowadz. wywiadów [ ]
Uwodzenie [ ]
Zdolności przywódcze [ ]
INTELIGENCJA
Antropologia [ ]
Biologia [ ]
Botanika [ ]
Chemia [ ]
Diagnoza lekarska [ ]
Fizyka [ ]
Geologia [ ]
Gry hazardowe [ ]
Historia [ ]
Komponowanie [ ]
Księgowość [ ]
Matematyka [ ]
Nauczanie [ ]
Programowanie [ ]
Przeszukiw. baz danych [ ]
Spostrzegawczość [ ]
Sztuka przetrwania [ ]
Śledzenie [ ]
Transakcje giełdowe [ ]
Urywanie/wymykanie się [ ]
Wykszt. i wiedza ogólna [ ]
Znajomość sieci [ ]
OPANOWANIE
Krewni i znajomi [ ]
Odp. na tortury / narkot. [ ]
Przemawianie [ ]
Przesłuchiwanie [ ]
Zastraszanie [ ]
Znajomość półświatka [ ]
REFLEKS
Broń ciężka [ ]
Broń ręczna [ ]
Karabin [ ]
Łucznictwo [ ]
Obsł. ciężkich maszyn [ ]
Pilot (AV) [ ]
Pistolet [ ]
Pistolet maszynowy [ ]
Prowadzenie motocykla [ ]
Prowadzenie samochodu [ ]
Skradanie się [ ]
Szermierka [ ]
Taniec [ ]
Unikanie ciosów [ ]
Walka wręcz [ ]
Wysportowanie [ ]
ZDOLNOŚCI TECHNICZNE
Charakteryzacja [ ]
Cybertechnika [ ]
Elektronika [ ]
Fałszerstwo [ ]
Farmaceutyka [ ]
Fotografia i film [ ]
Kradzież kieszonkowa [ ]
Materiały wybuchowe [ ]
Naprawa pojazdów AV [ ]
Obsł. komór kriotonicz. [ ]
Otwieranie zamków [ ]
Pierwsza pomoc [ ]
Podstawowe naprawy [ ]
Zabezpiecz. Elektron. [ ]
Znajomość uzbrojenia [ ]
INNE
Siadam do pisania pierwszego posta. Bohaterowie Esmeraldy i Zaknafeina od dłuższego czasu pracują w Cytadeli, więc jeśli mają jakieś konkretne pytania, czekam na PW.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

-
- Kok
- Numer GG: 9181340
Chciałem poinformować MG, że Esmeralda z przyczyn mocno osobistych nie będzie mogła uczestniczyć w sesji.
Niebo i piekło są w nas, wraz ze wszelkimi ich bogami...