1/ Opisy świata , epizodycznych NPCów itp. Bardzo pożądane – pod jednym warunkiem nie mogą wam pomagać ( oczywiście zawsze można się skonsultowac ze mną na PW na zasadzie deklaracji np. „czy w okolicy jest jakieś drzewo na które można się wspiąć i jeżeli tak to moja postac postara się to zrobic „ ja wtedy odpisze „jest , da rade choć trochę się podrapała „ albo „rozglądam się w tłumie za jakimś człowiekiem wygladajacym na zbira , jeżeli tak to podchodzę i wale go w nos „ ja odpisze ze jest takowa osoba i po zaskakującym ciosie w nos upadła – i na tym zakończ post „ .) Tego typu kontakt pozwala na o wiele bardziej wartka akcjie oraz na to ze posty mogą być rozbudowane , wnoszące coś do fabuły .
2/ Interakcje miedzy graczami .
Bardzo lubię i popieram wszelkiego rodzaju interakcje miedzy graczami .Dialogi przeprowadzana na gg a potem wklejane do posta sa nie tylko fajnym urozmaiceniem ale tez umożliwiaja lepszą koorydnację działań , nie wspominając o zgraniu drużyny .
3/ Moje posty zwzwyczaj piszę jeżeli druzyna (lub postać o ile się odłączy od reszty) zadeklaruje jakieś działanie .Jeżeli wszystkie postacie siedzą przy ognisku i nic nie robią (np. nie zadeklaruja ze ida spac itp. ) to posta nie będzie – bo nie ma sensu opisywac jak drewno w ognisku trzaska sobie wesoło ...
4/ Prosił bym o zachowywanie w miarę kolejności pisania . Nie znaczy to że jest to scisłe zalecenie – czasami jedna postać dłubie w ognisku a dwie pozostałe gadają .
Jednak w takiej sytuacji proszę o napisanie w komentarzach ze dany gracz w tej „kolejce „ nie będzie pisał ( bo jego postać np. nie ma nic do powiedzenia / zrobienia . Jednak proszę by te skipy nie były nagminne . Działacie zespołowo i tylko jako zespół macie szanse zrealizowac wasze cele .
To tyle tytułem wstepu