[Naruto] Cień ostrza

-
- Pomywacz
- Numer GG: 0
Re: [Naruto] Cień ostrza
Wiem, wiem i nikomu nic nie zarzucam. Zresztą Hajime może być zarówno męskim, jak i damskim imieniem;p

-
- Bombardier
- Numer GG: 10332376
- Kontakt:
Wygląd: Młody Hyuuga jest jednocześnie nowoczesny i z zachowaniem tradycji - tak też się nosi. Jest średniego wzrostu, lekko umięśniony. Zwykle łagodny wyraz twarzy. Włosy ma dość długie, aczkolwiek niewiele niżej niż do karku. Grzywka zakrywa mu znak mówiący o tym, że istnieje tylko po to, by ochraniać główną rodzinę. Tak jak każdy ma torbę z ekwipunkiem i pokrowiec na kunai w tych samych miejscach co inni. Nosi spodnie - bojówki we wzór maskujący, czarną koszulkę i czarną bluzę z kapturem i białym symbolem smoka na torsie. Nosi też zawieszkę z identycznym smokiem. Z ochraniacza na czoło wyszył sobie tę metalową część i przyszył ją na bluzie na prawym przedramieniu.
Wygląd: Młody Hyuuga jest jednocześnie nowoczesny i z zachowaniem tradycji - tak też się nosi. Jest średniego wzrostu, lekko umięśniony. Zwykle łagodny wyraz twarzy. Włosy ma dość długie, aczkolwiek niewiele niżej niż do karku. Grzywka zakrywa mu znak mówiący o tym, że istnieje tylko po to, by ochraniać główną rodzinę. Tak jak każdy ma torbę z ekwipunkiem i pokrowiec na kunai w tych samych miejscach co inni. Nosi spodnie - bojówki we wzór maskujący, czarną koszulkę i czarną bluzę z kapturem i białym symbolem smoka na torsie. Nosi też zawieszkę z identycznym smokiem. Z ochraniacza na czoło wyszył sobie tę metalową część i przyszył ją na bluzie na prawym przedramieniu.

Czerwona Orientalna Prawica

-
- Bombardier
- Numer GG: 6330570
- Kontakt:
To i ja się dopisze
Kenji (12 lat) ma czarne włosy i wygląda jakby w życiu nie widział grzebienia (włosy sterczą mu we wszystkie strony), Ubiera pełne maskowanie i buty podobne do glanów (ale takie nadające sie do skradania), Na plecach nosi miecz (podobny do miecza Clouda z FF7) i czasami brązowy plecak do którego ma przyczepiony ochraniacz, torby na broń i drobne przedmioty ma w tych samych miejscach co inni, na prawej ręce ma bandaż.
Gdyby skorzystać z metody Azraela to byłoby coś w tym stylu - http://www.tektek.org/avatar/11295670
Kenji (12 lat) ma czarne włosy i wygląda jakby w życiu nie widział grzebienia (włosy sterczą mu we wszystkie strony), Ubiera pełne maskowanie i buty podobne do glanów (ale takie nadające sie do skradania), Na plecach nosi miecz (podobny do miecza Clouda z FF7) i czasami brązowy plecak do którego ma przyczepiony ochraniacz, torby na broń i drobne przedmioty ma w tych samych miejscach co inni, na prawej ręce ma bandaż.
Gdyby skorzystać z metody Azraela to byłoby coś w tym stylu - http://www.tektek.org/avatar/11295670
Psychodeliczny Łowca Żelaznych Motyli Z Planety Mars

-
- Bosman
- Numer GG: 6094143
- Kontakt:

Spłodził największe potwory - wielkiego wilka Fenrira, węża Midgardsorma i boginię umarłych Hel.
Nordycka Zielona Lewica

Nordycka Zielona Lewica

-
- Bosman
- Lokalizacja: Nie chcesz wiedzieć... naprawdę nie chcesz wiedzieć...
Na ogół, ja równierz nie przepadam za takimi kreatorami, ale... idealnie (w moim chorym umyśle) pasują one do Naruto.
(zresztą link do stronki znalazłem na pewnym forum gdzie wszystkie sesje są w świecie Naruto
)
(zresztą link do stronki znalazłem na pewnym forum gdzie wszystkie sesje są w świecie Naruto

Grupa Nieszanowania Praw Ludzkich oraz Wspierania Bratniej Nienawiści na Tawernie
Azrael (Śmierć Wszechświatów) jest ich władcą. Wszystkie inne Śmierci są zależne od niego.
Azrael (Śmierć Wszechświatów) jest ich władcą. Wszystkie inne Śmierci są zależne od niego.

-
- Kok
- Numer GG: 8228852
Ogłoszenia drobne
Dziś nie wyrobię się z pisaniem upa, a jutro krucho z czasem będzie. Zatem update nadejdzie zapewne w środę.
/ogłoszenia drobne
Dziś nie wyrobię się z pisaniem upa, a jutro krucho z czasem będzie. Zatem update nadejdzie zapewne w środę.
/ogłoszenia drobne

Fioletowy Front Wyzwolenia Mrówek
Klub Przyjaciół Kawy

-
- Bosman
1. Gdy napisałem, że moja postać odsuwa się od Abukara'y pomyliłem się, chciałem napisać od sensei.
2. Czy jeśli moja postać robi jakąś technike musi sie wydzierać? Kakashi tego nie robił.
2. Czy jeśli moja postać robi jakąś technike musi sie wydzierać? Kakashi tego nie robił.
Grupa Nieszanowania Praw Ludzkich oraz Wspierania Bratniej Nienawiści na Tawernie

-
- Kok
1. Twoje grzechy są odpuszczone.
2. Musi. On jest jouninem. Na jego poziomie, wasze postacie też nie będę musiały się wydzierać
2. Musi. On jest jouninem. Na jego poziomie, wasze postacie też nie będę musiały się wydzierać

Klub Przyjaciół Kawy

-
- Bosman
- Kontakt:
Przepraszam bardzo mistrzu, ale sądzę, że poziom nie ma nic do rzeczy z wydzieraniem się. W mandze/anime wcale nie chodzi o to żeby się pochwalić przed przeciwnikiem a o to żeby czytelnicy/widzowie wiedzieli jak nazywa się dana technika. Sądzę, że wiązanie wydawania głośnych dźwięków "paszczowo" z możliwością manipulacji chakrą jest uwałaczająco dla inteligencji i o ile mogę zrozumieć konieczność zastosowania nazwy techniki w opisie tak darcie się jest bez sensu. Zupełnie jakby przed każdym ciosem było trzeba dorzucać "Pięść!" "Kopniak!" "Cęcie Kunai'em!" "Pierdnięcie Smoka!" (dobra to ostatnie to akurat wyjątek przy którym wydzieranie się może pomagać). Wot, tyle ode mnie.
Spłodził największe potwory - wielkiego wilka Fenrira, węża Midgardsorma i boginię umarłych Hel.
Nordycka Zielona Lewica

Nordycka Zielona Lewica

-
- Kok
Mam co do tego inną teorię, Uważam, że darcie się służy po to, by ułatwić przemianę skumulowanej chakry w technikę (podobnie w sztukach walki przy uderzeniu, by zwiększyć efekt). A, że z czasem coraz bardziej się to opanowuje, przestaje być potrzebny okrzyk. To jak jest naprawdę wie chyba tylko Masashi Kishimoto. W mandze i tak najczęściej są podane nazwy nowych technik na końcu.

Klub Przyjaciół Kawy

-
- Bosman
- Numer GG: 1223257
- Kontakt:
Pozwolę sobie sądzić, że coś jest w tej teorii Anta. Ludy Wschodu uważają, że okrzyk przy wykonywaniu techniki (w rzeczywistości głównie chodzi o techniki uderzeń bądź bloków w sztukach walki) pomaga wyzwolić chi/ki i tym samym zwiększyć siłę ciosu. Na tej samej zasadzie może działać wykrzykiwanie nazwy techniki w Naruto - ale to wciąż tylko hipoteza.
What doesn't kill you, just makes you... Stranger.
But above all - I feel I'm still on my long trip to nothingness.

-
- Bosman
- Kontakt:
Powiem szczerze, że nie podoba mi się ta hipoteza. No i drący się ninja to coś co sprawia, że aż zęby mnie bolą. Już widzę to infiltrację wrażego obozu/zamku/czegokolwiek i darcie się aby zastosowć technikę. Najlepiej taką, która pozawala pozostać niezuważonym. Ja rozumiem, że Naruto i rzeczywistość to zupełnie różne rzeczy (zresztą osobiście uważam, że zastosowanie nazwy ninja było wielkim błędem autora jako, że ci w serii nic z ninja wspólnego nie mają) no, ale ale... Po prostu drący się ninja mnie mierzi. Trudno będę udawał że moje postaci się nie drą.
Nordycka Zielona Lewica

Nordycka Zielona Lewica

-
- Bosman
- Kontakt:
Bo to też zależy od techniki - Nemuri, żeby daleko nie szukać, nie wymaga nawet głośniejszego oddychania
Tak samo techniki inflirtacyjne i prawie wszystkie genjutsu, co daje się zauważyć...

-
- Bosman
BK ma rację, a ja wspomnę tylko o "DragonBall'u" w którym było to podkreślone. Anime również japońskie, a rzeczywiście Songo gdy nie miał siły, czasu krzyczał "Ha!", natomiast w pełni sił darł się i strzelał: "KAMEHAMEHA!"
Nie można powiedzieć, aby to było po prostu krzyczane zaklęcie, bo w po przetłumaczeniu wychodzi (chyba) "Fala uderzeniowa" (ew. energia)
Nie można powiedzieć, aby to było po prostu krzyczane zaklęcie, bo w po przetłumaczeniu wychodzi (chyba) "Fala uderzeniowa" (ew. energia)
Techniki szpiegowskie (np. Nemuri, Henge o jutsu) rzucają w milczeniu, tylko podczas walki sie drą.Powiem szczerze, że nie podoba mi się ta hipoteza. No i drący się ninja to coś co sprawia, że aż zęby mnie bolą. Już widzę to infiltrację wrażego obozu/zamku/czegokolwiek i darcie się aby zastosowć technikę. Najlepiej taką, która pozawala pozostać niezuważonym. Ja rozumiem, że Naruto i rzeczywistość to zupełnie różne rzeczy (zresztą osobiście uważam, że zastosowanie nazwy ninja było wielkim błędem autora jako, że ci w serii nic z ninja wspólnego nie mają) no, ale ale... Po prostu drący się ninja mnie mierzi. Trudno będę udawał że moje postaci się nie drą.

-
- Bosman
Sesja padła, czy nastąpiła jakaś przerwa?
Niby wydaje się, że padła, ale możeeeeeee....
Niby wydaje się, że padła, ale możeeeeeee....

-
- Bombardier
- Numer GG: 6330570
- Kontakt:
Najwyraźniej padła, skoro nikt nie odpisuje a normalny zastój nie trwa tak długo.
Psychodeliczny Łowca Żelaznych Motyli Z Planety Mars

-
- Bosman
- Kontakt:
Ant ma chwilowo ekstremalny brak czasu, i póki się z tym nie upora (bogowie prawa raczą wiedzieć kiedy to będzie) to raczej nie odpisze - a teraz właśnie na niego czekamy
Ale jak wróci to może odpisze. Przynajmniej na to liczę.