[storrytelling] Front zachodni

Stare i nieaktywne wątki z Rekrutacji.

Czy taka sesja będzie ciekawa?

Tak - może być ciekawie
8
57%
Nie - za szybka śmierć
1
7%
?? - zobaczymy
5
36%

Liczba głosów: 14
Shadow12
Majtek
Majtek
Kontakt:

Post autor: Shadow12 »

Ja może napisze kartę :)
Obrazek
"Dlaczego świat jest nudny, bo ludzie są nudni dlaczego ludzie są nudni, bo świat jest nudny"
Mistrz Małodobry
Marynarz
Marynarz

Post autor: Mistrz Małodobry »

Karabin snajperski M21
raz broń amerykańska dwa ( co wazniejsze :wink: ) powstała na przełomie lat 60/70

S-Srg. Henry Petersen
wiek 28
peem lancaster MKI (http://www.world.guns.ru/smg/lanchester1.jpg ) z 6 magazynkamin zapasowymi
rewolwer Webley VII ( http://www.a-human-right.com/pistols/webley-open.JPG , http://www.a-human-right.com/pistols/webley-ammo.JPG ) 4 łódki do uzupełniania amunicji i 24 naboje luzem

bagnet , manierka, saperka, tytoń do żucia , kompas, latarka
6 granatów obronnych

co do klas to jeśli idzie o realizm to w rzeczywistości nie ma takich klas jak w ET ( a zwłaszcza zaopatrzeniowców kazdy żołnierz gania ze swoja amunicją dzięki czemu wszyscy mają w miare jednakowe obciązenie :wink: a w ramach regularnych jednostek piechoty działają strzelcy wyborowi a nie snajperzy ale to materiał na dłuższy wykład ) a w podanych przez ciebie brakuje obsługi broni maszynowej

jak trafiłeś do wojska:
zostanie zawodowym żołnierzem było alternatywą dla spedzenia reszty życia na harówie w fabryce w przemysłowym mieście
Obrazek
Ant
Kok
Kok
Numer GG: 8228852

Post autor: Ant »

Jeszcze powinien tu być medyk. Bez niego zwykle żołnierze nie szli zbyt chętnie na front. Głównie to przez środki przeciwbólowe.

zaopatrzeniowcy byli. Nosili zapas granatów,prowiantu, amunicję do CKMu i inne rzeczy, bez których trudno przeżyć na wojnie.
Ardel
Kok
Kok
Numer GG: 8570942

Post autor: Ardel »

Klasa definiuje umiejętności żołnierza. Tzn. Snajper jak to nazwałeś jest strzelcem wyborowym, a zwykły żołnież potrafi obsługiwać ciężką broń. Jeśli zaś chodzi o klasy z ET to były tylko przykłady
Mistrz Małodobry
Marynarz
Marynarz

skoro zaopatrzeniowcy nosili zapasy amunicji dla oddziału to co robiła reszta?

radując się tym że nie musza dźwiga biegali wokół rwali kwiatki robili z nich wianki i zakładali tragarzowi na głowe w podzięce za jego wysiłek czy co?

zawsze dąży się do jednakowego obciazenia wszystkich zołnierzy dzięki czemu wszyscy podczas marszu utrzymuja jedno tempo a pozatym zapasy sa zdecentralizowane więc wyeliminowanie jednego żołnierza nie rozkłada całej sekcji na łopatki :wink:
Obrazek
PrQ
Marynarz
Marynarz

Post autor: PrQ »

Ale na polu walki to zaopatrzeniowiec biegał między stanowiskami i roznosił amunicję itp., a nie tragał całą amunicję oddziału...czy jakoś tak...xP

Ja se chętnie bym zagrał...tylko zupełnie nie mam pojęcia jaką broń mam brać...:P
Prosiak (PrQ)
Mistrz Małodobry
Marynarz
Marynarz

hmm brytyjczycy: Bren ( RKM z magazynkiem od góry ) Lee enfield ( karabin powtarzalny)

francuskie RKMy Chauchat i Chatellerault , karabiny chyba Lebela ( powtarzalne )

broń krótka nie była ( dziś tez jeszcze nie jest ) wyposarzeniem szeregowych żołnierzy

a co do zaopatrzenia to na polu walki nie ma mozliwości na ganianie od miejsca do miejsca i dostaczanie amunicji na bieżąco żołnierze ładują na siebie ile się da jak to mało to problem ( a centralizacja zapasów bynajmniej nie zwiększy liczby przenoszonej przez pododdział amunicji myślcie logicznie nie kalkami z gry :shock: )
Obrazek
Ardel
Kok
Kok

Zaopatrzeniowiec nie roznosił amunicji żołnieżom na polu walki, tylko dostarczał ją do ckm-ów, altylerii itd.
kończncie t rozmowę bo to już offtop a ni rekrutacja
Mistrz Małodobry
Marynarz
Marynarz

Ardel pisze:Zaopatrzeniowiec nie roznosił amunicji żołnieżom na polu walki, tylko dostarczał ją do ckm-ów, altylerii itd.
kończncie t rozmowę bo to już offtop a ni rekrutacja
czyli chodzi o tabory i kwatermistrzostwo? ci to zazwyczaj starali sie daleko od pola walki trzymac :wink:
Obrazek
dziobon
Pomywacz

Post autor: dziobon »

Takie pytanie: czy jest jeszce miejsce? Bo jeżeli tak to ja się piszę jako medyk z thompsonem.
Ardel
Kok
Kok

miejsca jeszcze dużo.
Ten temat tak strasznie wygląda, bo tu wszyscy o cyzmś dyskutują :wink:
Deep
Chorąży
Chorąży

Post autor: Deep »

No to skoro miejsce jest to zaklep dla mnie. Jutro kartę postaram się wysłać.
.
Ganimedes
Pomywacz

Post autor: Ganimedes »

Witam , są jescze wolne miejsca?
"Zemsta nie rozwiązuje problemów , ale znacznie je upraszcza "
Ganimedes
Pomywacz

Post autor: Ganimedes »

Neo Brown
25 lat
Kraj : Wielka Brytania
ekwipunek : Ręczny karabin maszynowy 7,92 mm , 5 granatów obronnych zaczepnych, 9 mm "Browning" , a naboje 3 łódki i 8 luz do karabinu i 10 naboi do 9 mm
klasa : żołnierz
jak trafiłeś do wojska : Z przymusu , nie miałem gdzie się schować przed Niemcami
"Zemsta nie rozwiązuje problemów , ale znacznie je upraszcza "
Mistrz Małodobry
Marynarz
Marynarz

RKM - ręczny karabinek maszynowy w przypadku GB Bren lub Besal

ale RKMów zazwyczaj nie zasila się z łódek tylko z magazynków pudełkowych ( wyjątek stanowią konstrukcje japońskie i jeden model Fiata )

dalej 7,92mm to kaliber niemiecki

browning to nie nazwa nadana przez żołnierzy wiec cudzysłów nie ma logicznego uzasadnienia ( jak w przypadku np M60 "pig" )
browning to nawa pochodzaca od konstruktora - zapewne chodzi ci o Browninga HP produkowanego przez FN w Belgi broń ta nie była stosowana przez brytyjczyków

te granaty to w końcu obronne czy zaczepne?

swoją drogą naprawde polecam korzystac z google
Obrazek
dziobon
Pomywacz

Post autor: dziobon »

Karta postaci

Imię:Charles
nazwisko: Perrault-Maloney

ekwipunek : Thompson M1A1 - na 30 nabojów, plecak, apteczka (http://www.poradnia.pl/podstrony/porady ... eczka.html), Colt M1911, buty pięciodziurkowe, sztylet (schowany w butach), hełm, pożywienie (woda i troche chleba).

klasa :
-medyk

Jak trafił do wojska: Urodzony został w w Stanach, gdzie tam później zamieszkał. Jego matka to amerykanka, a ojciec francuz. Miał w życiu dwa zamiłowania którymi się kierował - medycyna i wojsko. W wieku 21 lat udał się do Francij aby studiować medycyne, Lecz próby uczęszczania na studia lekarskie nie powiodły się i ich nie zdał. Kiedy to wkrótce wybuchła wojna Charles zaciągnął się do armii Francuskiej, nie mająć już wtedy innego celu w życie. Od samego początku miał zapał i determinacij aby służyć wojskom Amerykańskim we Francij.
Ostatnio zmieniony środa, 7 marca 2007, 21:18 przez dziobon, łącznie zmieniany 2 razy.
PrQ
Marynarz
Marynarz

Post autor: PrQ »

Shit...trochę mnie przetrzymało..xP...

Daniel Grant
22 lata

Lee Einfeld, Celownik optyczny, manierka, hełm, <Ubranie>, Glany, tabliczka czekolady(mniam!!), jakiś chleb i konserwy, 30 naboi do Lee Einfielda (jeśli się nie mylę to 7.65mm), Colt M1911, 14 naboi .45 ACp(no amunicja do COLT M1911 :P)

Klasa-Snajper

Mój ojciec był myśliwym, takżę z bystrym wzrokiem i wyszkoleniem w strzelaniu nie miałem problemów. Jestem Brytyjczykiem, a do armi trafiłem gdy tylko miałem okazję, gdyż od zawsze chciałęm postrzelać do ludzi...

Może być?? :P
Prosiak (PrQ)
Zablokowany