[Star Wars] Knights of the Old Republic

Stare i nieaktywne wątki z Rekrutacji.
Hose15
Bombardier
Bombardier

Post autor: Hose15 »

Nyano dobra karta postaci.Przyjmuje cie do gry.Potrzebujemy jeszcze 2 graczy.Teraz poradźcie mi czy zaczynać gre czy poczekać na jeszcze jednego gracza :?:
WaRdOg
Pomywacz

Post autor: WaRdOg »

Zapisałbym się znam realia SW i orjętuje się, co nieco w czasach starej republiki, ale jest jeden problem jeszcze nie grałem w forumowego RPG-a i jestem trochę zielony :( , dlatego jeśli został bym zapisany to proszę o wyrozumiałość w czasie sesji.
Hose15
Bombardier
Bombardier

Nie martw sie Wardog bedzie dobrze:).Dobra uzbierałem 6 graczy:P no i zaczynamy sesje.
Niech moc będzie z wami
Jeśli ktoś zeche może dołączyć sie do rozgrywki ale najpierw musi napisać posta w tym temacie a ja zastanowie sie czy go przyjąć.
WaRdOg
Pomywacz

Oto moja postać, mam nadzieje że nie macie do niej żadnych zastrzeżeń?
Profesja: najemnik
EDIT Umiejętności: pilot, mechanik
Wygląd: Wysoki mężczyzna o ciemnej karnacji i krótkich ciemnych włosach, ubrany w czarno-białą kurtkę i długie szare spodnie. Na nogach ma wysokie zielonkawo-brązowe nagolenice sięgające kolan. Nosi niewielki skórzany plecak. Do pasa przyczepione są dwa granaty termiczne pięć ładownic, kabura pistoletu, i podręczny zestaw pierwszej pomocy a na ramieniu ma zawieszony karabin.
Ekwipunek: pistolet, karabin blasterowy, para granatów termicznych, latarka, lornetka, duża apteczka
Ostatnio zmieniony piątek, 26 maja 2006, 16:24 przez WaRdOg, łącznie zmieniany 1 raz.
Nyano
Mat
Mat
Numer GG: 3030068

Post autor: Nyano »

Wybacz, ale muszę zapytać. Jeśli twoja postać wymiata lightsaber'em, to co ją różni od dżedajów?
Bóg na Krzyżu był tylko kolejną religią, która uczyła że miłość i morderstwo są nierozłącznie związane - że w końcu Bóg zawsze pije krew
WaRdOg
Pomywacz

Tym, że nie posiada (narazie) żadnych mocy i nigdy nie był w akademii Jedi. Poprostu nauczył cię machać różnego rodzaju mieczykami 8) . Żeby walczyć mieczem świetlnym czy wibromieczem nie trzeba być Jedi, prawda :? ??
Nyano
Mat
Mat
Numer GG: 3030068

Post autor: Nyano »

Przynajmniej w KotOR'ku jedynie jedi i sith'owie mogli używać mieczy świetlnych (w przeciwieństwie do mocy, której mogli używać wszystkich), a o ile dobrze się orientuję to właśnie w realiach KotOR'a gramy, no nie?
Zresztą zobaczymy co rzeknie MG
Bóg na Krzyżu był tylko kolejną religią, która uczyła że miłość i morderstwo są nierozłącznie związane - że w końcu Bóg zawsze pije krew
Hose15
Bombardier
Bombardier

Hmm,Nyano ma racje.Gramy w realiach KOTORA.WaRdOg bardzo bym prosił o nie używanie i skasowanie tej umiejętności z twojej karty postaci.Najwyżej możesz dać umiejętność posługiwania się Mocą ale to w słabym , wymagającym dopracowania stopniu.
WaRdOg
Pomywacz

Oki jak chcecie, nie będę używał tej umiejętności. Zmieniłem już kartę postaci
Hose15
Bombardier
Bombardier

No to dobrze.Jak narazie sesja dobrze nam idzie tylko przydałoby się żeby szturm i Alexiel trochę się pospieszyli z pisaniem postów bo potem będzie że wszyscy są gdzieś tam a oni dopiero zaczynają, więc dlatego poczekam na ich posty.Bądźcie cierpliwi...
Alexiel
Marynarz
Marynarz

Post autor: Alexiel »

Sorka, ale zgłosiłem się wczoraj rano (jako pierwszy - pragnę zaznaczyć). Nie wiedziałem, że tak szybko zaczniemy. Juz coś pisze w sesji.
Hose15
Bombardier
Bombardier

Mam propozycje.Napisze moce których będą mogli używać ci którzy władają mocą.Moce są następujące(innych nie znam):
Cure (Jasna) – pozwala leczyć obrażenia kosztem Punktów Mocy.
Force Stun (Jasna) – oszałamia i unieruchamia przeciwników. Najlepsze efekty uzyskuje się przy walce z kilkoma wrogami naraz.
Force Push (Neutralna) – pchnięcie Mocy pozwala Ci zadać obrażenia i oszołomić nawet kilku wrogów naraz.
Throw Lightsabre (Neutralna) – pozwala Ci rzucić mieczem świetlnym
Force Pull(Jasna)- pozwala ci "przyciągnąć" do siebie przeciwnika oraz jego broń
Force Sense(Jasna)- pozwala ci "widzieć" świat za pomocą mocy.Przydatne w przypadku gdy jesteśmy w jakimś budynku i chcemy sprawdzić czy ktoś jest za ścianami budynku.
Force Defend(Jasna)- pozwala ci wytworzyć pole ochronne wokół siebie.
Force Mind Trick(Jasna)- pozwala ci zaglądnąć w myśli innej istoty.W późniejszych levelach mocy pozwala nawet zmienić postępowanie danej osoby.
Jedi będą mieli więcej pkt.Mocy a nie Jedi mniej.
Jedi dam 24 pkt. a nie Jedi dam 16(na początek oczywiście).W czasie rozgrywki będziecie mogli zdobywać pkt.Mocy za swoje postępowanie.
Dobre uczynki pkt.mocy jasnej a złe pkt.Mocy ciemnej.Moce mają swoje stopnie od 1-10.Nauczenie się nowych mocy będzie kosztowało 15 pkt.Mocy.Jeśli zdobędziecie 5 pkt.Mocy będziecie mogli podwyższyć level danej Mocy.
Może to pachnie za bardzo KOTOR'em więc postanowiłem zapytać się was czy chcecie coś takiego.Jeśli się nie zgodzicie to nie jeśli tak to rozdacie pkt.Mocy danym mocom i wyślecie mi na pw ile pkt.Mocy i na jakim levelu jest dana moc.
Czerwona Orientalna Prawica
Alexiel
Marynarz
Marynarz

Mi sie podoba (szczególnie, że to był mój pomysł :P ). Rozumiem, że 1 level za pięć punktów?
Hose15
Bombardier
Bombardier

Tak, 5 pkt. za jeden lvl danej Mocy. No wiem że to był twój pomysł ale ja go wykorzystałem.Chyba nie jest ci to za złe?Hmm :?:
Alexiel
Marynarz
Marynarz

Po to ci go dałem, żebyś użył, he he.
Thaevis
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Post autor: Thaevis »

Dobry pomysł, jestem za tylko że nie napisałeś złych mocy..to znaczy że nie moge ich mieć ?
"Jeśli słowa wypowiada się z należytą pasją, a bogowie akurat się nudzą, bywa, że cały wszechświat przeformatowuje się wokół owych słów. Słowa zawsze miały moc odmieniania świata."
Hose15
Bombardier
Bombardier

Dobra,możecie używać ciemnych mocy ale wiecie że to powoduje iż dajecie się ponieść wpływowi Ciemnej Strony i że za wykorzystanie Ciemnej Mocy w jakimś celu który może wpłynąc na bieg rozgrywki dostajecie pkt.
A więc ciemne moce to:
FORCE CRUSH (Dark Side Power)
Pierwsza z mocy, przygotowana dla adeptów ciemnej strony umożliwia pogruchotanie ciała przeciwnika za pomocą telekinezy. Nasz bohater pojedynczym gestem wznosi ciało przeciwnika w powietrze, następnie nie przejmując się jakimkolwiek pancerzem czy też innym rodzajem zastosowanej obrony łamie jego kości. Oczywiście nie jest to niezawodny sposób na pokonanie każdego. Wyjątkowo silni lub zmotywowani wrogowie mogą stawiać opór, generalnie jednak jest to niezawodny sposób na tych „pospolitych” przeciwników.
FORCE SCREAM (Dark Side Power)
Mistrzowie ciemnej strony mocy zgłębią swoją wściekłość wydobywając z siebie pierwotny krzyk, który z twardych przeciwników zrobi słabe, wręcz upośledzone istoty – idealne jako ofiary dla nie wprawionych w bojach służalców ciemnej strony.
FORCE FURY (Dark Side Power)
Przedstawiciel jednej z nowych klas postaci „Prestige”: Sith Marauder będzie mógł nauczyć się karmić swą własną nienawiścią, wypełniać się esencją ciemnej strony tak aby w końcu eksplodować w potwornej furii. Będąc w tym stanie bohater wyrżnie wszystkich znajdujących się w pobliżu przeciwników, a jego moc będzie wzrastać z każdym kolejnym zabitym.
Force Drain(Dark Side)- wysysanie życia z przeciwników
Force Grip(Dark Side)- duszenie przeciwników
Force Lightning(Dark Side)- pioruny które strzelają w przeciwników.Ilość i moc wysyłanych piorunów zależy od lvl danej mocy.
No i macie te wasze ciemne moce:)
Aha i ci co nie mają nic uzwględnione o mocy w karcie postaci nie mogą korzystać z tych mocy.
Zablokowany