[Wilkołak: Apokalipsa] Przepowiednia - dyskusja i komentarze

Stare i nieaktywne wątki z Rekrutacji.
Zablokowany
WinterWolf
Tawerniana Wilczyca
Tawerniana Wilczyca
Kontakt:

Re: [Wilkołak: Apokalipsa] Przepowiednia - dyskusja i nabór

Post autor: WinterWolf »

Osobiście uważam, że to co wybrałaś jest lepsze niż Cyberzmysły. Zasadniczo Twój dar daje nam teraz jakieś większe pole manweru jednocześnie wesoło komplikując wiele spraw :D Tak to już jest z wizjami :P Jak już myślisz, że wiesz o co chodzi okazuje się, że się mylisz...
Obrazek
Proszę, wypełnij -> Ankieta
fds
Tawerniany Che Wiewióra
Tawerniany Che Wiewióra
Numer GG: 0

Post autor: fds »

BlindKitty pisze:Ale! Jeśli ktoś ma zastrzeżenia jakieś, albo zalecenia, albo jakąś inną opinię na temat tego co metys w wataże umieć powinien, to proszę dawać znać, przemyślę każde słowo.
Mam zastrzeżenie, źle policzyłeś punkty.
BlindKitty pisze:Etykieta z 1 na 3, czyli 4 + 6 = 10 xp
a powinno być:
Etykieta z 1 na 3, czyli 2 + 4 = 6 xp
Czyli masz jeszcze 4xp do wydania :)
Ninerl pisze:Zakłócenie technologii (poziom 2)
Chciałem wziąć ten dar :D Potwornie go lubię, niestety mam żałosną ilość Gnozy i Oddziaływania, więc rzadko by mi się udawało zepsuć nawet akcelerator liniowy. Zazdroszczę normalnie, że go masz, świetny wybór.
Ninerl pisze:Hmm, tak sobie myślę a może wziąć zamiast wizji Cyberzmysły? Co o tym sądzicie
I jedno i drugie jest fajne, wszystko zależy co Ci pasuje do postaci. Każdą z tych rzeczy da się świetnie wykorzystać, a "Sight from Beyond" to potężna polisa ubezpieczeniowa na życie (i świetny materiał na rozpoczęcie sesji) ;)

@Mekow ten post na obcym forum był tragikomiczny ;) Lepiej się oprzyj na trpg i wikipedii :D
Obrazek
Podręczniki za darmo:
Shadowrun 2ed
DnD v3.5
Mr.Zeth
Bosman
Bosman
Numer GG: 2248735
Kontakt:

Post autor: Mr.Zeth »

Dobra, mam... ale dane są ze strony alnglojezycznej, więc nie wiem, czy powinienem tłumaczyć :P

Nazwanie Ducha (6pkt)
Okultyzm z 1 na 3 (6 pkt)
Krycie sie na 1 (3 pkt)
Siła woli +1 (5 pkt)

wsio ok?

Dżet zapewne bedzie szukał ducha kruka, który nauczyłby go Nazwania Ducha. postara sieteż o to, by podszkolic się w Okultyzmie u któregoś z obecnych teurgów. Poszuka też jakiegoś Garou, który potrafi się kryć, celem opanowania podstaw.
Na koniec poswięci sporo czasu na odreagowanie poprzez medytację i doskonalenie siły woli.
UWAGA -ZŁOŚLIWY MG!

Mr.Z pisze posta
Obrazek

Miałeś to w upie? Nie miej tego w d*pie!
BlindKitty
Bosman
Bosman
Numer GG: 1223257
Kontakt:

Post autor: BlindKitty »

Faktycznie, fds, rację masz :P Nie ukrywam że to zboczenie po L5K, gdzie płaci się biorąc do mnożenia nowo uzyskany poziom, a tutaj MG twierdzi, że bierzemy aktualnie posiadany - to mi pasuje ;)

A co do tych 4 xp do wydania... Hm, może podniosę sobie wygląd na 2? ;) Nie no, to był żart :P Ale w takim razie nie do końca wiem co z tym zrobić... WW! Marudziłaś że CPL jest słaby w walce, to może coś zasugeruj co z nim zrobić żeby był lepszy i bardziej się przysługiwał wataże... Bo na podbicie Medycyny potrzebuję 6 xp, więc to następną razą ;) A na podniesienie Inteligencji to w ogóle 12...
What doesn't kill you, just makes you... Stranger.

But above all - I feel I'm still on my long trip to nothingness.
WinterWolf
Tawerniana Wilczyca
Tawerniana Wilczyca
Kontakt:

Na gniew Matki... BK, nie zwalaj na mnie dopasowywania punktów do Twojej postaci. Ty ją tworzysz... Za 4 punkty upchnij jakiś dar z 1. poziomu lub zwiększ umiejętność z 2 na 3... Ew. zwiększ szał jeśli możesz to zrobić... Nie wiem czy daloby się władować coś jeszcze w totem (MG? <WW zerka w stronę DD>)
Obrazek
BlindKitty
Bosman
Bosman
Kontakt:

Nie zwalam, tylko się mszczę za Twoje smęcenie że moja postać jest dziwna :P Jak Ci nie pasuje, to daję Ci okazję na nią wpłynąć, nie chcesz, to nie ;)

Ale! O wpakowanie punktów w totem miałem zapytać już dwa razy, i dwa razy zapominałem. Niby to cecha tła, ale w sumie naturalne by było gdyby totem rósł w siłę wraz z watahą... Prawda, Nasz-Drogi-Ukochany-Wspaniały-I-Całkowicie-Nieomylny-MG? <ociera monitor z wazeliny>

A jak nie, to podbijam Rytuały na 2 (za 2 xp) a pozostałe 4 zachowuję na później (można wpłacać na konto? ;) )

WinterWolf
Tawerniana Wilczyca
Tawerniana Wilczyca
Kontakt:

Marry Sue (czy jak się to pisało) tylko w wydaniu męskim... A że jest dziwna to mówiłam już na początku. Teraz tylko kontynuuje. Ktoś już się śmiał gdy cytowałam naszą rozmowę na konferencji gg...
Obrazek
Ninerl
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 6110498

Post autor: Ninerl »

Dobra, to zostawiam wizje.
No to teraz trzeba znaleźć nauczyciela psuja- wystarczy jakikolwiek komputer z Windowsem Millenium i Explorerem :lol: ....
To była chyba najgorsza wersja systemu- ja go na szczęście nie miałam, ale ile mój kumple się naklął....
Jam jest Łaskawą Boginią, która daje Dar Radości sercom ludzkim; na Ziemi daję Wiedzę Wiecznego Ducha, a po śmierci daję pokój i wolność . Ani nie żądam ofiary, gdyż oto ja jestem Matką Życia, i Moja Miłość spływa na Ziemię.
Deadmoon
Mat
Mat
Numer GG: 8174525

Post autor: Deadmoon »

Ekhm... <ociera czoło z wazeliny, co polała się litrami przez monitor>

Primo: po co ja daję linki z przetłumaczonymi Darami, drogie wilczki? (Zeth - to do Ciebie :P ). Ale pal sześć, i tak wyszło dobrze ;)

Secundo: Zeth, jeśli chodzi Ci o drugorangowy Dar teurga, to jest to Poznanie Ducha. I tu ciekawostka - Dar ten dostępny jest również dla lupusa, tyle że dopiero na trzeciej randze. Myślałem z początku, że to błąd w druku w podręczniku podstawowym, lecz nigdzie nie znalazłem erraty, która miałaby go korygować. Ponadto zgadza się limit Darów dla konkretnej rangi, więc wszystko zdaje się być w porządku.

Tertio: Totem to jedyna Cecha Pozycji, jaką można nabyć za pomocą PD-ków. Pozostałe ulegają zmianom tylko podczas gry, pod wpływem fabuły. Zmiana wartości punktowej Totemu odbywa się na takiej samej zasadzie, jak Siły Woli i Szału (obecny poziom x 1), z tą różnicą, że z 0 na 1 zapłaci się tylko 1 pkt.

Quarto: Leniwce pospolite! ;) Prosiłem o zamieszczenie sfabularyzowanej informacji o Waszych poczynaniach w temacie sesji, a nie tutaj. Marsz spamować tamten temat! Ja rozumiem, że sesje egzaminacyjne, zaliczenia, sprawdziany, studniówki i setki tysięcy innych wymówek. ;) Ale macie czas trolować po forum, to i znajdziecie kilka chwil, by popisać się elokwencją przed czytelnikami. 8)

I bez wymówek!

Oki, potwierdźcie mi oficjalnie zmiany w charakterystykach, a ja je naniosę na karty i do Was roześlę. Zastanówcie się nad zmianą Postawy, bo jest ku temu idealna okazja.

Jeśli o czymś zapomniałem, to piszcie. :)

EDIT: Pamiętacie swoje Kontakty/Mentorów/Sprzymierzeńców? Dobry moment, by się z nimi skontaktować, odświeżyć znajomość, wpływy itp. Jak kto nie pamięta, to mówić, podeślę monit z przypomnieniem...

EDIT2: Za PD-ki można też wykupić posiadane Wady, płacąc ich podwojony koszt. Choć, jak znam życie, o Waszych niedoskonałościach pamiętam tylko ja. :P I, jak wyżej, dawać znać, to przypomnę Wam jakimi ułomnościami się legitymujecie. ;)
Bóg mi wybaczy. To jego zawód. - Heinrich Heine

Autystyczne Przymierze Mandarynek i Klementynek
Ninerl
Bombardier
Bombardier

No to ja potwierdzam.

Dary:
Zakłócenie technologii (poziom 2)
Opis: Pozwala zakłócić działanie konkretnych urządzeń w pobliżu wilkołaka.
Mechanika: Wydanie punktu Gnozy i wykonuje testu Oddziaływanie + Naprawa. Wilkołak wybiera stopień skomplikowania urządzenia, które zamierza zakłócić. Wszystkie urządzenia o wybranym stopniu złożoności znajdujące się w odległości 20 metrów przestają działać. Poniższe zestawienie prezentuje stopnie trudności testu:
Komputer 4
Telefon 6
Samochód 8
Pistolet 9
Nóż 10
Efekt: Wszystkie urządzenia o wybranym stopniu skomplikowania, znajdujące się w odległości 20 metrów od Garou, przestają działać.
Czas trwania: Jedna tura na każdy sukces w teście.
Naucza: Gremlin, sługa Dzikuna uwielbiający niszczyć przedmioty.

Wizje (poziom 2)
Opis: Wilkołak doświadcza wizji, mających ostrzec go przed nadciągającym niebezpieczeństwem.
Mechanika: Zazwyczaj interpretacja wizji wymaga testu Spryt + Okultyzm (trudność 7).
Efekt: Wizje, których doświadcza Garou, zazwyczaj mają metaforyczny, symboliczny charakter, rzadko informując wprost o czyhającym niebezpieczeństwie. Nie mniej jednak wilkołak nie powinien ich w żaden sposób ignorować.
Czas trwania: Nie dotyczy.
Naucza: Duch kruka.

No i Siła Woli o 2pkt w górę, co razem daje już 5.

To moja ostateczna decyzja :wink: Powiedz drogi MG, że Windows Millenium wystarczy :smile: ...
Jam jest Łaskawą Boginią, która daje Dar Radości sercom ludzkim; na Ziemi daję Wiedzę Wiecznego Ducha, a po śmierci daję pokój i wolność . Ani nie żądam ofiary, gdyż oto ja jestem Matką Życia, i Moja Miłość spływa na Ziemię.
Deadmoon
Mat
Mat

I przemówił drogi MG:

"Windows Millenium wystarczy"

:D

Nin, dzięki za potwierdzenie, zmiany naniosę na kartę i Ci ją później podeślę.

Mekow
Bosman
Bosman
Numer GG: 0

Post autor: Mekow »

Ok. Mechanika załatwiona.
Teraz tylko(?!) wygląd (sztuk pięć), ekwipunek i oczywiscie historia postaci.
Postaram się w tym tygodniu skończyć kartę.
Ostatnio bardzo mało sesji się tu gra... ciekawe dlaczego?
Odnosi się wrażenie, że to forum wymiera :?

Ostatnio edytowano piątek, 30 luty 2012, 14:76 przez Mekow, łącznie edytowano 28 razy
BlindKitty
Bosman
Bosman
Kontakt:

@WW - Ale ponoć dopiero ostatnio dotarło w pełni jakie to dziwadło (a obawiam się, że jeszcze wcale nie w pełni ;) ) Zresztą, nieważne, pewnie ja bym się śmiał z Twojego wampira - inny świat, i tyle XD

Ah so! (czytać z niemiecka, [ax zo]) W takim razie moje decyzje są następujące:

Dar - Nora
Etykieta z 1 na 3
Rytuały z 1 na 2
Totem z 2 na 3 (a wataha demokratycznie zdecyduje na co pójdzie ten punkt - czyt. WW zaraz powie MG a nikt nie poważy się z nią kłócić ;) )
Siła Woli na 7

I 2 xp na później.

WinterWolf
Tawerniana Wilczyca
Tawerniana Wilczyca
Kontakt:

Ad. Primo: Zeth jest leniwy i woli pogapić się na angielszczyznę, którą ma dzięki stronie internetowej niż po ludzku zajrzeć na wrzucone przez Ciebie Dary :P Potem nie bardzo wiem, o którym Darze mówi :P

Ad. Tertio: Yeah! Super :P To już wiadomo na co wydawać w razie nadprogramowych punktów :P

Ad. Quarto: Aluzju poniał :P (nie znam rosyjskiego, więc nie wiem czy choćby w 10% dobrze :P). Uznam, że "czas" i "na forum" było delikatnym przytykiem do mojej działalności (co ciekawe słusznym, więc biorę się do pracy). Co do trolla... fds! Gdzie jesteś? :P

Co do zmian w karcie postaci i wydanych punktów potwierdzam zakup:
Wyczucie nadnaturalnego (poziom 2)
Stalowe pazury (poziom 1)
Dodatkowo +2 SW

@BlindKitty: Oj, nie bądź Ty taki pewien, bo może się też okazać, że ja się pośmieję z Twoich wampirów (znając model tworzonych przez Ciebie postaci a'la PG będę miała się z czego nabijać) :P Nim zagram w Wampa (o ile zagram) dokładnie się zorientuję w temacie :P Zawsze tak robię :D Jest kilka osób, które mogę wypytywać w razie czego, z których zdaniem się bardzo liczę :P
Obrazek
Ninerl
Bombardier
Bombardier

Co do krycia się, Okultyzmu i ducha kruka, to Nina może pomóc.
Deadmoon
Mat
Mat

Nin, przed rozwinięciem statystyk miałaś już 4 SW.

Twoje koszta to: 12 PD na Dary (2 x 6 pkt) i 4 PD na SW (z 4 na 5). Zostają Ci zatem jeszcze 4 PD-ki.

Proponuję podbić jakieś dwie Zdolności z 1 na 2 albo jedną z 2 na 3. Chyba że chcesz zachomikować. ;)

Na PW posłałem Ci kartę przed modyfikacją. Rozważ co z tymi 4 PD-kami chcesz zrobić.

Ninerl
Bombardier
Bombardier

To w takim razie podnoszę Przebiegłość o oczko wyżej-z 2 na 3 :)
Zablokowany