Perfidron, poczytaj historie innych postaci, zobacz jakie wymogi dal MG. Taka moja rada...
Swoja droga... fds zastanawia mnie, jak to sie stalo, zes nie dostal apopleksji? A moze dostales i sie nie pochwaliles? Tak czy inaczej moze jeszcze raz napisz, co ma byc na karcie postaci. Tak by nie bylo juz niejasnosci i pytan.
Mam propozycje Nim fds zacznie ryczec w swoja klawiature Odezwij sie do mnie na GG kolo godziny 20 (dzisiaj). Powiesz kim chcesz grac, ustalimy kilka rzeczy i Ci postac napisze. Oki?
O 21 moze mnie nie byc, zazwyczaj wychodze wtedy z psem Najwyzej chwile poczekasz, mozesz w tym czasie mi juz napisac jaka masz "wizje" postaci. Ostrzegam, ze nie mam zbyt duzo czasu by siedziec do pozna przy kompie Trzeba sie bedzie strescic.
Belath_Nunescu pisze:A ja nie mam zdrowia siedzieć przy kompie w nocy Człowiek fajnie reaguje na te pierwsze promienie słońca...
Wiem, ja się odwracam na drugi bok i śpię dalej. Jeszcze mnie nie porąbało, zeby wstawać z samego rana. No chyba, że muszę A w nocy się dobrze siedzi. Cisza, spokój. Od zawsze byłem nocnym markiem.
Siedzenie w nocy, przy monitorze, u mnie zazwyczaj konczy sie obserwowaniem jak to słońce wyłazi leniwie zza górki ktorą mam za oknem... Zdziwienie...za każdym razem
"One day the sun will shine on you
Turn all your tears to laughter
One day you dreams may all come true
One day the sun will shine on you..."
kto nazwał 21 wieczorem - nocą? nocy nei ma! Jest wieczór (do 22) późny wieczór (do 2), wczesne rano (do 4) i rano (po 4). NOC NIE ISTNIEJE.
-
Ergo
-
Nie siedzę przy kompie w nocy.
Po pierwsze, przejzyj chocby ten watek. Masz tu ponad 10 historii roznych postaci wywodzacych sie z roznych srodowisk. Znajdziesz tu podstawy, jak napisac niezla historie. Kolejna rzecz to pomysl. To co napisales, to za przeproszeniem, pupa nie historia. Nie kazdy stracil rodzicow, nie ma czegos takiego jak stado krasnoludow, polelfy sa bardzo zadkie. Do tego tej historii na prawde brakuje jakiejs koncepcji czy mysli przewodniej.
Jesli jestes poczatkujacym magiem, to na pewno wywodzisz sie z bogatej rodziny, gdyz taka jedynie stac na kosztowne studia w tej dziedzinie dla swojej pociechy. To czy lubiales sie uczyc czy nie to juz zalerzy od CIebie, tak samo jak to czy uciekles ze szkoly\jestes w niej a obecnie wykonujesz jakas misje w ramach praktyki\skonczyles ja i jestem w interesach w Romangen. Na prawde jest masa mozliwosci, trzeba tylko nieco pomyslec. Do tego piszesz machinalnie. Kto Ci powiedzial ze masz macoche? Moze twoja postac o tym nie wiedziala, moze to byl szok? Czemu 222letni las, to brzmi bez sensu, na prawde. Las jest stary nie 222letni. Nikt mu przeciez nie liczy wieku, no chyba ze wiaze sie to z jakims podaniem lub wydarzeniem. Ale to by byla raczej nazwa niz wiek.