[Storytelling] Misja

Stare i nieaktywne wątki z Rekrutacji.
Zablokowany
Alucard
Bosman
Bosman
Numer GG: 9149904

[Storytelling] Misja

Post autor: Alucard »

Rozpoczynam rekrutację do (mam nadzieję) psychodelicznej sesji osadzonej w dzisiejszych realiach. Graczami będą osoby z zaburzeniami psychicznymi.

OD RAZU ZAZNACZAM, ŻE SESJA NIE MA NA CELU NIKOGO OBRAŻAĆ I DYSKRYMINOWAĆ. NIE BĘDZIEMY PRZESADZAĆ. SŁOWO ;). CHODZI O BUDOWĘ SPECYFICZNEGO ONIRYCZNEGO PSYCHODELICZNEGO KLIMATU.

Oto kilka punktów które lepiej przyswoić
1) Zostawiam graczom dość dużo swobody. Oczywiście nie będziecie decydować o wszystkim, ale i tak pozwalać będę na dosyć dużo (a to dla dynamizacji rozgrywki i zwiększeniu zaangażowania). Ale powtarzam- bez przesady
2)Z racji charakteru rozgrywki bardzo często wizje i złudzenia będą się zlewać z rzeczywistością. mam nadzieję, że taki specyficzny rodzaj gry wam nie przeszkadza
3)Gracze rozpoczną w tym samym miejscu, ale nie jestem pewien czy później ich losy będą ze sobą ściśle połączone. Pewnym jest za to że będą sie często spotykać i kooperować.
4)Do sesji zapraszam graczy, którzy nie boja się pisać dłuższych postów. Za absurdalnie krótkie wypowiedzi będę surowo karał. Jeżeli ktoś nie ma inwencji twórczej, pomysłów proszony jest o niezgłaszanie się. Zdaję sobie sprawę, że liczy sie jakość, ale już tłumaczę o co mi chodzi. Oprócz działań chciałbym zobaczyć wasze przemyślenia, rojenia schorowanego umysłu, opis uczucia zagubienia i strachu bądź euforii. Wiecie o co mi chodzi...
5) Jeżeli kogoś charakter sesji obraża to przepraszam. Proszę mnie o tym informować, gdybym sie zapomniał
6)OSTATNIE- Z racji pisanej i mówionej przeze mnie matury będę miał mniej czasu na kompa, ale gwarantuje wam średnio jednego do dwóch postów dziennie, a w radykalnych przypadkach CO NAJMNIEJ POSTA NA 2 Dni. Myślę, że wystarczy. Graczy proszę o to samo.

I wreszcie karta postaci (dość specyficzna)
AKCJA DZIEJE SIĘ W KRAKOWIE. GRACZE ZNAJDUJĄ SIĘ W ZAKŁADZIE DLA OSÓB UMYSŁOWO CHORYCH...

1-Imię (lub ewentualnie przydomek jakim się obdarzyliście/was obdarzono)
2-Wiek (min 18 )
3-Za co tu trafiliście/rodzaj choroby (Od wszelakich manii, fobi aż po głęboką schizofrenię czy autyzm. Zaznaczam, że im bardziej zaawansowana choroba i im bogatszy "własny świat" tym ciekawsza będzie sesja. Bez przesady oczywiście. Skłonności do agresji... hmmm... powiedzmy, że mile widziane. POPROSZĘ O SPRECYZOWANIE OBJAWÓW CHOROBY, STANÓW POSTACI, EWENTUALNEGO RODZAJU WSZELKICH WIZJI itp. Wiecie o co mi chodzi)
4-Historia postaci, a w tym zawarty rozwój choroby lub traumatyczne przeżycie
5-poproszę kilka cech charakteru+ określenie priorytetów dla jednostki(np. zostanie wielkim naukowcem, zdobycie miłości podstarzałej sąsiadki lub duchowe zjednoczenie z nieżyjącym ojcem- inwencja graczy)
6- po jednej umiejętności nadzwyczajnej (empatia, zdolności matematyczne itp.)
7-Jakieś skłonności jeżeli (jednostka ma) towarzyszące chorobie (np. skłonność do gniewu, zbytnia płaczliwość, kompleks Edypa, seksualna fascynacja jakąś grupą społeczną, skłonności masochistyczne).
8-Może to dziwne, ale stosunek do religii (ateizm aż po fanatyzm) czy innych norm etycznych, oraz stosunek do społeczeństwa (wrogość aż po fascynację)

I tyle. Poproszę karty postaci na FORUM, aby wyeliminować ewentualne zbytnie podobieństwa.

*Aha, jeszcze jedno. Gracze sami sa proszeni o to aby w swych postach panował lekko... anormalny klimat (zlewanie się mar sennych z przemyśleniami, czy wizji. Jeżeli chodzi o działania jest podobnie, aczkolwiek bez przesady- MG też was musi rozszyfrować)
-Pozwalam sobie na leciutko Kingowy klimacik ;)
Mroczna partia zjadaczy sierściuchów
Czerwona Orientalna Prawica
Kawairashii
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 1074973

Post autor: Kawairashii »

Obrazek
Godność: Simone
-Nerwica Lękowa
-Dysmorfofobia
-Parafrenia
-Zespół Stresu Pourazowego
Historia: Chłopiec dorastał w centrum, był nękany przez rówieśników z powodu swojego kobiecego wizerunku i zachowania. Ukończył szkołę średnią i wyszedł z domu, zamieszkał w akademiku, postanowił studiować aktorstwo. Już za młodych lat wykazywał transseksualne skłonności, na drugim roku, rzucił studia z powodu swojego chłopaka. Chłopak został napastowany na tle seksualnym, sprawca uszedł. Nie otrzymując pomocy ze strony rodziny pogrążył się w paranoi, nie mogąc dojść do siebie, trafił na oddział…
Charakter: bojaźliwy, zatroskany, naiwny, a za razem nieufny. Mimo próby samobójczej nie ma ku temu skłonności.
W głębi duszy romantyk, rozumuje niczym dziecko.
Umiejętności: nad wyraz spostrzegawczy i pamiętliwy.
Skłonności: Transseksualizm, mówi o sobie w formie żeńskiej
Wyznanie: Tolerancyjny

EDIT: dodałam fotkę :)
Ostatnio zmieniony niedziela, 29 kwietnia 2007, 21:20 przez Kawairashii, łącznie zmieniany 1 raz.
My Anime List
Obrazek
3 weeks to AvP Release.
Alucard
Bosman
Bosman

Postać ciekawa...
Oczywiście akceptuję. Choroby ciekawe i myślę, że uda sie wywołac pewien oniryczny klimacik ;)

Zapowiada sie ciekawie
Czekam na następne karty
Eglarest
Chorąży
Chorąży
Numer GG: 777575

Post autor: Eglarest »

1-Imię Sławek
2-Wiek 23
3-Za co tu trafiliście/rodzaj choroby
- Skłonności samobójcze
- schizofrenia
- głeboka depresja
- zmienność nastrojów
- bezsenność (postać sypia około 15 h w tygodniu)
- autyzm połowiczny- zamyka się w sobie odpływa w inny świat ale nie traci dokona kontaktu ze światem który go realnie otacza
- skłonności do nadużywania używek (lekomania, narkomania, alkoholizm)
4-Historia postaci, a w tym zawarty rozwój choroby lub traumatyczne przeżycie

Sławek wychował się w dobrej rodzinie zapewniono mu wykształcenie w dobrej szkole ale to tam zaczęły się jego problemy. Zamknięty w sobie gdyż skrywał fakt swojej orientacji seksualnej popadał w paranoje gdyż presja społeczna nie pozwalała mu się otworzyć mimo że z natury był bardzo otwarty. W wieku 15 lat dokonał pierwszej próby samobójczej poprzez nadużycie leków od tego czasu zaczął konsultacje z psychologiem jednak wszelkie bariery pomógł przełamać mu jego przyjaciel który stał się z czasem jego Chłopakiem. Od tej pory życie chłopaka się układało podjął studia na Fizyce oraz Psychologii.
Wszystko było by dobrze gdyby nie fakt że gdy w okresie kiedy sławek miał bronić pracy inżynierskiej i licencjatu jego chłopak zginął w wypadku samochodowym który on sam spowodował, jego miłość umarła mu na jego rekach. Cały świat Sławka runął chłopak zamknął się w sobie, porzucił studia szukając ucieczki od wspomnień w psychotropach, narkotykach i alkoholu co doprowadziło do pojawienia się objawów autyzmu, schizofrenii oraz powracających myśli samobójczych. Kolejną próbę samobójczą podjął gdy chciał podciąć sobie żyły. Po tym wydarzeniu skierowano go na specjalistyczne badania psychiatryczne dzięki którym uniknął wyroku sądowego za spowodowanie wypadku, a jego karą ma być leczenie w ośrodku.

5-poproszę kilka cech charakteru
- racjonalista
- konsekwentny
- szczery
- frustrat
- melancholik
- indywidualista
- romantyk
- dusza artysty-wrażliwy
- mściwy
- władczy

6- po jednej umiejętności nadzwyczajnej (empatia, zdolności matematyczne itp.)
- przeżywa w snach wydarzenia w bardzo realny sposób tak jak gdyby faktycznie brał w nich udział przez co nabywa umiejętności i wiedze której nabyć normalnie by nie mógł.- lekarze twierdzą ze to przyczyna leków i schorzeń które posiada podświadomość wytwarza alternatywne lepsze miejsca podczas snu jednakże sam chłopak przeżywa złe momenty jak np. wojna, morderstwa etc przez co jego trauma się powiększa i unika snu.

7-Jakieś skłonności jeżeli (jednostka ma) towarzyszące chorobie.

- skłonności do konfabulacji
- mówi sam do siebie

8-Może to dziwne, ale stosunek do religii

Religia – anty religijny choć wierzy w Boga
Społeczeństwo- wrogość
Alucard
Bosman
Bosman

No to mamy kolejną ciekawa postać. Jeszcze dwie lub ewentualnie 3 i zaczynamy

No znajdzie sie ktoś chetny ? ;)
Kawairashii
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 1074973

Post autor: Kawairashii »

Mam propozycje, może zrobimy sesje dla 2? a reszta jak się przekona dołączy później. Póki co możemy ruszyć, im mnie na początku tym mniejszy problem ze stworzeniem interesującego scenariusza.

PS: proponuje także zacząć od sesji grupowej ^^ na której każdy się przedstawi.
My Anime List
Obrazek
3 weeks to AvP Release.
Alucard
Bosman
Bosman

Dobra- Postaram si e jeszcze dzis ruszyc. Na razie 2 osoby.
Wiem, że będziecie wymagać ode nie dużo i postaram sie podołać ;)
Na początku 2 osoby. Potem jeżeli ktos zechce dołączyć to będzie mile witany...
Jako, że nie znam rewelacyjnie świata psychiatryków proszę mi wybaczyć ewentualne niedociagnięcia...

OK. Zmierzmy się z tematem ;)
Ardel
Kok
Kok
Numer GG: 8570942

Post autor: Ardel »

ja się na to piszę. Karta wieczorem
Alucard
Bosman
Bosman

OK ARDEL. Przyślij kartę to Cie wkręce jeszcze ;)
Zablokowany