[Matrix] Trzecia płaszczyzna

Stare i nieaktywne wątki z Rekrutacji.
Zablokowany
Drzewiec
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 9008864

[Matrix] Trzecia płaszczyzna

Post autor: Drzewiec »

Witam. Jako szkolący się w rzemiośle MG mam zamiar sprawdzić się też na płaszczyźnie internetowej. Ale zamiast D&D, czy Warhammera chcę wnieść trochę oryginalności. Teraz padło na Matrixa.
Sesja poprowadzona będzie mniej więcej równolegle z Rewolucjami. Od razu mówię, że improwizuję- więc niech wam lepiej nie przeszkadzają odstępstwa od oryginału. Musicie spełniać moje warunku, a będzie dobrze.
Potrzebuję 4-5 graczy. Zaczynacie jako ludzie nieświadomi, czym jest Matrix (słówko o tym przy kartach postaci). Wybiorę najlepszych, z najlepszymi historiami, tak, by drużyna była zróżnicowana. A teraz tytułem wstępu...

W Zionie panował popłoch. Wiedzieli, na co się szykują. Wiedzieli, co mieli zrobić. Każdy angażował się w wojnę. A przede wszystkim w ostatnią bitwę tej wojny.
Każdy miał swoje zadanie. Pracowali niczym maszyny. Ale oni nie chcieli tego porównania. Chcieli pracować jak ludzie. Ostatni ludzie tego świata.
W Kwaterze Głównej wrzało. Wszystko zależało od Rady. No i to oczekiwanie... Wybraniec. Jedni w niego wierzyli, inni nie. Przez niego wybuchały sprzeczki, kłótnie. A wiadomo, że na kilka dni przed inwazją Maszyn, żadna kłótnia nie działa dobrze.
Niobe weszła do Kwatery. Szybkim krokiem przemknęła przez korytarze, mijając żołnierzy, przełożonych, czy zaopatrzeniowców. Poprawiła okulary i pchnęła jedne z metalowych drzwi.
- Jestem- zameldowała. Średniego wzrostu mężczyzna, ślęczący nad komputerem, odwrócił głowę. Na ekranie te zielone, skaczące cyferki, formujące kody... dla zwykłego człowieka po prostu cyfry, dla ludzi z Zionu wydarzenia, miejsca, agenci.
- Dobrze, Niobe. Nie mozemy tracić czasu. Słyszałaś, co chce zrobić Neo i Trinity?- zpaytał się ciepłym głosem mężczyzna.
- Słyszałam.
- I...?
- Zrobiłabym to samo. Ale nie jestem Wybrańćem- odrzekła i chwyciła papiery, które podał jej sprzętowiec.
- Oni też nie są...- mruknął i znów wlepił wzrok w monitor.
- Cóż, może nie są Wybrańcami. Ale mają moc. Mogą być Wybawcami- zaczęła przeglądać karty Niobe.- Nasza wojna jest dziwna... My walczymy w Zionie. Neo, Trinity walczą poza naszymi granicami. W Matrixie, lub...- nie dokończyła.- A ci będą trzecią płaszczyzną.
- Tylko nie rozumiem, czemu nie poślą kogoś z naszych... Niech Wyrocznia mówi, co chce, ale to dodatkowe szkolenia, dodatkowe tłumaczenia, a my na to, do cholery, nie mamy czasu!- podniósł głos mężczyzna. Niobe nie odpowiedziała.
Podeszła do fotela i mruknęła tylko:
- Wchodzę...

A w Nowym Jorku, którego nie było, życie toczyło się całkiem przyjemnie... Czy naprawdę chcecie dowiedzieć się, co z tym światem jest nie tak?

Zaczynacie w Nowym Jorku, jako postaci zwykłe, niewtajemniczone. I tyle, co do wyznaczników. Popiszcie się kreatywnością.

Imię i nazwisko:

Ksywka:

Zawód:

Miejsce urodzenia:

Wygląd

HISTORIA POSTACI:

Cecha główna (o co chodzi? no więc o to, w czym dana postać jest najlepsza. Moze to być Siła, Zręczność, Inteligencja, Wiedza, Kreatywność, albo sami coś wymyślcie. Tylko jedna rzecz):

Zdolności/umiejętności (wymyślcie sobie po 4 i rozdzielcie punkty. Nie będę dawał ich liczby, ale nie przyjmę postaci przegiętych. Uznajemy, że maksymalna liczba punktów na cechę to 6):

No i to chyba tyle, jakby coś, zedytuję tego posta. KP do mnie na PW. Zaczniemy, gdy zyskam odpowiednią liczbę odpowiednich graczy.
No i warto jednak znać Matrixa. Bez tego ani rusz ;).

Pozdrawiam
Drzewiec
Ostatnio zmieniony czwartek, 5 kwietnia 2007, 15:07 przez Drzewiec, łącznie zmieniany 1 raz.
Tevery Best
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 10455731

Post autor: Tevery Best »

Karta poszła. Super pomysł, ale MG będzie miał przerąbane...
Deep
Chorąży
Chorąży

Post autor: Deep »

Zaklepuje sobie miejsce!
Karta najpóźniej jutro.
.
Drzewiec
Marynarz
Marynarz

Na razie mam tylko 1 KP. Mam nadzieję, że ktoś tu jeszcze interesuje się Matrixem bo fajnie byłoby zacząć jeszcze dziś. Czekam :)
Nekonushi
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 10332376
Kontakt:

Post autor: Nekonushi »

Ja mógłbym, ale nie zabardzo odpowiada mi karta postaci .... no dobra niech będzie ale Matrixa oglądałem 3 lata temu i za **** go nie pamiętam.

Imię i Nazwisko : Paul Phoenix
Ksywka : Kot
Zawód : Uczeń
Miejsce urodzenia : Great Brittan
Wygląd : Młody, wzrost proporcjonalny do wieku, czarne rozczochrane włosy, piwne oczy, trochę gruby, ubiera się (w Matrixie) w metalowe bluzy i spodnie Moro
Cecha główna : Inteligencja
Historia Postaci : Urodził się w Wielkiej Brytani i tam uczył się w podstawówce. Miał tam takie zdolności, że został wysłany do gimnazjalno/licealno/studialnej szkoły informatycznej z internatem. Tam żyje i uczy się od jakiegoś roku.
Cecha główna : Inteligencja (mógłbym wymyślić coś innego, ale to mi się podoba najbardziej)
Umiejętności : Informatyka - 6 (zarówno ta w Matrixie jak i hacking w stylu tego, co robił Tank)
Strzelanie z broni palnej - 4 (zawsze chodził po szkole do kafejek internetowych, salonów gier i strzelnic)
Wiedza podstawowa - 3 (jakoś nigdy mu aż tak dobrze nie wychodziła)
Dyplomacja - 4 (zawsze był w tym dobry)
Obrazek
Obrazek
Czerwona Orientalna Prawica
Drzewiec
Marynarz
Marynarz

Czyli tak...

1. Karty do mnie na PW
2. 13 lat... Hmm, zachowajmy realność, 13-latka raczej nikt nie wybierze na zbawiciela świata. Tym bardziej, że 13-latek raczej nie jest mistrzem w posługiwaniu się bronią... a obawiam się, że salony to nie prawdziwa broń. Oczekuję postaci dorosłej.
3. Historia postaci to niestety kpina. Nic o rodzinie, ideałach, po prostu urodził się i żyje. Odpada.
No i po 4, jeśli nie czujesz się w Matrixie zbyt pewnie, to nikt nie zmusza Cię do uczestnictwa. To nie wy mi robicie łaskę uczestnicząc w sesji :P/
Sorry za krytykę, ale nikt przed Tobą bram nie zamyka- popraw i prześlij na PW, jeśli chcesz brać udział.
Deep
Chorąży
Chorąży

Post autor: Deep »

Poszła karta. Mam nadzieję, że ok. Odpisz na PW jak coś nie tak.
.
Nadir
Kok
Kok
Numer GG: 3327785

Post autor: Nadir »

Ja z chęcią zagram, ale dopiero po świętach. Chwilowo brak czasu na konstruowanie ciekawych postaci. Także jeśli MG jest zainteresowany moja osoba i zechce na mnie poczekać badz wcielić mnie to akcji w czasie gry to podeśle karte we wtorek. No najpozniej w srode ;)
Czasami mam uczucie, że przede mną rozpościera się wielki ocean prawdy, a ja siedzę na plaży i bawię się kamykami. Ale pewnego dnia nauczę się po nim żeglować.

Don't take your organs to heaven... heaven knows we need them here.
Drzewiec
Marynarz
Marynarz

Cóż, MG jest zdesperowany, bo jego oryginalna sesja, pierwsza w tym uniwersum na forum nie cieszy się zbytnią popularnością. MG nie ma też bardzo dużo czasu, tak jak wszyscy, ale jest w stanie napisać 1, czy 2 posty na dobę. Więc, Nadirze, zależy od liczby graczy. Jeśli zyskam odpowiednią ilość wkrótce, to zaczniemy, a jeśli nie, to cóż, będzie dla Ciebie miejsce.
Ale gdybyś podesłał mi kartę wkrótce to mógłbym pokierować twoją postacią na samym początku. Zależy od Ciebie

Pozdrawiam

PS. Na razie do gry wchodzą Tevery Best i Deep.
Mekow
Bosman
Bosman
Numer GG: 0

Post autor: Mekow »

Brzmi ciekawie. Podoba mi się, że zaczynamy jako podłączeni i nic nie wiemy.
Zgłaszam się.
Ostatnio bardzo mało sesji się tu gra... ciekawe dlaczego?
Odnosi się wrażenie, że to forum wymiera :?

Ostatnio edytowano piątek, 30 luty 2012, 14:76 przez Mekow, łącznie edytowano 28 razy
Drzewiec
Marynarz
Marynarz

Mekow pisze:Brzmi ciekawie. Podoba mi się, że zaczynamy jako podłączeni i nic nie wiemy.
Zgłaszam się.
Super. Proszę o kartę na PW. Będziesz 3 graczem, 4 będzie albo Nadir, albo ktoś inny, o ile wyśle kartę wcześniej. Prawo dżungli :D

Chciałbym zacząć jutro... ale nie wiem, czy to realne, wszystko zależy od graczy :)
szturm
Mat
Mat
Numer GG: 8991900
Kontakt:

Post autor: szturm »

Mistrzuniu, karta poszła. ^^
szturm! a nie Szturm -.-

Tim, tirim tim.

I think you're the same as me...
scorez
Kok
Kok
Numer GG: 3374868

Post autor: scorez »

Puściłem kartę... może uda mi się jeszcze załapać. :) Może... trzecia płaszczyzna może być ciekawa.
jak piszę ortografy to nie poprawiaj... po wkurzamy BAZYL'E
szturm
Mat
Mat
Numer GG: 8991900
Kontakt:

Post autor: szturm »

Pomijając drobny fakt, że od pewnego czasu już gramy. Ale, kto wie, może encik cię wrzuci.
szturm! a nie Szturm -.-

Tim, tirim tim.

I think you're the same as me...
scorez
Kok
Kok
Numer GG: 3374868

Post autor: scorez »

Napisałem mu w moim mniemaniu ładniutką kartę i mam nadzieję że ewiec mnie jednak mimo wszystko przyjmie.
jak piszę ortografy to nie poprawiaj... po wkurzamy BAZYL'E
Zablokowany