[2008] Ludowy Generał

-
- Bosman
- Numer GG: 1223257
- Kontakt:
[2008] Ludowy Generał
Jest rok 2008. 14 lutego Chiny dokonały inwazji na Tajwan. Walki trwały zaledwie 70 godzin. 17 lutego wojnę Chinom wypowidziały Stany Zjednocznone, a potem wszyscy członkowie NATO. Rosja, związana tajnym sojuszem z Chinami, zareagowało wypowiedzeniem wojny NATO. Na początku marca wojna ogarnęła większą część świata. Korea Północna stoi w ogniu walk. Azja Południowo-Wschodnia stała się areną walk między Wietnamem a Singapurem. Na lini Wisły biegnie front walk Rosja - NATO. Izrael broni się przed arabskim naporem resztkami sił. Stany są w stanie wojny z niemal całą Ameryką Łacińską - Teksas płonie. Alaska została zdobyta przez Rosjan w błyskawicznej inwazji. Kanada ogłosiła neutralność i odmówiła przepuszczenia wojsk amerykańskich na Alaskę. Morza są kontrolowane przez Australię, której marynarka topi każdy napotkany statek. Japonia izoluje się na wyspach, wznosząc modły o przetrwanie.
Wreszcie nadszedł 11 marca. Izrael, pewnien że nie wytrzyma tej nawały, zrzuca swoje ładunki nuklearne na państwa arabskie. Iran w odpowiedzi odpala rakiety, nie sprawdziwszy miejsc w które są wycelowane. W efekcie głowice nuklearne wybuchają we Włoszech, Niemczech i na Bałkanach. Odpowiedź jest natychmiastowa, jednak z braku pewności kto odpalił rakiety, Rosja uruchamia swój arsenał jądrowy bez zmiany celów. Natychmiast odpowiadają na to Amerykanie, Indie, Pakistan, Chiny...
Ostatnią szansą na uratowanie świata jest wysłanie grupy komandosów w przeszłość, do Iranu, w celu unieszkodliwienia tamtejszych rakiet balistycznych. Niestety, maszyneria do przenoszenia w czasie może przenieść tylko kilka osób, i tylko o tydzień wstecz. Zebrano więc najlepszych komandosów z całego świata w ciągu 24 godzin, i wysłano ich w dzień 5 marca w Iranie. Zadanie jest proste - w ciągu sześciu dni zniszczyć irański arsenał jądrowy...
W karcie postaci:
Imię:
Nazwisko:
Narodowość:
Jednostka pochodzenia:
Wygląd:
Zachowanie:
Historia:
Sprzęt:
Umiejętności, zdolności, szczgólne cechy itp.:
Sprzęt ma obejmować tylko realnie istniejące bronie i elementy pancerza (także te, które są teraz prototypowe). Karty na PW.
Rekrutacja będzie trwała do poniedziałku wieczór.
Wreszcie nadszedł 11 marca. Izrael, pewnien że nie wytrzyma tej nawały, zrzuca swoje ładunki nuklearne na państwa arabskie. Iran w odpowiedzi odpala rakiety, nie sprawdziwszy miejsc w które są wycelowane. W efekcie głowice nuklearne wybuchają we Włoszech, Niemczech i na Bałkanach. Odpowiedź jest natychmiastowa, jednak z braku pewności kto odpalił rakiety, Rosja uruchamia swój arsenał jądrowy bez zmiany celów. Natychmiast odpowiadają na to Amerykanie, Indie, Pakistan, Chiny...
Ostatnią szansą na uratowanie świata jest wysłanie grupy komandosów w przeszłość, do Iranu, w celu unieszkodliwienia tamtejszych rakiet balistycznych. Niestety, maszyneria do przenoszenia w czasie może przenieść tylko kilka osób, i tylko o tydzień wstecz. Zebrano więc najlepszych komandosów z całego świata w ciągu 24 godzin, i wysłano ich w dzień 5 marca w Iranie. Zadanie jest proste - w ciągu sześciu dni zniszczyć irański arsenał jądrowy...
W karcie postaci:
Imię:
Nazwisko:
Narodowość:
Jednostka pochodzenia:
Wygląd:
Zachowanie:
Historia:
Sprzęt:
Umiejętności, zdolności, szczgólne cechy itp.:
Sprzęt ma obejmować tylko realnie istniejące bronie i elementy pancerza (także te, które są teraz prototypowe). Karty na PW.
Rekrutacja będzie trwała do poniedziałku wieczór.
What doesn't kill you, just makes you... Stranger.
But above all - I feel I'm still on my long trip to nothingness.

-
- Kok
- Numer GG: 3327785
W sumie to bym zagrał, ale kartę podrzucę dopiero po weekendzie- szkoła mnie dziś i jutro pochłonęła...
Także klep klep zaklepuje, karta w przyszłym tygodniu:)
Także klep klep zaklepuje, karta w przyszłym tygodniu:)
Czasami mam uczucie, że przede mną rozpościera się wielki ocean prawdy, a ja siedzę na plaży i bawię się kamykami. Ale pewnego dnia nauczę się po nim żeglować.
Don't take your organs to heaven... heaven knows we need them here.

-
- Mat
- Numer GG: 8991900
- Kontakt:

-
- Bosman
- Kontakt:
Luzik, mnie się nie spieszy
Jednostka pochodzenia to oddział wojskowy w którym służyliście przed powołaniem na tę misję - jakieś Zielone Berety, Specnaz, Rangersi czy jakieś coś takiego
Kto się zna na tym troszkę bardziej albo ma więcej czasu na poszukiwania ten może dopisać jeszcze z którego batalionu/kompani/pionu operacyjnego/czegokolwiek 
Eglarest: Dlaczego inaczej? I skąd wiesz jak?

Eglarest: Dlaczego inaczej? I skąd wiesz jak?

-
- Kok
Dobra poszło, jakby coś nie teges to pisz;)
Czasami mam uczucie, że przede mną rozpościera się wielki ocean prawdy, a ja siedzę na plaży i bawię się kamykami. Ale pewnego dnia nauczę się po nim żeglować.

-
- Bosman
- Kontakt:

-
- Majtek
- Numer GG: 5649299
- Kontakt:

-
- Bosman
- Kontakt:
Hm... Chyba coś jest nie tak z zegarem, albo moim systemowym, albo tym na forum, albo z ustawieniami na forum (tzn. moimi w profilu) bo ten post był o 0700 czasu lokalnego
a nie o 0600... Przed wyjściem do szkoły, bo miałem na drugą lekcję
Ale fakt faktem, śpię raczej mało 
Już trzy karty, ale zaczekam jeszcze - jak ktoś wysłał i nie jest pewien czy doszło, to niech wyśle jeszcze raz, bo miałem przepełniony folder PW i coś mogło nie dojść...

Już trzy karty, ale zaczekam jeszcze - jak ktoś wysłał i nie jest pewien czy doszło, to niech wyśle jeszcze raz, bo miałem przepełniony folder PW i coś mogło nie dojść...

-
- Bosman
- Kontakt:

-
- Kok
No nie... zawsze sie zaczyna jak ja gdzies jade ech :/ Nic postaram się być na bierząco żeby nie straciło pędu na początku ale nic nie jestem w stanie obiecać.