[2008] Ludowy Generał

Stare i nieaktywne wątki z Rekrutacji.
Zablokowany
BlindKitty
Bosman
Bosman
Numer GG: 1223257
Kontakt:

[2008] Ludowy Generał

Post autor: BlindKitty »

Jest rok 2008. 14 lutego Chiny dokonały inwazji na Tajwan. Walki trwały zaledwie 70 godzin. 17 lutego wojnę Chinom wypowidziały Stany Zjednocznone, a potem wszyscy członkowie NATO. Rosja, związana tajnym sojuszem z Chinami, zareagowało wypowiedzeniem wojny NATO. Na początku marca wojna ogarnęła większą część świata. Korea Północna stoi w ogniu walk. Azja Południowo-Wschodnia stała się areną walk między Wietnamem a Singapurem. Na lini Wisły biegnie front walk Rosja - NATO. Izrael broni się przed arabskim naporem resztkami sił. Stany są w stanie wojny z niemal całą Ameryką Łacińską - Teksas płonie. Alaska została zdobyta przez Rosjan w błyskawicznej inwazji. Kanada ogłosiła neutralność i odmówiła przepuszczenia wojsk amerykańskich na Alaskę. Morza są kontrolowane przez Australię, której marynarka topi każdy napotkany statek. Japonia izoluje się na wyspach, wznosząc modły o przetrwanie.
Wreszcie nadszedł 11 marca. Izrael, pewnien że nie wytrzyma tej nawały, zrzuca swoje ładunki nuklearne na państwa arabskie. Iran w odpowiedzi odpala rakiety, nie sprawdziwszy miejsc w które są wycelowane. W efekcie głowice nuklearne wybuchają we Włoszech, Niemczech i na Bałkanach. Odpowiedź jest natychmiastowa, jednak z braku pewności kto odpalił rakiety, Rosja uruchamia swój arsenał jądrowy bez zmiany celów. Natychmiast odpowiadają na to Amerykanie, Indie, Pakistan, Chiny...
Ostatnią szansą na uratowanie świata jest wysłanie grupy komandosów w przeszłość, do Iranu, w celu unieszkodliwienia tamtejszych rakiet balistycznych. Niestety, maszyneria do przenoszenia w czasie może przenieść tylko kilka osób, i tylko o tydzień wstecz. Zebrano więc najlepszych komandosów z całego świata w ciągu 24 godzin, i wysłano ich w dzień 5 marca w Iranie. Zadanie jest proste - w ciągu sześciu dni zniszczyć irański arsenał jądrowy...

W karcie postaci:
Imię:
Nazwisko:
Narodowość:
Jednostka pochodzenia:
Wygląd:
Zachowanie:
Historia:
Sprzęt:
Umiejętności, zdolności, szczgólne cechy itp.:

Sprzęt ma obejmować tylko realnie istniejące bronie i elementy pancerza (także te, które są teraz prototypowe). Karty na PW.

Rekrutacja będzie trwała do poniedziałku wieczór.
What doesn't kill you, just makes you... Stranger.

But above all - I feel I'm still on my long trip to nothingness.
Nadir
Kok
Kok
Numer GG: 3327785

Post autor: Nadir »

W sumie to bym zagrał, ale kartę podrzucę dopiero po weekendzie- szkoła mnie dziś i jutro pochłonęła...

Także klep klep zaklepuje, karta w przyszłym tygodniu:)
Czasami mam uczucie, że przede mną rozpościera się wielki ocean prawdy, a ja siedzę na plaży i bawię się kamykami. Ale pewnego dnia nauczę się po nim żeglować.

Don't take your organs to heaven... heaven knows we need them here.
Eglarest
Chorąży
Chorąży
Numer GG: 777575

Post autor: Eglarest »

tez bym zagral ale zabardzo odchodzi od realiow i taka wojna to by nieco inaczej wygladała ;)
szturm
Mat
Mat
Numer GG: 8991900
Kontakt:

Post autor: szturm »

ja tez z checia zagram, ale podobnie jak Nadir ;]

i co rozumiesz przez :'jednostke pochodzenia'?
szturm! a nie Szturm -.-

Tim, tirim tim.

I think you're the same as me...
Ant
Kok
Kok
Numer GG: 8228852

Post autor: Ant »

Ja też zaklepuje o ile jeszcze można. Karta wieczorem.
BlindKitty
Bosman
Bosman
Kontakt:

Luzik, mnie się nie spieszy :) Jednostka pochodzenia to oddział wojskowy w którym służyliście przed powołaniem na tę misję - jakieś Zielone Berety, Specnaz, Rangersi czy jakieś coś takiego :) Kto się zna na tym troszkę bardziej albo ma więcej czasu na poszukiwania ten może dopisać jeszcze z którego batalionu/kompani/pionu operacyjnego/czegokolwiek :P

Eglarest: Dlaczego inaczej? I skąd wiesz jak? ;)

Deep
Chorąży
Chorąży

Post autor: Deep »

Ja się na to piszę. Karta zaraz będzie na PW ;)
.
Nadir
Kok
Kok

Dobra poszło, jakby coś nie teges to pisz;)
Czasami mam uczucie, że przede mną rozpościera się wielki ocean prawdy, a ja siedzę na plaży i bawię się kamykami. Ale pewnego dnia nauczę się po nim żeglować.

BlindKitty
Bosman
Bosman
Kontakt:

Mam na razie dwie karty, czekam na resztę :) może dziś wieczorem zaczniemy.

Dhagar
Majtek
Majtek
Numer GG: 5649299
Kontakt:

Post autor: Dhagar »

Aaaa sie też dorzuce.

ps. Czy wy nie spicie ?? Posty o 6 rano ? :shock:
Ciągle trwa rekrutacja ? Bo nie wiem czy karte dorzucać.
Każdy kiedyś umiera, ale to do nas należy wybór jak ruszymy na spotkanie tej, która na nas zawsze czeka.
BlindKitty
Bosman
Bosman
Kontakt:

Hm... Chyba coś jest nie tak z zegarem, albo moim systemowym, albo tym na forum, albo z ustawieniami na forum (tzn. moimi w profilu) bo ten post był o 0700 czasu lokalnego :D a nie o 0600... Przed wyjściem do szkoły, bo miałem na drugą lekcję :P Ale fakt faktem, śpię raczej mało ;)
Już trzy karty, ale zaczekam jeszcze - jak ktoś wysłał i nie jest pewien czy doszło, to niech wyśle jeszcze raz, bo miałem przepełniony folder PW i coś mogło nie dojść...

BlindKitty
Bosman
Bosman
Kontakt:

Hm, pięć zgłoszeń, a mam na PW trzy karty: Asd7, Nadira i Deepa. Jeśli ktoś jeszcze chce, to niech śle kartę na PW, jutro wieczorem zaczynamy.

Nadir
Kok
Kok

No nie... zawsze sie zaczyna jak ja gdzies jade ech :/ Nic postaram się być na bierząco żeby nie straciło pędu na początku ale nic nie jestem w stanie obiecać. :(

Zablokowany