Planuję na dniach rozpoczęcie nowej przygody w Warhammera. Wczoraj znalazłem scenariusz do powyższej przygody na dnie mojej szuflady i wciąż musze przyznać że jest świetny, najlepszy stylowo jaki kiedykolwiek napisałem. Akcja rozgrywa się wśród szalejących zamieci śnieznych i ogólnie w śnieżnych klimatach niedaleko Middenheim. Tak więc moim zdaniem nastrojowo i klimatycznie jest perfekcyjny. Do stworzenia postaci polecam podręcznik TofT'a (tutaj go znajdziecie -
http://www.tawerna.rpg.pl/forum/viewtopic.php?t=1530), ewentualnie jakikolwiek podręcznik do Młotka. Gra będzie storytellingowa, bez jakiejkolwiek mechaniki - wszystko opierać się będzie o wasze posty, czyli im dłuższe posty piszesz i wczuwasz sie w postać, tym lepiej wiedzie się Twojemu bohaterowi (ile razy ja już to pisałem

). Poszukuję 3-4 graczy, którzy będą wpisywać się regularnie (co najmniej dwa razy dziennie) i będą w miarę rzetelnie grać. Jeśli zgłosi się "śmietanka towarzyska" do których wysłałem PW, automatycznie zamykam nabór. Jeśli nie, wybiorę kogoś z tych, którzy sie zgłoszą

. Potrzebuję tylko 3-4 graczy gdyż chcę uniknąć niepotrzebnego chaosu i oczekiwania na posty od tych którzy nie wpisują się "bo coś tam" (wiem coś o tym

). Posty będziemy pisali w 3 osobie, układając całą treść w coś na kształt opowiadania. Każda wypowiedź powinna być poprzedzona imieniem postaci, którą prowadzi dany gracz - zresztą o szczegółach jeszcze będzie czas by pisać. Przejdźmy dalej...
Karta postaci:
Imię:
Nazwisko (niekoniecznie, ale jak ktoś chce to może napisać):
Przydomek:
Rasa:
Profesja (dowolna - nie będę ograniczał):
Przedmioty:
Umiejetności profesyjne:
Czary (tylko jeśli postać jest czarodziejem max. 10):
Wyglad:
Zachowanie:
Tyle. Karty na PW, ewentualne pytania też.