[Kryształy Czasu] Nowa sesja

Stare i nieaktywne wątki z Rekrutacji.
Sergi
Bombardier
Bombardier
Kontakt:

Post autor: Sergi »

Popieram całkowicie Serge'a. Dzięki temu rozwiazaniu będziemy mogli od razu przejść do właściwej przygody.

Trochę o mojej postaci:
Endril jest jednym z wyższych (210cm) i dobrze zbudowanych półolbrzymów. Żyje na tym świecie już od 47 lat. Chociaż urodził się jako barbarzyńca od osiągnięcia pełnoletności wyruszył w stronę cywilizacji. Cechuje go niezwykła inteligencja jak na półolbrzyma. Dzięki niej opanował do perfekcji język ludzi i wspólny. Z charakteru jest osobą małomówną i niezwykle honorową. Poprzysiegł sobie bronienie rasy elfów. Uważa że tylko oddając życie za elfa może spłacić dawny dług. W walce korzysta z potężnego puginału i zakrzywionego niczym sierp księżyca kordelasa.
Wyglad: Długie rude kręcone włosy, piwne, ciemne oczy, gęsta broda. Jego ciało naznaczone jest wieloma bliznami.Pamiątki po pierwszych poważnych walkach nim zostal druidem. Zawsze nosi swój wysłużony brunatny kaftan skórzany, zdobiony srebrnymi nićmi. Dolną część twarzy
ma zasłoniętą przez dużą brązową chustę.

Ale się rozpisałem
:lol:
Bielik
Mat
Mat
Numer GG: 5800256

Post autor: Bielik »

Ok. Ja też jestem za opcją pierwszą.
Stare chińskie przysłowie mówi: "Jak nie wiesz co powiedzieć, to powiedz stare chińskie przysłowie"
Evandril
Mat
Mat
Numer GG: 19487109

Post autor: Evandril »

W dziale sesje założyłem temat "[Kryształy Czasu] Księga Kathrana". To jest właśnie nasza przygoda. Już możecie zacząć grę. Powodzenia i mam nadzieję, że miło spędzicie czas. Mam nadzieję, że wszyscy dostali PW z powiadomieniem.
Sabrae Xoraim
Bombardier
Bombardier
Numer GG: 9383879
Kontakt:

Post autor: Sabrae Xoraim »

Evandril pisze:
Sabrae Xoraim pisze:Ja chętnie zagram /od połowy sierpnia/
Skrótowo postać wyglądała by tak:
Repitilion, gwardzista-kapłan, walczy toporomieczem ciężkim i dużą tarczą, ma także kuszę typową, były strażnik świątynny, urodzony w porcie Gasta Dolna, obecnie ochroniaż karawan do wynajęcia, wyższa klasa średnia.
Mam kilka pytań: ułomności i zdolności nadnaturalne dowolnie sobie wybieramy, sami losujemy, czy MG nam losuje ?
A co do imienia, tan dodaje się, jeżeli jestes szlachcicem, czyli klasa wyższa tak? a klasa średnia dodaje el?
A bóstawo reptilionów, to jakiś Wielki Jaszczór, czy Ojciec Jaszczór, czy jak to się nazywało ??
Twoja postać prezentuje się ciekawie, ale szkoda że dopiero od połowy sierpnia mógłbyś grać. Planuję rozpoczęcie przygody już na dniach, zwłaszcza że mamy prawie skompletowaną drużynę (przydałbyś się, przydał). W takim układzie kiedy wyjeżdżasz pewnie zdążymy skończyć przygodę zanim wrocisz (może załapiesz się na kolejną:)).
Jeśli chodzi o pytania:
Ułomności i zdolności losujecie sobie sami (liczę na Waszą uczciwość w losowaniu i nie przepakowywaniu bohatera). Co do imienia: tan, książę nadaje się tylko w przypadku EW (Elita Władzy), el tylko w przypadku klasy wyższej (NKW,ŚKW, WKW).
Bóstwo reptillionów to Reptillion Wielki ale istnieje dowolny wybór bóstwa (zależny od charakteru).

Chciałem jeszcze dodać, że liczę na to, że skoro macie ochotę na rozegranie przygody w KC, to nie zapomnicie o niej po dwóch dniach i nie "olejecie" sobie tematu. Liczę na w miarę systematyczne pisanie postów, zresztą, powiem więcej o tym przy odgrywaniu scenariusza.
Możliwe, iż już od początku sierpnia będę przebywał w kafejkach, ale raczej nie wcześniej. Podejrzewam też, iż nie skończycie przygodzy w ciągu tego miesiąca. :P Wkręcisz mnie jakoś, kiedy wrócę /mam nadzieję/
A co do imion, wydaje mi się, iż
a) tan i ksiązę tonie to samo
b) klasa średnia też musi mieć jakiś przedimek /bo na stropnce, z której korzystam jest napisane, iż tylko klasa niższa nie ma nic. Tak to interpretuję./
Na bóstwo wybieram rzeczonego Reptiliona Wielkiego /a, prawie dobrze zapamiętałem dzięki za to tan Parmenionionowi/

EDIT
Widze, iż już zaczęliście. Mogę pograć z drużynką do środy? A potem np. odejde na jakiś czas od reszty grupy, albo bedę 'pilnował koni' co MG na to ?
Obrazek
(\ /)
( . .)
c('')('')
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
Doi
Marynarz
Marynarz

Post autor: Doi »

Jest jeszcze jedno miejsce w sesji czy już nie można się przyłączyć ??
Zablokowany