[changeling] poszukiwany MG

Stare i nieaktywne wątki z Rekrutacji.
Zablokowany
Alrikus
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 0
Kontakt:

[changeling] poszukiwany MG

Post autor: Alrikus »

Czy znalazłby się ktoś, ktokolwiek, chętny do poprowadzenia sesji w changelingu? Changeling to jeden z systemów osadzonych w świecie mroku.
tutaj jest link do strony domowej systemu[/url]
Obce lasy przemierzam, serce szarpie mi krtań!
Nie ze strachu - z wściekłości, z rozpaczy!
Ślad po wilczych gromadach mchy pokryły i darń,
Niedobitki los cierpią sobaczy!
krucaFuks
Tawerniany Trickster
Tawerniany Trickster
Kontakt:

Post autor: krucaFuks »

Kto wie, kto wie... moze i by sie znalazl ;->

Ale mam powazne watpliwosci, czy changeling nadaje sie do prowadzenia na forum. Samo tworzenie porzadnej postaci zajeloby wieki - tym bardziej, ze nie sadze, zeby duzo osob mialo pojecie o specyfice grania faerie (bez skojarzen).
Jesli masz jakis pomysl na postac, to mozesz mi podeslac na priva. O ile znajdzie sie kilka osob majacych pojecie o tym systemie (nie czuje sie na silach tlumaczyc od podstaw kim/czym jest changeling) i uznam, ze beda w stanie zagrac dzieckiem/osoba o mentalnosci wiecznego dziecka, to jestem w stanie sie podjac. Tylko uprzedzam, ze rozgrywka bedzie pewnie dosc nieregularna i raczej niespieszna.
Obrazek Obrazek
Alrikus
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Post autor: Alrikus »

Co do niespieszności to mi to nie przeszkadza, i tak wkrótce wyjeżdżam, postać wyślę w najbliższym czasie
Obce lasy przemierzam, serce szarpie mi krtań!
Nie ze strachu - z wściekłości, z rozpaczy!
Ślad po wilczych gromadach mchy pokryły i darń,
Niedobitki los cierpią sobaczy!
Lidien
Majtek
Majtek
Kontakt:

Post autor: Lidien »

nie znam tego systemu.moglbys przyblizyc. Czy moge grac prawdziwym wilkołakiem czy moge sobie inna rase wymyslic??]

i jeszcze jedno..
jaki to jest changeling
Czyż czas jest obracającym się kołem, czy też koleina, która po nim pozostaje...
krucaFuks
Tawerniany Trickster
Tawerniany Trickster
Kontakt:

a skad ci nagle wyskoczyly wilkolaki? ;-/
a jezeli chcesz wiecej informacji, to mozesz sobie poczytac.
(po polsku nie za bardzo jest cokolwiek w sieci, wiec nawet nie podaje query)
Obrazek Obrazek
Lidien
Majtek
Majtek
Kontakt:

Post autor: Lidien »

troche mi się pomyliło..
Czy to jest coś zwiazane ze swiatem basni??
I jak wyglada karta postaci??
Czyż czas jest obracającym się kołem, czy też koleina, która po nim pozostaje...
AC
Bosman
Bosman
Numer GG: 4159090
Kontakt:

Post autor: AC »

raczej ze światem mroku
Obrazek
Dalwana
Szczur Lądowy

Post autor: Dalwana »

hmm changeling to najmniej mroczny z systemów WoD chyba :)
"wampiry i wilkołaki jeśli tylko wyczują wróżke w okolicy, zapobiegawczo skręcają w inną ulicę. Bo po takim, to nigdy nie wiadomo, czego się spodziewać."

Grałam w toto nieforumowo i prowadziłam trochę też i szczerze mówiąc wydaje mi się, że ta "niespieszność" o której tu mowa jest wraz z atmosferą, taką pomiędzy baśniami Andersena, komiksem "Sandman", anglosaskimi wierszykami dla dzieci i nie tylko (ktoś zna ten o Pinglach, które w garnku wybrały się przez morze?), "Piotrusiem Panem" i mitologią wysp brytyjskich (co jednak istotne) jest bardzo dobra w tym settingu. I pomaga, jak to się ładnie mówi, "odnaleźć w sobie zagubione dziecko".

ogólnie, KRUCA, to co powyżej brzmi całkiem ciekawie. Jeśli byś faktycznie rozkręcał tu sesję i potrzebował graczki, to ja chętnie <uśmiecha się zachęcająco>
nie było nas, był las. ścieli las bo nas znów nie było rychło w czas
krucaFuks
Tawerniany Trickster
Tawerniany Trickster
Kontakt:

Skoro prowadzilas, to moze sama sie podejmiesz? ;-)
Ja do tej pory Ch:tD nie prowadzilem, zdazylo mi sie tylko grac, no i ciut ciagnac z niego przy wampirze w jednej z kampanii. Mialem kiedys troche sourcebookow w pdfach, w razie potrzeby moglbym ci jakos je udostepnic moze... A tak to ja bym sobie w koncu w cos pogral moze :D
Obrazek Obrazek
Dalwana
Szczur Lądowy

prawdę mówiac nigdy nie prowadziłam niczego przez forum i nie jestem wcale pewna, czy toto by mi wyszło w zadowalającym stopniu...

no trochę się boję no, co tu dużo mówic^^

pedeefów mam zapas, ale dzieki za propozycje, to bardzo miłe <usmiecha sie wdzięcznie>

dobra, ja pomyśle i spróbuje wzniecić w sobie trochę odwagi jak nikt inny się nie podejmie prowadzenia... albo mogę przejąć sesję później ewentualnie
fds
Tawerniany Che Wiewióra
Tawerniany Che Wiewióra

Post autor: fds »

Popieram pomysł prowadzenia przez Ciebie tej sesji :D Nie bój się, z pewnością dasz sobie radę. Sam bym chętnie zagrał, ale nie grałem nigdy w changelinga i bez paru sesji na żywo nie potrafiłbym pewnie się wczuć dostatecznie w klimat, żeby na forum wyszło to trochę lepiej niż tragicznie :?
Obrazek
Podręczniki za darmo:
Shadowrun 2ed
DnD v3.5
Dalwana
Szczur Lądowy

oO ooooo toż to grupa nacisku, widzę <rozglada sie nerwowo>

a czendż nie jest tak straszny, jak sie wydaje, naprawdę :)

dobra, chyba bym mogła, ale dosyć wolno (na forum bywałabym co 2 dni mniej wiecej pewnie)
działoby się pewnie w Wilnie z różnymi przyległościami, postacie -albo lokalne, albo przyjezdni
atmosfera-na początek sentymentalnobaśniowa taka, podobna odrobinę do bajek ruskich trochę

nie potrzebna bedzie chyba pełna mechanika WoD-owa, wystarczy opis charakteru, wróżkowa rasa, ważniejsze dla postaci atrybuty i umiejętności na zasadzie "w tym jestem super/ do tego się wcale nie nadaję /tego nie zrobię nawet za ciężarówkę czekolad Milka i świstaka w bonusie" (niewymienione uważamy automatycznie za całkowicie przeciętne), ew. wady/zalety jak są, poziom banalności, siły woli i glamuru zgodnie z zasadami podręcznikowymi (to zależy od wieku postaci),
"dwór" (wyższy/niższy -określa, czy jest się wrednym złosnikiem i psujem czy kochającym cały świat dobroczyńcą) i czary (tzw "arts" i "realms") wraz z poziomem zaawansowania w nich
no i trzy słowa o postaci, kto zacz, od kiedy zdaje sobie sprawę, że jest wróżką, jak spędza czas, czym się zajmuje itp.

jakby była potrzeba, mogę mniej więcej wypisać ogólne zasady działania wyżej wymienionych na forum

to co, pasowałoby taka wizja?
^_^
Zablokowany