Aphalon

-
- Majtek
- Kontakt:
Aphalon
Czy ktoś by chciał poprowadzić sesję Aphalona?? Fajnie by było bo już bardzo dawno nie grałam. Niestety nie mam podręcznika.
Czyż czas jest obracającym się kołem, czy też koleina, która po nim pozostaje...

-
- Tawerniana Wiewiórka
- Numer GG: 1087314
- Kontakt:
A możesz trochę przybliżyć ten system? Nazwa brzmi podejrzanie znajomo, ale szczerze mówiąc nie kojarzę go zupełnie.
Wiem, że mogę sobie pogooglać i to sprawdzić, ale skoro został otwarty nowy temat o tym systemie, to będziemy tutaj o nim dyskutować i niech google się nie wtrąca ;)
Wiem, że mogę sobie pogooglać i to sprawdzić, ale skoro został otwarty nowy temat o tym systemie, to będziemy tutaj o nim dyskutować i niech google się nie wtrąca ;)
Sblam! | "Orły są duże i tupią"

-
- Tawerniak
- Numer GG: 5879500
- Kontakt:
Mi to brzmi jak jakieś SF... Mam wrażenie, że też o tym słyszałem i przydałoby się posłuchać jeszcze... (Chociaż... może nie SF... A teraz wszędzie widzę SF, więc może być SF
)

http://niwia.myforum.pl/ - forum Opolskiego klubu RPG i fantastyki
http://my.opera.com/gimnazjon/blog/ - sport, ruch, zdrowie, itepe
http://my.opera.com/gimnazjon/blog/ - sport, ruch, zdrowie, itepe

-
- Majtek
- Kontakt:
Aphalon
jest to świat magii. Można grać magiem, łucznikiem:D zabójcą, wojownikiem, mnichem. Ogólnie podstawowe profesje. Są 3 odmiany elfów: czarne, srebrne i białe. Rasy: krasnoludy, barhary, elfy, niziolki, ludzie. Bardzo przyjemna gra. Swiat średniowiecza i magii. Pierwszą sesje grałam właśie tym systemem.[/url]
Czyż czas jest obracającym się kołem, czy też koleina, która po nim pozostaje...

-
- Tawerniana Wiewiórka
- Numer GG: 1087314
- Kontakt:
No to mnie zaskoczyłaś teraz :)
A te 'barhary' to co to takiego? Znów mi się włączają dziwne skojarzenia i oczami wyobraźni widzę krowo-ludzi (nie pytajcie dlaczego -_-")
No i może jakieś dokladniejsze szczegóły o samym świecie?
A te 'barhary' to co to takiego? Znów mi się włączają dziwne skojarzenia i oczami wyobraźni widzę krowo-ludzi (nie pytajcie dlaczego -_-")
No i może jakieś dokladniejsze szczegóły o samym świecie?
Sblam! | "Orły są duże i tupią"

-
- Majtek
- Kontakt:
Ao to i świat http://www.republika.pl/nowa_atlantyda/ ... phalon.jpg
To jest mapa.
Rasy:Aphalon to obszerna kraina zamieszkiwana przez elfy: źli Aquade - o czarnych włosach, bladej cerze, czarnych lub czerwonych oczach. Aquade są rasistami, służą bogowi śmierci Sorhanowi (w stolicy Edhelduru znajduje się jedyna świątynia poświęcona temu bogowi). Aqade są bardzo dobrymi tropicielami; Nerekai - neutralne elfy o szarych oczach i szarych włosach oraz dobre Avatari o złotych włosach i niebieskich oczach; krasnoludy, ludzi, półelfy, karły, niziołki oraz barharów (babołaków) - futerkowe stworzenia o cienkim głosie, będące świetnymi wojownikami
No tak i chciałabym przeprosić za jedno nieporozumienie i mój błąd jest raczej 10 profesji juz podaje jakie:
awanturnik, barbarzyńca, bard, kupiec, mag, mnich, tropiciel, uzdrowiciel, wojownik i złodziej. jeszcze raz przepraszam ale troszczeke mi sie pomyliło.
[Połączyłam dwa posty jakby kto pytał
- dop. FLK]
To jest mapa.
Rasy:Aphalon to obszerna kraina zamieszkiwana przez elfy: źli Aquade - o czarnych włosach, bladej cerze, czarnych lub czerwonych oczach. Aquade są rasistami, służą bogowi śmierci Sorhanowi (w stolicy Edhelduru znajduje się jedyna świątynia poświęcona temu bogowi). Aqade są bardzo dobrymi tropicielami; Nerekai - neutralne elfy o szarych oczach i szarych włosach oraz dobre Avatari o złotych włosach i niebieskich oczach; krasnoludy, ludzi, półelfy, karły, niziołki oraz barharów (babołaków) - futerkowe stworzenia o cienkim głosie, będące świetnymi wojownikami
No tak i chciałabym przeprosić za jedno nieporozumienie i mój błąd jest raczej 10 profesji juz podaje jakie:
awanturnik, barbarzyńca, bard, kupiec, mag, mnich, tropiciel, uzdrowiciel, wojownik i złodziej. jeszcze raz przepraszam ale troszczeke mi sie pomyliło.

[Połączyłam dwa posty jakby kto pytał

- Solarius Scorch
- Bosman
- Numer GG: 0

-
- Szczur Lądowy
Kiedys zanim zagralismy w Aphalon to tworzyliśmy postaci, zajęło nam to około cztery godziny. A sam świat to w zależności od tego jak sobie wymyslisz kumplowi swiat się kojarzył z rzymem w całej jego świetności, inny zaś twierdził, że to państwa tureckie...
Zależy od teg co kto lubi
Zależy od teg co kto lubi

O tempora! O mores!