- Uli, fanatyk.
Witam!
Postanowiłem poprowadzić na forum kampanię „Ścieżki Przeklętych” (na którą składają się trzy przygody: 'Popioły Middenheim', 'Wieże Altdorfu', 'Kuźnie Nuln' i prolog 'Przez Ostępy Drakwaldu'). Jeśli ktoś zna którykolwiek z tych scenariuszy, oczywistym jest, by nie zapisywał się w temacie, by nie psuć zabawy sobie, a przede wszystkim innym.
Tworzycie bohaterów na pierwszej karierze, a jeśli chodzi o profesje, to dowolne, choć charakter przygody jest taki, że przydałby się ktoś walczący i ktoś czarujący. Nie jest to jednak wymóg, a jedynie moja sugestia którą wcale nie musicie się kierować. Ekwipunek dobieracie wedle własnego uznania, choć bez przegięć (jako że pierwsza profesja – nie dopuszczam magicznych przedmiotów). Co do ras, tylko te z podręcznika, plus ew. gnomy jeśli ktoś się zdecyduje.
Sesja będzie storytellingowa, z mechaniką stosowaną w najważniejszych momentach. Będzie trochę główkowania, trochę walki – ogólnie każdy znajdzie coś dla siebie. Jeśli jednak jesteś graczem, który wszystkie problemy rozwiązuje przy pomocy miecza, możesz odpuścić sobie tę sesję.
Jeśli chodzi o szybkość postowania, to myślę, że jeden, ew. dwa posty na tydzień wystarczą – nigdzie nam się nie spieszy, a przez to odpisy mogą zyskać tylko na jakości. Nie ukrywam, że do kilku graczy, z którymi gram na co dzień w innych Młotkowych przygodach na forum wysłałem zaproszenia, choć oczywiście czekam również na nowe zgłoszenia – jeśli tylko chcesz zagrać w dobrą Młotkową kampanię, to nie zastanawiaj się, tylko wpisuj do tematu i przysyłaj kartę – jeśli będzie dobra, powitam Cię w grze

SCHEMAT KARTY
AVATAR przedstawiający postać (bardzo mile widziany

Imię:
Profesja:
Waga:
Wygląd:
Zachowanie:
Rodzina:
Znak gwiezdny:
Bóstwo:
Cechy główne:
WW
US
K
Odp
Zr
Int
SW
Ogd
Cechy drugorzędne:
A
Żyw
S
Wyt
Sz
Mag
Po
PP
Umiejętności:
Zdolności:
Czary: (jeśli dotyczy)
Ekwipunek: (do wyboru wg własnego uznania, bez przegięć i magicznych przedmiotów)
Broń:
Zbroja:
Punkty zbroi:
Historia: (nie musi być na trylion stron, ważne by mnie zaciekawiła – oczywiście jedno czy dwu linijkowych nawet czytać nie będę)
Deadline rekrutacji to 28.06.2008, macie więc tydzień na napisanie trzymającej poziom karty – w przyszłą sobotę podam oficjalny skład drużyny. Wszelkie pytania w temacie, karty na PW. Miłego pisania!
Pozdrawiam!