[alternatywa] Kraina 7

Stare i nieaktywne wątki z Rekrutacji.
Misz
Pomywacz

Post autor: Misz »

Imię: Natalie
Nazwisko: Pozostawię od razu takie małe, aluzyjne niedopowiedzenie.... 8)
Zajęcie: Tajna agentka

Siła 3
Zręczność 9
Wytrzymałość 4
Percepcja 9
Strzelanie 8
Walka 4

Zdolności: aktorstwo, leczenie, przeszukiwanie (ogólnie to, co wiąże się z charyzmą oraz sprawnością manualną)

Ułomności: Natalie nieustannie zakochuje się w nieznajomych osobach, bardzo łatwo i bardzo gwałtownie. Być może, jest to swoisty efekt uboczny tego, co uczyniono z jej umysłem. Gdy tylko kogoś takiego zobaczy, zaczyna odczuwać bardzo silną potrzebę kontaktu fizycznego. Z reguły, przejawia się to w ten sposób, że usiłuje pocałować, tego, kto zwrócił jej w głowie, nie bacząc na okoliczności i własne zawstydzenie.
Z tą przypadłością wiąże się wielka, gorąca empatia obejmująca wszystko, co żyje. Natalie, choć została wyszkolona na wyborowego strzelca, nie potrafi przelać krwi nawet śmiertelnego wroga, chyba, że w sytuacji absolutnej konieczności.

Powyższe przypadłości, jako związane z podświadomym warunkowaniem, prawdopodobnie zostaną wyleczone, w momencie, gdy wykona swoją misję… .

Kobieta, lat około 20. Znana aktorka ze Stanów Zjednoczonych. Jako studentka uniwersytetu Harwarda, oficjalnie, przyjechała do Polski na stypendium Fulbrighta. Po polsku mówi dosyć dobrze. Została agentką, gdy tajne służby jej kraju, pod groźbą ujawnienia pewnych szczegółów z życia osobistego młodej gwiazdy, zmusiły ją do współpracy. Poddana praniu mózgu, zapomniała większość swojej przeszłości, stając się na wpół nieświadomą wykonawczynią zaprogramowanej misji. Jeśli wypełni misję, pamięć zostanie jej przywrócona, a tajne służby wyrzucą jej sekrety ze swojej pamięci. Natalie nie zna charakteru tego zadania, wykonuje jednak rozkazy wszczepione do jej umysłu. Udział w reality show, był jej kolejnym krokiem na drodze do uprzednio zaprogramowanego celu… .

Wyjaśnienie dla MG: To miała być kobieta – cyborg (postać stworzona z myślą o realiach cyberpunka). Dostosowałem ją do tego systemu. Choć będzie to piąta postać – mam nadzieję, że znajdzie się dla niej miejsce, jak mówi stare przysłowie, gdzie jest dla czterech…;-). No i, że została dla niej jeszcze jakaś spluwa :)

PS. Mogę oczywiście zamienić USA na np. „Anglojęzyczne supermocarstwo”, nazwy uniwersytetów na coś innego itd. jeśli koncepcja wymaga, żeby nie pojawiały się rzeczywiste nazwy)

PPS. Wiem, że bohaterami mają być zwyczajni ludzie, ale nie mogłem się powstrzymać. Zawsze chcę, by moje postacie miały ciekawą historię. Napisałem, że moja bohaterka straciła prawie całą pamięć, więc jej sława nie ma dla akcji gry znaczenia. Ma je dla telewidzów :P
Ostatnio zmieniony środa, 2 lutego 2005, 01:51 przez Misz, łącznie zmieniany 2 razy.
She can kill with a smile
She can wound with her eyes
Karczmarz

Post autor: Karczmarz »

Heh czyli w skrócie, 'ninfomanka' która straciła pamięć (to staje się modne :wink:) jestem za :twisted:
Banshee
Pomywacz

Post autor: Banshee »

Można się jeszcze przyłączyć do sesji?
Moja postać:

Władysław Słoik

Zawód: taksówkarz

Siła: 6
Zręczność: 8
Wytrzymałość: 6
Percepcja: 8
Strzelanie: 2
Walka: 7

Specjalne zdolności: kierowca zawodowy, naprawianie sprzętu, pierwsza pomoc,
Ułomności: lęk wysokości.

Władysław jest zawodowym kierowcą. W żartach twierdzi, że potrafi poprowadzić wszystko co ma 4 kółka i silnik. Swego czasu pracował jako kierowca TIR-a. Rzadko bywał w domu. Z tego powodu odeszła od niego żona, zabierając ich córeczkę. Władek przesiadł się na taksówkę, by mieć częstszy kontakt z córką. Zgłosił się do teleturnieju, aby wygraną przeznaczyć na odzyskanie córki.

Do MG: Jeżeli mogę zaproponować wprowadzenie postaci, to Władek zgłosił się do teleturnieju o innym tytule. Wraz ze swoją grupą został uśpiony i znalazł się na polanie obok domku, ale kilka dni wcześniej (wtedy nie było tam trupa). Jego grupa wzięła wyposażenie i ruszyła do lasu. Władek zgubił się podczas nocnego marszu i błąkał się po okolicy. I wtedy odnajdują go pozostali uczestnicy.

Jako wyposażenie proponuję nóż myśliwski, pistolet i kilka magazynków naboi, zawartość skrzynki na narzędzia z chaty.
Magnes
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 0
Kontakt:

Post autor: Magnes »

Wprowadzenie dla Banshee (Władysław Słoik) i Misza (Natalie) wysłałem na PW :).
Karczmarz

Post autor: Karczmarz »

Ehh Magnes jak mogłeś mi pozwolić wsiąść do samochodu :evil: Nie myślałem, że tak szybko go uruchomią i nie napisałem, że ja nie jadę :? No nic trzeba będzie coś wymyślić :wink:
Magnes
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Zapomniałem :). Ale świetnie sobie poradziłęś :).
Magnes
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Dante, chyba się trochę pogubiłeś :). Jakiego wroga tam widzisz? :)
Magnes
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Z ciekawostek: jak się komuś gra podoba, to polecam serial LOST - świetny klimat, wyspa z dziwnymi wydarzeniami, rozbitkowie z samolotu... własnie obejrzałem pilotażowy odcinek i jak na razie wymiata. :)
Magnes
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Jak ktoś chce kontynuować grę, to proszę odpowiadać. Poczekam jeszcze trochę i jeśli nie będzie zainteresowanych zamknę grę. Do końca jest już dość blisko, jeśli się nie mylę - chociaż w przypadku gry forumowej ciężko nawet MG przewidzieć co się stanie. :)
Zablokowany