[Storytelling] Wojna Graala

-
- Bosman
- Numer GG: 0
- Lokalizacja: Nie chcesz wiedzieć... naprawdę nie chcesz wiedzieć...
Re: [Storytelling] Wojna Graala
Ja się zgłosiłem, lecz jestem zmuszony odwołać moje KP. Sry.
Grupa Nieszanowania Praw Ludzkich oraz Wspierania Bratniej Nienawiści na Tawernie
Azrael (Śmierć Wszechświatów) jest ich władcą. Wszystkie inne Śmierci są zależne od niego.
Azrael (Śmierć Wszechświatów) jest ich władcą. Wszystkie inne Śmierci są zależne od niego.

-
- Chorąży
- Lokalizacja: Tam gdzie konczy się wieś a zaczyna zadupie \,,/ <(^.^)> \,,/
Czy moja karta została w pełni przyjęta?
"Lepiej Milczeć I Wyglądać Jak Idiota, Niż Się Odezwać I Rozwiać Wszelkie Wątpliwości"
Mafia Radioaktywnych Krów

-
- Marynarz
Tak, przepraszam, jeśli nie zostało to wyraźnie napisane. Jestem trochę zalatany, więc staram się zajmować tą sesją krok po kroku, a ty byłeś akurat na końcu kolejki. Anyway, twój Sługa już na ciebie czeka.Kloner pisze:Czy moja karta została w pełni przyjęta?
Progress report:
Sługa Klonera gotowy i wysłany. (Surprise, surprise!)
Ponieważ wszystkie przygotowania do tej sesji zdają się przeciągać, zapewne nie zdążę jej dzisiaj rozpocząć i będzie dopiero jutro. W międzyczasie proponuję posłuchać sobie relaksacyjnej muzyki. Requiem Mozarta, czy coś.

-
- Bosman
- Numer GG: 6094143
- Kontakt:
Skoro sesja jest już blisko to życzę wszystkim dobrej zabawy, przynajmniej do czasu jak was wykończę. A ponieważ i tak prędzej czy później kto kim gra wyjdzie na jaw to pochwalę się, że mój sługa to Assasin. Zresztą po wybranym bohaterze nic innego się nie spodziewałem.
A teraz wrócimy do męczenia Delfa - skoro słudzy gotowi to mam nadzieję, że po rozpoczęciu sesji znajdziesz moment coby napisać mi jak widzisz używanie mojej magii. Wiesz nie chciałbym w trakcie dowiedzieć się, że coś na czym opierałem cały plan się nie da zrobić.
A teraz wrócimy do męczenia Delfa - skoro słudzy gotowi to mam nadzieję, że po rozpoczęciu sesji znajdziesz moment coby napisać mi jak widzisz używanie mojej magii. Wiesz nie chciałbym w trakcie dowiedzieć się, że coś na czym opierałem cały plan się nie da zrobić.
Spłodził największe potwory - wielkiego wilka Fenrira, węża Midgardsorma i boginię umarłych Hel.
Nordycka Zielona Lewica

Nordycka Zielona Lewica

-
- Bombardier
- Numer GG: 6330570
- Kontakt:
Jeszcze ja się dorzucę jeśli jeśli nie będzie to problemem, karta wędruje na pw jeszcze dziś
Psychodeliczny Łowca Żelaznych Motyli Z Planety Mars

-
- Chorąży
Pierzyn, dobre pytanie, a i ja się do niego dołączę. Poza tym jest jeszcze jedna kwestia. W jaki sposób będzie przeprowadzona rozgrywka? Chodzi mi o to, czy w stylu wojen żywych trupów AC, czy raczej jak u Mr. Zeth'a w jago pradawnych władcach?
"Lepiej Milczeć I Wyglądać Jak Idiota, Niż Się Odezwać I Rozwiać Wszelkie Wątpliwości"

-
- Marynarz
@Obelix: Nie ma problemu, rekrutacja jest otwarta, dopóki nie jest zamknięta. 
@Kloner: Po pobieżnym przejrzeniu wspomnianych wątków, stwierdzam, że raczej ani jedno, ani drugie. Jednak jeśli już miałbym do czegoś porównywać to raczej do "Pradawnych Władców". Sesja jednak jest pozbawiona całkowicie mechaniki (napis "Storytelling" w tytule jest drobną wskazówką) i z poziomu taktycznego starcia będą rozgrywane na bazie opisów oraz subiektywnej opinii MG (czyli tak jak we wszystkich sesjach, w których nie ma przejrzystych reguł przestrzeganych od A do Z) na temat tego, co jest ciekawsze z punktu widzenia historii. Jeśli chodzi o sam sposób prowadzenia rozgrywki, postaram się zawrzeć wszystkie informacje (w tym te o magii) w pierwszym poście tematu sesji (który właśnie zaczynam pisać), żeby je było potem łatwo w razie czego znaleźć. Jak już go napiszę, będziecie mieli pełne prawo zarzucania mnie pytaniami i obelgami.

@Kloner: Po pobieżnym przejrzeniu wspomnianych wątków, stwierdzam, że raczej ani jedno, ani drugie. Jednak jeśli już miałbym do czegoś porównywać to raczej do "Pradawnych Władców". Sesja jednak jest pozbawiona całkowicie mechaniki (napis "Storytelling" w tytule jest drobną wskazówką) i z poziomu taktycznego starcia będą rozgrywane na bazie opisów oraz subiektywnej opinii MG (czyli tak jak we wszystkich sesjach, w których nie ma przejrzystych reguł przestrzeganych od A do Z) na temat tego, co jest ciekawsze z punktu widzenia historii. Jeśli chodzi o sam sposób prowadzenia rozgrywki, postaram się zawrzeć wszystkie informacje (w tym te o magii) w pierwszym poście tematu sesji (który właśnie zaczynam pisać), żeby je było potem łatwo w razie czego znaleźć. Jak już go napiszę, będziecie mieli pełne prawo zarzucania mnie pytaniami i obelgami.

-
- Marynarz
Sesja ruszyła!
Tak jak obiecałem, w pierwszym poście znajdziecie opis zasad magii. Więcej o konkretnych stylach mogę napisać na PW, ale to już nie dzisiaj... Czy raczej dzisiaj, ale nie tej nocy
Tymczasem zastanówcie się dobrze, o czym zapomniałem napisać i co chcecie wiedzieć i pytajcie w temacie.
Tak jak obiecałem, w pierwszym poście znajdziecie opis zasad magii. Więcej o konkretnych stylach mogę napisać na PW, ale to już nie dzisiaj... Czy raczej dzisiaj, ale nie tej nocy

-
- Marynarz
Pierwszy post został uzupełniony o brakujące informacje na temat Sług (pożeranie dusz, śmiertelność) oraz o "atrakcje turystyczne". Ta ostatnia lista również może się rozszerzyć. Jeśli macie jakieś sugestie na temat tego, czego brakuje w miasteczku, proszę zamieszczać je w tym temacie lub przysyłać na PW.
Ponieważ już jedna osoba źle zinterpretowała sytuację i musiała się poprawiać, wyjaśniam:
Mistrzowie są rozproszeni po mieście wg. własnego gustu i nie mają o sobie pojęcia (poza wiedzą, że jacyś inni są).
Ponieważ już jedna osoba źle zinterpretowała sytuację i musiała się poprawiać, wyjaśniam:
Mistrzowie są rozproszeni po mieście wg. własnego gustu i nie mają o sobie pojęcia (poza wiedzą, że jacyś inni są).

-
- Chorąży
Post zmieniony. Działamy tylko w miasteczku, czy poza nim także?

-
- Marynarz
Zasadniczo nie możesz zabrać Sługi ze sobą. Możesz go zostawić w miasteczku w formie astralnej i wyjechać gdzieś samotnie.

-
- Chorąży
Ok, dzięki za informacje, czyli wynika z tego, że wszelkie walki będą prowadzone w obrębie miasteczka, oj, biedne miasto 

-
- Marynarz
Zgadza się. Aczkolwiek przypominam, że w waszym interesie leży, by nie zwracać na siebie zbyt wiele uwagi...
Dodałem informacje na temat opuszczania miasta do paragrafu o Sługach w pierwszym poście tematu.
Dodałem informacje na temat opuszczania miasta do paragrafu o Sługach w pierwszym poście tematu.

-
- Bombardier
- Numer GG: 10332376
- Kontakt:
Mogłeś napisać w tytule, że to sesja Fate/Stay Night
(A co, nie? :]) Dopiero teraz ją zauważyłem... pisałeś wcześniej, że możliwe dołączenie w trakcie - nadal aktualne?

Czerwona Orientalna Prawica

-
- Marynarz
Sesja Fate/stay night? Nie, skąd. Wszelkie podobieństwa i zbieżności są absolutnie przypadkowe 
Jest jeszcze jedno wolne miejsce, jeżeli ci nie przeszkadza, że już tylko Caster został.
(Ew. możesz poczekać aż stracę cierpliwość i wywalę dwie osoby, które jeszcze nie odpisały, ale to może nastąpić nieprędko, jeśli w ogóle...)

Jest jeszcze jedno wolne miejsce, jeżeli ci nie przeszkadza, że już tylko Caster został.
(Ew. możesz poczekać aż stracę cierpliwość i wywalę dwie osoby, które jeszcze nie odpisały, ale to może nastąpić nieprędko, jeśli w ogóle...)

-
- Bombardier
- Numer GG: 10332376
- Kontakt:
Sprawdzę, jakie to osoby i jakich mają servantów...
<Sprawdza>
Rider lub Archer? Poczekam :] Bo akurat casterów nie lubię
<Sprawdza>
Rider lub Archer? Poczekam :] Bo akurat casterów nie lubię

Czerwona Orientalna Prawica