Z góry uprzedzam ze do grania nie jest potrzebna znajomość systemu. Przewiduję dużą śmiertelność graczy, wiec póki co ilość chętnych nieograniczona - zgłoszenia będą przyjmowane do momentu aż napiszę ze dość.
Charakter postaci - dowolny - jeśli bedą różne - nastapi naturalna selekcja - albo sie dogadacie - Wasza sprawa.
Dla niezorientownych; dostepne rasy:

Co do profesji to mamy:
Kasta żołnierska:

kasta rycerska:

kasta złodziejska:

kasta kleryczna:

kasta czarodziejska:

Jakbym o którejs rasie/profesji zapomniał, to trudno - nie mozna nią grać

Tutaj proszę podawać krótki opis postaci, głównie wygląd. Mile widziane (NIEWIELKIE) ilustracje. Poza tym piszczie co chcecie o swoich zawodnikach. Pikantne szczegóły ich żywota, historia (prawdziwa profesja- jeżeli wyglądacie na inną) do mnie za pomocą PW. Im wiecej szczegółow będe znał tym postać któa otrzymacie bedzie bardziej podobna do pierwowzoru. Pamieajcie o wyborze rasy/profesji/płci/imiena. Głupie imiona bedą tępione przez NPCy o wrażliwym słuchu

Wszelkie pytania - tu lub PW. Jedna osoba może prowadzić tylko jedna postać. Gram tylko z tymi, którzy bedą zaglądać na forum min. raz na 2 dni - chyba że będzie jakiś powód dłuższej nieobecności i zostanę o nim powiadomiony wcześniej.
Zero litosci dla cieniasów!!!
BAZYLe są złe!!!
Edit: Hmm... wydawało mi się to oczywiste, ale widzę, że nie jest....
Gra toczy się na Orcusie wielkim - oryginalny świat KC.
Przypomina to realia wczesnego średniowiecza, bez prochu i skomplikowanych technologii...
Cegły jakby ktoś pytał nie są znane (przynajmniej w tej czesci świata).
Jednostka monetarna - mitryl=10 platyny=10 złota=10 srebra.
przy okazji postaci mozecie podawać mi broń jaka sie posługujecie i charakter postaci w dwóch aspektach: postawa wobec praw i obyczajw (prawożądny, neutralny, chaotyczny) i wobec ludzi/nieludzi (dobry, neutralny, zły)...
Analogicznie jak w DeDekach