mam propozycje. Czy mozna by umiescic gdzies na forum arkusze z gotowymi postaciami do roznych systemow w jakich rozgrywane sa sesje? poniewaz ja nie znam dobrze prawie zadnego systemu gralem tylko w warhamca przez jakis czas i nie wiem gdzie sie podziala moja ulubiona karta, a chcialbym sie zapisac do jakiejs przygody co wy na to?
[Zmieniłem nazwę tematu na bardziej..hmmm... czytelną? - dop. MAd Phantom]
Jeżeli by taki pomysł wypalił, to zapewne kilka osób by tez " przykleiło tu swoje postecie"... Ciekawe co na to powiedzą inni...
Pałętam się tam i tu, zabijając rzezimieszków, cwaniaków, złodziei, oczyszczam arenę, pałętam się po lesie w nocy, bo jestem niezniszczalny Skrytobójca 10 poziomu ...
Otchłań
jak by co to ja moge kilka postaci do fallout pnp, wiedzmina i kc zrobic. niepytac kiedy bo chwilowo cienko u mnie z czasem, ale do konca miesiaca sie cos pojawi.
No ja też żadnego systemu dobrze nie znam i szczerze mówiąc mialbym duże problemy ze stworzeniem karty postaci do sesji np. warhammera, dlatego bym się cieszył, gdyby ktoś wrzucił tu gotowe karty postaci do najpopularniejszych systemów...
ej ej ludzie nie tak szybko trzeba to jakos zaplanowac i nie zucac sie z CTRL+V ... ja chce miec ladny wybor w postaciach i roznorodnosc. a po tym jak jush jakas postac zostanie przez kogos "zabrana" powinna odrazu zostac usunieta. Dlatego prosilbym aby caly "czysciciel" zabral glos w tej dyskusji..
ok, wrzucajcie karty postaci, ale powinny być one albo:
a) do ból standardowe (typowy mag wymiatacz z int na maksa itp.) - dla początkujących
b) naprawdę ciekawe (a przynajmniej trochę ciekawe) - tu potrzebna jest historia postaci, opis i dokładnie dopasowana do niej karta...
Oczywiście piszcie do jakiego systemu jest karta... dobrze by też było gdyby miała przeciętne (nieprzepakowane - tyle punktów ile proponuje system) statystyki. Postaci powinny być też grywalne (biedny mag mogący robić za Małą Encyklopedię Chorób nie jest grywalny... chyba, że nazywa się Raistlin ;-D)
Po co usuwać? Jak ktoś użyje karty na forum, to nech da znać to dopisze na początku karty "karta wykorzystana" czy coś w tym stylu...