Z tego co się orientuję, jest z tym pełno problemów...
Ja mam taki iż najnowszy PSX, mówi mi iz nie mogę Run ISO ponieważ muszę wpierw skonfigurować Video. Ok, wchodze w config -> Video i... tam gdzie powinny (chyba) być konfiguracje, mam puste okienka.
Problemy z emulatorami
-
- Bosman
- Numer GG: 0
- Lokalizacja: Nie chcesz wiedzieć... naprawdę nie chcesz wiedzieć...
Problemy z emulatorami
Grupa Nieszanowania Praw Ludzkich oraz Wspierania Bratniej Nienawiści na Tawernie
Azrael (Śmierć Wszechświatów) jest ich władcą. Wszystkie inne Śmierci są zależne od niego.
Azrael (Śmierć Wszechświatów) jest ich władcą. Wszystkie inne Śmierci są zależne od niego.
-
- Mat
Re: Problemy z emulatorami
najprawdopodobniej nie masz odpowiednich pluginów... a emulator to zapewne epsxe?
Najlepiej użyj psxfin, prosty emulator w którym większość gier po prostu działa. Sam przeszedłem na nim chrono triggera i final fantasy VI... choć przecież mogłem grać w wersje na snesa
Edit.
Dopiero spojrzałem na datę xD. Gdyby ktoś miał pytania o emulacje/emulatory to proszę śmiało pytać
Najlepiej użyj psxfin, prosty emulator w którym większość gier po prostu działa. Sam przeszedłem na nim chrono triggera i final fantasy VI... choć przecież mogłem grać w wersje na snesa
Edit.
Dopiero spojrzałem na datę xD. Gdyby ktoś miał pytania o emulacje/emulatory to proszę śmiało pytać
-
- Mat
- Numer GG: 0
Emuluję sobie ostatnio dreamcasta za pomocą Chankast alpha 0.25, mam problem z płynnością działania grafiki w Soul Calibur, raz zasuwa a raz się ślimaczy, i to podczas jednej sesji. Raz 110 fps a raz 45, szukałem przyczyny ale jakoś nie znalazłem, bawiłem się sporo w tej konfiguracji, mam laptopa z Nvidią 8600 GS 256 RAM najświeższejsze sterowniki. Może polecicie jakiś inny emulator? Bo ja już zwątpiłem w ten.
-
- Mat
- Kontakt:
Azrael co do emulowania psx'a to polecam pSX 1.13, mały, prosty w konfiguracji, a emulację ma idealną wręcz.
Co do DCka to wydaje mi się że nie ma innego w miarę działającego emu, Chankast ma ten problem że od dawna jest w fazie produkcji i chyba nikt go już nie ulepsza :/
Co do DCka to wydaje mi się że nie ma innego w miarę działającego emu, Chankast ma ten problem że od dawna jest w fazie produkcji i chyba nikt go już nie ulepsza :/
Meniyaki tsukete shinugaii!
-
- Mat
Cóż, dreamcast nie był popularna konsolą więc i emulatorów na niego brać... prawdziwy emulator nawet do playstation 2 pojawił się w roku dopiero 2006 a co dopiero dreamcast... Chankast alpha 0.25 jak widać jest alfą ;] więc dobrze działać nie ma prawa.
A i oczywiście; nie ma psxfin jest pSX; zasugerowałem się plikiem wykonawczym. Emulator tak czy owak polecany jest już przez dwie osoby więc niezły musi być
A i oczywiście; nie ma psxfin jest pSX; zasugerowałem się plikiem wykonawczym. Emulator tak czy owak polecany jest już przez dwie osoby więc niezły musi być