Sesje online
-
- Marynarz
- Numer GG: 2565250
Re: Sesja na GG/Adobe Connect Now
Sesja w 100 % udana. MG - geniusz, Gracze - pierwsza klasa. Dopiero teraz znalazłem niesamowitą drużynę, po dwóch latach gry, wkońcu...
OLDSCHOOL!
-
- Mat
- Numer GG: 12563782
Heh, sesja momentami zabawna [przynajmniej dla mnie], jak zawsze miodzio w tym składzie
Nie ma jak grzebanie zmarłych ;p
W końcu gracze, którym na kasie nie zależy, tylko na odgrywaniu postaci.
Wyczekuje kolejnej z niecierpliwością.
Nie ma jak grzebanie zmarłych ;p
W końcu gracze, którym na kasie nie zależy, tylko na odgrywaniu postaci.
Wyczekuje kolejnej z niecierpliwością.
"drobnostki tworzą doskonałość, a doskonałość nie jest drobnostką" Michał Anioł
-
- Majtek
- Numer GG: 0
A ja jestem niepocieszony, bo wszyscy zdaliscie testy na obled przy cialach. Grupa twardzieli sie znalazla ;]
A tak serio, to juz to pisalem ale chetnie powtorze. Swietnie sie bawie jako MG na tych sesjach i ciesze sie, ze mam taka fajna druzyne.
Jestem rowniez pod wrazeniem gry marcina, ktory niby dopiero zaczyna przygode z RPG ale juz zachwyca wysokim poziomem i bardzo dobrymi pomyslami na odgrywanie prowadzonej postaci.
Mucha nie siada Panowie.
A tak serio, to juz to pisalem ale chetnie powtorze. Swietnie sie bawie jako MG na tych sesjach i ciesze sie, ze mam taka fajna druzyne.
Jestem rowniez pod wrazeniem gry marcina, ktory niby dopiero zaczyna przygode z RPG ale juz zachwyca wysokim poziomem i bardzo dobrymi pomyslami na odgrywanie prowadzonej postaci.
Mucha nie siada Panowie.
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 8 września 2008, 22:40 przez Tadeus, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Bosman
- Numer GG: 11803348
Ech, załapię się na następną? Tylko jeśli można by było, to najlepiej w piątki, hm?
-
- Majtek
Co do piatku, to nie wiem. W weekend jestem na jakims slubie i mozliwe, ze juz w piatek wyjezdzam. Moge w kazdy dzien do piatku. W piatek jakos tak na 50%.
A pozniej dopiero po weekendzie. Jeszcze nastepny weekend mam wolny ale nie chcialbym tak dlugo czekac na sesje raczej ;]
Trzeba zrobic grafik z dyspozycyjnoscia druzyny :>
A pozniej dopiero po weekendzie. Jeszcze nastepny weekend mam wolny ale nie chcialbym tak dlugo czekac na sesje raczej ;]
Trzeba zrobic grafik z dyspozycyjnoscia druzyny :>
-
- Szczur Lądowy
- Numer GG: 6039477
Cóż wypada mi podziękować mistrzowi za komplement.
moja pierwsza przygoda i dla mnie udana.
co do mojego poziomu to postaram sie go utrzymac
pozdrowienia dla brega ( zobaczymy może co bedziesz robił gdy naprawde zgłodniejesz a nie bedzie koron w zasięgu )
czekam z niecierpliwościa na następną sesję
jeżeli będziemy kończyc tak jak dzisiaj lub ewentualnie godzinke później to jestem do dyspozycji codziennie
pozdrowienia dla brega ( zobaczymy może co bedziesz robił gdy naprawde zgłodniejesz a nie bedzie koron w zasięgu )
jeżeli będziemy kończyc tak jak dzisiaj lub ewentualnie godzinke później to jestem do dyspozycji codziennie
Per aspera ad astra
-
- Marynarz
Zjem swoją własną rękę . Szacunek dla zmarłych musi być . Tak się najarałem na następna sesję że aż się trzęse, genialna drużyna, genialny MG, czego chcieć więcej .marcin112233 pisze:Cóż wypada mi podziękować mistrzowi za komplement.
OLDSCHOOL!
-
- Mat
- Numer GG: 12563782
Ja sam do końca nie wiem jak mogę grać, ponieważ jestem w trakcie poszukiwania pracy/stażu. Czasami dorabiam sobie w niedziele, czasem po prostu wyjeżdżam. Różnie to bywa.Tadeus pisze:Trzeba zrobic grafik z dyspozycyjnoscia druzyny :>
Jak na razie te kilka dni do przodu mogę jasno określić, że pasują jak najbardziej.
"drobnostki tworzą doskonałość, a doskonałość nie jest drobnostką" Michał Anioł
-
- Majtek
Hm znalazlem fajna sprawe.
Karta postaci do excela. Przy czym jest w niej cala baza danych przedmiotow, profesji, schematow rozwiniec itp.
Nie trzeba miec podrecznika, wszystko sie tylko zaznacza haczykiem albo wybiera z listy. Super.
http://www.snotling.org/modules/PDdownl ... id=6&lid=2
Sciagnijcie to moze probnie i zobaczcie jak wam to sie podoba.
Karta postaci do excela. Przy czym jest w niej cala baza danych przedmiotow, profesji, schematow rozwiniec itp.
Nie trzeba miec podrecznika, wszystko sie tylko zaznacza haczykiem albo wybiera z listy. Super.
http://www.snotling.org/modules/PDdownl ... id=6&lid=2
Sciagnijcie to moze probnie i zobaczcie jak wam to sie podoba.
-
- Bosman
Byś musiał spolszczyć Ale fajne, fajne...
BTW. Tylko u mnie wyświetla makra jako potencjalnie niebezpieczne?
BTW. Tylko u mnie wyświetla makra jako potencjalnie niebezpieczne?
-
- Majtek
Zawsze wyswietla makra jako potencjalnie niebezpieczne. Ale tu mozna je zablokowac, sa potrzebne tylko do losowania statsow.
Ale olewamy to, bo nie wszystkim dziala i nie wszyscy maja excela.
Znajde cos prostszego.
Ale olewamy to, bo nie wszystkim dziala i nie wszyscy maja excela.
Znajde cos prostszego.
-
- Majtek
Moja propozycja na ten tydzien, to piatek, kolo 19-20.
-
- Marynarz
-
- Szczur Lądowy
- Numer GG: 6039477
Na dzień dzisiejszy moge powiedzieć ze pasuje. Gdyby pojawiły sie jakieś zmiany to dam znać.
Per aspera ad astra
-
- Bosman
Pasuje. Jeśli jednak by nie podpasowało, powiadomię
-
- Majtek
Hm i nastepna propozycja do tworzenia postaci
http://www.malleus.dk/NpcGenerator/Default.aspx
tym razem
po polsku
latwe w obsludze
nie wymaga offica
czyli chyba ideal.
(zielone umiejetnosci i zdolnosci to te ktore zostaly do wykupienia w danej profesji)
Na gorze liczy wam ile xp poswieciliscie. Jesli wiecej niz dostaliscie do tej pory, to znaczy, ze gdzies sie kopneliscie i wzieliscie gdzies cos za duzo.
Trzeba zalozyc konto, by zapamietal karte. Login i haslo bym dostal ja i bym ladowal sobie karty przed sesja, a wy byscie mieli na biezaco do nich dostep.
Musze przyznac, ze jestem pelen podziwu dla ludzi, ktorzy poswiecaja tyle czasu na dopracowanie takich tooli.
Ten jest naprawde swietny.
Jak to dziala ?
1. rejestrujemy sie i logujemy na swoje konto
2. odznaczamy na dole z jakich podrecznikow chcemy profesje (ograniczymi sie raczej do podstawowego, chyba ze komus zalezy na czyms, czego tam nie ma)
3. dajemy edit w gornej ramce i wklepujemy dane postaci z polskimi jednostkami miar. Pozniej wpisujemy podstawowy profil postaci (taki jak wylosowany bez rozszerzen) i wybieramy umiejetnosci rasowe, tak by nie zjadlo nam za to pdkow. Tam jest napisane ile z nich mozna wybrac za darmo, raczej nie bierzmy nic z dodatkowych - chyba ze phoven wam jakies dal) Pozniej zatwierdzamy
4. W srodkowej ramce nie uzywamy lupy ani, krzyzyka. Wybieramy profesje i zatwierdzamy haczykiem. Nastepnie edytujemy wziete rozszerzenia i wybrane umy/zdolnosci klikajac na fioletowa nazwe profesji po lewej. Zatwierdzamy.
5. W dolnej ramce editem edytujemy ekwipunek i zatwierdzamy.
6 zatwierdzamy cala karte na dole.
No i mamy piekna postac zapamietana na koncie.
Nastepnie wysylamy mi na priva login i haslo, bym mogl popodziwiac i sprawdzic czy liczba wydanych pdkow sie zgadza ;]
http://www.malleus.dk/NpcGenerator/Default.aspx
tym razem
po polsku
latwe w obsludze
nie wymaga offica
czyli chyba ideal.
(zielone umiejetnosci i zdolnosci to te ktore zostaly do wykupienia w danej profesji)
Na gorze liczy wam ile xp poswieciliscie. Jesli wiecej niz dostaliscie do tej pory, to znaczy, ze gdzies sie kopneliscie i wzieliscie gdzies cos za duzo.
Trzeba zalozyc konto, by zapamietal karte. Login i haslo bym dostal ja i bym ladowal sobie karty przed sesja, a wy byscie mieli na biezaco do nich dostep.
Musze przyznac, ze jestem pelen podziwu dla ludzi, ktorzy poswiecaja tyle czasu na dopracowanie takich tooli.
Ten jest naprawde swietny.
Jak to dziala ?
1. rejestrujemy sie i logujemy na swoje konto
2. odznaczamy na dole z jakich podrecznikow chcemy profesje (ograniczymi sie raczej do podstawowego, chyba ze komus zalezy na czyms, czego tam nie ma)
3. dajemy edit w gornej ramce i wklepujemy dane postaci z polskimi jednostkami miar. Pozniej wpisujemy podstawowy profil postaci (taki jak wylosowany bez rozszerzen) i wybieramy umiejetnosci rasowe, tak by nie zjadlo nam za to pdkow. Tam jest napisane ile z nich mozna wybrac za darmo, raczej nie bierzmy nic z dodatkowych - chyba ze phoven wam jakies dal) Pozniej zatwierdzamy
4. W srodkowej ramce nie uzywamy lupy ani, krzyzyka. Wybieramy profesje i zatwierdzamy haczykiem. Nastepnie edytujemy wziete rozszerzenia i wybrane umy/zdolnosci klikajac na fioletowa nazwe profesji po lewej. Zatwierdzamy.
5. W dolnej ramce editem edytujemy ekwipunek i zatwierdzamy.
6 zatwierdzamy cala karte na dole.
No i mamy piekna postac zapamietana na koncie.
Nastepnie wysylamy mi na priva login i haslo, bym mogl popodziwiac i sprawdzic czy liczba wydanych pdkow sie zgadza ;]
-
- Bosman
Miałeś pomóc? Nie łapie jak wypełnić część tych kolumn, które zaznaczyłem, że nie umiem. W rozwóju umiejek też byś mógł pomóc.Imię: Petesti
Rasa: Człowiek
Profesja: Najemnik
Wygląd: mocno opalony, czarne włosy, zielone oczy, wysportowany ale nie napakowany, średniego wzrostu, raczej szczupły, niebrzydki Na oko 30 lat
Umiejętności: hazard, jeździectwo, sekretny język (bitewny), spostrzegawczość, unik, wiedza (Bretonia), pływanie
Zdolności: błyskawiczne przeładowanie, szybkie wyciągnięcie, strzał mierzony
Czary: brak
Ekwipunek: Profesyjny: kusza i 10 bełtów, średni pancerz (kaftan kolczy i skórzana kurta), tarcza, mikstura lecznicza (jeśli jakiś dodatkowy prócz prof. można mieć to dopiszę
Darmowe rozwinięcie: Twój wybór, nie znam Warhamca
Dodatkowe informacje (opocjonalnie): sorry ale nie zdąże napisać, więc daje ogólny zarys postaci
EDIT - Postać już zrobiona, ale priva i hasło prześlę później