Zlot TRPG

To jest miejsce w którym poruszane będą tematy dotyczące konwentów i imprez fantastycznych, a także zlotów itp.

Które miasto

Czas głosowania minął sobota, 28 lutego 2009, 17:48

Trójmiasto
3
7%
Szczecin
2
5%
Bydgoszcz
5
12%
Poznań
7
17%
Wrocław
7
17%
Warszawa
5
12%
Rzeszów
1
2%
Kraków
6
15%
Łódź
3
7%
Olsztyn
2
5%

Liczba głosów: 41
CoB
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 5879500
Kontakt:

Re: Zlot TRPG

Post autor: CoB »

Gdzieś tam chyba są, jak znajdę to dam znać ;)
http://niwia.myforum.pl/ - forum Opolskiego klubu RPG i fantastyki
http://my.opera.com/gimnazjon/blog/ - sport, ruch, zdrowie, itepe
Kloner
Chorąży
Chorąży
Lokalizacja: Tam gdzie konczy się wieś a zaczyna zadupie \,,/ <(^.^)> \,,/

Post autor: Kloner »

Ok, to w razie czego ślij na maila: [email protected] I stary, na zjeździe, to ja Ciebie widzę, bo z Tobą fajnie się piło :P
"Lepiej Milczeć I Wyglądać Jak Idiota, Niż Się Odezwać I Rozwiać Wszelkie Wątpliwości"
Mafia Radioaktywnych Krów
Nyano
Mat
Mat
Numer GG: 3030068

Post autor: Nyano »

Heh, wczoraj zrobiliśmy sobie minizlot z Adamirem (jeszcze kiedyś wyrośnie z niego dobry żul :) ) i muszę powiedzieć, że jeszcze bardziej niż przedtem popieram inicjatywę wielkiego zlotu :P

Proponuję aby Kloner lub ktoś z moderacji wrzucił ankiete z zapytaniem które miasta komu pasują, najlepiej wielokrotnego wyboru. Wtedy byśmy wiedzieli w którym mieście zjawiłoby się najwięcej osób :)
Bóg na Krzyżu był tylko kolejną religią, która uczyła że miłość i morderstwo są nierozłącznie związane - że w końcu Bóg zawsze pije krew
Kloner
Chorąży
Chorąży

Pomysł dobry, ankieta zrobiona, czekam na głosy :)
"Lepiej Milczeć I Wyglądać Jak Idiota, Niż Się Odezwać I Rozwiać Wszelkie Wątpliwości"
aleandra
Szczur Lądowy
Numer GG: 0
Kontakt:

Post autor: aleandra »

Mnie by najbardziej pasował Gorzów Wlkp., ale z tego, co widzę, to większość z Was miałaby za daleko, aby tu się rozłożyć tylko na weekend. Chyba faktycznie najbardziej optymalny jest Poznań (bo to w miarę centrum położone miasto - i z Wrocławia i z Gorzowa łatwo dojechać nawet na jeden dzień), chociaż Szczecin też nie byłby taki zły.
I chyba warto by jeszcze może ustalić, do kiedy ankieta ma trwać - w końcu kiedyś trzeba będzie zacząć skromne, ale jednak, przygotowania.
Aleandra,
http://goistka.blogspot.com - bajka bo-bajka.
Kloner
Chorąży
Chorąży

Ale zwróć uwagę na to, że osoby np. z Krakowa i okolic miały by problem z dojazdem do szczecina. Masz racje zaraz ustawię czas ankiety. do powiedzmy 1 Marca, sądzę, że tyle czasu wystarczy by coś postanowić
aleandra
Szczur Lądowy
Kontakt:

Tak samo osoby z województw Wielkopolskiego i Lubuskiego miałyby nie tyle problem z dojazdem do Krakowa, co by im ta podróż nie bardzo się opłacała ze względu na 10-7h jazdy w jedną stronę przy założeniu, że szanowny pociąg PKP się nie zepsuje w połowie drogi. Ja wiem, że w każdym gronie znajdzie się osoba, dla którego 10h podróży to nic takiego i jest to dla niego chleb powszechny... Nie mniej jednak nie sądzę, aby osoby z Gorzowa czy Poznania były bardzo zadowolone z wyboru miejsca spotkania dla Tawerny Krakowa. Dlatego postuluję, żeby to Poznań był miejscem naszego zjazdu. A Szczecin uważam za dobry, bo osobom z Poznania-Gorzowa-Szczecina by to miejsce bardzo pasowało ze względu na łatwy dojazd (no, może z Wielkopolski trochę długi był); ale skoro dużej ilości osobom to miasto nie pasuje, to niech będzie Poznań :). Jestem przekonana, że to optymalna możliwość :P.
Aleandra,
Craw
Bosman
Bosman
Numer GG: 5454998

Post autor: Craw »

Czemu to do nas na gorące południe nie przyjedziesz?

Moim zdaniem powinniście olać wszelakie ankiety i po prostu to organizować. Nigdy wszystkim nie dogodzicie, a kto ma przyjechać, ten i tak przyjedzie.
aleandra
Szczur Lądowy
Kontakt:

Bo mi grozi jazda 10-godzinna w jedną stronę, a ostatnio jak jechałam do Krakowa to była jazda 11,5-godzinna dzięki uprzejmości PKP (tuż przed samym Wrocławiem lokomotywa się zepsuła i musieli wymieniać --;).
Owszem - wakacje, ale nie wiem, jak się wpiszę w termin zlotu i w termin przyjazdu do Krakowa; a wręcz prawdopodobne, że oba te elementy się rozminą... Więc - stolica Małopolski tak, ale... No właśnie - pod warunkiem, że będzie to dogodny termin dla mnie, bo na 10-godzinną jazdę kiedy chcę mnie nie stać.
A co olania ankiety... Hm - teoretycznie mógłby być to niezły pomysł; nie mniej jednak zloty mają to do siebie, że w danym miejscu zbiera się najwięcej ludzi i jest zabawa. A ci, co mieszkają w swoim rodzinnym mieście i organizują zlot, to i tak mogą się spotykać bez zlotu. Raczej nie wróżę powodzenia temu pomysłowi, aczkolwiek teraz już mamy plan A i plan B, przy czym w tym ostatnim organizatorzy mogliby się postarać o niemal identyczny program realizowany w trakcie zlotu, żeby to nie było tylko chlanie i podżeranie... --;
Aleandra,
Force
Bosman
Bosman

Post autor: Force »

Nie dalej jak wczoraj oglądałem zdjęcia z Furkonu (furry party organizowane na Woodstocku, Boże przebacz) i myślę sobie że szkoda że TRPG tak się nie organizuje... Zajebisty pomysł :D

Jak ktoś nie widzi się w roli pasażera pociągu, to mogę podrzucić autem z Łodzi :D
Polska Partia Piwa - Sekcja Paladynów Żubra
Obrazek
Obrazek
Deep
Chorąży
Chorąży

Post autor: Deep »

Ja bym się chętnie zabrał tylko, że wszędzie mam daleko i w dodatku niepełnoletni jestem :P Dlatego optymalny dla mnie jest Wrocek i Kraków. No i wszystko zależy od matuli ale nie sądzę, żeby robiła jakieś problemy,
.
Jar_pen
Szczur Lądowy
Numer GG: 2277283

Post autor: Jar_pen »

Ale wy macie problemy ... sądziłem że GMF jest słabo zorganizowanym portalem jeśli chodzi o zloty jednak patrząc na was uważam że się pomyliłem. Zacznijmy od tego gdzie byłem kiedy mieszkam pod białymstokiem, Toruń 2x, 2x białostockie zloty, wawa, Wrocław 4x, Kraków z czego dwa razy na Sylwku w wrocku i raz ranek w pile :P. Nie wspominając o tym że przed tym kiedy zjawiłem się na portalu była wcześniej Bydgoszcz, kraków2x, Rybnik, łódź i szczecin. Z czego tylko raz portal do wrocka zawitał na konwent reszta to były typowe zjazdy portalu. Pamiętam motyw jak dwie znajome jechały 30h pociągami osobowymi z Przemyśla do Torunia mając 7h przesiadki w Krakowie. Albo że pewna pani z szczecina była na zlotach dwa razy w Krakowie. Albo moja ostatnia wycieczka Białystok-Piła (tam 5 h) i Wrocek. Kto chce ten dojedzie i wszystko zależy od niego. To co bardzo może ułatwić zloty to konwenty gdyż nocleg jest za pół darmo w szkole tak możecie spokojnie sobie przebierać w tym roku w kolejności większych konwentów Poznań, Wrocław, Warszawę, Łódz, Toróń, Lublin . Tego jest do wyboru do koloru zresztą macie to w informatorze. Wtedy organizacja sprowadza się do minimów czyli odebrania i po imprezie zaprowadzenia na dworzec. Po za tym w wakacje nie powinno być problemu z wynajęciem akademików (do 35 zł za nocke) z tym że trzeba wstępnie zarezerwować miejsca jednak z dokooptowaniem większych problemów nie było ( o ile nie było w tym czasie jakiejś większej imprezy w mieście) a co za tym każde miasto akademickie jest dostępne. Problem w tym aby ktoś miejscowy się za to zabrał. Osobiście pociąg to nie katorga w nocny się wsiada i z górki a wszędzie w 14 h można się dostać nie ważne skąd dokąd w Polsce to nie jest podróż na Krym w której aż strach mówić ile się jedzie pociągiem w jedną stronę :P
Jeżeli nie masz nic do napisania na temat to nie pisz, bo i tak to tylko strata czasu, bo i tak mod usunie twojego posta a jak powszechnie wiadomo czas to pieniądz :P
jokemaster
Marynarz
Marynarz
Numer GG: 4340922
Kontakt:

Post autor: jokemaster »

Jar_pen pisze: Osobiście pociąg to nie katorga w nocny się wsiada i z górki a wszędzie w 14 h można się dostać nie ważne skąd dokąd w Polsce to nie jest podróż na Krym w której aż strach mówić ile się jedzie pociągiem w jedną stronę :P
W 14 godzin spokojnie dojedziesz na Krym. No może w troszeczkę więcej. Resztą jako prosty obywatel stawiam sobie jedno pytanie - Dlaczego? Towarzysze dlaczego nie mamy na tawernie kogoś z działką na zadupiu ? Dlaczego nie możemy rozbić sobie namiotów na tejże działce i zwyczajnie spić ? Dlaczego?
This is it, here I stand
I’m the light of the world, I feel grand
Got this love I can feel
And I know yes for sure it is real
Force
Bosman
Bosman

Post autor: Force »

jokemaster pisze:W 14 godzin spokojnie dojedziesz na Krym. No może w troszeczkę więcej. Resztą jako prosty obywatel stawiam sobie jedno pytanie - Dlaczego? Towarzysze dlaczego nie mamy na tawernie kogoś z działką na zadupiu ? Dlaczego nie możemy rozbić sobie namiotów na tejże działce i zwyczajnie spić ? Dlaczego?
I tak pewnie będzie, w końcu mądrzy ludzie się wkur... i się pojedzie. Miejsce i organizacja nie są ważne; dobry konwent to taki, którego połowa uczestników gubi się pierwszego dnia :D (ala U-Bot night party)
Polska Partia Piwa - Sekcja Paladynów Żubra
Obrazek
Obrazek
Jar_pen
Szczur Lądowy
Numer GG: 2277283

Post autor: Jar_pen »

jokemaster pisze:W 14 godzin spokojnie dojedziesz na Krym. No może w troszeczkę więcej. Resztą jako prosty obywatel stawiam sobie jedno pytanie - Dlaczego? Towarzysze dlaczego nie mamy na tawernie kogoś z działką na zadupiu ? Dlaczego nie możemy rozbić sobie namiotów na tejże działce i zwyczajnie spić ? Dlaczego?
W prawie 17 godz. z Przemyśla przy czym do przemyśla mam z 15 godz. ciapciągiem :)
Force pisze:I tak pewnie będzie, w końcu mądrzy ludzie się wkur... i się pojedzie. Miejsce i organizacja nie są ważne; dobry konwent to taki, którego połowa uczestników gubi się pierwszego dnia :D (ala U-Bot night party)
Przesadzasz wystarczy jedna osoba na miejscu która zajmie się oprowadzaniem itp. i odbieraniem ludzi z dworca i w razie czego przy dzieleniu się grup jedna osoba ma wszystkich komy a wszyscy mają komy jednej osoby. Nie trzeba do tego sztabu ludzi przecież na dobrą sprawę wystarczy się trzymać w grupie. Co do odniesienia do działki ... a czy te symboliczne 35 zł za nockę w jakimś tanim hotelu to jakaś wygórowana cena że potrzebny darmowy nocleg na działce ? Jak byliśmy w kraku było nas około 30 z czego pięciu miejscowych z krakowa z których tylko 3 spało u siebie. Co jak co ale ten portal ma szanse przy dobrym terminie i odrobinie chęci użytkowników zebrać tyle ludzi a mało jest działek w mieście gdzie tyle luda by pomieściły ... no chyba że śpieszy się niektórym na wieś i po to aby móc pić pić i tylko pić :)
Podsumowując nie ważne są ankiety gdzie najważniejsze jest to aby ktoś się wyłamał i zorganizował nocleg choćby w hotelu oraz poodbierał wszystkich. A najlepiej jeśli by mieszkał w większym mieście gdzie dojazd nie jest uciążliwy czyli toruń, kraków, wawa, wrocław, łódz, poznań, bydzia a nawet częstochowa, lublin, kielce, trójmiasto, szczecin lub katowice. Wtedy jeśli znajdzie się organizator ustala się najdogodniejszy dla chętnych termin. Ot cała logika a nie planowanie każdej godziny bo to i tak wyjdzie na spontana.
Jeżeli nie masz nic do napisania na temat to nie pisz, bo i tak to tylko strata czasu, bo i tak mod usunie twojego posta a jak powszechnie wiadomo czas to pieniądz :P
Zablokowany