Już kiedyś zaglądałem na Tawernę i przykro mi widzieć, że tak się tu ostatnio cicho zrobiło. Na prawdę szkoda. Mam jednak nadzieję, że zostało tu jeszcze trochę rpg'owych wyjadaczy, którzy będą w stanie mi doradzić.
Otóż, ostatnimi czasy trochę czasu i chęci przybyło i wygrzebać mi się zdarzyło podręcznik do Call of Cthulhu. Mam już chętną ekipę, która chciałaby zagrać i jakieś tam niewielkie doświadczenie w mistrzowaniu (głównie systemów fantasy) Jedną taką próbną sesję CoC przeprowadziłem dla kuzynów i chyba klimat mi nie najgorzej wychodzi. Jednak w obecnej ekipie graczy, mam jednego tylko faceta i dwie dziewczyny. Wszyscy z nikłym raczej doświadczeniem w rpg. Mam zamiar poprowadzić scenariusz z podręcznika "Stepujący Nieboszczyk". Lata 1920, prohibicja itp.
Może ktoś byłby w stanie udzielić mi kilku rad? Znalazłem odpowiednią muzykę, atmosfera będzie i w ogóle. Jakoś będzie trzeba tę trójeczkę ogarnąć. Z tym, że wszyscy zapewne będą chcieć grać postacie o własnej płci, a w tym scenariuszu nie wiem czy nie będzie to przeszkodą. Tak samo jak w całych realiach 1920 (jakbym chciał przeciągnąć to do kampanii). Macie jakieś pomysły jak sobie tym poradzić? Albo jakieś inne rady do sesji jaką mam zamiar przeprowadzić?
Dzięki z góry