Moja pierwsza sesja
-
- Kok
- Numer GG: 0
- Solarius Scorch
- Bosman
-
- Tawerniany Che Wiewióra
-
- Marynarz
- Kontakt:
- BLACKs
- Tawerniany Cygan
Pamiętam sesję. Podam parę info o niej:
Miejsce rozgrywania: w kościele w jednej z bocznych salek Oazy Młodzieżowej.
Gracze: bodajże z ośmiu, w tym kobiety .
System: autorski fantasy.
Pamiętam przebieg prawie całej sesji, ale nie będę Wam tu zamulał. Powiem jedynie, że dobrze się bawiliśmy i wszyscy zginęli prócz mojego brata (który przez całą przygodę żłopał piwsko).
Od tej sesji zaczęła się moja ehh... kariera? Przygoda?
Miejsce rozgrywania: w kościele w jednej z bocznych salek Oazy Młodzieżowej.
Gracze: bodajże z ośmiu, w tym kobiety .
System: autorski fantasy.
Pamiętam przebieg prawie całej sesji, ale nie będę Wam tu zamulał. Powiem jedynie, że dobrze się bawiliśmy i wszyscy zginęli prócz mojego brata (który przez całą przygodę żłopał piwsko).
Od tej sesji zaczęła się moja ehh... kariera? Przygoda?
-
- Tawerniak
- Numer GG: 5879500
- Kontakt:
Moja pierwsza sesja to było D&D. Gracze tak mnie kantowli, że każdy rzut kończył się krytykiem... Na koniec sesji, byłem totalnie załamany, walnąłem jakiegoś potwora ze SW 9, oni go rozpierdolili, a byli na 2lv. Załamka
http://niwia.myforum.pl/ - forum Opolskiego klubu RPG i fantastyki
http://my.opera.com/gimnazjon/blog/ - sport, ruch, zdrowie, itepe
http://my.opera.com/gimnazjon/blog/ - sport, ruch, zdrowie, itepe
-
- Tawerniana Wiewiórka
- Numer GG: 1087314
- Kontakt:
Pierwsza sesja... Całkiem niedawno to było: jakieś 3-4 lata temu, BAZ prowadził. Graliśmy w KC i drużynowy pół-bóg cały czas chciał się gdzieś teleportować, ale mu nie wychodziło ;) Więcej z niej nie pamiętam ^_^
A przygoda z RPG zaczęła się od kiedy zaczęłam czytać Tawernę (gdzieś w okolicach 15 nru:) ^_^ Pochłaniałam wszystkie teksty na ten temat i ubolewałam wielce, że nie mam z kim grać (znajomi, którym to proponowałam, uważali mnie za świrkę -_-").
A przygoda z RPG zaczęła się od kiedy zaczęłam czytać Tawernę (gdzieś w okolicach 15 nru:) ^_^ Pochłaniałam wszystkie teksty na ten temat i ubolewałam wielce, że nie mam z kim grać (znajomi, którym to proponowałam, uważali mnie za świrkę -_-").
Sblam! | "Orły są duże i tupią"
-
- Kok
Hm... pierwsza sesja... nie pamiętam za bardzo w każdym bądź razie była ona na jakimś forum. Zresztą w realu nie mam za bardzo z kim grąć. Ale pierwszą sesję w realu pamiętam. Miałem aż jednego gracza. Sesja była w jakimś zaimprowizowanym systemie: był to świat teraźniejszy(Polska) ale opanowany przez 2 wielki mocarstwa: Lepperonię i Moheronię(:P). Gracz mógł przyłączyć się do któregoś mocarstwa ale przeciwstawił się obydwu (prubował zabić Rydzyka i Leppera). Postać gracza zmarła śmiercią tragiczną(została przebita widłami). Pamiętam że była świetna zabawa i się z kumplem świtnie bawiliśmy. Do dziś zresztą jak sobie ta sesje przypominam to mi się śmiach chce.
-
- Marynarz
A moja pierwsza sesja byla chyba 2 lata temu u mnie w domu grałem sobie z 3 kolegami w uproszczone DD (taki zestaw za 30 zł plansza, kostki, żetony postaci na plansze karty postaci przygody i zasady) no i od tego sie zaczelo przelecielismy caly ten scenariusz pare razy, potem kupilem podrecznik prawdziwy, kolega zaczal mistrzowac i gramy do dzisiaj.
Delur słucha:
-
- Marynarz
- Numer GG: 9458038
- Kontakt:
Moja pierwsza sesja odbyła się w sumie całkiem niedawno.. Jakis rok temu, od kiedy zacząłem grać w RPGi , chociaż fantastyką duuuużo wcześniej się interesowałem, to jednak nie miałem jakoś wcześniej zagrać w prawdziwym systemie. Jednakże rok temu po dotarciu do podręczników D&D (tak.. wtedy to jeszcze było D&D, teraz zdecydowanie preferuję Warhammera ) i pamiętam, iż cała sesja to tak naprawde jedna wielka komedia , chociaż całkiem śmiesznie było, to jednak elf z krasnoludem dość zgraną drużyną nie są... BTW, dzisiaj również prowadziłem sesję z DWOMA KRASNOLUDAMI I DWOMA ELFAMI.. w systemie WRFPa... Chyba nie muszę mówić, jak komiczne sytuacje się wydarzyły??
Wszystko przemija w milczeniu, a milczenie spowija wszystko...
-
- Marynarz
- Numer GG: 6299855
Pierwsza sesja w WFRP ponad dekadę temu z młodszym bratem i jego kolegami. Pamiętam że jeden był zabójcą trolli a inny elfem. Zadanie chyba mnie przerosło tak że pierwsze podejście do udanych nie należało. Pamiętam że w pewnym momencie gracze zrobili coś zupełnie irracjonalnego (jak to zwykle gracze ), co zupełnie zburzyło moją koncepcje przygody i musiałem sporo improwizować. Ale w sumie było chyba ok, sesje z tą ekipą trwały potem jeszcze kilka lat. Cały czas w WFRP -to się nazywa wierność .
-
- Mat
- Kontakt:
Ja doskonale pamiętam swoją pierwszą sesję. Był to system Kryształy Czasu w które nadal gram. Było to naście lat temu ale doskonale pamiętam w tamtej pierwszej sesji wprowadzałem graczy dopiero w grę, to znaczy uczyłem wtedy dopiero graczy podstaw gry. A ja grałem już o wiele wcześniej, nawet pamiętam jaka to była przygoda. Prowadził mi ją mój starszy MG, a ja grałem.
- Solarius Scorch
- Bosman
Ja niestety nie pamiętam pierwszej sesji którą prowadziłem, ale pewnie był to Zew Cthulhu. Świetnie za to pamiętam pierwszą sesję w którą grałem, również w ZC. Było to pod koniec 1997 r., grałem sam (singiel), a przygoda pochodziła chyba ze zbioru Przerażające Podróże. Grałem młodym lekarzem z arystokratycznej rodziny, który wezwany do bólu standardowym (co jednak wiem dopiero dziś) listem od przyjaciela wybrał się koleją z NZC do Chicago lub odwrotnie... Cóż, mój bohater nie dojechał żywy, coś go dopadło Pamiętam jednak to niezwykłe uczucie chodzenia po luksusowym przedziale kolejowym z lat 20., rozmawianie z ludźmi z epoki (spotkałem m.in. profesora-faszystę) itd. Do dziś pamiętam tę postać... Ech, ZC to jednak to, now and 4ever.
-
- Bombardier
- Numer GG: 9383879
- Kontakt:
Moja pierwsza sesja, hmmm, prowadziłem Earthdowna, w ogóle nie znając zasad magii i ledwo ledwo mechanikię. Bardzo miło wspominam, ale rozegrały się niestety tylko 2 czy 3 sesje i wszystko poszło w ..... Później były DD, a teraz to już wszystko prawie, do czego mam dostęp. Mistrzuję tylko DD, a gram w co nadaży się okazja. ;D
Ale ta sesja była świetna. Dużo zabawy, tylko niestety jeden gracz nie nadawał się do życia. Zaczęło się na statku, gdzie wylęgły się jakieś takie wybuchowe owady. Bardzo przyjemnie wspominam ;P
Ale ta sesja była świetna. Dużo zabawy, tylko niestety jeden gracz nie nadawał się do życia. Zaczęło się na statku, gdzie wylęgły się jakieś takie wybuchowe owady. Bardzo przyjemnie wspominam ;P
(\ /)
( . .)
c('')('')
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
-
- Tawerniany Trickster
- Kontakt:
-
- Bombardier
- Numer GG: 9383879
- Kontakt: