Hmm... Nie bardzo rozumiem, o co nas prosisz. Najpierw piszesz, że robisz własny system RPG, że masz zarysy jakiegoś świata, a później, że chcesz dopiero zrobić badanie rynku, aby dowiedzieć się na co jest zapotrzebowanie... Po prostu nie wiemy, co już jest gotowe a co nie. Przyjmuję jednak, że raczej chodzi o to drugie, bo na 20 stronach wiele się nie zmieści (choć nie wiem, ile masz w głowie
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
).
Cóż, ja najbardziej chciałbym zagrać w... science fiction. Nie chodzi mi jednak o space operę (jak np. w Gasnących Słońcach), gdzie wszystko jest w sumie jak u nas (lub, dajmy na to, w średniowieczu), tyle że w Kosmosie z obcymi rasami i technologią, ani o nic takiego jak Gwiezdne Wojny, w których chodzi o coś zupełnie innego, a kosniczne tło to tylko taki dodatek. Chodzi mi raczej o prawdziwe SF, które podejmuje te same kwestie, jak literatura fantastyczna - Williams, Simmons, Sterling - coś w stylu Singularity SF (polecam zajrzeć dla lepszej orientacji
tutaj).
Jeśli nie, to zawsze marzyłem o zagraniu. robotem. Ale nie takim zwykłym robotem, a raczej nie w zwykłym świecie: myślałem o takiej rzeczywistości, w której istnieją tylko roboty, albo przynajmniej jest ich całe społeczeństwo. Bez hardkorów, nie chcę tu nawet jakoś specjalnie zgłębiać niuansów życia mechanicznego, myślałem po prostu o świecie jak z
Transformers albo ewentualnie filmu
Roboty. Ot, takie dziecinne marzenie
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Jedno tylko odradzam: robienie systemu fantasy. Jest ich po prostu na rynku tle, że robienie kolejnego mija się z celem. Choć przyznam, że i mnie to swego czasu nie ominęło i nawet parę waznych rzeczy mi po tym zostało
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)