Rasa, którą gram najchętniej...

Kącik Gier Fabularnych
ODPOWIEDZ
GnomesYo
Szczur Lądowy

Post autor: GnomesYo »

Gnomy, gnomy!!! To jest to! Genialny, szalony gnomi wynalazca i rzecz jasna hodowca rzepy!!! Falka narzekala na slaby stan RPG w UK, a co u nas? Nikt nie gra gnomami? Najstarsza i najszlachetniejsza rasa.... do tego najzabawniejsza! Argh!!! <dzwiek spozywanej rzepy>
Rzepa rulez!!!
GnomesYo
Szczur Lądowy

Cytuje:
"To krzywdzący obraz gnomów. To nie sa aktorzy rewiowi właśnie postacie złych gnomów sa ciekawsze. No pod względem psychologicznym oczywiście a nie kabaretowym

PS. Gnomy!! Więcej godności!! Rzezie też wam się należą "

Argh!!! jezeli w ten sposób podchodzicie do sprawy do gadac szkoda! Sa i zle gnomy, ale ich wielki urok to jest to co jest potrzebne na sesji... I z tego co wiem to z natury zle nie sa, ale ciekawskie.... a ciekawosc to pierwszy stopien do piekla.... urgh.... <dzwiek przezuwanej rzepy>
Rzepa rulez!!!
Lord of Dorkness
Marynarz
Marynarz
Kontakt:

Post autor: Lord of Dorkness »

GnomesYo pisze: ale ich wielki urok to jest to co jest potrzebne na sesji...
Co?!? :D

Monopol na błaznowanie nie przysługuje tylko gnomom :P Każda inna rasa też może to robić. Co w nich takiego wspaniałego? że maja mały wzrost? :P
Obrazek
EDYCJA!!!EDYCJA!!!EDYCJA!!!EDY...
GnomesYo
Szczur Lądowy

Gnomy, gnomy i jeszcze raz gnomy!

Albowiem powiadam wam: gnomy to zacne stworzenia, zabawne, o wielorakich talentach, w tym magicznym i technicznym. Do tego to bliscy krewniacy krasnali.... a krasnali jakos lubicie :cry:
A gdyby nie gnomy? Kto by wymyslil odkurzacz? albo sokowirowke no kto, kto?
Gdyby nie gnomy marny nasz los..... <dzwiek lamanej rzepy>
Rzepa rulez!!!
Runiq
Bombardier
Bombardier

Post autor: Runiq »

A ludzie? Co by było, gdyby nie ludzie?! Najbardziej zrównoważona ze wszystkich ras! Ludzie mogą być dobrzy w każdym fachu! Argh! <odgłos łamanych kości>
GnomesYo
Szczur Lądowy

Gnom w zbroji?

Te Runiqu.... a dla takiego gnoma to by sie zbroja znalazla? I kon jaki? Kucyk raczej...... :o
Rzepa rulez!!!
Filozof_47

Post autor: Filozof_47 »

Czymś silnym, mocnym i wytrzymałym. Może być to krasnolud, ork, pół-ork... różne są światy i systemy, wiele jest ras.
Khazar
Mat
Mat
Kontakt:

Post autor: Khazar »

A może zagrać... programem. Wyobraźcie sobie system w stylu Tron: wszyscy kolorowi, można cię w każdej chwili skasować, a fizyka jest zupełnie inna, niż ta, którą znamy. Ech, cóż to byłby za system.
Obrazek
Carchmage
Trocheiczny Tawerniak
Trocheiczny Tawerniak
Numer GG: 3654146

Post autor: Carchmage »

Aasimar z IWD II był ucieleśnieniem moich marzeń o porządnym paladynie :) Potomek bogów po prostu, prawie zawsze blondyn :D, innego koloru nie można chyba było mieć. Skóra tez jasna. A Thiefliengi, czyli Diabelstwa (Haer'Dalis był nim chyba) też są swietni, ale nigdy nimi nie gralem (a szkoda).
Śnieżysta równina, biały krąg księżyca,
Całunem przykryta nasza okolica,
I zawodzą w lasach brzozy w bieli całe.
Kto zginął tu? Umarł? Nie ja sam skonałem?

(Sergiusz Jesienin, 1925)
Darkelfft
Marynarz
Marynarz
Lokalizacja: z miejsca, gdzie mnie nogi zaniosły ( ostatnio trakt między Mantarem a Skulldust)
Kontakt:

Post autor: Darkelfft »

Tyle, że według zasad (DnD) Aasimar bogiem może być tylko z nazwy, bo mocy boskiej raczej on nie posiada :D . Lepiej już półniebianin lub coś podobnego. Potężnymi istotami są też półsmoki, a lepiej już smoki:).
Diablę (DnD) praktycznie się nie różni od Aasimara, poza kilkoma detalami, m.in. zdolnościami rzucania ciemności a nie światła i premiami do ukrywania i blefowania, a nie do zauważania i nasłuchiwania no i wyglądem:D. Dobra, ale koniec mechaniki.

Co do wypowiedzi Kamila Mastera, że ludzie potrafią się najszybciej dostosować to wg. mnie lekkie przekłamanie, bo istnieje kupa ras szybciej ewolujących i dostosowujących się do otoczenia, przykładem może być fasma, ( w pewnym sensie) doppelganger.
Pałętam się tam i tu, zabijając rzezimieszków, cwaniaków, złodziei, oczyszczam arenę, pałętam się po lesie w nocy, bo jestem niezniszczalny Skrytobójca 10 poziomu :D...
Otchłań
sigma!!!!
Szczur Lądowy

Post autor: sigma!!!! »

moim zdaniem najczęsciej wybieramy krasnoludów poniewasz są silni piękni i prawi nikt do nich nie fika a pozatym lubią bić elfóww kturych nie nawidze :lol:
Kamil Master
Majtek
Majtek
Kontakt:

Post autor: Kamil Master »

No tak drogi Darkelffie dopelgangerzy potrafią dobrze się dostosować i masz racje nawet w naprawde złych warunkach potrafia przeżyć przmieniając się w jakieś stworzenie.Ale czemu nie dajesz nam nimi grać to pytanie sigmy. :)
Khazar
Mat
Mat
Kontakt:

Post autor: Khazar »

Mona jeszcze grać... pijaczkiem. Pamiętacie Henio RPG na tym forum? Ech, fajnie się w nie grało (szkoda, że tak krótko :-().
Obrazek
laRy
Kok
Kok

Post autor: laRy »

polsmokiem sie fajnie gra, ale czy ktos probowal grac polczlekim - pol- yan-ti (czy jakos tak to sie nazywalo. to bylo cos w stylu lami). naprawde fajne jako czarodziej.
Ryża Wilczyca
Szczur Lądowy

Post autor: Ryża Wilczyca »

Ogólnie z ras to ludzie albo elfy.Tymi rasami grywam..Jakoś sie juz tak przyzwycziłam :) .I raczej nie planuję tego zmieniać :)
laRy
Kok
Kok

Post autor: laRy »

fajnie sie eksperymentuje, dzisiaj zagram tym, a za miesiac zagram poltrolem (kreacja mojego mg od dnd). kiedys gralem pololbrzymem, pozniej juz tylko polelfy i nic wiece, a teraz to juz wszystkim co sie rusza i moze walczyc albo czarowac.
Łowczyni wampirów

Post autor: Łowczyni wampirów »

NAJCZĘŚCIEJ GARM CZŁOWIEKIM LUB UR- OBUNEM, ZAZWYCZAJ JEST TO KAPŁAN ZAKONU ESKATONICZNEGO. CHOĆ OD SESJI NA, KTÓREJ SPOTKAŁAM KONGREGACJĘ ŚIWĘTEGO PŁOMIENIA AVESTII, MAM OCHOTĘ SPRÓBOWAĆ AVESTIANINA.
ODPOWIEDZ