Jaki rodzaj broni wybieracie?

-
- Bosman
- Numer GG: 6094143
- Kontakt:
Co do przesadzonych ozdób to pierwsze miejsca ma Karosomir z BG2. Garda miała tyle ozdób, że gekojesci nie dało się uchwycić nawet jedną ręką tak aby nie wbić sobie w nią okkoło 10 cm żelaztwa. Dla nieświadomych wyjaśnię - to był najlepszy w grze dwurak.
Moje zdanie co do ozdób? Zatem miecz może mieć ozdobną pochwę, bo to nijak nie zmniejszcza użytecznośći do tego jakiś wzór/rysunek na klindz i ewentualnie drobne rzeźbienie na wykończeniu rękojeści. Np. katan wymyślona na rzecz postyaci do L5K jak była trzymana w pochwie to wyglądała jak zielony azjatycki smok - pochwa jako wężowe sploty i końcówka rękojeści z wyrzeźbioną głową.
Moje zdanie co do ozdób? Zatem miecz może mieć ozdobną pochwę, bo to nijak nie zmniejszcza użytecznośći do tego jakiś wzór/rysunek na klindz i ewentualnie drobne rzeźbienie na wykończeniu rękojeści. Np. katan wymyślona na rzecz postyaci do L5K jak była trzymana w pochwie to wyglądała jak zielony azjatycki smok - pochwa jako wężowe sploty i końcówka rękojeści z wyrzeźbioną głową.
Spłodził największe potwory - wielkiego wilka Fenrira, węża Midgardsorma i boginię umarłych Hel.
Nordycka Zielona Lewica

Nordycka Zielona Lewica

-
- Tawerniany Leśny Duch
- Numer GG: 1034954
Pierwsze, co mi się nasunęło, to pewien miecz z książki F. Rableais "Gargantua i Pantagruel". Nazywał się on "Całuj mnie w d**ę" i mówił. To jest świetna broń. Nie dość, że zabójczo skuteczna, to jeszcze kłótliwaWilczy Głód pisze:Myślę, że broń jaką posługuje się postac to powinno byc coś więcej niż zwykły miecz, czy topór. O co mi chodzi? O osobowośc broni. Mnie na przykład lepiej walczy się bronią, która jakoś wyróżnia się z reszty żelastwa

A co do ozdób, to ładnie grawerowane miecze wyglądają fajnie, ale co z tego, jak nie będą się sprawdzać w walce. I trzeba będzie on MG jakiś ozdobny łuk dla szpanu

-
- Bosman
- Numer GG: 5454998

-
- Bosman
- Numer GG: 0
Arkona oscyluje wokół real fantasy dla przykładu.
Dużo ludzi psioczy że tam mechanika za ciężka jest, ale jak se zagrałem i jeden gracz był łucznikiem to aż miło odejmowało się modyfikatory dodawało się i wychodziły takie no dosyć realne odległości i celności strzałów.
A prócz tego straszliwie lubię nadziak i jednoręczny miecz + herbówka.
Dużo ludzi psioczy że tam mechanika za ciężka jest, ale jak se zagrałem i jeden gracz był łucznikiem to aż miło odejmowało się modyfikatory dodawało się i wychodziły takie no dosyć realne odległości i celności strzałów.
A prócz tego straszliwie lubię nadziak i jednoręczny miecz + herbówka.

-
- Bosman
- Kontakt:
Cóż, jak wiadomo zawsze jesteśmy pod jakimś wpływem. Ostatnio akurat modne są katany, które robią w świadomości masowej zawrotną karierę. Ale ja z kolei jako zagorzały "pilipiukowiec" ostatnio patriotycznie wolę szable np. batorówkę. A, że naczytałem się ostatnio Hellsinga to do listy broni, które mi się podobają dołączyły:
-pistolety, których człowiek nie jest w stanie unieść, a które robią w ludziach dziury wielkości piłki do kosza.
-zupełnie nierealistyczne "wirujące druty", którymi można ścinać głowy a także jak się jest wampirem niewielkie kamienice
-pistolety, których człowiek nie jest w stanie unieść, a które robią w ludziach dziury wielkości piłki do kosza.
-zupełnie nierealistyczne "wirujące druty", którymi można ścinać głowy a także jak się jest wampirem niewielkie kamienice

Spłodził największe potwory - wielkiego wilka Fenrira, węża Midgardsorma i boginię umarłych Hel.
Nordycka Zielona Lewica

Nordycka Zielona Lewica

-
- Bosman
- Numer GG: 5454998

-
- Bosman
- Kontakt:
Craw - znaczy nie czytałeś 10 tomu (na razie 4 chapterki bodaj).
Nordycka Zielona Lewica

Nordycka Zielona Lewica

-
- Bosman
- Kontakt:
Spoko, to akurat najmniejszy spoiler jaki mógł się trafić, po drodze są znacznie bardziej spektakularne rzeczy. No i biorąc pod uwagę tempo to niem 10 trafi do Polski to już dawno zapomnisz. Tym nie mniej przepraszam, kajam sie i w ogóle.
Nordycka Zielona Lewica

Nordycka Zielona Lewica

-
- Szczur Lądowy

-
- Szczur Lądowy

-
- Kok
- Numer GG: 1692393
- Kontakt:

-
- Tawerniany Leśny Duch
- Numer GG: 1034954
Mój drużynowy czarownik ma chorobę psychiczną, że chce atakować każdego, kto ma topórArtos pisze:Ja tam pomimo wszystko topory Topory i jeszcze raz TOPORY:D:D Mam do nich słabość
i to wielką