Długopis
-
- Pomywacz
Długopis
chcą mnie przykreślić
kilkoma kroplami
i żeby to atramentem prawdziwym
a to badziewie jakieś
plastik
sprężynka
znów decyduje o mnie
wszechogarniająca tandeta
poziomicowanie
chcą mnie przykreślić
czymś bez duszy
chcą mnie przykreślić
kilkoma kroplami
mnie - oceanografa
kilkoma kroplami
i żeby to atramentem prawdziwym
a to badziewie jakieś
plastik
sprężynka
znów decyduje o mnie
wszechogarniająca tandeta
poziomicowanie
chcą mnie przykreślić
czymś bez duszy
chcą mnie przykreślić
kilkoma kroplami
mnie - oceanografa
-
- Chorąży
- Numer GG: 777575
Re: Długopis
coś w tym jest ciekawego coś mnie tknęło w puencie ale nie mogę się pozbyć wrażenia, że to opis stresu przedmaturalnego, że jest on tak samo bezsensowny jak kształt dzisiejszych matur.
-
- Kok
- Numer GG: 8570942
Powiało mi troszkę niejakim dekadentyzmem...
Mimo, że ciężko się czyta, to wiersz ma coś w sobie. Coś ruszającego.
Mimo, że ciężko się czyta, to wiersz ma coś w sobie. Coś ruszającego.
-
- Marynarz
- Numer GG: 0
Wiersz zdecydowanie lepszy od poprzednika. Fajnie zarysowane tendencje do megalomanii. Dalej - mam wrażenie, że autorowi blisko do poetów lingwistycznych. Czy jesteś, Aer, dobrze zaznajomiony z pokoleniami '56 i '68? Polecam. Podobnie jak antologię esejów polskich "Kosmopolityzm i sarmatyzm". Ciężko dostać, trudne dzieło, ale może Cię zaciekawi.
I rzeczywiście widać w tych dwóch utworach wpływ Gombrowicza. Ponieważ najwyraźniej masz talent do syntezowania znaczeń, zachęcam do pisania.
Więcej! A jeśli chcesz w utworach tak eksponować podmiot, musisz się postarać, by był on ciekawszy, z osobowością. Niekoniecznie oznacza to "arogancki". Nawet jeśli u Gombrowicza chwyt ten był absolutnie skuteczny.
I rzeczywiście widać w tych dwóch utworach wpływ Gombrowicza. Ponieważ najwyraźniej masz talent do syntezowania znaczeń, zachęcam do pisania.
Więcej! A jeśli chcesz w utworach tak eksponować podmiot, musisz się postarać, by był on ciekawszy, z osobowością. Niekoniecznie oznacza to "arogancki". Nawet jeśli u Gombrowicza chwyt ten był absolutnie skuteczny.
Nie ma tego złego, co do domu poszedł
-
- Tawerniana Smoczyca
- Kontakt:
Mnie się podoba.
Zwróciłby moją uwagę - i przejawia lubiane przeze mnie cechy: jest niedługi+ ma sens
Zwróciłby moją uwagę - i przejawia lubiane przeze mnie cechy: jest niedługi+ ma sens
I'm not a bitch. I just have low bullshit tollerance.
''Μῆνιν ἄειδε, θεά...''
www.smoczej.blogspot.com
''Μῆνιν ἄειδε, θεά...''
www.smoczej.blogspot.com
-
- Pomywacz
AsiaWZieleni pisze:Wiersz zdecydowanie lepszy od poprzednika. Fajnie zarysowane tendencje do megalomanii. Dalej - mam wrażenie, że autorowi blisko do poetów lingwistycznych. Czy jesteś, Aer, dobrze zaznajomiony z pokoleniami '56 i '68? Polecam. Podobnie jak antologię esejów polskich "Kosmopolityzm i sarmatyzm". Ciężko dostać, trudne dzieło, ale może Cię zaciekawi.
Z Białoszewskiego prezentacja maturalna 20/20, że się tak pochwalę lekko zatem '56 i Nowa Fala obce mi nie są. Co do polecanych "Kosmopolityzm i sarmatyzm", to chętnie przeczytam, zwłaszcza że 4 miesiące wakacji przede mną ;P może w BUWie znajdę. Pozdrawiam ^^
-
- Marynarz
- Numer GG: 0
@Up: Argh, fresh blood. Serce rośnie.
Owocnych wakacji życzę
Owocnych wakacji życzę
Nie ma tego złego, co do domu poszedł
-
- Bombardier
- Kontakt:
Ale jacy oni? Żydzi, masoni? Poza tym, brakuje subtelności, języka.
leżę, patrzę w podłogę i nie chcę.
-
- Mat
- Numer GG: 1668791
- Kontakt:
To nie opowiadanie. To wiersz.
Ale okej autor następnym razem będzie pisał więcej, żebyś dokładnie wiedział KTO i CO, bo słyszałam ,że idiotów myślenie boli najbardziej.
A w ogóle to... nie !! Czekaj! Wróć! Tak też będzie niedobrze bo przegadane!
A tak zapomniałam... tu po prostu nie ma lepszego poety, niż Nep to dlatego...
Matko... Ty to naprawdę masz w życiu ciężko. Na każdym kroku się starać żeby to co mówisz, piszesz i robisz nie było za mądre . Ale spoko na razie świetnie Ci idzie. Ja już nie mam dla Ciebie szacunku. Nawet swoich majtek bym Ci nie pokazała
Ale okej autor następnym razem będzie pisał więcej, żebyś dokładnie wiedział KTO i CO, bo słyszałam ,że idiotów myślenie boli najbardziej.
A w ogóle to... nie !! Czekaj! Wróć! Tak też będzie niedobrze bo przegadane!
A tak zapomniałam... tu po prostu nie ma lepszego poety, niż Nep to dlatego...
Matko... Ty to naprawdę masz w życiu ciężko. Na każdym kroku się starać żeby to co mówisz, piszesz i robisz nie było za mądre . Ale spoko na razie świetnie Ci idzie. Ja już nie mam dla Ciebie szacunku. Nawet swoich majtek bym Ci nie pokazała
Mój świecie rozpal duszę moją, aż do końca! Mój świecie zamień duszę w cząsteczkę słońca! Niech świeci w mroku, niech rozjaśnia dni parszywe! Chcę mięc gorączkę! (...) Ogrzej mnie, miłości, której nie znam jeszcze(...)ogrzej mnie!
-
- Chorąży
- Numer GG: 777575
Nep czy ty się nie żegnałeś już w którymś z postów miało cię nie być, a jesteś. Skoro już jesteś to zajmij się jak kiedyś rzeczową krytyką a nie rzucaniem haseł wyrywkowo bo robisz bazar.