Na parapecie kąpanego nocą okna
Siedzę kołysana łagodnym wiatrem,
Usypiana słodkim spojrzeniem księżyca
Zasnutego słodkim dymem papierosa
Blask oczu spod przymkniętych powiek
Jak milcząca modlitwa o brzask,
Nie pozwala odejść do domu brata Morfeusza,
Do naszego wspólnego świata - Pod Rzęsami
Koszula zsuwa się z ramienia
I ukazuje zmęczoną biel skóry,
Tam, pod rzęsami czeka raj -
Idealny świat z brakiem wolnych miejsc
Moja skóra nadal pachnie Twoją duszą,
A rzęsy znów są mokre od naszych łez,
Bo świat obudował mnie ścianą
Czuję się wolna i niepokorna
Lubię pożądliwe spojrzenia, powietrze otwarych rąk -
Chcę Ci dać trochę swojej Nadziei
"sen"
-
- Mat
- Numer GG: 1668791
- Kontakt:
"sen"
Mój świecie rozpal duszę moją, aż do końca! Mój świecie zamień duszę w cząsteczkę słońca! Niech świeci w mroku, niech rozjaśnia dni parszywe! Chcę mięc gorączkę! (...) Ogrzej mnie, miłości, której nie znam jeszcze(...)ogrzej mnie!
-
- Bosman
- Numer GG: 9149904
Re: "sen"
Nie zabij mnie
Kilka genialnych fraz (obudować ścianą... Great) wkomponowanych w średni tekst. Ogólnie czytam 1 wers, zachwyt totalny, kolejne 2 mi mijaja nijak , kolejny i znów, padam na kolana, kolejne 2 i wstaję, ziewam... Dąże do tego że jest nierówny.
Ogólnie wystawiam... no kurde nie wiem...
Ogólnie za tort orzechowy (bleeeeee) otaczający te takie małe śmieszne cukierki daję 3. Za cukiereczki zaś wystawiam 5+
Nie licz średniej. I tak nie ma to sensu
Kilka genialnych fraz (obudować ścianą... Great) wkomponowanych w średni tekst. Ogólnie czytam 1 wers, zachwyt totalny, kolejne 2 mi mijaja nijak , kolejny i znów, padam na kolana, kolejne 2 i wstaję, ziewam... Dąże do tego że jest nierówny.
Ogólnie wystawiam... no kurde nie wiem...
Ogólnie za tort orzechowy (bleeeeee) otaczający te takie małe śmieszne cukierki daję 3. Za cukiereczki zaś wystawiam 5+
Nie licz średniej. I tak nie ma to sensu
Mroczna partia zjadaczy sierściuchów
Czerwona Orientalna Prawica
Czerwona Orientalna Prawica
-
- Trocheiczny Tawerniak
- Numer GG: 3654146
Mam trochę podobne odczucia. Przeplatasz talent ze słabym wierszem. Ogólne wrażenie - wiersz jest dobry. Ale od pewnego czasu mam wrażenie, Auroro, że... hm, przesadzasz z metaforami? Widze monotonię. Metaofry budujesz głównie nadając nietypowe cechy przedmiotom, zjawiskom ("kąpanego nocą", "spojrzenie księżyca"), albo wprowadzasz sytuacje paradoksalne, w każdym razie - miksujesz. Nie umiem sprecyzować tego odczucia. Wątpię, że zrozumiesz, o co mi chodzi. Ale mam nadzieję, że spróbujesz czegoś nowego, że zaszokujesz.
Twoją wielką zaleta jest to, ze mimo tej monotonii (którą ja widzę - może jej nie ma?) umiesz zaszokować tym metaforycznym miksem. A to jest prawdziwy przejaw talentu.
Twoją wielką zaleta jest to, ze mimo tej monotonii (którą ja widzę - może jej nie ma?) umiesz zaszokować tym metaforycznym miksem. A to jest prawdziwy przejaw talentu.
Śnieżysta równina, biały krąg księżyca,
Całunem przykryta nasza okolica,
I zawodzą w lasach brzozy w bieli całe.
Kto zginął tu? Umarł? Nie ja sam skonałem?
(Sergiusz Jesienin, 1925)
Całunem przykryta nasza okolica,
I zawodzą w lasach brzozy w bieli całe.
Kto zginął tu? Umarł? Nie ja sam skonałem?
(Sergiusz Jesienin, 1925)
-
- Mat
- Numer GG: 9599112
Eh... Cukiereczki, srednia... Taka beczka wszystkiego i niczego ... Ja dam 5++ do 6 czegos brakuje ale ciezko mi okreslic czego... A co do tego co napisal Carchmage... O przeplataniu talentu ze slabym wierszem... Czasami to widac ale tlumacze sobie to tak: Aurora pisze dla wielu osob wiec jeden uzna cos tam za banalne a inny zas ujrzy w tym geniusz... Dlatego Aurora jest wszechstronna... To dobrze a zarazem zle...