Premierowy pląs (Stopy stop)

ODPOWIEDZ

ocena

Czas głosowania minął niedziela, 8 lipca 2007, 10:52

1
1
50%
2
0
Brak głosów
3
0
Brak głosów
4
1
50%
5
0
Brak głosów
6
0
Brak głosów

Liczba głosów: 2
krucaFuks
Tawerniany Trickster
Tawerniany Trickster
Numer GG: 0
Kontakt:

Premierowy pląs (Stopy stop)

Post autor: krucaFuks »

Czułem się trochę nieswojo recenzując wiersze i nie dając innym okazji do rewanżu. To, pomyślałem, podzielę się pewną impresją, która ostatnio zadomowiła się w mojej głowie podczas porannej lektury wiadomości. Więcej publikowac nie zamierzam, więc radzę korzystać z okazji każdemu, kto ma ze mną jakieś rachunki do wyrównania!

Stopy stop
i raz dwa trzy
wyraźny wiraż
na prawo spych
w otchłanny rów
i lotem w głąb
spłątany koń-czyn
idei kłąb
Ostatnio zmieniony niedziela, 24 czerwca 2007, 12:38 przez krucaFuks, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek Obrazek
Alucard
Bosman
Bosman
Numer GG: 9149904

Re: Stopy stop

Post autor: Alucard »

Heh, Krucafuks... no tos nie zagiął :D
Nie mam pojęcia jak sie za to wziac... Mam swoja interpretacje tej hybrydy, ale wątpie aby sie zbiegała z twoją. Wiec ocenie stylistycznie

Czasami rytmika zaburzona- w tym krótkim tekście widać to wyraźnie
Łączenie ciekawych na pozór nie mających nic wspólnego obrazów- U mnie duzy plus
Raczej brak wiekszego sensu zapewne zamierzony- Mam stosunek neutralny :D

Nie mam się z co mścić. Nie znając przesłania wiersza (jeżeli założymy, ze takowe istnieje) nie mam prawa oceniać.
A mimo to zrobię...
Jak dla mnie między 3 a 4... choć nie wiem czemu nie dac temu 2 lub 5... Sam rozumiesz ;)

Za wiele się ode mnie nie dowiedziałes, co?
Mroczna partia zjadaczy sierściuchów
Czerwona Orientalna Prawica
krucaFuks
Tawerniany Trickster
Tawerniany Trickster
Numer GG: 0
Kontakt:

Re: Premierowy pląs (Stopy stop)

Post autor: krucaFuks »

Traktuj to raczej jako żarcik, bieżący komentarz, niż coś o głębokim znaczeniu ;-)
Faktycznie może zbyt enigmatyczny to było, zawsze boję się dosłowności... zmieniłem tytuł, może teraz pójdzie łatwiej.

Miłej zabawy ;-)
Obrazek Obrazek
Alucard
Bosman
Bosman

Hehe, i ty mi dawałes kiedyś rady, abym nie przesadzał z metaforami bo czytelnik to nie jasnowidz :D
Ja to Krucafuks od razu jako żart brałem, ale nmawet żart ma puentę, więc mimo wszystko próbowałem zrozumieć :D

I tak jak mówiłem, konia z rzędem temu który to bez wątpliwości w ocenie
Aurora
Mat
Mat
Numer GG: 1668791
Kontakt:

Post autor: Aurora »

Hmm ja po pierwszym przeczytaniu chciałam tu wkroczyć z moją silną i wyspecjalizowaną armią krytki.

Jednak postem nastąpiło drugie i trzecie czytanie... a armia zaczęła się wycofywać :D. Ta króciótka zabawa słowem nie dość, że dla każdego będzie znaczyła coś innego, każdemu da inną lekcję i każdy możne znaleźć w niej inny morał, inny sens, co nadaje jej nieskazitelną nietuzinkowość i uniwersalność ma jeszcze ten swój prawdziwy sens. To drugie dno jakie poezji nadaje autor. Jest ono ukryte jak nie wiem... i pewnie żadne z nas nigdy do tego nie dojdzie, więc umysł autora jest bezpieczny.. a my sami jakąś tam lekcję z tego weźmiemy.

Nie oceniam... bo z jednej strony powinnam dać 5 albo 6, jednak oceniam tak długie wyraziste utwory. Teoretycznie zarówno tamte jak i te krótkie wymagają tyle samo pracy jak i przemyślenia..być może te nawet więcej, ale... jeszcze nie. Pomyślę to Cię poinformuję.

I tak wiem, że mnie kochacie ;-).
Mój świecie rozpal duszę moją, aż do końca! Mój świecie zamień duszę w cząsteczkę słońca! Niech świeci w mroku, niech rozjaśnia dni parszywe! Chcę mięc gorączkę! (...) Ogrzej mnie, miłości, której nie znam jeszcze(...)ogrzej mnie!
Alucard
Bosman
Bosman

Aurora pisze: I tak wiem, że mnie kochacie ;-).
Młoda jestes więc jeszcze wielu rzeczy nie wiesz :twisted:
Aurora
Mat
Mat
Numer GG: 1668791
Kontakt:

Post autor: Aurora »

Alucard pisze:
Aurora pisze: I tak wiem, że mnie kochacie ;-).
Młoda jestes więc jeszcze wielu rzeczy nie wiesz :twisted:
Twoja odpowiedź najlepiej obrazuje moje racje ]:->
Mój świecie rozpal duszę moją, aż do końca! Mój świecie zamień duszę w cząsteczkę słońca! Niech świeci w mroku, niech rozjaśnia dni parszywe! Chcę mięc gorączkę! (...) Ogrzej mnie, miłości, której nie znam jeszcze(...)ogrzej mnie!
Elfin
Mat
Mat
Numer GG: 9599112

Post autor: Elfin »

Ja wiem... Krotki, ale tresciwy... Malo wyrazajacy, lecz po dokladnym przeszukaniu wersow mozna sie ich doszukac... Podobnie jak Alucard (brakuje mi tego 666 :twisted: ) jestem neutralny ale sklonny raczej w ta mniej mroczna strone...
ODPOWIEDZ