Premierowy pląs (Stopy stop)

-
- Tawerniany Trickster
- Numer GG: 0
- Kontakt:
Premierowy pląs (Stopy stop)
Czułem się trochę nieswojo recenzując wiersze i nie dając innym okazji do rewanżu. To, pomyślałem, podzielę się pewną impresją, która ostatnio zadomowiła się w mojej głowie podczas porannej lektury wiadomości. Więcej publikowac nie zamierzam, więc radzę korzystać z okazji każdemu, kto ma ze mną jakieś rachunki do wyrównania!
Stopy stop
i raz dwa trzy
wyraźny wiraż
na prawo spych
w otchłanny rów
i lotem w głąb
spłątany koń-czyn
idei kłąb
Stopy stop
i raz dwa trzy
wyraźny wiraż
na prawo spych
w otchłanny rów
i lotem w głąb
spłątany koń-czyn
idei kłąb
Ostatnio zmieniony niedziela, 24 czerwca 2007, 12:38 przez krucaFuks, łącznie zmieniany 1 raz.

-
- Bosman
- Numer GG: 9149904
Re: Stopy stop
Heh, Krucafuks... no tos nie zagiął 
Nie mam pojęcia jak sie za to wziac... Mam swoja interpretacje tej hybrydy, ale wątpie aby sie zbiegała z twoją. Wiec ocenie stylistycznie
Czasami rytmika zaburzona- w tym krótkim tekście widać to wyraźnie
Łączenie ciekawych na pozór nie mających nic wspólnego obrazów- U mnie duzy plus
Raczej brak wiekszego sensu zapewne zamierzony- Mam stosunek neutralny
Nie mam się z co mścić. Nie znając przesłania wiersza (jeżeli założymy, ze takowe istnieje) nie mam prawa oceniać.
A mimo to zrobię...
Jak dla mnie między 3 a 4... choć nie wiem czemu nie dac temu 2 lub 5... Sam rozumiesz
Za wiele się ode mnie nie dowiedziałes, co?

Nie mam pojęcia jak sie za to wziac... Mam swoja interpretacje tej hybrydy, ale wątpie aby sie zbiegała z twoją. Wiec ocenie stylistycznie
Czasami rytmika zaburzona- w tym krótkim tekście widać to wyraźnie
Łączenie ciekawych na pozór nie mających nic wspólnego obrazów- U mnie duzy plus
Raczej brak wiekszego sensu zapewne zamierzony- Mam stosunek neutralny

Nie mam się z co mścić. Nie znając przesłania wiersza (jeżeli założymy, ze takowe istnieje) nie mam prawa oceniać.
A mimo to zrobię...
Jak dla mnie między 3 a 4... choć nie wiem czemu nie dac temu 2 lub 5... Sam rozumiesz

Za wiele się ode mnie nie dowiedziałes, co?
Mroczna partia zjadaczy sierściuchów
Czerwona Orientalna Prawica

-
- Tawerniany Trickster
- Numer GG: 0
- Kontakt:
Re: Premierowy pląs (Stopy stop)
Traktuj to raczej jako żarcik, bieżący komentarz, niż coś o głębokim znaczeniu 
Faktycznie może zbyt enigmatyczny to było, zawsze boję się dosłowności... zmieniłem tytuł, może teraz pójdzie łatwiej.
Miłej zabawy

Faktycznie może zbyt enigmatyczny to było, zawsze boję się dosłowności... zmieniłem tytuł, może teraz pójdzie łatwiej.
Miłej zabawy

-
- Bosman
Hehe, i ty mi dawałes kiedyś rady, abym nie przesadzał z metaforami bo czytelnik to nie jasnowidz 
Ja to Krucafuks od razu jako żart brałem, ale nmawet żart ma puentę, więc mimo wszystko próbowałem zrozumieć
I tak jak mówiłem, konia z rzędem temu który to bez wątpliwości w ocenie

Ja to Krucafuks od razu jako żart brałem, ale nmawet żart ma puentę, więc mimo wszystko próbowałem zrozumieć

I tak jak mówiłem, konia z rzędem temu który to bez wątpliwości w ocenie

-
- Mat
- Numer GG: 1668791
- Kontakt:
Hmm ja po pierwszym przeczytaniu chciałam tu wkroczyć z moją silną i wyspecjalizowaną armią krytki.
Jednak postem nastąpiło drugie i trzecie czytanie... a armia zaczęła się wycofywać
. Ta króciótka zabawa słowem nie dość, że dla każdego będzie znaczyła coś innego, każdemu da inną lekcję i każdy możne znaleźć w niej inny morał, inny sens, co nadaje jej nieskazitelną nietuzinkowość i uniwersalność ma jeszcze ten swój prawdziwy sens. To drugie dno jakie poezji nadaje autor. Jest ono ukryte jak nie wiem... i pewnie żadne z nas nigdy do tego nie dojdzie, więc umysł autora jest bezpieczny.. a my sami jakąś tam lekcję z tego weźmiemy.
Nie oceniam... bo z jednej strony powinnam dać 5 albo 6, jednak oceniam tak długie wyraziste utwory. Teoretycznie zarówno tamte jak i te krótkie wymagają tyle samo pracy jak i przemyślenia..być może te nawet więcej, ale... jeszcze nie. Pomyślę to Cię poinformuję.
I tak wiem, że mnie kochacie
.
Jednak postem nastąpiło drugie i trzecie czytanie... a armia zaczęła się wycofywać

Nie oceniam... bo z jednej strony powinnam dać 5 albo 6, jednak oceniam tak długie wyraziste utwory. Teoretycznie zarówno tamte jak i te krótkie wymagają tyle samo pracy jak i przemyślenia..być może te nawet więcej, ale... jeszcze nie. Pomyślę to Cię poinformuję.
I tak wiem, że mnie kochacie

Mój świecie rozpal duszę moją, aż do końca! Mój świecie zamień duszę w cząsteczkę słońca! Niech świeci w mroku, niech rozjaśnia dni parszywe! Chcę mięc gorączkę! (...) Ogrzej mnie, miłości, której nie znam jeszcze(...)ogrzej mnie!

-
- Bosman
Młoda jestes więc jeszcze wielu rzeczy nie wieszAurora pisze: I tak wiem, że mnie kochacie.

-
- Mat
- Numer GG: 1668791
- Kontakt:
Twoja odpowiedź najlepiej obrazuje moje racje ]:->Alucard pisze:Młoda jestes więc jeszcze wielu rzeczy nie wieszAurora pisze: I tak wiem, że mnie kochacie.
Mój świecie rozpal duszę moją, aż do końca! Mój świecie zamień duszę w cząsteczkę słońca! Niech świeci w mroku, niech rozjaśnia dni parszywe! Chcę mięc gorączkę! (...) Ogrzej mnie, miłości, której nie znam jeszcze(...)ogrzej mnie!

-
- Mat
- Numer GG: 9599112
Ja wiem... Krotki, ale tresciwy... Malo wyrazajacy, lecz po dokladnym przeszukaniu wersow mozna sie ich doszukac... Podobnie jak Alucard (brakuje mi tego 666
) jestem neutralny ale sklonny raczej w ta mniej mroczna strone...