Gwiazdy

ODPOWIEDZ

Oceń

1
0
Brak głosów
2
2
100%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
5
0
Brak głosów
6
0
Brak głosów

Liczba głosów: 2
LOD
Kok
Kok
Numer GG: 0

Gwiazdy

Post autor: LOD »

Gwiazdy

Nie ma światła
Lasu cień
Z dala od miasta
Na niebie czerń.
Jasne błyski
Przodków dusze
Wspomnień misy
Anioły stróże.
Posterunek dziada
Otucha babki
Honor ojca
Miłość matki.
Nasza wyobraźnia
Może fakty
To gwiazd magia
I miło się marzy.

Fraszka, którą dawno napisałem, mi się bardzo podoba i pomyślałem czemu by jej tu nie wystawić pod komentarz? 8)
Obrazek
"Nie wiem na co będzie trzecia wojna światowa, ale czwarta będzie na pewno na maczugi." Albert Einstein
Arvani
Pomywacz

Post autor: Arvani »

No właśnie, czemu nie? Podoba mi się Twoje podejście. Mi w sumie też się podoba, tylko że te rymy sa jakieś... słabo dobrane, mogłeś to zrobić lepiej. Ale wierszyk taki całkiem lekki i przyjemny. Tylko, że... on ma jakieś przesłanie w ogóle? Oprócz stwierdzenia faktu, że miło się marzy? Bo chyba go nie zrozumiałem.
LOD
Kok
Kok

Czyli generalnie mi o jakieś super rymy nie chodziło... Cała fraszka miała na celu w pewien sposób opisać gwaizdy i ich piękno. Nie umiałem w żaden sposób opisać gwiazd w prozie, więc opisałem w fraszce. 8)
Obrazek
"Nie wiem na co będzie trzecia wojna światowa, ale czwarta będzie na pewno na maczugi." Albert Einstein
Phoven
Bosman
Bosman

Post autor: Phoven »

Opisac gwiazdy... dla mnie to jest miłą dla ucha fraszka dajaca chwilę radosnej bezmyśli ;) Wspaniałe dzielo to nie jest, złe tez nie. Tak więc... uwaga... uwaga..[piosenka z teletubisiów].. 4 :D
Eglarest
Chorąży
Chorąży
Numer GG: 777575

Post autor: Eglarest »

Bogowie ! Fraszka to, to na pewno nie jest gdzie tu ironia lub jakakolwiek puenta.
Tekst poniżej przeciętnej. LOD z całym szacunkiem lubię Cię ( ale błagam pisz nieco lepsze kawałki) nie chcę Cię aż tak brutalnie oceniać ale naprawdę zdaje się, że kiedyś pisałeś lepiej
rymy, forma, styl etc... wszystko na poziomie podstawowym nie jest to nic nadzwyczajnego wciąż przypomina to rapowanie.
jedyna rzecz jaka jest tu wspólna z fraszką to, to, że to straszny banał.
Ocena na 2- spodobało mi się jednak kilka fraz za co daję duży +(szkoda że nie mają one tak naprawdę zbyt wiele wspólnego z całością „przesłania”.)
LOD
Kok
Kok

Wiesz, twoja opinia, twoją opinią - szanuję ją. Piszę (o ile w ogóle piszę, bo mało piszę, nie ukrywam) żadnym poetą nie jestem i nie zamierzam być, poprostu napisałem te kilka strof i wyszedłem z założenia, że czemu by ich tu nie wstawić? No i wstawiłem. 8)
Obrazek
ODPOWIEDZ