Oceń wiersz:

1
3
43%
2
1
14%
3
1
14%
4
1
14%
5
0
Brak głosów
6
1
14%

Liczba głosów: 7
Gość

Post autor: Gość »

Ouzaru i fds wasza umiejętność skopiowania, po czym ciągłego wklejania słowa chamstwo i prostactwo poprostu mnie zadziwia, ale i tak wygrywa wasza nader wielka kultura osobista, która pewnie nigdy nie uraziła nikogo na żadnym forum. Wasze wypowiedzi napewno były bezbłędne ortograficzne i stylistycznie. A fds pewnie bez przerwy używa przecinków, które są tak ważne w jego nieprzeciętnym charakterze. Miejmy nadzieje, że nie zaznaczyłeś sobie na klawiaturze przecinka markerem albo naklejką, by go wyróżnić i nigdy nie zapomnieć użyć w zdaniu. Bo i racja brak jego potrafi zburzyć sens zdania. Przecież każdy to wie.

Cudne jest również jakw temacie z posta na post poprawiała się cała stylistyka wypowiedzi. Nagle przestały się pojawiać błędy u WSZYSTKICH, by przypadkiem druga osoba nie skopiowała tego błędu i go w następnej odpowiedzi nie wypomniała. Może jak tak dalej pójdzie będą tu same posty lepsze od najleszych wypracowań, któż to wie.

Jeśli autor publikuje swoje wiersze na forum publicznym musi się pogodzić, że zostanie skrytykowany i myśle, że większości wcale nie przeszkadzają krytyki Eglaresta i Wilczycy. Administratorom czy moderatorom raczej nie wypada krytykowanie użytkowników, za to czytelnik ma do tego pełne prawo. I właśnie dlatego nie dziwię się z wypowiedzi w/w na temat tego wiersza. Jeśli Ouzaru i fds macie zamiar przypadkiem nie urazić autora to najlepiej nic nie piszcie, bo kłamanie, że coś jest świetne czy dobre również podlega pod brak kultury i chamstwo.Fds przypomniałes nam co napisali w opisie działu "Polana Lorien" za co dziękuje. Jest tam napisane ...zarówno poważne liryki, jak i proste rymowanki... hmmm... proste rymowanki powinny również jak inne utwory mieć jakiś przekaz albo co najmniej sens. Jak zamierzasz pochwalać coś złego nie dość, że nic nie pomożesz "poecie" to jeszcze skarzesz czytelników na miernotę następnych utworów.

Ale to tylko moje skromne zdanie by bronić kogoś kto ma odwagę skrytykować i uwięzić się w pokoju nie mogąc przejść przez drzwi jak to przypuściłeś fds.
ciocia_genia
Marynarz
Marynarz

Post autor: ciocia_genia »

Przepraszam, to była moja wypowiedź.
Rzeź w śmietanie ;]
Ouzaru

Post autor: Ouzaru »

Czy to zle, ze teraz kazdy pisze poprawnie? Ludzie, jestesmy Polakami i badz co badz ale nasz ojczysty jezyk powinnismy znac! Z drugiej strony to jest Tawerna RPG a nie kacik literacki. Ten temat zapewne zostal tu umieszczony dla ogolnej rozrywki. Ale skoro dla innych swietna rozrywka jest nasmiewanie sie z poczatkujachych artystow, to niech gadaja miedzy soba, na PW. Od tego to jest...

A skad w ogole przyszlo Ci do glowy, ze ktores z nas klamie? W tych wierszach, gdzie sie wpowiadalam, robilam to dlatego, ze mi wlasnie przypadly do gustu. A nie wszystko musi miec wiekszy sens czy gleboki przekaz. Chocby poezja wspolczesna...

Osobiscie uwazam wiersz Wspanialej Wilczycy za conajmniej obrzydliwy i odbierajacy checi do spozywania posilkow zaraz po przeczytaniu, lecz nie chcialam Wielkiej Autorki urazic. Tym bardziej, ze mogloby to zostac odebrane jako atak. No ale coz... kazdy ma inny gust! I ja przy swoim obstawiam.

A co do powtarzajacych sie slow, coz, nie chcemy uzywac mocniejszych. Tym bardziej, ze na takie "ścierwo", ktorym nas karmia Zacni Krytycy szkoda sie wysilac.

Pozdrawiam i klaniam sie unizenie...
Wilczyca
Marynarz
Marynarz

Post autor: Wilczyca »

Skoro już narzekamy na łamanie regulaminu, to pragnę przypomnieć, iż temat docelowo miał zawierać ekspresje na temat wiersza Zir, a nie określenie poziomu inteligencji/wychowania Elga i Wilczycy.
Proponuję znaleźć na to osobne miejsce.

Nie wiem, kto tutaj jest bardziej "chamski" (skoro tak się uczepiliśmy tego słowa). Moje cięte wypowiedzi dotyczyły twórczości. Kto by się spodziewał, że rozkwitnie pod nimi dokładna psychoanaliza moich sadystycznych zapędów. Przyznam, że nieźle radzicie sobie z wydawaniem w tej samej walucie, doceniam to, Nieskazitelni.

Komentarz do mojego wiersza można by było z powodzeniem umieścić pod nim, z chęcią przeczytam i podyskutuję na temat poruszanych w ocenie uwag (na wąskim polu, jakie pozostaje po uwzględnieniu gustów). Jeżeli uważasz, że jesteś w stanie mnie "zniszczyć" swoją oceną, zapraszam, spróbuj. Po tym, co piszecie razem z fds'em widzę, że to będzie rozmowa równych z równą.

Odnośnie języka polskiego, nie zgadzam się z Twoim sarkazmem Gieniu. Elgowi nawet to trochę pomogło, zaczął zwracać większą uwagę na to, co pisze. I słusznie. Jesteśmy Polakami i winniśmy szanować swoją mowę. Zasady ortografii i interpunkcji są po to, by je stosować.

Droga Ouzaru. Ja Tobie partnerów do reprodukcji nie dobieram, proszę Cię zatem, byś i Ty mi tego oszczędziła. Na tej płaszczyźnie nawet ja nie byłam tak bezczelna. A to o czymś świadczy (nawiązując do Twojej opinii o mnie).
If the ocean was vodka
And I were a duck
I would swim to the bottom
And never come up

But since it ain't vodka
And I'm not a duck
Pass me the bottle
And shut the fuck up
Ouzaru

Wilczyca pisze:Skoro już narzekamy na łamanie regulaminu, to pragnę przypomnieć, iż temat docelowo miał zawierać ekspresje na temat wiersza Zir, a nie określenie poziomu inteligencji/wychowania Wilczycy i Elga.
Proponuję znaleźć na to osobne miejsce.
Zatem badz tak mila i ze swoimi pogaduszkami z Eglarestem wynos sie z Polany. Dziekuje, pozdrawiam.
Wilczyca
Marynarz
Marynarz

Post autor: Wilczyca »

"Wynoś się"? Nie zagalopowałaś się za bardzo, moja Droga? Bo mi się wydaje, że się lekko zapomniałaś.
If the ocean was vodka
And I were a duck
I would swim to the bottom
And never come up

But since it ain't vodka
And I'm not a duck
Pass me the bottle
And shut the fuck up
Ouzaru

Nie zapomnialam. Nie "zagalopowalam". Mam prawo sie wypowiadac tak jak Wy, prawda? Wiec wszystkie komentarze, uwagi i zale kieruj na PW. Od tego to jest.
Czy ja i fds gadamy bezsensowie na forum? Czy lazimy od watku do watku i nabijamy sobie posty po nocach? Nie. Korzystamy z GG. I Wam tez proponuje sprobowac. Bardzo fajna rzecz. Nie gryzie. I nawet wiecej emotkow ma. Swietna sprawa.
Zacznijcie sie zachowywac jak ludzie to powitam Was z otwartymi ramionami.
Gość

Post autor: Gość »

Niebyło mnie i cieszę się, że siły wyższe wyrwały mnie z forum by nie brać udziału w tej „chamskiej dyskusji”
Powróciwszy tu przeczytałem wszystkie teksty w tym temacie i cóż mogę rzec:
Chamstwo i prostactwo przemawia jedynie przez Ouzaru o ile mogę się zgodzić na krytykę ze strony fds(mimo ze znaczenia słowa Forum nadal nie rozumie, a jego przykłady są niedorzeczne bo nadal nie widzę gdzież to pisze nie na temat i gdzież to moje chamstwo może z tym słowem też masz problemy. ) to już na pewno nie zgodzę się na obrażanie mnie przez Ouzaru.
Po pierwsze droga moja Ouzaru wypraszam sobie wskazywanie u mnie upośledzenia psychicznego lub nazywania mnie z zwierzęciem. Tym bardziej nie życzę sobie prawienia wulgarnych uwag tyczących się moich relacji z Wilczycą. Gdyż jeśli nie wiesz uderzasz nie tylko nas dwoje ale i chodź by nawet swojego „przyjaciela” Hagena i wielu innych forumowiczów.
Ponad przykro mi Ouzaru ale nie zastosuję się do twojej prośby i nie wyniosę się z polany
Eglarest
Chorąży
Chorąży
Numer GG: 777575

Post autor: Eglarest »

Niewiem dlaczego mnie wylogowało ale to powyzej pisałem Ja.
Egisahieb
Marynarz
Marynarz

Post autor: Egisahieb »

Szok. Ręce opadają po przeczytaniu tego tekstu. Zirael, chyba sama nie wiesz o czym piszesz. Postać ku Tobie zmierza, a Ty chcesz ją doganiać? :wink: "Me oczy widzą w głębinach ciemności zło..." Moim zdaniem nic nie widzisz w swej ciemnocie.
Nyano
Mat
Mat
Numer GG: 3030068

Post autor: Nyano »

Hm... Jeśliby ktoś by pytał o moje zdanie, to raczej jestem po stronie Wilczycy i Eglaresta. Cóż... Niech krytykują! I niech robią to najbardziej ostentacyjnym tonem jaki mogą! Niech krytykują tu i teraz, w dzień i w nocy!
IMHO najostrzejsza krytyka jest zdecydowanie lepsza niż zachwalanie w stylu Ouzaru. Jeśli ktoś usłyszy, że jego dzieło jest obrzydliwe, bo to i to jest takie i takie, oraz jeśli ma IQ wyższe niż tresowany szympans, to zrozumie, że to trzeba w jego twórczości zmienić, bo jest złe. Ale jeśli czyjaś twórczość jest żałosna i beznadziejna, a ktoś w stylu panny Anny Barbary W. powie mu, że wiersz jest doskonały, no to cóż... możemu się spodziewać, że prędzej czy później utopimy PL w nieprzerwanej rzece chłamu.
Mój przyjaciel mawia, że "skromność jest dla idiotów", jednak uważam że czasem przydałoby się krytycznym okiem spojrzeć na własną twórczość i zobaczyć, że wcale nie jest taka dobra.

A teraz już konkretne uwagi na temat wiersza.
1. Tytuł - nie uważam, żeby "***" było najlepszym tytułem dla wiersza. Już lepiej brzmiałoby "Niepohamowane pragnienie by pogrążyć się w wiecznej otchłani potępienia", zaproponowany przeze mnie tytuł przynajmniej oddawałby banalność i usilne próbowanie stworzenia mhroku
2. Nielogiczność - jak już rzekł Egisahieb, nie można dogonić postaci, która kroczy w twoją stronę
3. Dopracowanie - zastanawia mnie fakt ile razy autorka czytała wiersz, jeśli nie zauważyła, że 2 ostatnie wersy sa złączone w jeden
4. Czerń i biel - Moim zdaniem zbyt łatwo klasyfikujesz coś jako "zło". IMO "dobro" i "zło" to pojęcia dosyć względne
5. Brak zakończenia - czytelnik nie wie, jak to wszystko się skończyło i czy postać umarła, ponieważ wiersz jest jakby urwany w połowie. Coś w stylu:
"Jak to się skończyło nie dowiecie się,
Bo już skończyć wiersz bardzo chcę"

Pozdrawiam i zdrowia życzę, zwłaszcza psychicznego.
Krzysztof Grzegorz S.

PS: Taak, to była taka mała aluzja ;)
Bóg na Krzyżu był tylko kolejną religią, która uczyła że miłość i morderstwo są nierozłącznie związane - że w końcu Bóg zawsze pije krew
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk
Numer GG: 9350651

Post autor: Pita »

Boże - lepsze "wiersze" pisuję czasami w przerwach miedzy lekcjami wf-u. I nie torturuje nimi innych droga "poetko" :twisted:
Har Har Har
K@uke
Szczur Lądowy

Post autor: K@uke »

A mi się ten wiersz po prostu nie podoba. Mysle ze pisząc wiersze trzeba potem je przeczytac i spojrzec obiektywnie czy się nadają do publikacji. Tez wazne jest by były estetycznie napisane. Jesli pisze sie wiersz biały to trzeba się bardziej wysilic nad treścia a jesli z rymami no to przydałaby sie regularność.
Oto mieszkańcy świata wojen
O wielkie sprawy bez spoczynku,
Zaludniający myśli moje
Gdy siadam z fajką przy kominku;
Więc o nich śnię i ich się boję -
Hobbit tęskniący za spokojem.
Jacek Kaczmarski
Nyano
Mat
Mat

A jeśli, droga K@uke, jest to wiersz szary? - Raz są rymy (Ciemności - Gości; Kroczy-Broczy) a raz ich brak, co wynika ze strasznego niedopracowania.

Śliczniutka jedyneczka... :twisted:
Zastanawia mnie kto postawił sześć - Zirael czy Ouzaru?
Ostatnio zmieniony środa, 7 czerwca 2006, 14:12 przez Nyano, łącznie zmieniany 1 raz.
Bóg na Krzyżu był tylko kolejną religią, która uczyła że miłość i morderstwo są nierozłącznie związane - że w końcu Bóg zawsze pije krew
Ouzaru

Odpowiem Ci, że jeszcze nie oddałam głosu w ankiecie. I nie mam zamiaru. Bawcie się dobrze, dużo zdrówka życzę.
Nyano
Mat
Mat

Zwłaszcza psychicznego, zgadłem?

No cóż, pozostaje tylko sama Zirael, jako że nikomu (chyba) poza Tobą wiersz się nie podobał

Cóż... Nieładnie wystawiać sobie samemu ocenę, panno Zirael... Taka ocena jest zwykle bardzo, ale to bardzo nieobiektywna.
Zirael
Majtek
Majtek

Post autor: Zirael »

Ze co?? nie rozumiem, że niby sama swój wiersz oceniłam, tak?? to mi sugerujesz?? gratuluje intelektu, od dawna mnie na forum nie było i nie wiem nawet co tu się dzieje, ale jak ci dobrze tak o tym myśleć, to sobie myśl... ja wysiadam z tego cyrku...

A z błedów wyprowadzajcie się wszyscy sami... mnie to już nie obchodzi... moje wiersze tu są, bo ja tu byłam, ale teraz stąd znikam i darujcie sobie marnowanie kalwiatury na pisanie takich uwag...
ODPOWIEDZ