Żyjąc w domu
Dla umysłowo chorych
Wierzyłam,
Że rozmawiam z Bogiem,
Więc codziennie pytałam -
Dlaczego
Postawił mnie na swej drodze?
Żyjąc w domu
Zniszczonych marzeń,
Skradzoinych snów
Wierzyłam ,
Więc codziennie od nowa
Małą niebieską tabletką
Uczyli mnie ateizmu;
Mała zielona tabletka
Pokazała mi,
Że wiara
Nie dowodzi niczego,
Więc już nie wierzę...
"Dom dla psychicznie chorych"

-
- Mat
- Numer GG: 1668791
- Kontakt:
"Dom dla psychicznie chorych"
Ostatnio zmieniony piątek, 29 grudnia 2006, 21:59 przez Aurora, łącznie zmieniany 3 razy.
Mój świecie rozpal duszę moją, aż do końca! Mój świecie zamień duszę w cząsteczkę słońca! Niech świeci w mroku, niech rozjaśnia dni parszywe! Chcę mięc gorączkę! (...) Ogrzej mnie, miłości, której nie znam jeszcze(...)ogrzej mnie!

- Katarzyna
- Majtek
- Numer GG: 0
Uhh, jaka Ty jesteś szybka i pracowita!
Co nie zajrzę to nowy wiersz.
Nie wiem, czy to są wiersze wyjmowane z szuflady, czy piszesz je właśnie teraz, ale wydaje mi się, że jest coraz lepiej. Coraz bardziej do mnie trafiasz (i nie chodzi mi tu o ten wiersz akurat, tylko o ogół). Z kolei co do tego utworu to 3 strofa jest trochę odstająca od reszty. Wiesz coś w stylu: "Nikt mnie nie kocha, każdy olewa, wezmę tabletkę, pójdę do nieba" - zapewne ulubiony cytat wielu nastolatek, który wartość ma raczej znikomą. No i zamiast zielonej tabletki - proponuję niebieską ^^.
Pozdrawiam, Katarzyna
Co nie zajrzę to nowy wiersz.
Nie wiem, czy to są wiersze wyjmowane z szuflady, czy piszesz je właśnie teraz, ale wydaje mi się, że jest coraz lepiej. Coraz bardziej do mnie trafiasz (i nie chodzi mi tu o ten wiersz akurat, tylko o ogół). Z kolei co do tego utworu to 3 strofa jest trochę odstająca od reszty. Wiesz coś w stylu: "Nikt mnie nie kocha, każdy olewa, wezmę tabletkę, pójdę do nieba" - zapewne ulubiony cytat wielu nastolatek, który wartość ma raczej znikomą. No i zamiast zielonej tabletki - proponuję niebieską ^^.
Pozdrawiam, Katarzyna

-
- Mat
- Kontakt:
Cóż nie tu nie o to chodziło..
Wiersz był ilustracją słów "kiedy spacerujemy po szpitalu dla psychicznie chorych widzimy, ze wiara nie ma znaczenia"
Co do śmierci poperzez tabletkę... mam zbyt wielki szacunek do życia..
samobojstwo jest zbyt.. zalosne/pretensjonalne/strachliwe etc.

Wiersz był ilustracją słów "kiedy spacerujemy po szpitalu dla psychicznie chorych widzimy, ze wiara nie ma znaczenia"
Co do śmierci poperzez tabletkę... mam zbyt wielki szacunek do życia..
samobojstwo jest zbyt.. zalosne/pretensjonalne/strachliwe etc.
Mój świecie rozpal duszę moją, aż do końca! Mój świecie zamień duszę w cząsteczkę słońca! Niech świeci w mroku, niech rozjaśnia dni parszywe! Chcę mięc gorączkę! (...) Ogrzej mnie, miłości, której nie znam jeszcze(...)ogrzej mnie!

- Katarzyna
- Majtek
- Numer GG: 0

-
- Mat
- Kontakt:
aaaaa bo ja w pewnym momencie myslalam ze Tobie chodzi o te panienki ktore sie zacpywuja tabletkami w wieku 13 lat 'bo je rzucil 5 raz w tym tygodniu ' 

-
- Mat
- Numer GG: 3030068
Cóż... Powróciłem tu i okazało się, że nowych wierszy jest, jak by to powiedział mój wujek "jak mrówków", przy czym połowa twoja, Auroro, czego Ci gratuluję. (Chociaż, jak wiadomo, liczy się nie ilość, lecz jakość)
Jako pierwszy wybrałem ten wiersz, ponieważ spodobał mi się tytuł. (Wszystko co związane z szaleństwem uważam za interesujące)
Myślę, że wybrałem dobrze, ponieważ wiersz jest całkiem ciekawy i posiada "to coś" co potrafi przyciągnąć uwagę czytelnika.
Jak dla mnie, wiersz na 4, aczkolwiek gdyby nie kolor tabletek, który całkowicie psuje wiersz, mogłoby być wyżej
Jako pierwszy wybrałem ten wiersz, ponieważ spodobał mi się tytuł. (Wszystko co związane z szaleństwem uważam za interesujące)
Myślę, że wybrałem dobrze, ponieważ wiersz jest całkiem ciekawy i posiada "to coś" co potrafi przyciągnąć uwagę czytelnika.
Jak dla mnie, wiersz na 4, aczkolwiek gdyby nie kolor tabletek, który całkowicie psuje wiersz, mogłoby być wyżej
Bóg na Krzyżu był tylko kolejną religią, która uczyła że miłość i morderstwo są nierozłącznie związane - że w końcu Bóg zawsze pije krew

-
- Mat
- Kontakt:
MAsz racje zamienie ten niebieski spowrotem na zielony ;P ale.. mozna by do niebieskiej pewna filozofie dorobic ;>