Odchodze

ODPOWIEDZ

oceń

1
2
100%
2
0
Brak głosów
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
5
0
Brak głosów
6
0
Brak głosów

Liczba głosów: 2
saharu
Szczur Lądowy
Kontakt:

Odchodze

Post autor: saharu »

Czy to ten czas ,?

czy to ta pora?

,może jestem zamłoda ,?

Panie zastanów się ,,czy chcesz mnie wziąc do siebie.?

Bierzesz niewinne niewiasty,

zabierasz im wolność, młodość

a ich rodzicą zostawiasz żal ,i cierpienie,
Heimdall
Bosman
Bosman

Post autor: Heimdall »

Pozwolę sobie ocenić ten pseudowiersz:
:arrow: za krótki, zupełnie do mnie nie trafił
:arrow: błędy ortograficzne (i to jakie: zamłoda, rodzicą :!: )
:arrow: przecinków nie stawiamy przed spójnikiem "i", na początku wersu i przed pytajnikiem.

Więc przyszło mi wystawić ocenę. A ta może być tylko jedna - jeden. Szkoda tylko, że nie ma ankiety.
...
Awatar użytkownika
Katarzyna
Majtek
Majtek
Numer GG: 0

Post autor: Katarzyna »

Oj, oj, oj... No tak, wiersz, który jest nawet źle napisany (błędy) od razu zniechęca do czytania. Z tym sobie poradziłam, bo był krótki, ale dalej to po prostu nie wiem czy śmiać się, czy płakać. Brzmi to jak fragment dosyć ubogiego inteligentnie pamiętnika nastolatki, która pewnie mówi o sobie samej "jestem doświadczona życiowo", a swoje wierszyki umieszcza na drzwiach w toalecie szkolnej. Przepraszam, że krytykuję Cię od razu na wejściu, ale to może Ci coś uświadomi. Po pierwsze, jeśli dalej chcesz pisać to rób to tak, aby czytelnik miał chociaż cień szansy odszyfrować to, co jest tam napisane. Nie rób tego chaotycznie, bo to aż odrzuca. Może jest w tych słowach jakiś sens (którego niestety nie widzę), możliwe, że są to Twoje przeżycia i emocje, ale ja tego po prostu nie czuję.
Oceny oczywiście nie wystawię (pomijam, że ankiety brak).
Pozdrawiam i .... nie zniechęcaj się.
Eglarest
Chorąży
Chorąży
Numer GG: 777575

Post autor: Eglarest »

Fatalna porażka !

Beznadzieja ściera .... tak określę ów tekst jakze niezwykle banalny prosty ale nie ujmuje swa prostotą wrezc przeciwnie odpycha!
potwierdze uwagi przedmowcow dodam kilka swoich
- wiersz o niczym w gruncie rzeczy chodz proboje opisac truizm powszechny - bez przekazu
- zero form poetyckich konwencji albo jakiegokolwiek schematu ale w tym przypadku nie jest to atutem
- zero w tym wznioslosci, dobija przecietnosc...
- bledy techniczne wytkneli Ci moi przedmowcy dodam ze styl marny rytmiki brak forma godna pozalowania....

nie oceniam..
ODPOWIEDZ