Carpe Diem..
-
- Marynarz
- Numer GG: 4495618
- Kontakt:
Carpe Diem..
Mam nadzieję, że ten lepszy będzie.
Czasem pustka w życiu jest nie do wypełnienia.
Czy musimy tylko brnąć w ten ślepy zaułek rzeczywistości?
A co jeśli chcielibyśmy spełniać swe marzenia?
Czy one też zmieniły by się w cień nicości?
A jeśli nicość zaprze się mocnym murem?
Czy damy rade mur zburzyć niezgody?
Zła siła nie da nam do dumy powody.
Cóź za żałosne jest oczekiwanie.
Tracić czas - czekać - prawie przed ostatnie zdanie.
Czas za cenny jest by tracić go na poszukiwanie.
Carpe Diem
pamiętaj
chwilą żyj
tym się ciesz.
Czasem pustka w życiu jest nie do wypełnienia.
Czy musimy tylko brnąć w ten ślepy zaułek rzeczywistości?
A co jeśli chcielibyśmy spełniać swe marzenia?
Czy one też zmieniły by się w cień nicości?
A jeśli nicość zaprze się mocnym murem?
Czy damy rade mur zburzyć niezgody?
Zła siła nie da nam do dumy powody.
Cóź za żałosne jest oczekiwanie.
Tracić czas - czekać - prawie przed ostatnie zdanie.
Czas za cenny jest by tracić go na poszukiwanie.
Carpe Diem
pamiętaj
chwilą żyj
tym się ciesz.
"(...)Błogosławieni bogaci w duchu, albowiem do nich należy Królestwo Sanktuarium.
Błogosławieni mądrego postu, albowiem oni Admina oglądać będą.(...)"
Błogosławieni mądrego postu, albowiem oni Admina oglądać będą.(...)"
-
- Bosman
- Numer GG: 9149904
Re: Carpe Diem..
Nie skomentuje bo mam za dobry humor dzisiaj.Dorre pisze: Zła siła nie da nam do dumy powody.
[/i]
Polskiego w szkole sie uczyliśmy? Nie? Powinniśmy więc zacząc.
Mroczna partia zjadaczy sierściuchów
Czerwona Orientalna Prawica
Czerwona Orientalna Prawica
-
- Mat
- Numer GG: 1668791
- Kontakt:
Od dziś jestem komuchem.
Zastrzelić!
Albo nie... zbudować pomnik. W końcu to idiota.
Zastrzelić!
Albo nie... zbudować pomnik. W końcu to idiota.
Mój świecie rozpal duszę moją, aż do końca! Mój świecie zamień duszę w cząsteczkę słońca! Niech świeci w mroku, niech rozjaśnia dni parszywe! Chcę mięc gorączkę! (...) Ogrzej mnie, miłości, której nie znam jeszcze(...)ogrzej mnie!
-
- Pomywacz
Ktoś już kiedyś to powiedział w Tawernie: zacznie się wam układać życie seksualne, to przejdzie faza na wiersze.
-
- Bosman
- Numer GG: 0
Czyli chcesz powiedzieć że ten kto nie rucha jest wierszokletą?Aer pisze:Ktoś już kiedyś to powiedział w Tawernie: zacznie się wam układać życie seksualne, to przejdzie faza na wiersze.
-
- Pomywacz
Takim wierszokletą - owszem. Tematyka quasidekadencka bierze się najczęściej stąd, że autor nie ma chłopaka/dziewczyny i nikt go nie kocha, a przynajmniej takie odnosi wrażenie. Nie chcę uogólniać, ale większość daje sobie spokój z pisaniem, kiedy wejdzie w "dorosłe życie".Brzoza pisze:Czyli chcesz powiedzieć że ten kto nie rucha jest wierszokletą?Aer pisze:Ktoś już kiedyś to powiedział w Tawernie: zacznie się wam układać życie seksualne, to przejdzie faza na wiersze.
-
- Mat
- Numer GG: 1668791
- Kontakt:
Dziwne. Pieprzyłam się, ale dalej pisałam. Hm. Lubię seks i dalej pisze. Ok. To mam przerąbane wiem.
Mój świecie rozpal duszę moją, aż do końca! Mój świecie zamień duszę w cząsteczkę słońca! Niech świeci w mroku, niech rozjaśnia dni parszywe! Chcę mięc gorączkę! (...) Ogrzej mnie, miłości, której nie znam jeszcze(...)ogrzej mnie!
-
- Tawerniak
- Numer GG: 5450570
- Kontakt:
Wielu poetów zwłaszcza kręgów "około bohemowych" wiodło dość rozwiązłe życie... orgie, orgietki, pijaństwa i jakoś pisali. Zaryzykowałbym nawet, że gdyby nie seks, to pisaliby dużo mniej ; )
Można w ramach poezji rozumieć "żale i rozpacze" nieszczęśnika siedzącego z mandoliną pod drzewem o zachodzie słońca w wiejskiej scenerii, który rozwodzi się nad swym niespełnieniem - to najpłytsza i najbardziej stereotypowa wizja poety i poezji.
Można w ramach poezji rozumieć "żale i rozpacze" nieszczęśnika siedzącego z mandoliną pod drzewem o zachodzie słońca w wiejskiej scenerii, który rozwodzi się nad swym niespełnieniem - to najpłytsza i najbardziej stereotypowa wizja poety i poezji.
"jestem dzbanem pełnym żywej i martwej wody, starczy, bym się lekko nachylił, a cieką ze mnie same piękne myśli, (...) tak więc właściwie nawet nie wiem, które myśli są moje i ze mnie, a które wyczytałem" B. Hrabal
-
- Marynarz
- Numer GG: 0
Do autora: to nie poezja, tylko fragment niby wyrwany z poematu. Filozofia nie służy wierszom. Nie wiem, czy piszesz pamiętnik/dziennik, ale uważam, że powinieneś więcej pobawić się prozą. Pomaga opanować myśli. Nie zachęcam bynajmniej do przechodzenia na formy fabularne. Zachęcam do ćwiczeń z rytmem i brzmieniem form niewierszowanych.
Nie ma tego złego, co do domu poszedł
-
- Chorąży
- Numer GG: 777575
tak łap chwilę i nie trać czasu na pisanie ..... i nie każ tracić tego czasu innym czyli może zaprzestaj publikacji chociaż aż skończysz 8 lat i spojrzysz na swe "dzieła" z innej perspektywy.