Seria Gothic
-
- Marynarz
- Lokalizacja: Negative Material Plane, Fortress of Regrets (Bytom)
- Kontakt:
Seria Gothic
Gralem troche w pierwsza czesc i poczatek na poczatku calkiem calkiem byl, ale z czasem wydawalo mi sei to wsyzstko nudne.. i denerwowalo mnie ze se wykupilem zdolnosc obdzierania ze skory jaszczurow, a jak zabilem jednego po godzinnej walce, to nie dalo sie z niego zdjac skory.. no,i ogolnei nie lubie gry,z e jak wchodze do lasu, to mnie wilki moga pokonac
-
- Szczur Lądowy
- Kontakt:
zapomniełem powiedzieć że ja tez mogę dawać wzkasówki mn.
Nigdy nie plątaj sie po lasach aszczegulnie ruinach .
unikaj orków i ich piesków .
nigdy nie szwedaj sie po lesie w nocy , w tedy łatwo spotkać Cieniostwora i holernie dużo Goblinów.
postaraj się o kod nieśmiertelności .
rozważnie postępuj z czarami .
nie wdawaj się w poważne bujki np. z : Gomezem, Diego, Lee, Gornem, Baal Namibem, nie chce wspominać o czarodziejach i Magnatach.
zapomniałem nie zaczynaj i w ogóle, nie prowadź rozmów które mogą postać neutralną gdyż zacznie cię atakować . zapamiętaj to . spróbuje znaleźć kod .
Nigdy nie plątaj sie po lasach aszczegulnie ruinach .
unikaj orków i ich piesków .
nigdy nie szwedaj sie po lesie w nocy , w tedy łatwo spotkać Cieniostwora i holernie dużo Goblinów.
postaraj się o kod nieśmiertelności .
rozważnie postępuj z czarami .
nie wdawaj się w poważne bujki np. z : Gomezem, Diego, Lee, Gornem, Baal Namibem, nie chce wspominać o czarodziejach i Magnatach.
zapomniałem nie zaczynaj i w ogóle, nie prowadź rozmów które mogą postać neutralną gdyż zacznie cię atakować . zapamiętaj to . spróbuje znaleźć kod .
-
- Bombardier
-
- Majtek
- Numer GG: 8368308
Wszystkie części Gothica to już klasyka. Ta seria gier jest po prostu boska A już zaniedługo będziemy mogli się cieszyć trzecią częścią, której jak narazie jedyną istotną wadą mają być wymagania dla większości graczy Ale tak ogólnie to Gothic jest zaje..sty. Była to moja pierwsza gra cRPG z widokiem TPP z prawdziwego zdarzenia
"Możecie mnie zabić ale nie odbierzecie mi wolności"
-
- Chorąży
- Lokalizacja: Tam gdzie konczy się wieś a zaczyna zadupie \,,/ <(^.^)> \,,/
-
- Marynarz
Gothic jest super! Nie grałem w drugą część, ale za to pierwsza przypadła mi do gustu, mimo, że posiada mniejszy świat to klimat jest wciągający, a mechanika ciekawa. Jedyną wadą jaką dostrzegłem to fabuła. Jest strasznie prostoliniowa ( no na początku to jeszcze uszło, ale potem, to coraz gorzej )
Dark_Voyager
Dark_Voyager
-
- Szczur Lądowy
- Kontakt:
-
- Bombardier
Nie rozumiem tego fragmentu...O co w nim chodzi???Aragorn pisze:zapomniełem powiedzieć że ja tez mogę dawać wzkasówki mn.
nie zaczynaj i w ogóle, nie prowadź rozmów które mogą postać neutralną gdyż zacznie cię atakować . zapamiętaj to . spróbuje znaleźć kod .
Fie fye foe fum,
I smell the blood of the asylum.
I smell the blood of the asylum.
-
- Tawerniana Wiewiórka
- Numer GG: 1087314
- Kontakt:
Co ma piernik do wiatraka? Co mają zagadki do strategii?Aragorn pisze:Pisząc RTS miałem na mysli zagadki potrzebujące myślenia , nie po prostu strategie.
Strategie wymagają myślenia, owszem, ale nie ma w nich zagadek. A jak są, to na pewno nie tyle, aby móc powiedzieć, że gra mająca zagadki to rts.
BTW. Nie mogę się powstrzymać, nie bijcie... To jest silniejsze ode mnie:
Aragorn, kup sobie słownik ortograficzny.
Sblam! | "Orły są duże i tupią"
-
- Szczur Lądowy
- Kontakt:
Vilmo :
w tym tekście (przyznaje pomyłekę) chodziło mi o rozmowy , które mogą zdenerwować postacie neutralne . Nie rób sobie problemu gdy zaczepi cię np. kopacz czy kret (gothic I) , uważaj natomast na postacie wyzsze od ciebie rangą czyli Magnaci , Magowie , Strażnicy , Straznicy Świątynni , Palladyni . Nie zaczepiaj również tych nad którymi znajduje się imie . Zazwyczaj są niebezpieczni . Z takimi typami jak Gomez , Lee, Lord Hagen, są w stanie zabić cię jednym uderzeniem . Zwierzaczki też są trochę niebezpieczne czasami nawet bardzo . Uważaj na cieniostwory, Golemy , Trole , Harpie , Orki . buuuu nawet nie wspominam o smokach !
PS przesadzilem z Kodami
- "to psuje zabawę" tawerniak miał racje
Falka nie mogę wyrazić tego co teraz myślę ...
za coś takiego powinnaś miec stopień Irytujący Tawerniak !
grrr ja ucze się j. Polskiego OSIEM lat i mam dość , dość , i jeszcze raz dość. a na klawiaturze pisze tak jak umiem . wiem że mam dużo pomyłek
w tym tekście (przyznaje pomyłekę) chodziło mi o rozmowy , które mogą zdenerwować postacie neutralne . Nie rób sobie problemu gdy zaczepi cię np. kopacz czy kret (gothic I) , uważaj natomast na postacie wyzsze od ciebie rangą czyli Magnaci , Magowie , Strażnicy , Straznicy Świątynni , Palladyni . Nie zaczepiaj również tych nad którymi znajduje się imie . Zazwyczaj są niebezpieczni . Z takimi typami jak Gomez , Lee, Lord Hagen, są w stanie zabić cię jednym uderzeniem . Zwierzaczki też są trochę niebezpieczne czasami nawet bardzo . Uważaj na cieniostwory, Golemy , Trole , Harpie , Orki . buuuu nawet nie wspominam o smokach !
PS przesadzilem z Kodami
- "to psuje zabawę" tawerniak miał racje
Falka nie mogę wyrazić tego co teraz myślę ...
grrr ja ucze się j. Polskiego OSIEM lat i mam dość , dość , i jeszcze raz dość. a na klawiaturze pisze tak jak umiem . wiem że mam dużo pomyłek
-
- Szczur Lądowy
- Kontakt:
sory nie doczytałem .
na co się pytałeś skoro go pszeszedłeś ??
ja mam pytanie :
jeśli przeszłeś Gothic 2
jestem ciekaw czy przeszedłeś noc kruka
jak tak to powiedz mi gdzie mogę znaleść palladyna który wyrószył do Zamku kolonii karnej aby doniesć do niej samodzielnie rude ?
tylko tego mi brakuje do listu który ma dostać Lord Hagen.
Zgniłe ciała palladynów dowodzącego przez Silvestro - Znalazłem
Palladynów oblężonych przez pelzaki z których uciekł Diego - Znl.
nie znalazłem palladyna o tóry mowa w moim pytaniu - Nie znalazłem
na co się pytałeś skoro go pszeszedłeś ??
ja mam pytanie :
jeśli przeszłeś Gothic 2
jestem ciekaw czy przeszedłeś noc kruka
jak tak to powiedz mi gdzie mogę znaleść palladyna który wyrószył do Zamku kolonii karnej aby doniesć do niej samodzielnie rude ?
tylko tego mi brakuje do listu który ma dostać Lord Hagen.
Zgniłe ciała palladynów dowodzącego przez Silvestro - Znalazłem
Palladynów oblężonych przez pelzaki z których uciekł Diego - Znl.
nie znalazłem palladyna o tóry mowa w moim pytaniu - Nie znalazłem
-
- Tawerniana Wiewiórka
- Numer GG: 1087314
- Kontakt:
Dziękuję za komplement ;>Aragorn pisze:Falka nie mogę wyrazić tego co teraz myślę ...
Osiem lat się uczysz? I dalej nie umiesz?? Czyli się nie uczysz.grrr ja ucze się j. Polskiego OSIEM lat i mam dość , dość , i jeszcze raz dość.
Nie 'jak umiem', a 'jak nie umiem'. Wiesz, że robisz błędy i się nie wstydzisz? Ja rozumiem nieświadomych ludzi, można nie wiedzieć... Ale żeby wiedzieć i to olewać?!? Brak mi słów.a na klawiaturze pisze tak jak umiem . wiem że mam dużo pomyłek
Polecam zaglądać na pwn.pl - mają fajny słownik.
Co do samego Gothica, to miałam okazję pograć w część pierwszą i... znudziłam się. Niby było ok, wszystko piękne, ładne, ale jakoś inne gry okazały się ciekawsze i z powodu ograniczonego miejsca na dysku GI poleciał do kosza.
W GII nie miałam okazji pograć, ale mój tato już w to gra i podoba mu się strasznie, więc jak będę w domu, to rzucę okiem :)
Sblam! | "Orły są duże i tupią"
-
- Szczur Lądowy
- Kontakt:
Kazda część ma swoje plusy i minusy..
GI to gra z szalenie interesującą fabułą i wyrąbistym klimatem. trochu sprane niektóre skrypty w grze , ale niewiele to robi, w nocy wszechobecny strach i mrok.
GII- grafa leszpa od I-ynki , rozbudowana fabuła, choc zupełnie inny klimat , zero strachu w nocy itp. słabsza nieco muzyka w stosunku do 1
NK- polepszenie GII, trochę pachnię w NK, GI, choc nadal klimat jest gorszy od GI, natomiast grafika wygląda pięknie.
dokładnie nie potrafie określic która gra jest lepsza I czy II. z jednej strony grafa i fabuła z drugiej klimat i muzyka.
GI to gra z szalenie interesującą fabułą i wyrąbistym klimatem. trochu sprane niektóre skrypty w grze , ale niewiele to robi, w nocy wszechobecny strach i mrok.
GII- grafa leszpa od I-ynki , rozbudowana fabuła, choc zupełnie inny klimat , zero strachu w nocy itp. słabsza nieco muzyka w stosunku do 1
NK- polepszenie GII, trochę pachnię w NK, GI, choc nadal klimat jest gorszy od GI, natomiast grafika wygląda pięknie.
dokładnie nie potrafie określic która gra jest lepsza I czy II. z jednej strony grafa i fabuła z drugiej klimat i muzyka.
Falka jesteś okropna
najperw słownik
później tylko gorzej
Irytujący tawerniak tak tak to pasuje ...
to bardzo pasuje ...
to się wprost " wkłada " w drugie
nie, nie, ZŁY TAWERNIAK jesteś gorsza od BAZYLa .
to jest wprost hamskie
PS sory falka ( specjalnie z małej litery ) że się tak łatwo denerwuje ... ale ty... ty jesteś POTWOREM.
najperw słownik
później tylko gorzej
Irytujący tawerniak tak tak to pasuje ...
to bardzo pasuje ...
to się wprost " wkłada " w drugie
nie, nie, ZŁY TAWERNIAK jesteś gorsza od BAZYLa .
to jest wprost hamskie
PS sory falka ( specjalnie z małej litery ) że się tak łatwo denerwuje ... ale ty... ty jesteś POTWOREM.