Seria Heroes of Might and Magic

cRPG Corner
ODPOWIEDZ

jaka czesc (+ dodatki) byla najlepsza ?

heroes 1
0
Brak głosów
heroes 2
5
3%
heroes 3
155
88%
heroes 4
13
7%
heroes 5
4
2%

Liczba głosów: 177
delur
Marynarz
Marynarz

Post autor: delur »

no nekropolia jest dobra zwlaszcza wampirki ale nie widze nic dobrego w smoczkach :/ bastion jest calkiem niezly wedlug mnie
Obrazek
Obrazek
Delur słucha:
Obrazek
Obrazek
LOD
Kok
Kok
Numer GG: 0

Post autor: LOD »

Najbardziej lubię w trójce grać Bastionem, ew. Twierdzą i żadko kiedy Wrotami Żywiołów. Resztą to okazyjnie by nie było ciągle tej samej monotonii że ten sam zamek.
Epyon
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 5438992
Kontakt:

Post autor: Epyon »

Ja najcześciej gram Wrotami Żywiołów bądź Inferno choć nie zawsze.
Obrazek
Kloner
Chorąży
Chorąży
Lokalizacja: Tam gdzie konczy się wieś a zaczyna zadupie \,,/ <(^.^)> \,,/

Post autor: Kloner »

Moim zdaniem lepiej jest grać tylko jedny zamkiem bo lepiej go poznajesz i jeseś coraz lepszy.
"Lepiej Milczeć I Wyglądać Jak Idiota, Niż Się Odezwać I Rozwiać Wszelkie Wątpliwości"
Mafia Radioaktywnych Krów
Epyon
Tawerniak
Tawerniak
Numer GG: 5438992
Kontakt:

Post autor: Epyon »

Ależ ja opanowałem oba zamki do perfekcji :wink:
Obrazek
Kloner
Chorąży
Chorąży
Lokalizacja: Tam gdzie konczy się wieś a zaczyna zadupie \,,/ <(^.^)> \,,/

Post autor: Kloner »

To było akurat do LOD'a skierowane :P
"Lepiej Milczeć I Wyglądać Jak Idiota, Niż Się Odezwać I Rozwiać Wszelkie Wątpliwości"
Mafia Radioaktywnych Krów
LOD
Kok
Kok

Akurat z tym problemu nie ma bo system rozbudowy jest podobny... a i gra się dla przyjemności więc czasami sobie można zagrać tym zameczkiem akurat... a poza tym biorąc pod uwagę fakt że Heroes 3 jest już jakiś czas na rynku więc zdążyłem się nauczyć. 8)
Awatar użytkownika
BLACKs
Tawerniany Cygan
Tawerniany Cygan

Post autor: BLACKs »

Inferno wg mnie jest najgorszym zamkiem w grze. Ja wolę grać tylko jednym zamkiem (Nekropolia), ale można opanować więcej zamków by stosować różne taktyki w zależności od wyboru zamku twojego przeciwnika.
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk
Numer GG: 9350651

Post autor: Pita »

Heros - nie wiem jakoś wolałem Disciples. Grałęm jedynie w Herosa I, III, IV, Chronicles, GB i Quest of Dragon Bone, więc może II i V są lepsze od Disciplesa? Ale ogólnie seria daje radę, tylko wydaje się mi taka....... amatorska.
Har Har Har
LOD
Kok
Kok

HEROES!!! (Dla mnie to jak profanacja i obraza 8) ).

Masz prawo woleć Disciples. Amatorska to ona nie jest na bank. A ja osobiście grając w Disciples to odpaliłem gierkę, zrobiłem parę tur i mi się znudziło... Heroes ma to nieuchwytne "coś" co przyciąga i tyle.
Obrazek
"Nie wiem na co będzie trzecia wojna światowa, ale czwarta będzie na pewno na maczugi." Albert Einstein
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk

Z tą amtorszczyzną to chodzi mi o wygląd, animację potworów i kicz jaki wkrada się do grafy. Ale to moje zdanie. Sorry za profanacje.
Har Har Har
Craw
Bosman
Bosman
Numer GG: 5454998

Post autor: Craw »

Ano, heroski to swietosc :] Gra sie wysmienicie, szczegolnie jak jest kilku kumpli obok i tez graja. Przez siec\neta ta gra cos traci. Jej magia tkwi wlasnie w magicznym trybie hot seat.

Co do Disciplesa - gralem tylko w 1, ale bardzo mi sie podobala. Gra ma swoj klimat. No i ma wypasiona muze, artworki postaci no i POLSKI LEKTOR WYMIATA!
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk

He a dwójka Disciples wciąga jedynkę nosem. Właśnie dorwałem HoM&M II na GB więc zobaczem jak tam daje radę.
Har Har Har
LOD
Kok
Kok

Pita pisze:Z tą amtorszczyzną to chodzi mi o wygląd, animację potworów i kicz jaki wkrada się do grafy.
To odwróć pudełko z grą i sprawdź z którego ona jest roku. :wink:
Obrazek
"Nie wiem na co będzie trzecia wojna światowa, ale czwarta będzie na pewno na maczugi." Albert Einstein
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk

Ah tak lata 1995,1999 itd. nie pozwalały na zrobienie grafiki nie walącej kiczem? Qrcze, nie wiedziałem.... Może i Heroes jest wielki, ale grafę ma kiczowatą! Tak ja lubię tą grę i niezależy mi na grafice. Chyba że ta utrudnia granie, a tak jest dla mnie (powtarzam dla mnie) w Heroesach. I tyle.
Har Har Har
Pita
Tawerniany Berserk
Tawerniany Berserk

Nie no mój błąd - trójka jest jeszcze nowsza, a wygląda jak ze Snesa. Heroesa II na GB już oblukałem - ot taka konwersja pecetowej trójki, nic specjalnego, też zwalony graficzne.
He, he jedno muszę przyznać - w Heroesa można grać naprrrrrrrraaaawdee dłuuuuuuuugo. I to jest dobre.
Har Har Har
laRy
Kok
Kok

Post autor: laRy »

naprawde dlugo? i komu to mowisz? (tu sie usmiecha czlowiek, ktory przesiedzial w ciagu 3 dni, ponad 50 godzin przed Heroes 3 :D)

co do grafy, to ok, niejest moze na jakims wysokim poziomie i do Disciplesa 2 niemozna porownac, ale gra sie wysmienicie. nawet ta "cienka" grafa ma ta aure magi.

a w Disciplesa 2 jakies pol roku temu gralem nalogowo :D (nie to co Heroes, w to gram odkad sie ukazalo :D)
ODPOWIEDZ